Gość: wer IP: *.ols.vectranet.pl 24.11.08, 21:09 Takie rzeczy to tylko w OLSZTYNIE.Dać im wcześniejsze emerytury!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bojkot Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.ols.vectranet.pl 24.11.08, 21:19 pkp to komunistyczny niereformowalny moloch! niech zdycha! Odpowiedz Link Zgłoś
kraq sprawdzcie rozkład na centralnym do krk!!!!! 25.11.08, 11:56 między 14.50 a 15.10!!!!!! 14.50 pociąg do krakowa przez radom, skarzysko, itd 14.56 pociąg do krakowa z tego samego peronu bezpośredni, 15. z minuatami kolejny pociąg do krakowa w międzyczasie przed 15. odjeżdża jeszcze pociąg do radomia. sam widziałem! kurde pkp są lepsi niż metro. burdel na kółkach a pomostówek darmozjadom się zachciewa. przed 14.50 za to chyba przez dwie godziny nie ma żandego pociągu. zmiany na rozkładach wprowadzone są długopisem, tak że skreślona 13.00 a obok wpisana 15.00 i teraz jak szukasz pociągu po godz. 14.00 i nie wpadniesz na to, żeby popatrzeć na skreślenia przy wcześniejszych godzinach, to możesz uznać, że nie ma pociągu o danej godzinie. pkp to syf i burdel. sprywatyzować tych darmozjadów jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: sprawdzcie rozkład na centralnym do krk!!!!! 25.11.08, 11:59 ludzie oczywiście się mylą. wsiadają do pociągu o 14.50 zamiast do właściwego o 14.56 i po pierwsze jadą pięć czy sześć godzin zamiast 3 a poza tym muszą kupić kolejny bilet. czy to nie paranoja?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek z liściem Ludzie, granat. Tylko granat. IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.08, 15:25 Nie mają sposobu, żeby skutecznie powiadomić pasażerów o rzeczywistych godzinach odjazdów pociągów pasażerskich??? To po co utrzymywać taką bezczelną hordę? Won!!! Jak mawiał Klasyk: noga, d..., brama. I będzie git! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: 81.190.124.* 24.11.08, 23:04 Idźcie lepiej blokować tory. Na to zawsze macie czas i ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
robac PKP Tablice w holu PKP Internet PKP Pani w okienku 24.11.08, 23:42 Można odnieść wrażenie, że za rozkład w internecie odpowiada jedna firma, za rozkład na tablicy informacyjnej druga, a pani w okienku podlega jeszcze innej firmie. Błędy w rozkładzie to nie nowość. Kiedyś odbierałem przesyłkę konduktorską na dworcu głównym w Olsztynie. Przesyłka jechała z Wrocławia. Sprawdziłem dwa razy w internecie i jeszcze poprosiłem nadawcę, by upewnił się o której pociąg ma być na miejscu. Wszystko się zgadzało. Przyjechałem na dworzec o czasie. Przed wejściem na perony jeszcze raz przezornie sprawdziłem godzinę przyjazdu i była to godzina aktualna. Okazało się, że pociąg stoi na peronie już od ponad pół godziny. Przesyłki konduktorskie nie odebrane w pociągu można odebrać u dyżurnego ruchu jednak za dodatkową opłatą, więc prawdziwość podawanej godziny przyjazdu miała znaczenie. Na wejściu pani dyżurna wyskoczyła do mnie z mordą, że chce już do domu iść. Z jeszcze większą mordą wyskoczyła kiedy jej wspomniałem, że przecież sprawdzałem w internecie i na tablicy przyjazdów, więc nie zamierzam płacić dodatkowo. Powiedziała, dosłownie, że w internecie to inna firma jest. Czyli, że tablice informacyjne obsługuje firma PKP Tablice. To się nazywa outsourcing! HA! :D Odpowiedz Link Zgłoś
forrek Re: 25.11.08, 13:02 > Można odnieść wrażenie, że za rozkład w internecie odpowiada jedna firma, za rozkład na tablicy informacyjnej druga, a pani w okienku >podlega jeszcze innej firmie Za rozklad w necie odpowiada PKP Telekomunikacja, za rozklad na tablicy PKP PLK, a kasjerka pracuje w PKP PR lub PKP Intercity :) Nie ma spolki PKP Tablice :D Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: 25.11.08, 14:08 forrek napisał: > Za rozklad w necie odpowiada PKP Telekomunikacja, za rozklad na tablicy PKP PLK, > a kasjerka pracuje w PKP PR lub PKP Intercity :) > Nie ma spolki PKP Tablice :D proszę, powiedz że żartujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażerka Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: 212.244.106.* 25.11.08, 07:01 Panie Bukowski! Ja wejdę na to rusztowanie i poprawię... a Pan kury doić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 07:56 Panie Bukowski, to może pracownik sklepu nie będzie zmieniał na bieżąco karteczek z cenami przy produktach, przecież musiałby to robić co kilka dni, więc po co? Skąd ta łaską? Przecież taka Wasza robota... choć wam najwyraźniej nie zależy na rzetelnym informowaniu KLIENTÓW. Wystarczy rozstawić rusztowania raz w roku, w połowie grudnia i po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i28 Re: Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 08:55 A rozkładu nad kasami nie możemy stale aktualizować, bo byśmy musieli co kilka dni wchodzić na rusztowanie - twierdzi Wojciech Bukowski. Koleś jest bezczelny. W normalnej firmie za takie coś pewnie by wyleciał z roboty, ale nie w pkp:( A może by zainwestować w elektroniczne tablice, takie jak np na dworcu pks w Krakowie? Du.y zza biurka nie trzeba będzie ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 09:41 ...albo utworzyć kolejną spółeczkę PKP Rozkład Jazdy... a przy okazji rodzinę będzie można upchnąć na kierownicze stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał 25.11.08, 09:45 Jest okazja by założyć sprawę o odszkodowanie. A przez kieszeń trafia się do głowy. Tyle że wszystko pójdzie z budżetu kolei i najwyżej nie będzie jakiegoś pociągu. Nieroby i partacze zawsze się wymigają od odpowiedzialności w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.ols.vectranet.pl 25.11.08, 10:45 W Olsztynie totalna niemoc, totalne nieróbstwo, totalny baagan a skutki są widoczne na codzień!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b28 Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 10:48 Podejrzewam, że osoba nigdy nie korzystająca z usług PKP nie ma szans aby zrozumieć rozkład jazdy. Przecie tam są pociągi jeżdżące tylko w dni robocze, w dni świąteczne, w weekendy, a do tego jeszcze w wakacje. Przez kilkadziesiąt lat nikt nie opracował systemu pozwalającego odszyfrować odjazdu pociągów!!! Pozostaje tylko wczytywanie się w mikroznaczki gdzieś w rogu tablicy. Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4 Re: Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał 25.11.08, 11:28 zwolinić natychmiast -jak się kumuć nieche prawcować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 11:33 niech sie moze jakis pieprzony zwiazkowiec wypowie. Ale oni chyba na torach sa. Tak pracuja az im sie z uszu kurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zofey001 Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał 25.11.08, 11:39 Są takie tablice które pokazują najbliższe odjazdy (na Centralnym 10+ odjazdów, w Siedlcach chyba 6, w Mińsku i na Śródmieściu 4). Może by Olsztyn zainwestował? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 11:40 Gość portalu: wer napisał(a): > Takie rzeczy to tylko w OLSZTYNIE.Dać im wcześniejsze emerytury!!! Niestety, nie tylko. We wrzesniu (nie wiem, jak jest teraz) internetowy rozklad podawał inne godziny odjazdu ekspresow i IC z Krakowa do Warszawy, niz były w rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead wsio normalno 25.11.08, 11:41 na dworcu centralnym w wa-wie dokładnie to samo od paru miesięcy.zupełnie inny rozkład na tablicy w holu głównym a kompletnie inne na plakatach na peronach.a doczekanie się do okienka informacji to też mt.everest. paranoia made in poland........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AhmedWisiMuLacha No ale wcześniejsze emeryturki im się NALEŻĄ!!!!!! IP: *.piap.pl 25.11.08, 11:44 biedni, przepracowani kolejarze.... tak mi ich żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Nie ma kto do Internetu wprowadzić? Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 11:45 Tylko na PKP mogą się dziać takie rzeczy - w tym skostniałym, przestarzałym, zacofanym PRL-owskim relikcie. Jeśli nie stać ich nawet na to, żeby wprowadzać aktualne dane do rozkładu Internetowego to już chyba ratunku dla nich nie ma... Co to za firma? Pewnie prezes i członkowie zarządu nadal pracują tam na liczydłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Wysłać im liczydła i dyskietki 3,5 cala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 11:47 Poziom rozwoju PKP jest taki, że pewnie im się dyskietki i liczydła przydadzą, skoro nie umieją nawet wklepywać danych do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.icpnet.pl 25.11.08, 11:53 zeby jezdzic do Warszawy strajkowac, to maja czas, ale zeby ruszyc cztery litery na rusztowanie, to juz sie nie chce. Nieroby jedne, mendy spoleczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.gprs.plus.pl 25.11.08, 11:57 A wszystkiemu jest winien Michnik, pedały i cykliści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamjestandrzejkmic Re: Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: 155.140.133.* 25.11.08, 12:37 Oj zwłaszcza pedały! Odpowiedz Link Zgłoś
czytelniko Nieróbstwo kolejarskiej braci 25.11.08, 12:14 Na Dworcu Centralnym w Warszawie wiszą płachty z ręcznymi poprawkami, których jest już tyle, ze nikt nie jest w stanie się w nich połapać. A mogłoby PKPowskie jaśnie państwo z płytą CD pójść do najbliższego punktu usługuwego i wydrukować za kilka złotych sztuka nowe arkusze z rozkładami jazdy. PKP to miły niektórym skansen. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Należy się pomostówka 25.11.08, 12:22 Jedyny pomost na jaki jest w stanie wdrapać się pracownik PKP to pomost emerytalny. Z drugiej strony wyobraża ktoś sobie 60-letniego kolejarza, jak rozkład jazdy aktualizuje? Po kilku latach pracy na kolei psuje się im wzrok, słuch dotyk węch i wątroba. Czy nie lepiej jak strajkują? Wtedy przynajmniej PKP strat nie generuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja kolej lista błędów w ncie przeogromna - wiecej tego IP: 212.76.37.* 25.11.08, 12:29 dziennikarze pociągnijcie temat porównajcie sobie po prostu rozkłady z www.pkp.pl i z www.intercity.pl nie mówiąc już o tym, że co innego można usłyszeć w informacji telefonicznej pod nr 22 94 36 a co innego pod 42 94 36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfonso Caponi Wszak to niebezpieczna praca na wysokościach! IP: *.ip.netia.com.pl 25.11.08, 12:37 Praca w niebezpiecznych warunkach! Wcześniejsza emerytura się należy jak psu buda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podrozny Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: 57.86.133.* 25.11.08, 12:39 I tak najlepiej jest z polaczeniami z bielska do warszawy podczas weekendu. Pospieszne w piatek po poludniu zostaly zlikwidowane a zeby zalapac sie na bilet weekendowy obowiazujacy od 20 to trzeba poczekac do soboty. Kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Re: Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.08, 13:11 nie jest lepiej w innych miastach. Ale nei ma sie co martwic. NIedlugo powstanie PKP Rozklady, obok PKP Kosze na Smieci i PKP Lawki Dworcowe. Z nich wydziela sie zreszta niebawem PKP Barierki, a PKP Semafory wchlona PKP Szlabany, w koncu bedzie 50. prezesow i zrobi sie porzadek. Do tego zlikwiduje sie 50% kursow, da kolejarzom 50% podwyzki (w koncu maja tyle pracy) i bedzie gites... A tak na serio: Pracuje w firmie prywatnej, nastawieni jestesmy na klientow. Gdybym ja zrobil odreczna wywieszke lub powiedzial, ze nie chce mi sie wchodzic na drabine by cos wywiesic, to bym chyba szybko odwiedzil dzial personalny, zeby odebrac tam zwolnienie. A w PKP nic. Jak dlugo jeszcze? Podrozuj K**** Piechota i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazula Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 13:18 Cóż.... wczoraj, na 10 minut przed terminem odjazdu pociągu (wg rozkładu z internetu) kasjerka spanikowana powiedziała, że pociąg odjeżdża jednak o 7.29 (ta godzina właśnie wybijała na kolejowym zegarze), widząc mą zdumioną minę skierowała do informacji, gdzie kolejna Pani spokojnie potwierdziła słowa kasjerki. Na te słowa pobiegłam kurz-galopkiem na peron 4 licząc że jednak pociąg odjedzie z opóźnienie, a w czasie przebieżki pomyślałam: zapewne źle zanotowałam godzinę odjazdu... Zaraz potem: hmmm... może a internecie jest niewłaściwa godzina... Obie opcje i jeszcze kilka innych przewinęło mi się w myślach, a gdy wdrapałam się na peron, pociąg wciąż tam stał, co więcej - tablica informacyjna na peronie jako godzinę odjazdu bezczelnie wskazywała jedyną właściwą siódmą trzydzieści dziewięć... Uboższa o opłatę za wystawienie biletu w pociągu, usiadłam wygodnie w fotelu i dziękując PKP za stronę w Internecie, a przeklinając czynnik ludzki odjechałam w stronę Białegostoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hase Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.wro.vectranet.pl 25.11.08, 13:25 Poniewaz panie z ksiegowosci musza co miesiac naliczac wyplaty(a to ciezka praca)proponuje aby to robic raz w roku (np.w styczniu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowice też Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 13:32 to samo jest w katowicach. obcokrajowiec nie ma szans!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mok999 Rozkład z błędami. PKP: kto by tam poprawiał IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.08, 13:43 I znowu powtarza się moja święta prawda, że jedynymi ważnymi rozkładami jazdy są elektroniczne wyświetlacze :D Odpowiedz Link Zgłoś