Gość: ciekawy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.11.07, 23:29 Wpisujcie firmy w których na dzień dobry zaproponowano Wam tylko tyle ile wymuszają przepisy . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radek Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 07:24 Nazwy firmy nie podam bo w niej pracuje. Większość "prywaciarzy" na umowie wpisuje minimum a do ręki pracownika idzie nieco więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 18:41 a z emerytury nici...A malo kto z takich pracownikow dodatkowo sie ubezpiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow IP: *.tktelekom.pl 27.11.07, 23:07 Ja w administracji UWM zarabiałam 1000 zł netto. Mam skończone studia, podyplomówkę z funduszy unijnych, nieźle znam się na komp., ang. w stopniu komunikatywnym. Zrezygnowałam po 3 latach, mimo że moją pracę lubiłam. Nie jestem z Olsztyna i trudno mi było się tam utrzymać.Trudno. Teraz pracuje się tam gdzie dają więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kamson313 Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow 29.11.07, 19:06 na Lubelskiej jest firma, ktora pracownikom (z kilkunastoletnim stazem) nadal placa minimum, a w na reke dostaja zupelnie cos innego. zastanawiam sie tylko z czego Ci ludzie beda zyli na emeryturze.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubus Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow IP: *.ols.vectranet.pl 29.11.07, 21:55 Jeżlei myślisz, że masz więcej na umowie a bedziesz mieć większą emeryturę to się nieźle zdziwisz.Oczywiście jeżeli mówimy o emeryturze z cacnej firmy zwanej ZUS, której żywot za kilka lat się skończy i nie dostaniesz grosza.Smutne ale prawdziwe.Osobiście wolę włsny fundusz emerytalny z którego będe miał emeryturę 2x większą płacąc 4x mniej m-cznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow IP: *.ols.vectranet.pl 30.11.07, 09:47 Och,Kubuś,jakiś Ty mądry. Niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b28 Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 10:50 Pracodawca płaci Ci np. 800zł z podatkami, ZUSem itp. Drugie 800 daje Ci z kolei do ręki, bez podatków... A teraz niechajże te drugie 800zł będzie znowu opodatkowane to ile z nich dostaniesz na konto? 200-400zł? Więc będziesz miał 1000-1200 płacąc wszystkie podatki i emeryturę (jak dożyjesz lub nie wybuchnie wojna...) w wysokości np. 600zł, lub oszukując ZUS i cały naród będziesz miał 1600zł z emeryturą 500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kamson313 Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow 02.12.07, 12:32 widac nie znam sie na finansah, ale to w takim ukladzie jaki fundusz polecisz, na odkladanie "na boku"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Którzy pracodawcy płacą tylko minimum ustawow IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.07, 22:02 Żaden Odpowiedz Link Zgłoś