Gość: wer IP: *.ols.vectranet.pl 14.12.08, 21:22 I tak trzymać a Olsztyn będzie dla ludzi a nie paru cwaniaków z bańką w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.08, 22:30 Wysadzic w powietrze dwa apartamentowce Zawadzkiego, a tego kto wydal pozwolenie na ich budowe posadzic w nowym wiezieniu w Barczewie. Odpowiedz Link Zgłoś
robac Ciekawe czy plan przetrwa wybory? 14.12.08, 23:33 Nie chwalcie dnia przed zachodem. Ciekawe czy nowy wspaniały plan zostanie uchwalony jeszcze przed wyborami na prezydenta? Tak naprawdę to nie chodzi o to, żeby to jezioro zagospodarowywać. Niech sobie tam rosną te szuwary i krzaki. Tak właśnie ma być, czyli ta tyle na ile się da dziko. Przecież nie chodzi o to, żeby wzdłuż całego jeziora wybodować chodnik do spacerowania! Zresztą wokół Krzywego da się przejść, bo przecież jest szlak, tylko trzeba zadbać o polepszenie przeprawy w kilku miejscach, a także raz na jakiś czas wysłać służby porządkowe, żeby pozbierały syf po turystach bez wyobraźni. Jezioro ma służyć przede wszystkim do pływania, a nie do rozbijania namiotów i picia pod chmurką. Wypożyczalnia sprzętu wodnego jest w takim razie wskazana. Ta która funkcjonuje to za mało na tak duży akwen. Poza tym dojazd do plaży miejskiej i miejsca parkingowe to tragedia. Ciekawe czy po wycięciu drzew Pan Jaszczuk planuje powiększenie parkingu przy plaży? Druga wypozyczalnia mogłaby powstać w Łupstychu. To byłaby szansa dla tej miejscowości, która już i tak częściowo jest wchłonięta przez Olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj p. Piekarski IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.08, 23:47 temu panu czas podziekowac za wieloletnia prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: p. Piekarski IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 15.12.08, 02:45 nie rozumiem z czego ta pani sie cieszy? ze piekarski przesunal zabudowe nowych bydynkow o kilkadziesiat metrow dalej.przeciez to poruta!tych budynkow wogole nie powinno tam byc.pewnie jeden jak i drugi jadac za grannice rozkoszuja sie pieknymi parkami wokol akwenow wodnych i cala infrastruktora stworzona dla lokalnych spolecznosci i nie tylko.ale u siebie robi sie "wszystko"zeby wlasnie moc pozniej pojechac i poodychac w fajnych zakatkach tego swiata.inaczej tego nie mozna tlumaczyc.dopoki nie podziekuje sie za sluzbe takim osobom jak pan piekarski to na pewno dlugo dlugo jeszcze nie bedzie mozna pojezdzic rowerem lub rolkami dookola jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * A co z ul. Kościuszki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 09:43 Zabudowa brzegów Łyny jest najzwyklejszym draństwem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi 15.12.08, 10:02 Zasłanianie się lukami prawnymi to zrzucanie odpowiedzialności na nie wiadomo kogo. tymczasem ktoś podpisał zezwolenie na budowę tych domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 10:14 I wszelkie okoliczności takich działań powinny być wyjaśnione i upublicznione. Za dużo jest tych pozakulisowych girtek w Olsztynie cały czas zaskakujących mieszkańców. Myślę, że trzeba w końcu rozliczyć co poniektórych za urządzane kpiny z planu zagospodarowania przestrzennego, który niby jest i niby obowiązuje, ale jednocześnie pozwala na realizowanie partyzantki w tatarskim wydaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooooo Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 11:14 niestety jez. sukiel sie nie uratowalo i nie ma jz pieknego brzegu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 13:43 Najwięcej zła Olsztynowi wyrządzili nieudolnie,niekompetentni drogowcy i architekci.Synonimami zła są 2 nazwiska.Tak długo jak tych ludzi nie wywali się z roboty tak długo nic się nie zmieni.Skandal z budowa 2 "pensjonatów" nie spowodował ŻADNEJ reakcji władz.Kolejny raz próbuje się przeforsować głupotę przy pomocy planów a potem ich rzekomych zmian o kilkadziesiąt metrów.To już nie jest śmieszne.To świadczy o tym,że autorzy degradacji Olsztyna to ludzie bezczelni i liczący na bezkarnośc.Pora na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteS Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteS Re: Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 16:44 Kilka „uzupełnień”. W artykule czytamy „Te plany zaniepokoiły niektórych urzędników”. Dalej okazuje się, że „niektórzy urzędnicy” to Pani Barbara Olszewska. Chwała Pani Dyrektor za sformułowane na piśmie (!!) uwagi. Należy się. Ale żeby zaraz „urzędnicy”? Natomiast drugi z wymienionych urzędników informuje co będzie w „nowym” planie. Tak jakby ten „stary”, negatywnie opiniowany nie tylko przez Panią Barbarę Olszewską ale i Radę Osiedla Dajtki oraz działające na tym osiedlu Stowarzyszenia nie opracowywał zespół pod jego kierownictwem. Równo rok minął od rozpoczęcia dostosowywania planu zagospodarowania otoczenia jeziora Ukiel do „wizji” deweloperów. Są dokumenty świadczące o tym, że do Urzędu Miasta były wysyłane pisma przypominające o konieczności zagospodarowania brzegów jeziora tak by nie powodować ograniczenia użytkowania tych terenów przez mieszkańców. Ustalenie takie obowiązuje w dalszym ciągu. Mówienie więc o „luce w przepisach”, w której jakoby wybudowano „apartamentowce” zamiast „zespołu rekreacji i sportu” nie da się skomentować bez słów obraźliwych. I jeszcze dwa cytaty „Nagłośnienie sprawy przyniosło efekt.” I drugi „"Gazeta" od wielu miesięcy przekonuje, że najważniejszym zadaniem władz miasta przy planowaniu inwestycji nad jeziorami jest zadbanie o infrastrukturę rekreacyjną.” Czy pan redaktor G.Sz. zechciałby wskazać, w których to numerach „GW” znajdziemy potwierdzenie tych twierdzeń. Bo prezentację wizji urzędowo-ratuszowych to i owszem czytałem. Natomiast prezentacji poglądów „GW” odmiennych od wymienionych lub poglądów mieszkańców to „w tym temacie” nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.olsztyn Re: Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi 15.12.08, 18:17 Dla przykładu: miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35197,5971936,Obwodnica_i_jeziora___zadania_dla_prezydenta.html miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78967,5698132,Jezioro_Krzywe_powinno_byc_dla_ludzi.html miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78483,5493201,Nad_Jeziorem_Krzywym_zawisla_chyba_klatwa.html miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78967,5573704,Wykorzystajmy_potencjal_olsztynskich_jezior.html miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78967,5430529,Zeby_tak_u_nas__czyli_zazdroscimy_Ostrodzie.html miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,86259,4690943.html miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78967,4466258.html miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78967,3977412.html miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78967,3924233.html Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi 15.12.08, 18:21 To nieprawda. Były senator i Wojewoda Janusz Lorenc niedawno otrzymał zezwolenie na budowę hotelu i pola Kampingowego tuż na brzegiem jeż. w Gutkowie!! na dobre chody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteS Re: Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 22:57 W swoim poście napisałem: ” Czy pan redaktor G.Sz. zechciałby wskazać, w których to numerach „GW” znajdziemy potwierdzenie tych twierdzeń. Bo prezentację wizji urzędowo-ratuszowych to i owszem czytałem. Natomiast prezentacji poglądów „GW” odmiennych od wymienionych lub poglądów mieszkańców to „w tym temacie” nie zauważyłem.” Przeczytałem ponownie przytoczone artykuły. Niestety potwierdzają one to co napisałem. W większości z nich Krzywe jest omawiane „przy okazji”. Ja prosiłem o wskazanie artykułów, których tematem jest zagospodarowanie brzegów jeziora Ukiel. Bo tego jeziora dotyczył art. Grzegorza Szydłowskiego. Jednakże w żadnym z nich nie znalazłem prezentacji jednoznacznego poglądu redakcji ani przedstawionego stanowiska mieszkańców osiedli otaczających jezioro Ukiel. Skądinąd wiem, że redaktor Grzegorz Szydłowski wielokrotnie rozmawiał np. z przedstawicielami osiedla Dajtki. Żałuję, że Pan Szydłowski nie sięgnął do artykułu swego kolegi Tomasza Krusa, w którym pisze On o wyciągu dla narciarzy wodnych. Bo przecież jeśli powstanie plan wg proponowanej wersji to w miejscu, o którym marzy Pan Dyrektor Litwiński ma powstać Europejskie Centrum Szkolenia i Ratownictwa. Niestety podtrzymuje swoje zdanie. Informacja bez prezentacji własnego poglądu i poglądów tych, których sprawa dotyczy, jest tylko informacją i to niepełną. Takiego pisania nie można nazwać artykułem prasowym. Mimo tego dziękuję za szybką reakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteS Re: Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 23:00 W swoim poście napisałem: ” Czy pan redaktor G.Sz. zechciałby wskazać, w których to numerach „GW” znajdziemy potwierdzenie tych twierdzeń. Bo prezentację wizji urzędowo-ratuszowych to i owszem czytałem. Natomiast prezentacji poglądów „GW” odmiennych od wymienionych lub poglądów mieszkańców to „w tym temacie” nie zauważyłem.” Przeczytałem ponownie przytoczone artykuły. Niestety potwierdzają one to co napisałem. W większości z nich Krzywe jest omawiane „przy okazji”. Ja prosiłem o wskazanie artykułów, których tematem jest zagospodarowanie brzegów jeziora Ukiel. Bo tego jeziora dotyczył art. Grzegorza Szydłowskiego. Jednakże w żadnym z nich nie znalazłem prezentacji jednoznacznego poglądu redakcji ani przedstawionego stanowiska mieszkańców osiedli otaczających jezioro Ukiel. Skądinąd wiem, że redaktor Grzegorz Szydłowski wielokrotnie rozmawiał np. z przedstawicielami osiedla Dajtki. Żałuję, że Pan Szydłowski nie sięgnął do artykułu swego kolegi Tomasza Krusa, w którym pisze On o wyciągu dla narciarzy wodnych. Bo przecież jeśli powstanie plan wg proponowanej wersji to w miejscu, o którym marzy Pan Dyrektor Litwiński ma powstać Europejskie Centrum Szkolenia i Ratownictwa. Niestety podtrzymuje swoje zdanie. Informacja bez prezentacji własnego poglądu i poglądów tych, których sprawa dotyczy, jest tylko informacją i to niepełną. Takiego pisania nie można nazwać artykułem prasowym. Mimo tego dziękuję za szybką reakcję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:28 No nie zły sposób ogłupiania społeczenstwa przez porozumienia dwóch psełdo urzędników pani Dyr.od środowiska i pan Piekarskiego dogadali się,że nic nie będzie nad Jeziorem bo to co oni kombinują to do tego doprowadzi.Najlepsze jest stwierdzenie cytuje, masowa zabudowa hotelami i pensjonatami.Przecież do tej pory nie mieliśmy nawet planów zagospodarowania brzegów jeziora a tu już coś ratujemy.Za chwilę bedzie 10 lat jak powastała strategia zagospodarowania i nic nie mamy i nic nie będziemy mieli.Oprócz tych obiektów toz.starych przystani które tylną furtką zostały zagospodarowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:42 I co z tego,że nie zostaną zabudowane hotelami czy pensjonatami to będą zagrodzone jak w Gutkowie.Przepiękny teren nad jeziorem i od pięciu lat zagrodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:00 Jak to jest jak zaczynał budować pan Zawadzki to rzecznik urządu miasta twierdził cyt".można budować 1.5 metra od linii brzegowej tak mówi prawo wodne".Widać z tego,że te prawo można dowolnie przesówać i będziemy mieli teraz taką sytuację,że jedni mogą mieć nawet na wodzie obiekty turystycze inni przy przegu a następni jak twierdzi pan piekarski kilkadzieśiąt metrów odsunięci.I to jest nasza demokracja i państwo prawa.W prawdziwej demokracj jak jeden podmiot dostanie warunki zabudowy nad brzegiem to wszyscy pozostali,którzy spełnają warunki powinni dostać ale nie w Olsztynie.W tym Miescie dział tryb uznaniowy w postaci szczegółowych planów zgospodarowania dla tego mamy taki cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jezioro Krzywe pozostanie dostępne dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:01 Zastanawiam się kiedy ten nasz "kochany" nie kompetętny Urząd Miasta przestania nas ogłupiac.Cytuję posiedzenie Komisji Gospodarki Komunalnej z dnia 2008.08.21 podczas posiedzenia KGK przedstawiono plan zagospodarowania brzegów Jeziora Krzywego.Zakłada on,że wokół akwenu wodnego zostaną wybudowane hotele ze PSA,sale konferncyjne oraz obiekty gastronomiczne.Nawet pan prezydent Głarzewski to pochwalił, aż tu nagle teraz słyszę od pani od srodowiska i od pana od planowania przestrzennego żadnych hoteli,SPA,sal konferncyjnych itd.Pewny jestem jednego to co robią urzedasy to jezioro Krzywe trzeba ratować przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel na marginesie meritum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:12 Odkąd w szkołach zaprzestano uczyć łaciny,logiki a nawet ortografii zaczynamy mieć do czynienia z eksplozją nieuctwa.Otóż nie ma czegoś takiego jak akwen wodny.Jest akwen co oznacza obszar wodny.Pochodzi to od słowa aqua czyli woda.Nazwisko komisarza brzmi Głażewski. Natomiast co do całej reszty to się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś