mediator666 13.01.08, 19:54 Jeśli śledztwo ma pomóc miastu, to się bardzo cieszę. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewcia CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 20:51 Nareszcie prokuratura powstrzyma szarlatana. Olsztyn zasługuje na człowieka prawego, a nie kombinatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.08, 22:01 Proponuje tez ustalić i przesłuchac forumowiczów o różnych nickach z tego forum którzy zarzucali przekrety dla cjm - ich wiedza jest na pewno bezcenna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.08, 22:14 Życzenia dla Małkowskiego 1. Bez środków zastępczych w postaci dozoru, kaucji 2. Wyrok bez zawieszenia 3. Zwrot co najmniej kosztów na promocję własnej osoby Dla przyzwalających na jego dzialanie zakaz zajmowania stanowisk kierowniczych, w administracji i roboty publiczne przy sprzątaniu miasta przy głównych ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.ols.vectranet.pl 14.01.08, 22:26 I bardzo duża jest ta wiedza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogowy Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 22:20 Jak sięgnę pamięcją wstecz,to żaden z poprzedników nie miał tyle za uszami co ten obecny. Gdzie są radni w tym miescie? Co oni robią? Czy chcemy mieć drugiego prezydenta w Polsce po OPOLU gdzie prokuratura akt oskarżenia odczytywała przez trzy dni. I co zyskało miasto jako Miasto Polskiej Piosenki? Ano to,że był tu prezydentem nijaki Pogan,który za korupcję ratuszową dostał tylko siedem lat. Pozdrawiam prawdziwych OlSZTYNIAKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 06:56 Psis wynalazł jedyną metodę którą może Jerzy Sz. konkurować z Małkowskim - czyli wyeliminowanie Małkowskiego. Ponieważ były senator jedynym dorobkiem jakim może się pochwalić to konferencje prasowe przeciw Małkowskiemu i projekt ustawy przeciw pomnikom. Naród w wyborach docenił już senatora. A dopóki prezydent będzie startował dopóty Szmit będzie dostawał cięgi. Dlatego jedyną metodą są wnioski do prokuratury. Szmit prezydentem - to jak z deszczu pod rynnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogoniok CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 08:05 Henryk Baczewski jest z Prawa i Sprawiedliwości.Radny obecnej kadencji.Przewodniczący Komisji Rewizyjnej Rady Miasta Olsztyn.Nawet jeśli ktoś PiS-u nienawidzi to musi dostrzec,.ze jest to jedyna polska organizacja polityczna starająca się coś w tym bagnie posprzątać.Czapki z głów pseudoliberałowie i antypatrioci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZGOk Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 09:03 Henryk Baczewski świadomie mija się z prawdą - miasto produkuje bowiem 62 tys. ton smieci. baczewski nie ma zielonego pojęcia o czym mówi mówiac ośmieciach . najpierw opowiadał o kodach, a to jest totalna bzdura... potem o M ławie - a tam jwest umowa całkiem przyzwoicie spisana... problem lezy zupełnie gdzie indziej... Mieszkańcy sa waleni na śmieciach, a zarabia na tym najwięcej PGM i Radecki w łaściciel Alfy II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 09:50 Kody szanowny ZGOK sa istotą problemu jaki niesie ze soba rozpisany przetarg na utylizację i transport odpadów komunalnych z Olsztyna. W okresie bdy powstawała SIWZ (tworzona w ZGOK) publicznie znany był projekt rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie opłaty za korzystanie ze środowiska (potocznie zwaną opłatą marszałkowska) Jej wysokość (w projekcie) była następująca: 30zł/t za odpady o kodzie 19 12 12 i 75 zł/t za odpady o kodzie 20 03 01 - ktore w 98% wytwarza miasto Olsztyn. Próby udawania, że prasowanie odpadów zmienia ich kod są przedmiotem sledztwa na chwile obecną. Trudno określić ile Olsztyn wywozi odpadów komunalnych na chwile obecną. Radny interpelowal w tej sprawie ale sensownej odpowiedzi nie otrzymał. W Olsztynię przyjeto wskaźnik 0432 kg/osobę rocznie i jest on o 70% wyższy od danych GUS dla mieszkąńców Polski. Kontrakt z Mławą opiewa na 75 000 ton czyli 173 000 obywateli miasta nad Łyną x 0432 kg/osobę. Przyjmując górna granicę w/g GUS Olsztyn wytwarza ok 50 000 ton odpadów komunalnych rocznie. Najprościej byłoby zważyc powracającą śmieciarkę i podzielić przywiezione odpady przez liczbe mieszkańcow zamieszkujących teren zbiórki owej smieciarki. Jeśli pomiar wykonamy 4 razy w roku (cztery pory różne w zakresie produkcji odpadów komunalnych zwłaszcza w domkach jednorodzinnych) to będziemy mieli WŁASNE DANE LICZBOWE z dokładnoscią do 10 dekagramów. Badznie niekosztowne a efektowne. Szkoda że ich nie zrobiona. Proponuję powściągliwość w ferowaniu zawartości "zielonego pojęcia" w głowie radnego, bo to nie przystoi w miarę rozgarnietemu adwersarzowi (jęsli takowe rozgarniecie posiada). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.szostek Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 11:15 harry po wpisie wnioskuję, iż to zapewne henryk baczewski radny PiS.... zacytuję tu mojego kolegę z rady: "Radny interpelowal w tej sprawie ale sensownej odpowiedzi nie otrzymał. W Olsztynię przyjeto wskaźnik 0432 kg/osobę rocznie i jest on o 70% wyższy od danych GUS dla mieszkąńców Polski. Kontrakt z Mławą opiewa na 75 000 ton czyli 173 000 obywateli miasta nad Łyną x 0432 kg/osobę. Przyjmując górna granicę w/g GUS Olsztyn wytwarza ok 50 000 ton odpadów komunalnych rocznie. " i przykro mi, ze muszę kolejny raz tłumaczyć koledze radnemu, który załozył sobie jakąś tezę i ..... takiej się trzyma, bez względu na to że rzeczywistość jest trochę inna... Kolego Henryku wg danych z UM Olsztyn w Olsztynie mieszka ok 162 000 ludzi. Do tego należy dodać ok 9 tys. zameldowanych czasowo - łącznie ok 171 tys. Nie ma danych ile osób mieszka nie meldowanych - prawdopodobnie jeszcze ok. 12 tys. i za tych Ci zameldowani mieszkańcy Olsztyna muszą płacić.... rzeczywiście przyjęto wskaźnik zawyzony na 1 mieszkańca w wys. 432 kg/M/rok.... Ile produkuje zameldowany mieszkaniec Olsztyna /srednio/ trudno powiedzieć nie znając rzeczywistej ilości mieszkańców... Nioe można jednak przekłamywać danych, a te są weryfikowalne.... Mieszkający w Olsztynie /wszyscy/ produkują łacznie nie 50 tys. ton, a około 61 tys. ton/ rocznie co daje na jednego zameldowanego mieszkańca ilość ok 357 kg.... Różnica wynosi więc ok 80 kg i za tę róznicę pieniądze pobiera firma wywozowa czyli w przypadku Olsztyna głównie PGM.... Mieszkaniec płaci wskaźnikowo czyli i za te 80 kg, a PgM rozlicz a się z wagi, czyli bez 80 kg... 80 kg x 171000 mieszkańców = ok. 13,7 tys T. za tyle śmieci mniej więcej płacą mieszkańcy odbiorcy, za które ten nie rozlicz a się ze ZGOK i to jest cała prawda osmieciach - bez ideologii.... Dane są do zweryfikowani, bowiem opieram się na informacjach z UM i ZGOK, a co do ich wiarygodności mogę miec pewne watpliwości... Nie należy więc kolego Henryku stosować tego samego oręża jakim posługuje się często Prezydent - kłamstwa, by podeprzeć swoje tezy... Traci się przez to wiarygodność. Nie jest przecież dla kolegi tajemnicą, ze jużn ponad dwa miesiace temu zlożyłem wniosek o zweryfikowanie zastosowanego wspólczynnika i chciałbym Waszej Pisowskiej pomocy w celu jego obniżenia... gadanie tu już poza zwykłym zaciemnianiem obrazu nie pomoże.... Ponieważ moje apele o konstruktywną wspól[pracę na rzecz mieszkańców Olsztyna nie pomagają, może ten wpis zmieni wasze PiSu podejście choćby do tej sprawy. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Zwierko Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 13:53 No cóż kolego Jarku ... Ty ciągle składasz wnioski i nic z tego nie wynika. Nie raz miałeś okazję do dyskusji z H. Baczewskim na komisjach czy sesjach w sprawie śmieci, jednak jakoś dziwnie starałeś się skracać wymianę zdań. Twoja wypowiedź >Ponieważ moje apele o > konstruktywną wspól[pracę na rzecz mieszkańców Olsztyna nie > pomagają, może ten wpis zmieni wasze PiSu podejście choćby do tej > sprawy. Serdecznie pozdrawiam Jest raczej nie na miejscu. Nie chcę teraz roztrząsać jak głosowałeś na sesji ( czy byłeś za,a może wyszedłeś w stylu angielskim), gdy przyjmowane były nowe stawki i H.Baczewski starał się wszystkim wyjaśnić powagę sprawy oraz skutki podniesienia ręki na słowa, kto jest "za". Sprawę śmieci oddaliśmy do odpowiednich organów i w tym artykule masz konkrety naszych działań. Nie wiem, czego oczekujesz od nas. Mówiąc: Nie jest przecież dla > kolegi tajemnicą, ze jużn ponad dwa miesiace temu zlożyłem wniosek o > zweryfikowanie zastosowanego wspólczynnika i chciałbym Waszej > Pisowskiej pomocy w celu jego obniżenia... Trochę mnie zadziwiasz.. To PO, do której przecież należysz ma duży wpływ na to, o co prosisz. Macie większość w Radzie Miasta , dwóch wiceprezydentów i Ty prosisz nas o pomoc!!! Jeżeli na sesji pojawi się uchwała, która będzie w interesie mieszkańców to w 100% ją poprzemy.. Ja bym sobie życzył w imieniu radnych PiS, aby twoje działania nie kończyły się tylko na stwarzaniu pozorów i jeżeli mówisz o Olsztynie i jego mieszkańcach to zweryfikuj swoje głosowania na sesjach. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.szostek Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 14:57 POzoranci z PiS, twierdzą ze coś robią - no to gdzie byłeś kolego jak tę sprawę omawiałem na ostatnim posiedzeniu Komisji ???. Wyszerdłeś, bo prawdopodobnie miałeś powazniejsze sprawy na glowie... Te wasze dyskusje o niczym. nawet dane ktore podajcie są nieprawdziwe i tyle w sprawie. czas do roboty panowie z pis. Pisząc Wy mam na mysli dwóch panów z PiS - tych najbardziej aktywnych.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz 14.01.08, 15:14 Widzę że POpulizm stał się domeną PO. Mimo większości w radzie usiłują ogłupiać społeczeństwo Miasta Olsztyna w stylu PZPR-owskim. Zamiast przelewania z pustego w próżne zabierzcie się do blokowania idiotyzmów Małkowskiego i róbcie coś dla na mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.ols.vectranet.pl 14.01.08, 15:18 DO weganin11 : Oni są po prostu żałośni w tej swojej netowej wymianie zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Zwierko Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:35 Szkoda czasu na pisanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.olsztyn.mm.pl 14.01.08, 16:42 Gość portalu: W.Zwierko napisał(a): > Szkoda czasu na pisanie.. I o to chodzi. Tylko weź się pan do roboty i coś koniecznie pożytecznego trzeba zrobić dla ogółu. Bo jak na razie to według mnie obaj jesteście pozoranci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Zwierko Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 18:31 j/w olsztyniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 21:50 Proszę się nie stresować, tutaj są różni ludzie, różnie reagują na stresujące sytuacje...jedni obrzucają epitetami, inni drwią, ale jedno jest pewne - nikt nie chce się podpisać pod swoim postem. Moja rada - proszę nie dać się sprowokować:) Róbcie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.olsztyn.net.pl 14.01.08, 22:10 gorąco :-)na forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m cackes brudny harry = IP: *.olsztyn.net.pl 15.01.08, 22:16 pezetpeerowski smierdziel z art, ktory w latach 80-tych dziwnym trafem dostal paszport i wize na dlugi pobyt w usa. ekonomista z wszechnicy oleckiej i byly cieplownik z mpec. Totalna porazka z tekstami wyjetymi prosto od bareji. radny baczewski wart jest wiekszej uwagi mediow. to ewenement na skale ogolnopolska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: brudny harry = IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 18:42 Gościu, raz jesteś monia innym razem cakes, zawsze ten sam IP i z tego samego nr linii telefonicznej. Musisz jednak czegos bardzo istotnego zazdrościć Panu Baczewskiemu, że tak w istocie prymitywnie plujesz jadem. Ten jad w sposób wyraźny kieruje niechęc w twoja strone czytelników forum w żaden sposób niezaangażowanych w ocenę Pana Baczewskiego. On sam takich jak ty traktuje cienką struzką ciepłej cieczy. Ot i tyle. Od jadu tworzą się zajady i żadna kobieta nie zechce na ciebie spojrzeć. Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: brudny harry = do Barbary IP: *.olsztyn.mm.pl 19.01.08, 17:00 >Autor: Gość: Barbara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, >Gościu, raz jesteś monia innym razem cakes, zawsze ten sam IP i z >tego samego nr linii telefonicznej Po Twoim powyższym wpisie można powiedzieć krótko -w temacie internetu,adresów ip,numerów telefonicznych jestes typową BLONDYNKĄ. Nie obrażając blondynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYNDROM SZOSTKA prośba o komentarz IP: *.sfo1.dsl.speakeasy.net 14.01.08, 22:13 Moze jakiś komentarza do tych informacji Panie Szostek. Czyżby druga twarz - prawdziwsza forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=74330055 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwaśny Syndrom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 23:10 Platforma musi się bronić przed Szostkiem ,bo ten ją ciągnie straszliwie w dół.Wczoraj Małkowski poklepywał Protasa bezwstydnie na imprezach WOŚP przy całej dzieciarni i właził mu w "żyć".Pewnie coś knuł przeciw Szostkowi.Ten zdemontuje koalicję i wywoła ferment którego Platforma nie przeżyje.I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.szostek Re: Syndrom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:14 ciekawskich uspokoję - Prokuratura Rejonowa w Olsztynie dopatrzyła się w art. Syndrom Chiński zniesławienia mnie i kilku instytucji i w związku z tym prowadzi postępowanie w sprawie. Sponsorowany" art. jak podają zaprzyjaźnieni mi ludzie SLD wyszedł pod nadzorem i z umówienia i jest to efekt mojego pytanioa na Sesji RM o plany zagospodarowania przestrzennego wokół jeziora Krzywego. Jako negatywny przykład braku tych planów podawałem decyzję o popzwoleniu na budowę apartamentowca na przeciw giełdy samochodowej nad jeziorem. Apartamentowiec budują te same osoby, które wydają EXTRA SUKCES... Niedługo musiałem czekać na reakcję - 3 tygodnie później pojawił się wspomniany art. , który miał na celu pokazanie, ze za moją wycieczką do Chin stoi jakaś "lewizna". Problemem tych, którzy próbują oczerniać mnie jest fakt, iz NIE MA żadnej lewizny, a na dodatek autorzy teksty są na tyle niekompetentni, iż nie potrafią słuchać, wyciągać wniosków i sprawdzać informacji. Na sprostowania i proces z powództwa cywilnego przyjdzie czas po zamknięciu dochodzenia prokuratury i jestem pewien, ze autor i wydawca będą musieli słono za kłamstwa zapłacić... Nie może być tak w tzw. polityce, iż polityk będzie bał się zadawać pytania w słusznej sprawie z obawy o to, nze jakaś "szmatława" /tak napisał autor/ gazeta będzie zajmować się bezkarnie łamaniem prawa..... Panu Zawadzkiemu, który z tego co mi wiadomym z kimś z PO wymyślił tekst zapowiadam, ze pomylił się jeśli uznał, że po tych bzdurach "podkulę ogon" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Szostek ma syndrom Malkowskiego IP: 200.105.82.* 15.01.08, 11:01 Identycznie tak samo jak Małkowski. Wszyscy źli a ja niewinny. Panie radny trochę honoru. Niezłe kryminały Pan wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furman....dla ilE Re: Szostek ma syndrom Malkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:39 TAK TRZYMAĆ P. Jarku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kary CBŚ i prokuratura sprawdzają ratusz IP: *.ols.vectranet.pl 16.01.08, 13:44 Policja sprawdza a pryszczaty zatrudnia od paru miesięcy byłego zastępcę komendanta wojewódzkiego policji(kumpla Maścianicy)ps świtka i komendanta straży (również emeryta policji).Facet wie co robi. Jeśli sam nie ma dotarcia do policji to ma ludzi którzy mogą mieć wpływ i o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: obecna władza Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 16.01.08, 19:05 jest najgorszą w historii samorządu lokalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Pan Henryk Baczewski - dziekuję 19.01.08, 17:28 Rzetelny, pracowity a nade wszystko kompetentny radny.Jeden z niewielu ludzi, którzy za pracę w radze biorą w sposób zasłużony pieniądze.Szkoda ,iż w poprzedniej radzie nie było tego Pana-miastu a wlaściwie nam zaoszczędzono by troszkę pieniędzy. kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Pan Henryk Baczewski - dziekuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:29 Mieszkańcy olsztyna mają już dosyć nieudolnej władzy i ciągłych afer wokół ratusza. A także artykułów GO, która niby to bo ujawnia coś a w rzeczywistości wzmacnia ten chory układ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Pan Henryk Baczewski - dziekuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 00:42 ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Pan Henryk Baczewski - dziekuję 21.01.08, 07:40 tylko czy mieszkańcy Olsztyna maja tyle rozumu, zeby coś zmienic? Odpowiedz Link Zgłoś