Dodaj do ulubionych

Restauracje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 22:30
najlepsza restauracja w naszym miescie to
oczywiście "przystań'"jedzonko przepyszne super obsługa.A od
nie dawna rewelacją jest restauracja różana,coś typowego dla
kobiet po prostu jest tam przeuroczo .pa.
Obserwuj wątek
    • Gość: JarOl Re: Restauracje IP: 80.51.57.* 25.10.03, 17:26
      Kochani ! Kasztelanka to już nie Kasztelanka, tylko od kilku
      miesięcy Havana Club. I kuchnia tam calkiem, całkiem -
      szczególnie sałatki. Wiem, bo próbowałem
    • Gość: amper Re: Restauracje IP: 80.51.57.* 26.10.03, 00:32
      Jeżeli chodzi o jedzenie (atmosfera raczej mniej) to dodałbym Reedys (przy
      wysokiej bramie) oraz Hammurabi REAL (sic?!)

pozdrawiam
      amper
    • Gość: kicki Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 23:14
      A widziałaś kochaniutka jak ma sę tam ta przemiła obsługa? Jeśi ten grymas na
      ich twarzach wzięłaś za uśmiech to wyprowadzam z błędu.Pomyślcie o tych
      biedakach ,którzy tam pracują. PA
      • Gość: mamut Re: Restauracje IP: *.norampac.com 14.01.04, 18:17
        Pamietajcie o jednym jesli zostawicie sofity napiwek to was kelner
        zapamieta ... nastepnym razem obsluga bedzie taka jak trzeba... Kelner tez
        czlowiek tylko innaczej na zycie zarabia... ;)
    • andulka7 Re: Restauracje 14.01.04, 00:19
      Zaraz. Ja zamiejscowa jestem. A coś bym chciała zjeść kiedy wpadnę do Olsztyna.
      To gdzie mam pójść. Grecką kuchnię bardzo lubię, więc knajpa koło Wysokiej
      Bramy (Reddy's ?) by mi odpowiadała. Ale czy tam rzeczywiście smacznie? A ten
      Hammurabi to gdzie? Na Prostej?
      Kiedyś jadłam w knajpie na Prostej, arabskiej jakiejś chyba, takie sobie było...
      • Gość: pioter Re: Restauracje IP: *.osd.vectranet.pl 14.01.04, 07:01
        Ready's-a polecam Ci w ciemno - to najlepszy w Olsztynie stosunek ilości i
        jakosci serwowanych dań do ceny - za jakieś 15 peelenów może się tam nawpychać
        do oporu niezły kawał chłopa. Przebywam tam nader czesto, jestem fanem
        serwowanego przez nich saganaki.
        Hammurabi jest przy Real,-u - byłem raz i szybko nie wrócę - wydałem 3x tyle
        co w Ready's-ie, najadłem sie 50% mniej z 75% mniejszym smakiem.
        A na Prostej kuchnię arabską serwuje Eridu i tam właśnie byłaś.
        • Gość: mamut Re: Restauracje IP: *.norampac.com 14.01.04, 18:23
          mogliby w Olsztynie zorganizowac filie lub restauracje typu "Chlopskie
          Jadlo"... tak jak w Krakowie... Pycha zarcie: Schaboszczaki wielkosci kola od
          fiata, golonka palce lizac, kaszana taka ze slinka na sama mysl kapie...do tego
          mozna sobie zrobic pyszna pajdke wybornego razowca z gruba warstwa smalcu ze
          skwarkami...mniam mniam....
    • Gość: Sencha Re: Restauracje IP: *.kapsch.co.at / *.kapsch.com.pl 13.02.04, 16:25
      Najlepsza restauracja to Cafe Różana!!!
      Jest super. Piekne wnetrzne, super jedzenie. Klimat rewelacyjny. Miałam tam
      własne wesele w pazdzierniku i polecam. Super!!!
    • Gość: Pawel Re: Restauracje IP: *.olnet.pl 14.03.04, 23:53
      Moje wrażenia z pobytu w restauracji "Cafe Różana" w Olsztynie są marne.
      Pewnego dnia postanowiłem wybrać sie do restauracji wraz z moją dziewczyną.
      Wybraliśmy wspólnie "Cafe Różana" ze względu na to, że nigdy wcześniej tam nie
      byliśmy. Po wejściu dało sie zauważyć ładne wnętrze. Muzyka, kelnerzy- wszystko
      na piątkę. Kelner zaproponował szynkę cielęcą i dziką kaczkę. Polegając na
      dużym doświadczeniu zamówiłem te dwa dania, jedno za 15zł, drugie za 18zł.
      Przyniesiono dwie wody z cytryną i dwa soki, których nie zamawiałem, albo się
      nie dogadaliśmy. Jakieś warzywa i dodatki. Dziewczyna spytała sie czy to jest
      gratis... kelner coś odburknął pod nosem. Jedzenie smaczne, ale zdziwiły mnie
      duże odstępy między potrawami na talerzu-nie wiem może nie znam się na
      ekskluzywnej kuchni. Wszystko było ok, dopóki nie dostałem rachunku-szok.
      Zapłaciłem około 70zł. Nic szczególnego nie zamówiłem. W każdym bądz razie nie
      na moją kieszeń. Na rozliczenie rachunku czekałem kilkanaście minut. Ostatni
      raz tam byłem.
      • Gość: mamut Re: Restauracje IP: *.norampac.com 15.03.04, 19:05
        NO tos mial brachu pecha... trzeba bylo sie poszarpac troche z kelnerem o ta
        cene... Troche to dziwne ze wyszlo ci az tyle... same dania to tylko 33
        zlote... skad doszlo ci dodatkowe 37.. cos tu dziwnego jest grane albo nam
        wszyskiego nie mowisz... Nastepnym razem nie proboj nic nowego jesli nie masz
        konkretnej opini na temat restauracji od kogos kogo znasz...

czuwaj
        • Gość: Edta Re: Restauracje IP: *.ec.pl / 213.199.235.* 18.03.04, 10:35
          W niektorych restauracjach zamawiajac danie glowne dodatki typu (frytki,
          ziemniaki, ryz) sa gratis natomiast nie jest to praktykowane w wiekszych
          restauracjach a do takich nalezy Rozana Cafe.
          Nie przypominam sobie czy w menu tego typu dodatki sa ujęte? Bylam dosc dawno.
          Klimat fajny, czysto, smacznie ale dosc drogo.
          • Gość: mac Re: Restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 09:43
            najlepiej nabijać kasę gangsterom z "przystani". Tam jest "tanio"
            • Gość: * Re: Restauracje IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 11:22
              Gość portalu: mac napisał(a):

> najlepiej nabijać kasę gangsterom z "przystani". Tam jest "tanio"

A przy okazji można też wziąć z sobą coś drogocennego. Wrażenie z odwiedzin
              tego przybytku będzie na pewno znacznie trwalsze ;o((

Niestety, nie jest to wcale niesmaczny żart.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka