Dodaj do ulubionych

UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 08:51
władze miasta planują umieścić w byłym budynku kina Kopernik ujeżdżalnie koni!
Absolutna rewelacja!
Czy jest jeszcze jakaś głupota której nasi rządcy nie wymyślą?
Proponuję konkurs:
NAJGŁUPSZY POMYSŁ 2002 r.
Za co 170.000 mieszkańców jesr karanych taką władzą, takimi radnymi?
Obserwuj wątek
    • Gość: XVZ Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 08:59
      hmm - bardzo mi się podoba jak osoby które czytają gazety robią to w sposób
      bardzo niedokładny a potem rozpoczynają dyskusje - a teraz konkret - po pierwsz
      jeśli już to nie w centrum tylko na osiedlu podleśnym a po drugie to chyba Ci
      się człowieczku kina pomyliły - Kopernik czy Grunwald ?????? Polecam ponownie
      artukuł na stronach. A tak na marginesie proponuje coś zrobić z Ratusza np
      akwarium :-)
      • Gość: detritus Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 09:25
        Jezeli w Grunwaldzie - to czemu pomysl mialby byc glupi?
        • Gość: jd Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.acn.waw.pl 18.01.02, 13:18
          Rozumiem, że kino Kopernik ciągle istnieje?
        • Gość: radca Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 14:45
          a jak te konie tam dojadą?
          oczywiście kino Grunwald - przepraszam.Co do centrum się upieram.
    • Gość: MIki Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsz.gazeta.pl 18.01.02, 16:04
      Koń by się uśmiał. Konie w kinie!!! A może wejść w
      jakiś układ z GRyźlinami. Tam przecież organizują
      wyśćigi konne. Może w ogole do Olsztyna przenieść cały
      Służewiec. Przerobiłoby się jeszcze kilka budynków
      użyteczniośći publizcznej. W Grunwaldzie byłaby
      ujeżdżalnia, w Koperniku stajnia, a na zamku konie
      byłyby żłoby. A co najważniejsze nie trzeba byłoby
      wydawać pieniędzy na utrzymanie tych drogich,
      paskudnych zabytków i innych budynków.
      • Gość: Redaktor Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsz.gazeta.pl 18.01.02, 21:09
        MIki, znikaj stad
    • Gość: KANGOOR Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 07:19
      Ja również uważam,że pomysł z ujeżdżalnią koni w byłym budynku kina Grunwald
      jest I D I O T Y C Z N Y. A moze władze mista zamienia kina : Kopernik -
      chlewnie, w Poloni - oborę , a w Awangardzie ( takie małe )królikarnię?????
      • Gość: detritus Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 11:13
        Kicek, niech oni zrobia z Grunwaldem cokolwiek. Byle tylko nie niszczal
        bezuzytecznie :P
        • rask Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta 19.01.02, 11:36
          To ja KANGOOR!!! Nie zgadzam się ze słowem " cokolwiek", przecież nie o to
          chodzi.
          • Gość: detritus Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 13:30
            Niech bedzie "cokolwiek uzytecznego". Jak ma sie zamieniac w rudere i ruine...
            to lepiej chyba tak?
    • rask Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta 19.01.02, 13:45
      Ale ja mam pytanko???? Czy ujeżdżalnia koni jest naprawde potrzebna w mieście,
      w takim budynku??? Jest wokól Olsztyna tyle budynków po byłych PGR-ach, czy w
      takim miejscu nie mozna byłoby zrobić ujeżdżalnię koni??? Taki budynek w
      mieście powinien słuzyć innemu celowi.
    • Gość: pioter Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 21:08
      Pomysł jest iście kretyński - tu nie chodzi o to, że jak budynek po kinie, to
      może być co najwyżej filharmonia. Ale pamiętam jeszcze Grunwald jako kino -
      podejrzewam, że koszty adaptacji przewyższą koszt zbudowania nowej hali
      hipodromu. Zresztą w Olsztynie nie ma końskich tradycji, jest to sport dosyć
      elitarny - po co robić inwestycję skazaną na plajtę. Nie potrafi miasto pomóc
      zawodnikom utrzymać ekstraklasę jeszcze bardzo popularnej w Polsce piłki
      nożnej - a planują kolejne chybione i kosztochłonne inwestycje. Lepiej
      pozwoliliby na budowe basenu - przecież ten OSiR-owski na Piłsudskiego pęka w
      szwach, a w budowe Aquaparku przez AS-Dom coś mi się wieżyć nie chce. I żeby
      choć trochę się pomoczyć trzeba wyjeżdżać poza Olsztyn. A korzyści dla zdrowia
      mieszkańców z basenu będą nieporównywalne z biegających koników. Kojrys
      wystarczy!
      • Gość: pioter Kajm się za orta! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 21:11
        Przepraszam za "wierzyć" w poprzednim mail'u przez "ż". Wiara - wierzyć. Aż mi
        głupio. Dobrze, że mój polonista tego raczej nie przeczyta!
        • Gość: jd Re: Kajm się za orta! IP: *.acn.waw.pl 19.01.02, 22:50
          Nie bierz do głowy - nie takie błędy tu bywają. Wszystkie są z góry
          odpuszczone, szczególnie tym, którzy sami je dostrzegają. A wszędzie, gdzie to
          możliwe, próbujemy ich nie robić. Rzegnam się do jótra.
          • Gość: spoko Re: Kajm i Abel IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 01:34
            Ortografja to wymysł burżuazji (żeby poniżyć chłopów i robotników) oraz starych
            panien (bo upierdliwe z nudów). Machnij na konwenanse.
            Z tym kinem Grunwald, to nie takie jednoznacznie głupie. Przecież w końcu
            ujeżdżalnia już tam kiedyś była (detritusie sprawdż i potwierdź lub zaprzecz).
            Nakładów to-to nie wymaga - wystarczy zwalić drewniane rzędy krzeseł, zdjąć
            ekran, wyrwać kable. Idę o zakład z każdym, że połowę tych rzeczy i tak już nie
            ma, bo rozkradli przez te kilka lat jak kino było nieczynne i bezpańskie. A
            ujeżdżalnia: wystarczy posypać wszystko piachem i trocinami i już. Ostatni
            cenzor w randze mera otworzy w glorii taki obiekt, wpuści dwa stare kuce,
            trochę dzieciaków z sierocinsa sie wpuści, tv przyjedzie i będzie się interes
            kręcił (ku chwale)
            A ta filharmonia w Grunwaldzie, to Kalifornia dla ubogich. Jedną już mamy i
            świeci pustkami. Fantazje Sępa-Szarzyńskiego, który cyhce drugiej, bo z tamtej
            go wylali.
            P.S. Kino Kopernik istnieje a jakże. Wczoraj byłem tam na HP(sami wiecie, o kim
            piszę)
            • Gość: detritus Re: Kajm i Abel IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 06:20
              Detritus sprawdzil i potwierdza.
              Sam sie zdziwilem, ale rzeczywiscie - w latach miedzywojennych byla tam
              ujezdzalnia koni.
      • Gość: algreg Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 20:54
        niech będzie maneż ,jeśli nie NASZA FILHARMONIA.Widać lobby jeżdzieckie ma
        pieniądze.
        • Gość: fton Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: 195.205.47.* 21.01.02, 21:22
          moze zrobic strzelnice a za cele beda sluzyc radni z prezydentem na
          czele .Jakas paranoja!!!!!!!!niedaleko centrum ujezdzalnia !!!!!!!!!!!!!!chyba
          sie napili na sesji i nie wiedzieli co mowia:))kurcze na nic nie ma kasy a tu
          jakis zapalony jezdziec chce sobie wybudowac hipodrom pod dachem Witkacy by
          lepiej nie wymyslil a moze panowie radni pole golfowe sobie w Grunwaldzie
          wybuduja co:)))
    • Gość: Ed Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: 10.100.2.* 24.01.02, 01:32
      Nie wiem, skąd ta rewelacja. Fama głosi, że konie można ujeżdżać z niezłym
      skutkiem w wielu innych miejscach w Olsztynie. No, chyba, ze chodzi o buissines
      w nieco innym wydaniu, powiedzmy hurtowym :)
      • Gość: pioter Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 22:08
        1. Niby normalka, że się robi od czasu do czasu babolka, po palce po
        klawiaturze czasami nie śmigają tak, jakbyśmy chceieli i generalnie zlewam
        literówki czy zjadki. Ale mi, niedoszłemu poloniście, ochydnie ordynarne byki
        psują jednak humor i czuje potrzeby złożenia samokrytyki na publicznym forum. Z
        góry dziękuję za odpuszczenie i wskazanie drogi poprawy.
        2. Pomysł z hipodromem chybiony nie dlatego, że jak już wcześniej wspomniałem
        odraża mnie myśl brukania byłego przybytku X muzy końskim łajnem, ale dlatego,
        że nie widzę potrzeby adaptacji takiego obiektu (zapewne w dużej mierze za
        miejskie pieniądze) dla potrzeb 50 osobników. Można na pewno wymysleć coś tak
        sensownego, by całe Zatorze waliło tam drzwiami i oknami i było z tego kupę
        pożytku. Dlatego np. zgłaszam pomysł basenu, bo jeśli ktoś twierdzi, że jedna
        OSiR-owska 25 metrowa sadzawka wystarczy na 180 tys. miasto, to ja w sumie nie
        mam pytań ...
        • Gość: detritus Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 07:30
          Baaaaasen w bylym kine???
          • Gość: pioter Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 14:56
            A co, nie da rady??? Może zostawić ekran i podczas kąpieli uczestniczyć przy
            okazji w seansie jakiejś klasyki, np. "Szczęki"??? ;-)))
            • Gość: detritus Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 20:19
              Albo "Titanica"...
              • Gość: pioter Re: UJEŻDŻALNIA KONI - centrum miasta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 22:33
                To trzeba by trochę lodu z zamrażarki wsypać do wody ... :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka