elma77 16.11.07, 23:38 Czy są na forum rodzice, którzy posylają swoje pociechy do żłobka? Jeżeli tak, to czekam na Wasze opinie o olsztyńskich żłobkach.Z gory dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fidel1 Re: żłobek w Olsztynie 29.11.07, 15:27 Mój synuś chodzi do żłobka od września 2007, ma 21 miesięcy i jestem bardzo zadowolona z opieki Pań - cioci :-) Nie muszę martwić się co mam na obiadek ugotować dla niego, bawi się bardzo chętnie z innymi dziećmi i chętnie oddaje im swoje zabaweczki, nawet te ukochane, co przedtem było dużym problemem! Dziecko jest wysadzane na nocniczek, chętnie teraz siada w domku, usamodzielnił się- je sam łyżeczką, wiedelcem, wcześniej musiałam ganiać za nim po domu aby go nakarmić, teraz siada na krzesełku przy swoim stoliku i je w jednym miejscu. Zaczął ładnie mówić (chociaż nie wiem czy to zasługa żłobka). Dzieci uczone są wierszyków, rysują (mam już na pamiątkę pierwszy rysunek , wisi dumnie na lodówce!). Jest tam dużo takich zabawek na które nie było by mnie stać, a tam może do woli korzystać. Mogę zaryzykować stwierdzenie że rozwija się znakomicie! Minusami sa niestety okresy adaptacyjne, różnie trwają u różnych dzieci, no i choroby. Synek chorował 2 razy w ciągu tych 3 miesięcy, raz 2 tygodnie, drugi raz tydzień zwolnienia. Generalnie ja byłam przeciwniczką żłobka, zapisałam go tak aby mieć jakąś alternatywę, bo niania mi wyemigrowała, zdanie zmieniłam i będę polecała, chociaż większośc z mojego otoczenia patrzy na mnie jak na wyrodna matkę i pediatra też! Ale mimo to warto! Mama żłobkowicza Zresztą poczytaj sama forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=72263433&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś