Gość: JA IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.08, 23:04 Gratuluję Olsztynowi najlepszego z możliwych wyborów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: googlesearch Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.gprs.plus.pl 16.11.08, 23:05 Uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Nareszcie coś się udało! Trudno nie popadać w euforię. Teraz mogę w miarę spokojnie czekać, aż go wsadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.08, 23:09 Gdyby tak jeszcze do kompletu wygnać radę miasta, to można by urządzić jakąś fetę pod ratuszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googlesearch Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.gprs.plus.pl 16.11.08, 23:15 swoją drogą, że miał, sqrw...el czelność pojawić się publicznie i że ktoś mu rękę podał... Jejeje - nic z teeeeego! Nie będzie Małkowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.08, 23:20 ja to bym mu co najwyżej noge podał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 23:14 "Ponad 57 proc. mieszkańców Olsztyna zdecydowało o odwołaniu Małkowskiego. Referendum jest ważne." A może 57% głosujących mieszkańców?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Nowe referendum: odwołać arendt IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.08, 23:25 gdyż jest rozwódką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Nowe referendum: odwołać arendt IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.08, 23:29 no tak, nie po chrześcijańsku. Chyba pisze się Arent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 23:26 W moim odczuciu dobrze to świadczy o tym, że nie dali sie nabrać na niezbyt pewne w swych efektach kombinacje propagandowe naiwnie uzasadniające korzyści wynikające z głosowania a pozostawieniem Małkowskiego. Taka postawa potrzebna jest na kolejne dwa lata, ponieważ Małkowski działał w koalicji z PO i swoim ugrupowaniem Po Prostu Olsztyn. Tak więc nie jest to koniec dzieła nad uporządkowaniem sytuacji w Olsztynie, ponieważ te ugrupowania jak nie współdziałały z Małkowskim, to tolerowały jego działania. Dla mnie współwina obecnej Rady - poza małymi wyjątkami - nie ulega żadnej wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztniak Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 23:55 Słusznie powiedziane. Od początku uważałem, ze część winy Cześka spada na współrządzących, co to "wiedzieli, ale nie widzieli", bo tak było wygodniej. Stan niepewności i "paraliżu" się skończył. Cześka nie ma. Teraz chyba czas zrobić porządek z "cieniem Cześka", Tomkiem. Przyszłe miesiące pokażą, czy ci co zostali będą prezentować nową jakość rządzenia. Jeśli nie, to im także trzeba będzie podziękować. Jak widać jak się chce, to można to zrobić. To chyba najważniejszy rezultat naszego referendum: Olsztynianie powinni zauważyć, że to oni rozdają w swoim mieście karty! Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol I co teraz? Część damskiej populacji Olsztyna 16.11.08, 23:30 już jest strasznie zawiedziona! A Cesiowi został ino burdel i msza żałobna w katedrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: I co teraz? Część damskiej populacji Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 23:39 Jak widać, w katedrze można odprawiać msze za wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newas Re: I co teraz? Część damskiej populacji Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 23:40 Gratuluję! Przywróciliśmy Naszemu miastu godność! Mam nadzieję, że teraz "władza" samorządowa będzie miała się na baczności oraz będzie działała na rzecz społeczności lokalnych a nie we własnym interesie! Czekamy na: Artyleryjską, Nową Jarocką, przedłużenie Witosa, Obiegową, park technologiczny, tramwaje...; przyszły komisarzu i Rado macie mało czasu! Zapraszam do lektury ust. prawo zamówień publicznych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieskzaniec Re: I co teraz? Część damskiej populacji Olsztyna IP: *.olsztyn.net.pl 16.11.08, 23:56 newas: zapomniałeś o olsztyńskich śmieciach - to jeden z bardziej palących problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.08, 23:57 Nie ma czego gratulować, teraz Olsztyn dopiero pogrąży się jeszcze gorzej po dyktaturą PO. Porażka jakiej dawno nie widać było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 00:02 Zgadzam się. Zobaczymy czy za dwa lata, też będą się tak cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki Łowczy Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 23:59 Polowanie czas rozpocząć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakaduma Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 06:53 Brawo mieszkańcy Olsztyna ! Dzięki za to, że w ogóle poszliście do referendum. Przebieg jak i wynik referendum przywraca wiarę w siłę demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 06:58 Boże nie karz nas prezydentem Szmitem - i innym Pisioro podobnym -znajdź sposób na odwołanie aktualnej rady miasta. Bo Olsztyn dalej będzie zadupiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 07:01 Boże nie karz nas prezydentem Szmitem - i innym Pisioro podobnym -znajdź sposób na odwołanie aktualnej rady miasta. Bo Olsztyn dalej będzie zadupiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 07:05 Bardzo mądrze napisane !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 07:05 Ludu Olsztyna co żeś ty uczynił -pozostawiłeś przy korycie beznadziejnych radnych a Małkowski i tak miał sądowy zakaz sprawowania urzędu Prezydenta.Teraz będzie cyrk.PiSiory "górą"?Szmit Prezydentem?- kolejne nieporozumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 07:05 Ludu Olsztyna co żeś ty uczynił -pozostawiłeś przy korycie beznadziejnych radnych a Małkowski i tak miał sądowy zakaz sprawowania urzędu Prezydenta.Teraz będzie cyrk.PiSiory "górą"?Szmit Prezydentem?- kolejne nieporozumienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jil2 Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.171.91.14.static.crowley.pl 17.11.08, 07:57 Ciekawy wynik, nie dający nikomu prawa do poczucia zadowolenia i triumfu. Z jednej strony społeczeństwo odwołało Małkowskiego, z drugiej - ponad 18 tysięcy ludzi powiedziało NIE Radzie Miasta... Ciekawe, czy przesłanie dotrze do adresatów, czy wyciągną wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i28 Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 08:58 No właśnie jil2, ja też myślę, że to przegrana wszystkich, całego miasta. Bo i tak źle, i tak niedobrze. Jedyny plus, to że była wymagana frekwencja. Ale do tego referendum w ogóle nie powinno dojść, taka stuacja nie powinna zaistnieć, to co wyrabiał Małkowski, to co wyrabiała Rada Miasta nie mieści mi się w głowie. Smutno i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJK Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 09:29 Tak jak napisałeś. Te 18 tysięcy TO GŁOSY PRZECIWKO TEJ RADZIE MIASTA to niekoniecznie sympatycy Małkowskiego. Ale cóż ta Rada reaguje tak: PLUJ w oczy a oni mówią,że deszczyk pada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też odprawią mszę Jutro zamówię za belzebuba IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 08:03 Gratulacje dla proboszcza Lesińskiego. Ks Borkowski w Grobie się przewraca, jak wiatrak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eweryst Re: Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.11.08, 08:32 Moim zdaniem powinien byc zawieszony do wyjasnienia sprawy a tak unia wolnosci przejmnie wladze i Olsztyn to odczuje.Prawdopodobnie brakowalo im tylko prezydenta i o to poszlo a nie o dobro miasta i mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćII Chytre to było referendum? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 08:58 Chytre to było referendum? Zastanawiałem się jak by potoczyły by się wyniki referendum w efekcie jego wynik-gdyby na kartce do głosowania były dwa pytania i możliwość jednego skreślenia- wyboru. - Czy Pan(i) jest za odwołaniem Prezydenta Miasta Olsztyn? tak -nie - Czy Pan (i) jest za odwołaniem Rady Miasta Olsztyna? tak -nie. Z mojej sądy wynika że większość głosujacych mając alternatywę odpowiedzi na jedne pytanie: Czy Pan(i) jest za odwołaniem Prezydenta Miasta Olsztyn? tak -nie. Nie miała pojęcia że głosując na "NIE" -może odwołać radę- rajców? ignorantia iuris nocet, czyli nieznajomość prawa szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet żona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 09:30 Podziwiam Żonę Małkowskiego. Ta Kobieta została skrzywdzona najbardziej, nikt o tym nie pamięta, łacznie z panią która przez 6 lat (!) odwiedzała Czesia w jego domu pod nieobecność żony, po to aby być gwałconą (?). Szacunek Pani Małkowska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Są zony, które zamykaja oczy IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 11:42 choćby g..mi padało, bo...KASA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee tam Re: Są zony, które zamykaja oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 14:43 są żony które stoją przy mężu na dobre i złe, są katechetki których jedyną troską w kategorii moralnej przez wiele lat jeat "żeby sie mąż nie dowiedział" , ciekawe dlaczego one godzą się na wszystko? Która postawa jest godna szacunku? Jesli Małkowski gwałcił, to pójdzie siedzieć, ale nie mogę w dalszym ciągu pojąć że przez 6 lat cichutko - bo co? lęk, wstyd czy może kasa albo stołek. Jak można godzić sie na takie coś i opowiadać brednie w TVN, albo twierdzić że Kowalski by dostał po pysku a prezytent to już nie? A te opowieści jedynie słuszne tych co wiedzieli i ...nie zrobili nic. Śmieszne argumenty, żałosne to wszystko i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: żona IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 17:08 Ja też podziwiam tą panią.To się nazywa być z kimś na dobre i a złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 09:37 pytanie, czy jest juz wyznaczony kandydat na komisarza i kto nim będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Szkoda, ze w Gorzowie sie nie udało.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 09:41 GRATULUJĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamalaska Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: 80.54.88.* 17.11.08, 10:36 odije sobie w prywatnej dzialalnosci,czlowiek nieglupi to interes rozkreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszowianin Brawo Olszynianie! IP: 79.139.91.* 17.11.08, 11:35 Wstyd tylko że tak dużo z Was poparło tego przestepce-zwyrodnialca, to trudno zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Re: Brawo Olszynianie! 17.11.08, 12:06 Jak moralność mieszkańców takie wybory. Gdyby ludzie nie poddawali się reklamom i zakłamaniu to nie wybrali by wszystkich darmozjadów jacy są Radzie . Miejmy nadzieję że w następnych wyborach będzie inaczej a nie jak zawsze.Przecież człowiek na błędach się POwinien uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 12:30 JERZY Z WIEŻY PRZEJDZIE DO HISTORII OLSZTYNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riccardo Mieszkańcy zdecydowali: Małkowski musi odejść IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.08, 12:49 Brawo PiS! Brawo Jerzy Szmit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Małkowski musi odejść kto go zastąpi? IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.08, 15:12 Nie sądzicie ze optymalnym kandydatem na prezydenta Olsztyna ponad podziałami byłby gościu w czarnej sukience. Odpowiedz Link Zgłoś