Gość: spółdzielca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 05:34 podobno dzisiaj w Ostródzie -jako świadek -zeznaje nasza Posłanka. Może w końcu ten proces się zakończy i skażą łobuza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trefl Re: sprawa karna procyka IP: *.olsztyn.mm.pl 20.06.08, 06:45 Nie taki on łobuz jak piszą ale chyba ma godnego następcę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: sprawa karna procyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 19:19 to jego kolega i do tego wybrany przez tą samą radę nadzorczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barn Re: sprawa karna procyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 23:27 64.233.183.104/search? q=cache:4ws6yiBvGDIJ:www.olsztyn.mszok.pl/index.php%3Fpage%3Ddetale% 26oferta%3D307+zenon+procyk&hl=pl&ct=clnk&cd=20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barn Re: sprawa karna procyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 23:29 www.olsztyn.mszok.pl/index.php?page=detale&oferta=307 Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: sprawa karna procyka 24.06.08, 23:46 Tylko dlatego mają go skazac, że zeznaje pani Staroń? A to niby czemu? Dlatego, że - jak wszyscy w Olsztynie wiedzą - ma z nim na pieńku, bo chciał, by płaciła spółdzielni rynkowy czynsz za swoje lokale użytkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatorzanin Re: sprawa karna procyka IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.08, 08:48 Nie dlatego,że zeznawała Pani Staroń,tylko dlatego,że PROKURATOR zebrał dowody na jego przestępczą działalność i potwierdzili to świadkowie (a było ich prawie 400). Stawiasz też durna tezę,że za WŁASNE LOKALE UŻYTKOWE ma się płacić czynsz rynkowy - co stanowi o takich opłatach?W/g mnie byl to głupi,nieprzemyślany ,procykowy wymysł,który został zmieniony (do normalności)przez następców. Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: sprawa karna procyka 25.06.08, 12:11 Może i własne, ale na gruncie spółdzielni. Nie interesuje mnie, ile pani Staroń powinna była płacic, piszę o tym, bo to była kośc niezgody między nimi. A jakie są dowody? Myślę, że obaj ich nie znamy, więc lepiej do wyroku nie gdybac. Odpowiedz Link Zgłoś
anula221 Re: sprawa karna procyka 25.06.08, 18:34 Opłaty czynszu przez właścicieli lokali użytkowych nie są przedmiotem sprawy karnej toczącej się przed Sądem w Ostródzie. Więc to co piszesz "OBER"to bzdura.Tam jest ponad 20 zarzutów,w tym m.innymi działanie na szkodę SM (około 2mln zł.- art.296kk.),fałszowanie dokumentów,sprawstwo kierownicze popełniania przestępstw,fałszowanie wyborów,nakłanianie do składania fałszywych zeznań i inne.Tak więc zarzutów cała "pajda" więc i wyrok powinien być słuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanket Re: sprawa karna procyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 10:15 wyborcza.pl/1,75248,2649103.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: sprawa karna procyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 14:34 Przeczytałem artykuł i z powyższego tekstu jasno wynika, jak media potrafią kolorować i manipulować faktami. Przecież nawet nie postawiono nikomu zarzutów za korumpowanie sędziów, a sędziowie zostali uniewinnieni oprócz jednej sędziny, która dostała chyba upomnienie za to, że znała osobiście Procyka(!!?). Jednocześnie nawet nie postawiono wcale zarzutów korpupcyjnych i nawet po takim kuriozalnym, apelu ówczesnego Prokuratora Krajowego i zamknięciu Procyka w areszcie, nie pojawił się nikt, kto potwierdziłby te skandaliczne informacje tworzone przez Staroń. Wiem to dokładnie, bo interesuję się tą sprawą od dawna. Intersuje mnie to w kontekście nagonki na człowieka, który jako pierwszy w Polsce złamał monopol MPC-u i spowodował obniżkę cen ciepła dla spółdzielców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: sprawa karna procyka IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.08, 18:28 Sędziowie spotykali się z Procykiem i jego żoną.Jedna sędzia kupiła nawet mieszkanie w budynku przy ul.Dworcowej 48a,które prędko (jak wybuchła afera) sprzedała z dużym zyskiem.Czy kwota będąca różnicą kupna i sprzedaży nie jest łapówką,czy to nie jest korumpowanie? Procyk zaskarbił sobie tyle zarzutów,że "głowa boli" a sam na to (przy pomocy Winiarskiej ) zapracował.Dziwię się tylko,że na ławie oskarżonych nie siedzi cała Rada Nadzorcza Pojezierza.RN była na smyczy Procyka tak jak teraz jest na smyczy Barańskiego.No,jeżeli się otrzymuje od prezesa SM samochód służbowy to nie można mu zwracać uwagi na to co robi źle.Czy to nie korupcja???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yad Re: sprawa karna procyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:53 Ober w tym wątku to wiele nie zwojujesz , są mocniejsi od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
koloroweszycie Re: sprawa karna procyka 25.06.08, 19:59 Nie zamierzam - w przeciwieństwie do innych piszących tu - nic "zwojowac", tylko wyrazić swoje zdanie, do czego służy to forum. Odpowiedz Link Zgłoś