Dodaj do ulubionych

Elbląg -- wow

IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.08, 21:39
normalnie pewnie bym olał temat, bo nie mam z Elblągiem nic wspólnego, ale
ponieważ olsztyniacy wylewają na Elbląg pomyje, nie odpuszczę. Nie będzie to
miłe, ale może musi zaboleć, żeby do kogoś w naszym mieście wreszcie coś dotarło.
Spędziłem w Elblągu 2 dni i refleksja jest jedna: to miasto jest 2 dekady
przed Olsztynem, jeśli chodzi o estetykę i dynamikę. Chciałbym, żeby nasza
starówka była choć w ćwierci tak efektowna jak elbląska, żeby były u nas takie
objazdy i estakady jak tam.
Owszem, cieszę się, że w Olsztynie odnowiono willę na Dąbrowszczaków, ale to
jest JEDEN dom! W Elblągu są takich liczne dziesiątki.
Ordynarne uwagi o (cytuję) "elbląskich mongołach" to po prostu żałosna zawiść.
Zamiast wyżywać się na innych, którym - tak mi się wydaje - dużo spraw idzie
lepiej niż nam, może lepiej wreszcie powiedzieć "won" nieudolnym biurokratom,
którzy rządzą Olsztynem?
Obserwuj wątek
    • Gość: lac Re: Elbląg -- wow IP: 213.77.49.* 07.05.08, 16:23
      up
    • Gość: ohohoho Re: Elbląg -- wow IP: 172.16.8.* 07.05.08, 17:11
      oj jaka miła wypowiedź na temat Elbląga. :)
      Aż dziw bierze, że na Waszym forum pojawiło się trochę obiektywności
      dotyczącej E-ga. Co prawda miasto ma jeszcze sporo do zrobienia, ale
      cieszy, że to, co zostało póki co osiągnięte, zostało tutaj
      odnotowane.
      Teraz pewnie odezwą się osoby mające inne zdanie na ten temat. hehe
      Ich też pozdrawiam.
      • leon.1 Re: Elbląg -- wow 07.05.08, 18:25
        Ha ha ha ha :) Widzę że elbląskie mongoły zmieniły taktykę działania i teraz
        podszywają się pod olsztynian. Co do elbląskiej starówki kupionej w OBI to nikt
        nie ma wątpliwości wystarczy popatrzeć na szmirę jakiej świat nie widział.
        PLASTIKOWE OKNA :) BLACHO-DACHÓWKA :) ha ha. Oszczędne elewacje gdzie NAMALOWANO
        elementy sztukaterii... Ale mongołom się podoba bo kolorowe (róż i seledyn na
        przemian) Otóż ja też byłem przejazdem 3 maja i zaszedłem popatrzeć sobie na owo
        cudo :)
        1. Co drugi lokal do wynajęcia - wynajmujących brak- bo kto tam przyjdzie. W
        Elblągu bieda aż piszczy; bród i żebrzące dzieciaki na ulicach... Niestety to
        prawda.
        2. Zaszedłem nawet pod bramę, gdzie grał jakiś duński zespół żydowską klezmerkę.
        Przy scenie w miejscu podpiwniczenia elblążanie zrobili sobie śmietnik i
        załatwiają (w trakcie koncertu) swoje potrzeby fizjologiczne :) :) No cóż co
        kraj to obyczaj... :) Za zabytkowym jedynym po kościele budynkiem przy bramie
        (Galeria El) za płotkiem stoi obskurna hala Alsthomu... :) O wyglądzie ubraniu
        czy zachowaniu elblążan nie chcę pisać bo to już może być sprawa gustu... (de
        gustibus non disputandum...) W mieście panuje niewyobrażalny brud jakiego nie
        zaznasz nawet w Murmańsku... Wszędzie walające się odchody ludzkie i psie...
        SZOK !!! Ale mongołom się podoba i chwalą sobie :) :) :)
        • leon.1 Re: Elbląg -- wow 07.05.08, 18:28
          I na dobitkę :) podaję że jeden z niewielu hotelików na starym mieści napisali z
          ogromnym błędem ... Goście zagraniczni wyją ze śmiechu i robią sobie przy nim
          zdjęcia.... :) :) :)
        • Gość: bordeaux Re: Elbląg -- wow IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.08, 20:39
          leon.1 czy jak ci tam:
          napisałem raz, ale specjalnie dla ciebie mogę powtórzyć - ja nie mam nic wspólnego z Elblągiem. Ty natomiast masz omamy i nierówno pod sufitem, wystawiasz olsztyniakom fatalne świadectwo. Ja w każdym razie nie zamierzam odpowiadać za twoje chamstwo. Po prostu inicjując temat zapomniałem napisać, że twoje zdanie mnie nie interesuje. Innych, jak sądzę, również nie.
          Cała reszta twoich wypocin - bez komentarza, bo dyskutować można o faktach i opiniach, a nie o bzdurach. To, że podzielisz je na podpunkty, nie powoduje, że robią się mądrzejsze.
          Ciągle czekam na rzeczowe wypowiedzi - co zrobić, żeby Olsztyn mniej odstawał od reszty Polski. Bo moje wrażenia z Elbląga to w gruncie rzeczy tylko wstęp.
          • Gość: swiatowy Re: Elbląg -- wow IP: *.bethere.co.uk 07.05.08, 20:42
            O widze mreck ze jestes na delegacji w Olsztynie .Ja tez mam takie
            wrazenia ze Olsztyn odstaje od reszty Polski ale po powrocie z
            Gdanska a nie Elblaga
            • leon.1 Re: Elbląg -- wow 07.05.08, 21:02
              HA ha ha :) I tu się wkopałeś dzieciaku... cytuję "Ty natomiast masz omamy i
              nierówno pod sufitem, wystawiasz olsztyniakom fatalne świadectwo". Gdybyś
              napisał - nam olsztyniakom - było by bardziej wiarygodne... :) :)
              Fakt jest faktem:
              1. Elbląska starówka ma blisko 40% lokali pustych z napisem "do wynajęcia"
              2. Podczas koncertu duńskiego zespołu po prawej stronie od sceny przy
              podpiwniczeniu budującej się kamieniczki elblążanie załatwiali swoje potrzeby
              fizjologiczne (na oczach innych) i rzucali tam śmieci...
              3. Hotalik na starym mieście ma błąd ortograficzny i słyszałem śmiech komentarze
              i widziałem jak goście z Niemiec robili sobie przy nim zdjęcia...
              4. Elbląska starówka ma plastikowe okna, blacho-dachówkę, elewacje z namalowaną
              sztukaterią ha ha ha :) i kolory tęczy... ha ha ha :) (Wieś tańczy i śpiewa)
              5. Widziałem żebrzące dzieci i brud jakiego nie widziałem nigdzie w Polsce...
              6. Za Galerią El jest obskurny płotek i kilkanaście metrów hala zdaje się
              Alsthomu... Widok jak z kosmosu (To tak jakby przy naszym zamku w odległości 20
              metrów Indykpol wybudował sobie ubojnię lub Michelin magazyn opon :) :) :)
              Co w tym nie jest rzeczowe ????
              • Gość: Łukasz Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 16:11
                Elbląska starówka ma blisko 40% lokali pustych z napisem "do wynajęcia"

Ty chyba jednak byłeś na innej starówce albo nie umiesz liczyć ale
                najprawdopodobniej brak ci zwykłego obiektywizmu.
            • Gość: bordeaux Re: Elbląg -- wow IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.08, 21:02
              następny ze zwidami... Trudno, wyłączam się z tematu, widocznie nie udało mi się
              wywołać poważnej dyskusji. EOT, popisujcie się beze mnie.

nie-mreck...
              • leon.1 Re: Elbląg -- wow 07.05.08, 21:22
                Tak tak idź idź :) Tylko że jak Ciebie znam elbląski mongole to wrócisz tu
                szybko w pod innym nickiem... :) :) :)
                • Gość: Olek Re: Elbląg -- wow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:23
                  Jest tam hotel VIWALDI na tej he he "starówce". Nie mieli dwóch
                  literek V i skleili napis z tego co mieli :) Sam sie przy tym
                  sfotografowałem :)
                  • Gość: Elblazanin Re: Elbląg -- wow IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.05.08, 21:43
                    Viwaldi to nazwa własna.

Alstom nie ma hali przy Bramie Targowej.

Nie porownuj Michelin do Alstomu, bo doskonale wiesz jaka przestrzen zajmuje Alstom.

Ci co sie zalatwiali, to skad masz pewnosc skad sa?

Jak byles w Elblagu to czemu nie dales znaku zycia, ze jestes?

• leon.1 Re: Elbląg -- wow 08.05.08, 22:12
                      Ha ha ha. Nazwa własna... :) :) :) Wy wszyscy jesteście jak ta nazwa własna...
                      Jeden wielki błąd... Elblążanin popełnia go już w momencie gdy przychodzi na
                      świat... :) Nikt tu mongole nie porównuje niczego do niczego. Czytać nie
                      nauczony??? A hala jest za Galerią El mongole :) :) :) Czytaj patrz. "Odlewać"
                      się przy innych publicznie potrafią tylko elblążanie więc można ich poznać z
                      dala... :) :) :)
                      • Gość: Elblazanin2 Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 07:21
                        1. Znowu obrazasz? Nauczysz sie kiedys kultury?

2. Najblizej Bramy Targowej jest TA SAMA hala, która jest przy
                        Galerii El.

3. Jak byłem w Olsztynie to widziałem odlewających się olsztynian,
                        robię z tego aferę? Równiez było to publicznie.

• Gość: szukacz Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 07:27

Przykład kultury słownej w wykonaniu elblążanina2=olka

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=79172567&a=79333987
                          • Gość: Elblazanin2 do szukacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 07:41
                            Koles nie jestem zadnym OLKIEM! Czy jak ktos pisze o tej same porze
                            i ma IP z neo to znaczy ze jest ta sama osoba? Puknij sie w lepetyne!
                            • leon.1 Re: do szukacza 09.05.08, 08:00
                              Nieważne który z Was pisze... Ważne że wszyscy jesteście jednego warci... :) Nie
                              możecie żyć bez tego forum? Zajmijcie się swoimi problemami i po sprawie. Ja już
                              od blisko miesiąca nie odwiedzam Was a mimo to siejecie tutaj wiatr...
                              Oczywiście potem zaczną się płacze i skamlenie że Was ktoś obraża... :) Czyli
                              jeśli Wy obrażacie jest OK. Jeśli Was -to nie jest OK :) :) :) Filozofia
                              Kalego... Ale cóż elbląskie mongoły jesteście atrakcją tego forum i być może to
                              dobrze że pokazujecie tu swoje upośledzenie :) :) :)
                              • Gość: olek Re: do szukacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:03
                                Miesiaca? NIE KLAM SWINIO! Przed majowka jeszcze byles. A teraz po
                                majowce w swojej drugiej postaci, pod swoim drugim nickiem tez byles!
                                Jestes malym gowienkiem do ktorego nic dociera. Widzisz tylko swoj
                                swinski ryj i nic wiecej. Moim problemem jestes ty i ja sie toba
                                zajme chory swinski psychiatryku.
                        • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 08:03
                          Najpierw piszesz że nie ma hali a teraz że jest? Zastanów się mongole jeśli to w
                          ogóle potrafisz... :) :)
                          • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 08:07
                            "Moim problemem jestes ty i ja sie toba zajme chory swinski psychiatryku." Ha ha
                            ha ha ha :) Zajmij... :) Czekam na to :) Tylko może nie na forum bo je
                            zapaskudzasz... :)
                            • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:09
                              Tak ol4 = leonie.1 = swinki ryju ty jestes moim problemem! Adres
                              podaj!
                          • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:10
                            Z tego co ja widze jeden Elblazanin i drugi to nie te same osoby,
                            ale swinski ryj ma sam problemy, a komus cos wciska. Typowi swinksi
                            ryj!
                            • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 08:15
                              Ha ha ha :) A zaczęło się tak niewinnie :) Jako bordeaux wysmażyłeś apologię
                              Elbląga w dość intrygancki (choć prymitywny) sposób... I jakże szybko okazało
                              się jakież to są te "ATUTY ELBLĄGA"... :) Więc za takie atuty DZIĘKUJEMY - nie
                              popadliśmy w taki mongolizm... :) :) :)
                              • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:23
                                Atuty olsztynkowa prezentujesz na biezaco swinski ryju.
                                • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 08:27
                                  Oczywiście panie "Viwaldi" ha ha ha ha :) Ratownictwo medyczne dziś nie
                                  pracuje??? :) :)
                                  • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:31
                                    Vivaldi jak juz zostalo podane to nazwa wlasna, zupełnie tak jak
                                    olsztyn. Co mnie obchodzi ratownictwo medyczne swinski ryjku?
                                    • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 08:32
                                      Wszyscy jesteście jak ta nazwa własna ;) Jeden wielki błąd :) przyrody... :) :) :)
                                      • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:34
                                        Kogo obrazasz? Mnie, a skad pewnosc skad jestem? haha. Oj swinski
                                        ryjku!
                                        • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 08:35
                                          Skąd jesteś to widać... :)
                                          • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:37
                                            Niby po czym wnosisz swinski ryjku?
                                            • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 08:37
                                              Po mongolizmie ... :) :) :)
                                              • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:40
                                                Ktory ty oczywiscie posiadasz swinski ryju!
                                                • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 08:42
                                                  Ha ha ha ja nie jestem z Elbląga... :)
                                                  • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:47
                                                    Kto ci powiedzial ze w Elblagu mieszkaja obywatele Mongolii?

Dalej w tym watku juz rozmawiaj sam ze soba swiniaczku.
                                                  • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 09:02
                                                    Nie obywatele Mongoli... Ci są w porządku... :) :) :) Wy niestety nie... :) :) :)
                                                  • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:03
                                                    Ale kto Wy?
                                                  • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 09:05
                                                    No właśnie... :) :) :)
                                                  • Gość: olek Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:10
                                                    Swinia! Przekarze ta informacje do UM Olsztynkowo
                                                  • leon.1 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 09:13
                                                    :)
                                                  • ol4 Re: Elbląg -- wow 09.05.08, 09:46
                                                    leon zakoncz ta zanujaca dyskusje. Chyba stac cie na cos wiecej niz
                                                    rozmowa z takim dziadostwem?
                                                  • Gość: ~~ Re: Elbląg -- wow IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.08, 09:50
                                                    Leon gada sam ze sobą... Tyle, że dla swojego alter ego brak mu inwencji.. ;)
                                                    Dawno Leoś nie widziałem, żebyś się zniżał do takiego poziomu dyskusji. No ale
                                                    jeśli rozmawiasz sam ze sobą to mogę zrozumieć ;)
                                                  • Gość: frauleinallenstein Re: Elbląg -- wow IP: *.olsztyn.mm.pl 09.05.08, 14:54
                                                    jako miasto-panienka nieciężkich obyczajów (w końcu miasto stoi seksem, zaczynając od samej góry władz) jestem dumna, że mam takiego rycerza jak leon.1. Jaka dama, taki obrońca. Piekl sie mój leonie.1, bluzgaj na wraże zakusy, opluwaj wszystkich i podejrzewaj ich o najgorsze, żeby cała Polska wiedziała, jacy jesteśmy fajni i dumni z siebie i coby wszyscy omijali nas jak najszerszym łukiem. Wszak póki co, podejrzewam, że elblążan, warszawiaków, gdańszczan, mieszkańców Ostródy i innych, którzy ośmielają się żyć w ładniejszych miastach niż Olsztyn, nasz syfek obchodzi tyle, co zeszłoroczny śnieg. Na pohybel!
                                                  • Gość: Ukiel Re: Elbląg -- wow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 16:06
                                                    A ja popieram leosia. Można sobie dawać pluć w twarz ale do czasu. A w końcu to
                                                    elblążanie przychodzą tu wyżyć się. Zakładają durnowate wątki podszywają się pod
                                                    cudze nicki i ogólnie robią burdę. Sądzę że to nie wszystko na co ich jeszcze
                                                    stać i jeśli chcemy być poniżani to można się na to godzić tylko nie wiem w
                                                    jakim celu?
                                                  • Gość: frauleinallenstein Re: Elbląg -- wow IP: *.olsztyn.mm.pl 09.05.08, 23:43
                                                    jasne jasne, właśnie o to mi chodzi. Im bardziej będziemy chamscy, tym lepsze będzie nasze samopoczucie. Walić obcych ile wlezie. Leonie.1 - nie poprzestawaj, nie spoczywaj na laurach. Cała Polska czeka, a Olsztyn wierzy w ciebie! Każdy marzy o takim nieprzejednanym patriocie jak ty, a jak następca Wakara będzie spisywał kolejne dzieje grodu nad Łyną, wątek oblężenia przez elblążan i twojej heroicznej obrony (w dodatku anonimowej, nie pragniesz wszak, mężny i pełen skromności woju, aby ktoś się dowiedział, kim jesteś) z pewnością zostanie odnotowany pogrubioną czcionką, a być może nawet italikiem.
                                                  • Gość: frauleinallenstein Re: Elbląg -- wow IP: *.olsztyn.mm.pl 09.05.08, 23:47
                                                    btw, rozumiem, że Ukiel to twój kolejny nick, leonie.1? Która to już twoja tożsamość?
                                                    Popierać samego siebie - nawet śmieszne.
                                                  • Gość: elba Wielonikowy leon.1 IP: *.elb.vectranet.pl 10.05.08, 09:49
                                                    Zupelnie zachowuje sie jak dzieciak:)
                                                  • leon.1 Re: Wielonikowy leon.1 10.05.08, 12:25

Ależ mną nie kieruje żaden lokalny patriotyzm... (Choć przyznaje że bardzo lubię
                                                    Olsztyn.) Po prostu chamstwo i mongolizm trzeba tępić i to cała filozofia.
                                                    Proste prawda? Poza tym bardzo mnie bawią teksty elbląskich mongołów, którzy
                                                    uważają że są sprytni i tworzą intrygi w stylu "jestem olsztynianinem ale jakże
                                                    zachwycił mnie Elbląg". Ha ha ha. Kęsim kęsim ;) :) albo jeszcze lepsza gdy
                                                    któryś podaje się za mazura :) i niby to obiektywnie ocenia że mazurom lepiej
                                                    było by w podlaskiem ... ha ha ha. Ludzie -gdybyście znali realia i mentalność
                                                    ludzi mieszkających na mazurach to wiedzielibyście że na słowo Białystok dostają
                                                    dreszczy... Elbląg natomiast jest dla mnie symbolem dna : estetycznego,
                                                    materialnego, umysłowego i przede wszystkim moralnego - co widać tu po
                                                    głupkowatych intrygach elblążan. Symbolem niech będzie Wasz hotel na starym
                                                    mieście pisany z błędem-symbolem tego miasta... Musicie zaakceptować to że już
                                                    nigdy nie będziecie miastem wojewódzkim czy Wam się to podoba czy nie :) :) :) a
                                                    Wasza głupia "walka" nie ma sensu - powoduje tylko rozbawienie. Jak to napisał
                                                    Światowy - "na nagrobku będziecie mieli wypisane województwo Warmińsko-
                                                    Mazurskie"... :) Co do Ukiela to dziękuje za wsparcie - pomimo paranoicznych
                                                    interpretacji elbląskich mongołów :) :) :)
                                                  • Gość: marek Re: Wielonikowy leon.1 IP: *.elb.vectranet.pl 11.05.08, 12:22
                                                    Ale jestes Leon P,O,J,E,B,A,N,Y.
                                                  • leon.1 Re: Wielonikowy leon.1 11.05.08, 16:01
                                                    Kęsim kęsim... :) :) :)
                                                  • Gość: marek Re: Wielonikowy leon.1 IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.08, 18:14
                                                    O co ci chodzi,ty P,O,J,E,B,I,E?Jakie kęsim,kęsim?To jakies lokalne
                                                    narzecze?Elblag do wojewodztwa pomorskiego,precz z olsztynskimi
                                                    przyglupami:)!!!!!!!!!!!!
                                                  • leon.1 Re: Wielonikowy leon.1 12.05.08, 20:22
                                                    kęsim kęsim... ;) :) :)
    • Gość: .... Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 15:58
      GDZIE Są TRAMWAJE!! OLSZTYN!! GDZIE TRAMWAJE??

P.S. przjedzie do eg i sami sprawdzcie
      • ol4 Re: Elbląg -- wow 13.05.08, 16:10
        Co to ? Kolejny tramwajofil? Skad oni takich biorą.
        • Gość: ... Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 16:16
          Z warmii i mazur olsztynuchuu
          • leon.1 Re: Elbląg -- wow 13.05.08, 16:36
            Kęsim kęsim elbląskie mongoły :) :) :)
    • Gość: kaziuk47 Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 09:19
      do bordeaux: sytuacja w Elblągu nie wygląda tak słodko jak się
      wydaje; miasto wygląda, jak wygląda nie dzięki władzom miasta, tylko
      dzięki samym mieszkańcom: włascicielom, wspólnotom...
      • Gość: bordeaux Re: Elbląg -- wow IP: *.gprs.plus.pl 15.05.08, 12:14
        wiem kaziuk47, sytuacja społeczna (zła) była jakiś czas temu tematem artykułu w Polityce. Chodzi mi jednak o perspektywy i o klimat. Perspektywa Elbląga jest zapewne jakoś zdefiniowana przez bliskość Trójmiasta - niczyja to zasługa, jest jak jest, kwestia polega na tym, jak się tą perspektywę wykorzystuje. I to jest właśnie to, o czym wspominasz - właściciele i wspólnoty działają tak, jak im pozwalają lokalne warunki i decydenci. Skoro Elbląg wygląda tak jak wygląda, to znaczy, że władze nie są najgorsze. W Olsztynie wizyta u prezydenta z jakąś sprawą wygląda często tak, że jak jego wysokość władza nie widzi dla siebie korzyści (nazwisko na plakacie albo tablicy), to albo zaczyna macać (petentka) albo sugerować dziwne rzeczy (petent) - patrz przegląd spraw sądowych, które się w jego sprawie toczą.
        • Gość: a Re: Elbląg -- wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 14:28
          Ok, ale przeciez nie wszystko robia tez wspolnoty prawda? :P
    • Gość: swiatowy Re: a co tam podziwiac? IP: *.bethere.co.uk 15.05.08, 14:27
      Dlaczego Olsztyn mialby podziwac Elblag?Przeciez Elblag jest
      wielkosci Olsztyna z lat 70-ch.Jast mniejszy,jest tam wszystkiego
      mniej albo nie ma tego co w Olsztynie ,slabsze perspektywy
      rozwoju ,mniejsze zarobki,brak porzadnej uczelni.To inna klasa
      miast.Za 20 lat Olsztyn bedzie mala metropolia a Elblag sypialnia
      Gdanska.Nie ta liga nie ta polka
      • antypajac.1 Re: a co tam podziwiac? 15.05.08, 21:52
        powiedz mi swiatowy,skad zes sie chlopie w tym olsztynie
        wzial?ilosc rusycyzmow ktore pojawiaja sie w twoich wypowiedziach
        sugerowalyby wschodnie rubieze polski b.smieszne nadymanie sie
        wielkomiejskoscia,udowadnianie komu popadnie,[w tym przypadku
        elblazanom,w jakiej to dziurze mieszkaja],
        dowodzilyby ponadto ze raczej nie byla to patriotyczna
        wilenszczyzna,lecz cos blizej grajewa.i to by tlumaczylo wiele.to
        samo dzieje sie z np.warszawiakami w pierwszym pokoleniu.a u ciebie
        jak to wyglada,ojce jeszcze na roli?
        • praptak2 Re: a co tam podziwiac? 15.05.08, 21:57
          Co się mu dziwisz? Zakompleksienie powoduje chęć rozdęcia
          stukilkudziesięciotysięcznego przeciętnego miasta do rozmiarów metropolii.
      • praptak2 Re: a co tam podziwiac? 15.05.08, 21:55
        Gość portalu: swiatowy napisał(a):

Dlaczego Białystok mialby podziwac Olsztyn? Przeciez Olsztyn jest
        wielkosci Białegostoku z lat 70-ch. Jest mniejszy, jest tam wszystkiego mniej
        albo nie ma tego co w Białymstoku ,slabsze perspektywy rozwoju, mniejsze
        zarobki, brak porzadnej uczelni.To inna klasa miast. Za 20 lat Białystok bedzie
        dużą metropolią a Olsztyn drugorzędnym miastem emerytów. Nie ta liga nie ta polka.
    • Gość: eg chyba nic nie potrafia wybudowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 14:30
      w tym olsztynie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=79475499
      a tramwajow im sie zachciewa..hehe
      • leon.1 Re: chyba nic nie potrafia wybudowac 15.05.08, 20:16
        Jak z "Folwarku zwierzęcego" Orwela ... "Cztery nogi dobrze - dwie nogi źle".
        Tyle tylko owce mogły się nauczyć... Elbląskie mongoły mogę pojąć tyle z życie
        że "tramwaj dobrze- bez tramwaju źle" ;) :) :) W Monaco mongoły nie ma tramwajów
        w Mińsku są... :) :) :)
        • Gość: drągal Re: chyba nic nie potrafia wybudowac IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.08, 10:58
          czasem, jak widać, ważniejsze od tego, co się mówi, jest to, kto mówi. Albo
          kto-leonowi.1-wydaje-się-że-mówi. Zastanawiam się, ilu Bogu ducha winnych
          olsztyniaków leon.1 trafił, bluzgając na oślep tymi swoimi "elbląskimi mongołami".
          • leon.1 Re: chyba nic nie potrafia wybudowac 17.05.08, 19:06
            Nie o tym temat elbląski mongole :) :) :)
            • Gość: niskiewrota Re: chyba nic nie potrafia wybudowac IP: *.olsztyn.mm.pl 19.05.08, 05:46
              tak jak napisałem w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=79495232,
              leon.1 zachowuje się jak wtyka ratusza, zaśmieca i blokuje normalną, ale niewygodną dla władz Olsztyna dyskusję. Kiedy wreszcie wkroczy admin?
              • leon.1 Re: chyba nic nie potrafia wybudowac 19.05.08, 15:13
                Tak tak elbląski mongole... :) "Wtyka ratusza" ha ha ha ha :) Naucz się
                podpisywać stałym nickiem...A Wasze elbląskie politykierstwo jest aż nadto
                przejrzyste... :) Kęsim kęsim... :)
                • ol4 Re: chyba nic nie potrafia wybudowac 19.05.08, 15:41
                  Leon moze nie kontynuuj tego watku? Odejdzie szybko do lamusa tam
                  gdzie jego miejsce.
                  O Elblągach swoje wiemy:) Brak im troche oleju i ogłady ale to nie
                  powod zeby z nimi dyskutowac:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka