Dodaj do ulubionych

Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna

• Gość: kris Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 07.01.08, 18:25
      Cikawy jestem, czy nasz as ,będzie jeździł za friko w Oriestrze
      owsiakowej, zawsze się migał ,teraz ma nie tylko samochód ,ale i
      paliwo którego nie wyjeździł w afryce. A okrężnica czyli ślepa kicha
      to rewelacja.
      • Gość: vkd Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 07.01.08, 18:30
        Obwodnica im. jasnie nam panujacego Cenzora Jerzego Malkowskiego
    • Gość: Miki Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 07.01.08, 19:16
      Najpierw wybudujcie obwodnicę, a potem wybierzcie jej nazwę
      • Gość: zorro Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: 80.54.92.* 08.01.08, 09:01
      • Gość: zorro Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: 80.54.92.* 08.01.08, 09:03
        No to przecież normalnie po Olsztyńsku najpierw nazwać coś czego nie ma a później wierzyć że to jest jak "ZIELONA FALA" też ma nazwę a nikt jej nie widział:-)
    • Gość: kolo Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.tm.net.my 07.01.08, 19:44
      Teraz to już jestem bardzo zły, co za debilizm i to za moje patrz
      nasze pieniądze. Ile trzeba głosów żeby pogonić cenzora do domu albo
      i do aresztu ? Kiedyś to łapówki brano dyskretnie teraz już na
      bezczela. Co za miasto czy jeszcze długo będziemy to tolerować? I
      też jestem ciekawy czy Hołek będzie jeździł dla dzieci?
    • Gość: kinia Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 07.01.08, 19:48
      Pralka bo tu można było wyprać kasę. A jak wszyscy zapomną to będą
      takie dziury jak w tarce do prania i też będzie pasowało.
    • michal17490 Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna 07.01.08, 19:54
      obwodnica Olsztyniak
    • Gość: miko Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.isw.intel.com 07.01.08, 20:07
      Zdecydowanie Cenzorostrada.
    • Gość: Gość Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 07.01.08, 20:11
      Ogłoszenie tego konkursu z debilną nagrodzą(przejazdzka z Hołkiem)
      to odciąganie naszej uwagi od rzeczy istotnych. W sumie Miasto,
      Dyrekcja i organizacja Pana Hołowczyca, mimo "konsultacji"
      społecznych i tak robią swoje, co sobie uprzednio zaplanowali.Ludzie
      opamiętajcie sie, nie dajcie sobą manipulować w tak ordynarny sposób.
      • Gość: mirek teraz Holek bedzie sie wyżywał tutaj i ludzi truł IP: *.belf.cable.ntl.com 07.01.08, 20:47
        benzyna mu z rajdu przecież została. Zatruje nas a nie Arabów.
        Terroryści bystre chłopaki :) Jestem sercem za nimi\!
    • Gość: kasia Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 07.01.08, 21:24
      odbytnica
    • Gość: jas Konkurs na nazwę IP: *.olsztyn.mm.pl 07.01.08, 21:57
      Moje typy zgodne z prawdą:
      1. KULAWKA
      2. NIBYOBWODNICA
      3. ODWODNICA
      4. MICHA(E)LINA
      5. 0,75 lub TRZYCZWARTE
      ...
      :)
      • Gość: abc Re: Konkurs na nazwę IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.08, 20:10
        "Banan Hołka" - bo nie "ring"
        "Wielka lipa" - bo drzew tam nie bedzie, to jako rekompensata za utarcony drzewostan
    • Gość: jas Konkurs na nazwę... IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.08, 20:07
    • mobydickzolsztyna Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna 08.01.08, 21:16
      Nie wiem, czy Was rozumiem?

Czy epitety, a co jeden to bardziej dowcipny - są skierowane przeciw
      JAKIEJKOLWIEK obwodnicy?
      Bo zmiana jej przebiegu, to tylko zmiana Osób, które staną z siekierami przeciw
      buldożerom.

Jeśli tędy - to Ci staną z toporkami!
      Jeśli owędy - to Tamci staną z siekierami!

Ale na KAŻDĄ trasę - Jacyś, Ci albo Tamci, z żelastwem - STANĄ i przyrąbią!

No co za różnica?
      Siekiera, to siekiera! Czy z Tej,czy z Tamtej strony. Wsio rawno!

===============================================
      No więc KONIEC! KONIEC! KONIEC! KONIEC! KONIEC!
      Obwodnica ZANIECHANA!
      Z powodu Protestów Społecznych!

A TERAZ?
      Teraz uprzejmie czekam na ataki, wulgaryzmy, przekleństwa, groźby
      - z powodu ZANIECHANIA obwodnicy.

Bo jeśli Obwodnica to: - po ryju!
      A jeśli NIE Obwodnica to: - po ryju!

Dziobaty - masz spory WYBÓR!
      • Gość: Kris Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.08, 23:00
      • Gość: Kris Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.08, 23:00
      • Gość: kris Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.08, 23:05
        Niestety nie masz racji jest kilka wariantów króre nie tylko są
        akceptowalne przez ludzi ale i tańsze. Myślę że nie znasz problemu,
        lub jesteś na pensji u Małkowskiego, Nicewicza lub Hołka. Jeśli
        chcesz poznać problem to zapraszam do przeczytania
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=73577490
        • mobydickzolsztyna Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna 09.01.08, 15:55
          Gość portalu: kris napisał(a):
          > Niestety nie masz racji jest kilka wariantów króre nie tylko są
          > akceptowalne przez ludzi ale i tańsze. Myślę że nie znasz problemu,
          > lub jesteś na pensji u Małkowskiego, Nicewicza lub Hołka. Jeśli
          > chcesz poznać problem to zapraszam do przeczytania
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=73577490

Nie mam zamiaru się wcinać w awantury pomiędzy strony o SPRZECZNYCH interesach.
          Strony, jakąś tam "obiektywną prawdę", traktują WYŁĄCZNIE jako pałę do
          przywalenia antagoniście, aby przeforsować SWÓJ interes.

Tekst z linka przeczytałem i cóż z niego wiem?
          Wiem tylko: - jak "obiektywną prawdę" widzi JEDNA ze stron.

Ja poczekam, aż racja będzie przyznana Wam i WTEDY się dopiero poderwą ze
          wściekłością jacyś INNI, których INTERESY zostaną wtedy naruszone.
          ICH dowody ZUPEŁNIE INNEJ "obiektywnej prawdy" może (powtarzam: MOŻE!) będą
          nawet bardziej miażdżące niż "zalinkowane" przez Ciebie?

Dopuszczam taką możliwość, bo po prostu już znam życie!
          Jeśli np się będę sprzeczał z komuchem, to on mi popowie: - no to weź i
          przeczytaj "Kapitał" Marksa.
          Ja zaś jestem za chudy w uszach, aby wykazać, że ten "Kapitał", jest bzdurny,
          ale po prostu z efektów WIEM, że to bzdura, chociem nie filozof.

Szczególną OSTROŻNOŚCIĄ mnie zaś napawa twoje ewidentne chamstwo argumentacji.
          Bartoszewski uważa za "bydło" dowolnie wybraną przez siebie grupę Ludzi.
          Więc i ja pozwalam sobie na Profesorską Kulturę, obdarzając TAKIM mianem dwie
          grupy Ludzi:
          1) tych, którzy publicznie, beznamiętnie, zamiast znaków interpunkcyjnych
          używają obscenów z rodzaju: k...., h.., p...., p.......
          2) tych którzy, bez najmniejszych dowodów, imputują tym, którzy się z nimi nie
          zgadzają, że:
          - są wrogami Polski za dolary CIA,
          - są na pasku bońskich odwetowców,
          - są na pensji u Małkowskiego, Nicewicza lub Hołka.

W tym tkwi chamskie założenie: "To NIEMOŻLIWE, aby Ktoś mówił inaczej niż ja - z
          własnych przemyśleń. Taki człowiek MUSI być sprzedajny!"

Kto to, do cholery, jest Nicewicz?
          A właściwie - co to mnie obchodzi?
          • Gość: kris Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 09.01.08, 20:14
            Teraz całkowicie mogę podzielić Twoje wątpliwości i
            spostrzeżenia,Twoje rozumowanie jest całkowicie zasadne. Przepraszam
            że zbyt płytko potraktowałem Twoje poglądy.
    • Gość: jas Błędna obwodnica IP: *.olsztyn.mm.pl 09.01.08, 13:11
      Z przykrością zauważam, że nawet opiniotwócze media jak barany w stadzie idą za głosem jakiegoś barana przodownika i jak papugi bezkrytycznie powtarzają, że to co ma powstać przy Olsztynie to obwodnica. Po raz kolejny na forum zwracam uwagę, że to kardynalny błąd. Tym razem zacytuję objaśnienie pojęcia z kolejnego słownika języka polskiego:
      "obwodnica - arteria komunikacyjna szybkiego ruchu, biegnąca zwykle dookoła największych ośrodków miejskich lub śródmieścia, której zadaniem jest odciążenie ruchu wewnątrz tych ośrodków przez okrężne odprowadzenie ruchu przelotowego".
      "Obwodnica" pochodzi od słowa "obwód" a nie od "odwodu" jak by niektórzy chcieli. W powyższej definicji proszę zwrócić uwagę na słowo "dookoła" co w przypadku drogi oznacza, że można poruszać się po obwodnicy wokół np. miasta, wyjeżdżać z jakiegoś punktu i poruszając się w określonym stałym kierunku po objechaniu powrócić do punktu wyjścia.
      Dodam, że w tej definicji słowo "zwykle" dotyczy całej frazy a nie tylko jednego słowa ("dookoła").
      Po raz kolejny zwracam uwagę, że lokalne społeczeństwo robione jest w barana.

Wracając do nazwy to już dawno temu propnowałem "ODWODNICA" od odwodzenia ruchu ale widzę, że i od rozumu.

Pozdrawiam trzeźwo myślących, których jak widzę na palcach jednej ręki można policzyć.
      • Gość: Zibi Re: Błędna obwodnica IP: *.ols.vectranet.pl 09.01.08, 19:08
        Jas puknij się w głowę. Akurat ty nie należysz do trzeźwo myślących.
        Zmień sobie hobby, a nie żaśmiecasz wszystkie możliwe forum.
        • Gość: jas Re: Błędna obwodnica IP: *.olsztyn.mm.pl 09.01.08, 19:10
          "Zibi" mniej więcej samokrytyki i przede wszystkim argumenty, bo jak do tej pory
          to idziesz za przewodnikiem stada.
          • Gość: Zibi Błędny rycerz IP: *.ols.vectranet.pl 09.01.08, 21:42
            1. Idę wyłącznie za własnym zdrowym rozsądkiem.
            2. Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje. Tyle w
            temacie "dyskusji" o definicji obwodnicy. Atakuj wiatraki gdzie
            indziej.
            • Gość: jas Re: Błędny rycerz IP: *.olsztyn.mm.pl 09.01.08, 22:11
              "Zibi" czytaj ze zrozumieniem. Definicje są precyzyjne, takie być powinny, inne
              podawane to buble, należy umieć to odróżniać. Nazywanie byle każdej drogi przy
              mieście czy wiosce "obwodnicą" to nadużycia i nieuprawnione zastosowanie.
              Nazywanie takie ma tylko jeden powód, bo to słowo to wytrych, bo "obwodnica" dla
              wielu brzmi dumnie, nobilituje ich i ich głupotę (tak jak piszesz, polemika z
              gupotą niepotrzebnie ją nobilituje) a dla mnie obwodnica po prostu ma być
              obwodnicą. Niestety uświadamianie i nauczanie społeczeństwa to działanie
              ustawiczne, w czym utwierdzasz mnie swoimi wypowiedziami.
              • mediator666 Re: Błędny rycerz 10.01.08, 10:30
                To weź ponauczaj jeszcze drogowców i dziennikarzyn z innych miast, gdzie "obwodnica" jest tylko po lewej lub po prawej stronie...
                • mobydickzolsztyna Słowa, słowa, słowa ... 10.01.08, 10:53
                  mediator666 napisał:
                  > To weź ponauczaj jeszcze drogowców i dziennikarzyn z innych miast, gdzie
                  "obwodnica" jest tylko po lewej lub po prawej stronie...

Te popularne "rozwiązania komunikacyjne" (lewą, lub prawą), z braku utartej, a
                  logiczniejszej nazwy można by nazywać "omijalnicami", ale mnie oko boli, gdy
                  spojrzę na te słowo NAPISANE.

Te właściwe, "pierścieniowe" obwodnice konieczne są PRAWDZIWYM Metropoliom, do
                  których wielkie potoki pojazdów pchają się ze WSZYSTKICH stron.

My zaś chcemy wypchnięcia na peryferie chyba tylko 2 DUŻYCH potoków:
                  - "gdzieś z Polski" do Bezled
                  - "gdzieś z Polski" na Litwę
                  i to tych tylko, którym akurat lepiej "zawadzając o Olsztyn".

"Pierścień" dla Olsztyna byłby "podkuwaniem żaby".
                  • Gość: kris Re: Słowa, słowa, słowa ... IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.08, 20:11
                    Cel jest jeden i przesłanie proste, jeśli droga będzie obwodnicą,
                    czyli zamkniętą, to będzie drogą bardziej użyteczną. Bo czy jadąc z
                    Dywit do Ostródy ,czy Morąga, pojedziecie przez Barczewo, Jaroty i
                    jeszcze kilka miejscowości? Pewnie, że nie, tylko Artyleryjską. A
                    wtedy traci sens droga szumnie nazywana obwodnicą ,staje się tylko
                    drogą ułatwiającą dojazd do Michalina.
                    • bpkw Re: Słowa, słowa, słowa ... 10.01.08, 22:36
                      Gość portalu: kris napisał(a):

> Cel jest jeden i przesłanie proste, jeśli droga będzie obwodnicą,
                      > czyli zamkniętą, to będzie drogą bardziej użyteczną. Bo czy jadąc z
                      > Dywit do Ostródy ,czy Morąga, pojedziecie przez Barczewo, Jaroty i
                      > jeszcze kilka miejscowości? Pewnie, że nie, tylko Artyleryjską. A
                      > wtedy traci sens droga szumnie nazywana obwodnicą ,staje się tylko
                      > drogą ułatwiającą dojazd do Michalina.

Kris. Ty napislaes to powaznie , czy tez dla jaj ??????.
                      Jesli jednak napisales toserio to bardzo Cie prosze przeanalizuj sobie pojecie
                      OBWODNICY. Zapewniam Cie, ze mieszkancy Dywit do Osrody i Moraga ZAWSZE beda
                      jezdzic Artyleryjska.
                      Do Warszawy raczej tez... :))).
                      • Gość: kris Re: Słowa, słowa, słowa ... IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.08, 23:35
                        A no prawda. Jeśli będzie to pełna obwodnica to wtedy na pewno
                        większość pojedzie obwodnicą ,nawet jak byłaby dłuższa o kilka
                        kilometrów, a tak nic się nie zmieni ,ciągle będzie zakorkowane
                        miasto. Wydane pieniądze na debilny projekt, firma która będzie
                        budowała to 20 lat i droga która się rozpadnie zanim skończą całość.
              • Gość: Zibi Re: Błędny rycerz IP: *.ols.vectranet.pl 10.01.08, 22:24
                Uświadamianie i nauczanie społeczeństwa, działanie ustawiczne:-) To
                było dobre:-) Przypomina nauczanie na wsi w latach 50-tych, czyli
                Jas - człowiek z misją :-) Jak dotąd nie przeczytałem ani jednego
                merytorycznego słowa na temat obwodnicy w twoich wpisach. A grę słów
                i definicje pozostaw prof. Bralczykowi, bo według twojego
                rozumowania to stonoga powinna mieć sto nóg. Parafrazując pewien
                film - twoja racja jest najtwojsza.
                P.S. Link do strony SISKOMu, który sam kiedyś reklamowałeś tylko
                potwierdza, że 90 % obwodnic nie jest pełnym okręgiem:-)
                • Gość: jas Re: Błędny Zibi IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.08, 03:11
                  Niestety beton twoich poglądów jest wyjatkowo twardy, może kiedyś go skruszę, nie o ciebie tu tylko chodzi, bo mącenie i mówienie półprawd społeczeństwu to domena nie tylko polityków, samorządowców, czesto też fachowców (powiedzaiałbym pseudofachowców) i mediów. Tak, potwierdzam uważam, że mówienie prawdy to moja misja (jeżeli chcesz to tak to nazwę) może ci się to nie podobać, możesz łgać na każdym kroku, to twoja sprawa, dopuki nie pozbawiasz praw innych ludzi i im nie szkodzisz, to idzie na twój rachunek. Czy w mówieniu prawdy jest coś złego?
                  Argumenty z mojej strony pojawiają się zawsze (boleję, że z twojej często inwektywy), ostatnio padana definicja to konkret, podałem też kiedyś link do mapki z obwodnicami Moskwy (czy już nie pamiętasz?), również i W-wa ma mieć obwodnice.
                  Sto nóg to ma twoja stonoga, zresztą już kiedyś się do tego ustosunkowałem. Widzę, że do ciebie argumentacja nie trafiła :(
                  Moją rację potwierdzam cytatami, czego w twoich wypowiedziach brak.
                  A co do SISKOMu, kiedyś jeden z amerykańskich producentów i dystrybutorów papierosów powiedział, że on ich nie pali on je sprzedaje.
                  Te, jak podajesz 90% właśnie nie jest obwodnicami, to zwykłe objazdy, są po prostu błędnie nazywane (powody podałem rówież poprzenio).
                  Czy wg twojego mniemania Dorotowo, Stawigugda, Olsztynek itd. mają obwodnice? Dla mnie to tylko objazdy tych miejscowości, tak jak to co proponuje się Olsztynowi, czy też w w Augustowie w Dolinie Rospudy.

• Gość: Zibi Re: Błędny Zibi IP: *.ols.vectranet.pl 12.01.08, 15:16
                    W mówieniu prawdy nie ma nic złego, ale w robieniu wody z mózgu tak.
                    Zawsze będę wyśmiewał głupotę, dlatego nie dziw się mojej ironii i
                    zawsze trafisz na mój wpis;-) Wójtowo i Miłomłyn mają jak
                    najbardziej obwodnice, Olsztynek,z tego co czytałem, będzie ją miał
                    za kilka lat - bo teraz, zapewne jak dobrze wiesz - droga biegnie
                    przez miasteczko.
                    Pamiętam obwodnicę Moskwy. była jedną z niewielu obwodnic o
                    kształcie ringu i niczego to nie zmienia.
                    PS "dopuki" pisze się przez "ó"
                    • mobydickzolsztyna Re: Błędny Zibi 12.01.08, 15:42
                      Spojrzałem do PWN i Viki - gdzie w definicjach mówią, że pierścień, że dookoła itp.

Jednak, co zabawne - definicja definicją, ale w przykładach wymienia się m.in.
                      OBWODNICĘ trójmiejską, nie wchodząc w szczegóły, czy jej część północna idzie
                      specjalną estakadą nad falami czy, "po bożemu" - piaskiem plaż.

Ja, owszem, kilka razy jechałem tą trasą, oddzieloną od miasta wzgórzami
                      morenowymi - ale teraz żałuję, bo część północna tej obwodnicy jest NA PEWNO
                      wspaniała pod względem widokowym!
    • Gość: wredny Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 21:05
      Krótko "PRYSZCZATÓWKA"
    • Gość: julia Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 09.01.08, 22:06
      Obwodnica im.Mariana Bublewicza
      • Gość: Astrolog Tego typa co skończył na przydrożnym drzewie? IP: 167.127.24.* 10.01.08, 13:51
        Jeszcze ludzie tam poginą, będą szaleństwa samochodziarzy. Jepiej
        nie nazywać szosy imieniem człowieka który skończył w tak żałosny
        sposób. Źle wrózy i tyle.
    • Gość: Astrolog Sami pod siebie sracie. Średniowiecze przy tym to IP: 167.127.24.* 10.01.08, 15:14
      to był wypas. Szczęśliwe czasy, kretyni mieli swoje miejsce. A
      teraz? Wszystkie buraki mają swoje wraki.
      wiadomosci.onet.pl/1670132,16,zanieczyszczenie_powietrza_spowalnia_wzrost_plodu,item.html
      • Gość: gregor nazwa dla obwodnicy IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.08, 11:30
        "MAŁKÓWKA"
        • Gość: astrolog Re: nazwa dla obwodnicy IP: 167.127.24.* 15.01.08, 12:48
          niezłe. Podoba mi się
    • Gość: kris Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 12.01.08, 17:18
      Rozumiem, że na tym forum są ludzie, którym zależy na tym mieście i
      nie zawsze się zgadzają. Łatwiej anonimowa nam podawać nasze nawet
      skrajne opinie i podobają mi się takie merytoryczne uwagi. To, że
      trzymam stronę Jasia, nie znaczy, że będę mu przytakiwał. Ja widzę
      różnicę między ringiem a obwodnicą i jeśli mamy wybór, to zawsze
      ring, czyli pełna obwodnica, będzie dla Olsztyna lepszą. A w
      trójmieście, nigdy prawdziwej obwodnicy nie było, nie ma i nie
      będzie, bo niby gdzie przez morze? I chyba będę musiał odszczekać
      niepochlebną opinie o Hołku, bo doszły mnie słuchy, że jednak
      znajdzie czas i paliwo i będzie jeździł jutro dla WOŚP.
      • Gość: kris Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.08, 21:27
        Myślałem, że będę musiał odszczekać opinie o Hołku ,a tu jednak brak
        niespodzianki, nasz mistrz nie dał nam możliwości jazdy w WOŚP.
        Każdy z prawdziwych mistrzów jeździł swoim samochodem za swoje
        pieniądze. Dębowski, Predko i Staniszewki ponieśli nie tylko koszty
        paliwa, ale i popsuli auta. Może po ostatnim rozbiciu WRC nikt nie
        chce Hołkowi pożyczyć samochodu,a na własny go nie stać?
        • Gość: Astrolog I nadal żyje :( IP: 167.127.24.* 15.01.08, 12:53
          niehonorowo. Straszny z niego pasożyt społeczny. jedzie na ludzkich
          podnietach osobników niedojrzałych czyli koniowałów, amatorów gierek
          komputerowych, militarystów i oszołomów.
          A MY ZA TO PŁACIMY PODATKI i WYDYCHAMY ZASYFIONE POWIETRZE!!!!
          jego fundacji 'bezpieczny kierowca' to jego tani manewr, którym chce
          pokazać że jest odpowiedzialnym człowiekiem a niestety to kpina. No
          bo jak to wygląda żeby kierowca rajdowy pouczał ludzi o
          bezpieczeństwie?
    • Gość: mieszkaniec Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: 83.14.25.* 13.01.08, 21:38
      Ludzie o co wy walczycie?. O defonicję, czy to jest obwodnica?, czy
      nie?, czy spełnia kryteria nazwy?, czy nie?. Mało to obchodzi ludzi,
      którym mają wcisnąć dwupasmówkę (cztero) pod okna!!!! Dziwię się że
      jeszcze nie dobrali się do d.py odpowiedzialnym za to całe
      zamieszanie. To pewnie grubsza sprawa bo niby dlaczego GDDKiA jest
      taka zdeterminowana do wciśnięcia drogi za Cefarmem. Jak
      się "wzięło" to się teraz trzeba wywiązać? Szkoda gadać. Stanowcze
      NIE dla "obwodnicy" za Cefarmem. A tych którzy tak nalegają
      zapraszam do wydania 500.000 zł. i wybudowania się 50m od przyszłej,
      projektowanej 30 lat temu,drogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech
      wasze dzieci też mają czym pooddychać!!!!!!! :-(
    • Gość: furman.... Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 21:55
      <Pryszczojada>
    • Gość: luca37@wp.pl Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 16.01.08, 21:21
      proponuję OLSZTYNKA
      • Gość: kris Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.08, 07:22
        Brawo, bardzo oryginalna nazwa. Za tak wybitną twórczość otrzymasz
        na pewno nagrodę, czytaj skrzynkę mailową codziennie, a na pewno
        znajdziesz tam spam.
    • Gość: BaTsA Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 09:00
      Hołostrada, Hałastrada, Wielka Mrzonka, bujda na resorach
      • Gość: Astrolog Gwałtowna Małkowska? IP: 167.127.24.* 25.01.08, 10:32
        Albo Małka Gwałszczanka?
    • Gość: copywriting.pl.tl Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.centertel.pl 28.02.08, 21:59
      rozumiem działania PR i załagodzenie sytuacji, ale takie nazwy
      lepiej zlecać zawodowcom, bo konkursy i głosowania różnie sie konczą
      i nie zawsze mają cos wspolnego z dobra nazwa albo załagodzeniem
      spraw, pozdrawiam www.copywriting.pl.tl
      • Gość: Wojtek Re: Konkurs na nazwę obwodnicy wokół Olsztyna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.13, 21:42
        przy ratuszu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka