bpkw 04.11.03, 16:40 Olsztyńskich kurantów melodia gdy dzwięczy nam z wieży ratusza, każdego mieszkańca, każdego przechodnia, jednako dziś cieszy i wrusza. To fragment "Olszyńskich kurantów" ze zbioru "Chcę pieśni" Stanisławy Piotrowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_1 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 04.11.03, 17:15 Wow, to i ja sie wpisuje do kolejnej czesci Olsztyna:))) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 04.11.03, 17:20 Ja tez sie dopisze. Wierszow nie umie, ale jestem z wami duchowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Olsztyn jest piekny XXXV 04.11.03, 19:07 To i ja sie wpisze pozdrawiając cieplutko i brzozowo Piekny Olsztyn:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 19:48 I ja witam, witam, bpkw umie zaskoczyć. Porwał Olsztyn i zaszalał. Miłe, bardzo miłe zaskoczenie. Pewnie jakiś eliksir energetyczny zadziałał po wakacjach. To pewnie zasługa tego sielsko-wiejskiego wypoczynku na łonie Warmii. Jakby co, to trzeba uczcić tą wspaniałą roznegliżowaną Wysoką Bramę, z której ściągneli wreszcie sukienkę i w całej okazałości ukazała się Olsztyniakom ku uciesze turystów. Sud - czy już są jakieś zdjęcia naszej "Wysokiej Damy " Uwaga, uwagam pociąg z Krakowa przyjeżdza do Olsztyna na peron eNki w sobotę, w niedzielę, w poniedziałek i we wtorek dla spóżnialskich Proszę wsiadać drzwi zamykać ! Włączyć luz ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 19:55 Olsztynie Piękny - jesteśmy już dogadane z Inką i wszystko jest zapięte na ostatni guzik. Kto będzie mógł to przyjdzie, kto nie to szampany i tak będą czekać do odbioru. Angela jest poinformowana i z ochotą będzie czekać na forumowiczów. Niestety w ostatniej chwili mmożemy podać czas przyjazdu dostawy, więc proszę o wyrozumiałość. Można przyjść i w sobotę i w niedzielę i spędzić miło czas. Prawdopodobnie będzie napalone w kominku i atmosfera będzie sielska. Wszystkich zainteresowanych piciem szampana z gwinta zapraszam do eNki w Olsztynie ul. Dąbrowszczaków 6a Nasza nagroda, maskotka i symbolika Olsztyna "Lady" również czeka na nowe autografy :) Serdecznie zapraszam Rita A teraz zagadka W której części Olsztyna Pięknego był I Zjazd ? tylko odpowiedzi pisemne prosimy kierować na adres : Olsztyn jest piękny cz.XXXV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kamera IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:00 Kamera jest tutaj: http//topexpert.pl/cam.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: KAMERA bis IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:01 Kamera jest tutaj: topexpert.pl/cam.html Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Kamera 04.11.03, 21:02 http//topexpert.pl/cam.html topexpert.pl/cam.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: stronka suda IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:03 W Olsztynie też pada śnieg. Ale teraz z deszczem. www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ teraz Olsztyn jest kompletny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: stronka suda IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:05 being - wlaśnie sie zastanawiałam skąd w kamerze są skarpetki ? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: stronka suda 04.11.03, 21:06 Rita, bierz meza, towar ze sklepu i otworz sklep w Olsztynie. Bedzie napewno kilku klientow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:10 BEING - jak się ożenisz , to poczujesz ten smak i nigdy już tak nie napiszesz - poczekamy , zobaczymy jak ty będziesz marzył wtenczas o samotnej podrózy powodzenia being, ty weż żonę :)))))))))))i zobaczymy ;)))))))) będziesz tak trzymany - to jest ta różnica wieku, że ty mnie nie zrozumiesz, bo nigdy wolny nie zrozumie uwięzionego ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 21:15 Gość portalu: rita napisał(a): ...nigdy wolny nie zrozumie uwięzionego ;)))))) Swięte słowa. I to w ustach kobiety!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:17 dlatego my sie rozumiemy, ale czadu z Olsztynem dałeś. Nie wiesz co jest z Andulką ? - będzie na spotkaniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 21:20 To ja sie ciesze z wolnosci. Moze ktos ma do Andulki telefon i wysle SMSa? Podobno ma kolopot z internetem i moze nie wie o naszym spotkaniu? Czy lustroo bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:25 being - wszyscy wiedzą , lustro też wiec tylko od forumowiczów samych zależy, nie martwmy sie zawczasu, bo jeszcze dużo czasu being - ja wiem, ze wszyscy będą , ja to czuję, mówie ci , że czuję, nie wiem jak ci to wytłumaczyć, ale bardzo czuję ........... Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 21:34 Moze pojawia sie nowi. Trzeba zwiekszyc nasza rodzine:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:42 tak jest - zgadzam się w całej swej rozwiązłości Trzeba zorganizować Komitet powitalny - twój chleb i sól może sie przydać ;))) tylko ubierz normalne skarpetki i nie rozmawiaj z łyżka ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 21:45 Faktycznie, Andulce chyba królik zżarł komputer. Już ślę sesemesa. Do zobaczenia po II połowie meczu Lazio- Chelsa. Do przerwy 0:1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:51 dobra , niech wygra Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
lecart Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:04 Kibicuje Lazio i mysle ze pilkarze z Rzymu zaczną grac cos na powaznie w drugiej polowie. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:16 Stawiasz piwo bo juz jest 0:2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 22:22 lecart będzie miał za zadanie cały szampan wylać ci na głowę being , może otrzeżwiejesz ;)))))))))) a łyżka powiedział : są numery zakazane ! Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:39 Ktoś mnie wołął? Czegoś chciał? Ludziska, córka mi okupuje maszynę, dopchać się nie mogę.Ona SIĘ UCZY (rzeczywiście, o dziwo, a teraz zadają takie prace że bez komputra ani rusz, piórem pisane sie nie liczy. Czy Ci nauczyciele nie myślą? Naprawdę nie każdy ma komputra z drukarką a drukarka jest nieodzowna). Tylko że panna oprócz nauki jeszcze szczodrze gada z psiapsiółkami przez GG (ponoć też w celach naukowych) więc mastyna zajęta na okrągło. Teraz wzięłam córcię za łeb i won matematykę na piechotę robić, bo skoro już jestem sesemesami do tablicy wywoływana, to niedobrze. Mam mieć drugiego komputra (laptopa ) dla siebie, właściwie już mam tylko jakiś szacher-macher trza zrobić z podłączeniem, więc czekam. Na zjazd nie przyjadę niestety, bo Maryśka by musiała sama zostać - mój były połówek wyjeżdża od piątku do wtorku więc jestem uziemiona :( Gdyby na dzień wyskoczyć, to może, ale z nocowaniem to już nie bardzo bo by musiała na noc sama zostać... A przecież wstriecza w eNce wieczorem będzie, nawet nie wiadomo o której, więc nocleg w Olsztynie nieodzowny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 22:42 nie ma sprawy Andulko, szampan i tak będzie czekał eNce Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:47 Andulka. Cos ta Twoja Marysia jest za bardzo aktywna przy komputerze. Polski, matematyka, historia przez internet ???. To może i w-f i plastyka również za pomocą tego instrumentu !!!. A może i śpiew ?. Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:53 Wpisuję się w ten wątek,bo idzie szybko i jutro mogę nie zdążyć;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:54 WSZYSTKO !!! Absolutnie wszystko. WF też bo jakieś układy taneczne czy aerobikowe rozrysowuje. Oniemiałam, kiedy jakieś cztery miesiące po zainstalowaniu stałego łącza zapytała mnie : "Matka, a jak myśmy żyły przed Internetem ???" Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:52 Rita, w sprawie numeru to do Inki. Nie mam pojecia jak on sie znalazl w moim telefonie. Obiecuje poprawe. Andulka, teraz dzieci szybciej dorastaja. Poradzi sobie sama. Kup zgrzewke detergentow do mycia, kilka godzin sprzatania i bedzie jak na reklamach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 22:55 thor_tr - zdążył,miął szczęście , bpkw jest, Andulka jest, being jest - można spokojnie iść spać do jutra pozdrówka dla porannej zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 23:01 being28 napisał: > Andulka, teraz dzieci szybciej dorastaja. Poradzi sobie sama. Kup zgrzewke > detergentow do mycia, kilka godzin sprzatania i bedzie jak na reklamach... Już raz tak zrobiłam. Z grubsza było posprzątane ale impreza tylko dwusobowa i to damska - jej psiapsiółka nocowała. Pewnie i tak miały niezła głupawę, ale głupaw koedukacyjnych sie nieco obawiab. Poza tym mieszkam w formacie domku dla lalek więc nawet niewielkie straty mogą oznaczać że nie bardzo mam gdzie mieszkać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piękny 04.11.03, 22:55 andulka7 napisała: > Ktoś mnie wołął? Czegoś chciał? > Ludziska, córka mi okupuje maszynę, dopchać się nie mogę.Ona SIĘ UCZY > (rzeczywiście, o dziwo, a teraz zadają takie prace że bez komputra ani rusz, > piórem pisane sie nie liczy. Czy Ci nauczyciele nie myślą? Naprawdę nie każdy > ma komputra z drukarką a drukarka jest nieodzowna). Tylko że panna oprócz nauki > > jeszcze szczodrze gada z psiapsiółkami przez GG (ponoć też w celach naukowych) > więc mastyna zajęta na okrągło. Teraz wzięłam córcię za łeb i won matematykę na > > piechotę robić, bo skoro już jestem sesemesami do tablicy wywoływana, to > niedobrze. > Mam mieć drugiego komputra (laptopa ) dla siebie, właściwie już mam tylko jakiś > > szacher-macher trza zrobić z podłączeniem, więc czekam. > Na zjazd nie przyjadę niestety, bo Maryśka by musiała sama zostać - mój były > połówek wyjeżdża od piątku do wtorku więc jestem uziemiona :( > Gdyby na dzień wyskoczyć, to może, ale z nocowaniem to już nie bardzo bo by > musiała na noc sama zostać... A przecież wstriecza w eNce wieczorem będzie, > nawet nie wiadomo o której, więc nocleg w Olsztynie nieodzowny... Dodam cos jeszcze: SLD przegra, wygra LPR i ich koledzy. Wtedy bedzie mozna lac dzieci paskami, deskami, mlotkami. Szybko jej przejdzie korzystanie z komputera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 21:36 codziennie o 18.00 - może być ? Kto będzie miał szczęście trafi na paczkę. Piwo stawia Angela Olsztyn jest piękny, nadzwyczaj piękny i nie ma piękniejszego miasta, bo my rozumiemy Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Spotkanie 05.11.03, 21:44 Koza przywiezie paczkę w nocy w niedzielę.Może lepiej spotkać się więc w poniedziałek.Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Do Zbyszka 05.11.03, 21:58 Dzisiaj dostałem książkę Stanisława Achremczyka "Dzieje miasta Olsztyn". To ta o której rozmawialiśmy w eNce.Świstek papieru jednak doszedł do wydawnictwa i książkę wydrukowali całkiem szybko. Z tyłu są nazwiska przyjaciół Olsztyna i moje też tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Do Zbyszka 06.11.03, 07:23 Witam! Moje tez tam jest... no i + tez! Ja dostalem w ubieglym tygodniu. ...w koncu jestesmy przyjaciolmi Olsztyna, jak napisano w ksiazce, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Olsztyn jest piękny 06.11.03, 09:42 Książka jest naprawdę ciekawa(no bo to niby o nas;-) ).Przedstawia historię przed narodzinami miasta,aż do czasów współczesnych.Podoba mi się wielka ilość zdjęć,szkiców i rysunków.Pozycja warta polecenia. Witam czwartkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 09:46 Przyniecie te ksiazke do Enki, ok? Te dyzury w Ence to swietny pomysl, ja moge z Angela siedziec:))) A piwa nie stawia Angela, tylko ktos inny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 11:24 thor_tr napisał: > Książka jest naprawdę ciekawa(no bo to niby o nas;-) A o sympatykach Olsztyna też tam jest ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 14:58 O obecnych sympatykach Olsztyna info w ksiazce raczej nie widzialem... ale z pewnoscia sa sympatyczni! :-) Pozdrowienia z Alei Przyjaciół! dla Olsztyna przyjaciół! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 16:15 Oj zawirowania, zawirowania. Dobrze, że Olsztyn był, jest i będzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 21:44 jak tam u was, ale mamy bałagan i chaos w Olsztynie, czy czasmi nie trzeba zrobić porządek, pograbić liście do siebie, cos trzeba robić, może jakiś czyn społeczny dla Olsztyna ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Olsztyn jest piękny 06.11.03, 23:11 Rita. Przed chwilą skończył się mecz Manchester City Groclin. Wynik jest prawdziwą sensacją; 1 : 1 . Za obstawienie takiego wyniku można było pewnie wygrać 100 funtów za jednego. Dlatego darujmy sobie dzisiaj sprawę sprzatania naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 07.11.03, 11:24 Jutro AZS gra w Olsztynie z Mostostalem o 14,00- transmisja w tv, Dzis na przystani Warmii nad Krzywym "Zaduszki Zeglarskie", ma byc tez troche innych atrakcji, nie tylko szanty. No i Wysoka Brama jak nowa czeka na odwiedziny! Bedzie jej wiecej- przybywa mur obronny. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 07.11.03, 21:42 Wysoka Brama wyładniała.Jakaś taka jaśniejsza się zrobiła. Wygląda teraz naprawdę elegancko. Remont przechodzi też poczta i oby wyszła na tym równie dobrze jak Brama. Już tylko niecała doba do spotkania:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Olsztyn jest piękny IP: *.norampac.com 07.11.03, 21:54 Mi nawet do gustu przypadla ta nowa czesc starego miasta za wysoka brama. Po raz pierwszy zobaczylem to przed paru laty. Mowiono mi o tym przed moim przyjazdem ze tak sie starowka zmienila. Myslalem ze sie rozczaruje, a bylem mile zaskoczony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 21:54 Widzieliście nowe kamery internetowe, doszedł Rynek Staromiejski i ta scena na której idbywało sie nasze przedstawienie dla zjazdowców sud - nasz już nowe zdjęcia Wysokiej Damy - odnowiomej ? paczka jutro będzie odebrana i wywieziona, myślę, że bez względu na wszystko trzeba sie umówić na przyszłą sobotę - kto może niech przyjdzie , będzie weselej. Omówcie to jutro na swoim spotkaniu. Inka jest już w Olsztynie i wszystko dogra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny - sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 23:19 Może jutro mi się uda uwiecznić WB. Ma podobno z rana być trochę słońca. W tygodniu, jak w tygodniu. Cżłowiek z pracy wychodzi, a słońce zachodzi. Więc i o zdjęcia trudniej. Tym bardziej, że chmury na niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piękny - sud 08.11.03, 10:28 mamut, witaj na Pieknym, prawda że adekwatny temat wątku? Już jestem i rzeczywiście wszystko dograłam, przeczytajcie "WERSJĘ OSTATECZNĄ", mam nadzieję, że w ten sposób wszystkich pogodziłam i że Rito jesteś ze swojej emisariuszki zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 16:29 tak - wszystko gra, może i sud zawita - trzymajcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Olsztyn jest piękny - sud 08.11.03, 17:28 Rita. Tylko się nie idź spać o 21.00 . Zdam Ci relację z eNki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 17:36 dobra - tylko uważaj na Inkę , coś tam planuje , jakieś buziaki ;))) teraz mam robótkę w domu Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Olsztyn jest piękny - 08.11.03, 19:30 bpkw - jam tez ciekawa okrutnie, nie bądź taki, i nam tez uchyl rąbka tajemnicy ze spotkania. Bawcie sie dobrze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:16 pewnie się bawią dobrze a widzieliście tą drugą kamerę z Rynku Staromiejskiego - tam pod arkadami zasze sprzedawali kwiaty i grzybki - czy teraz w nocy nie sprzedają kwiatów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:21 u nas na Rynku Krakowskim kwiaciarki stoją prawie całą noc , z Adasiem Mickiewiczem rozmawiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 21:48 Latem kwiaciarki stoją dłużej,a teraz Panowie przed TV spędzają wieczory,który pobiegnie po kwiaty? Z góry przepraszam Tych co biegają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 21:52 idę sie cos napić - giga w Olsztynie :))) stawiasz piwo - udało mi się ciebie ściągnąć jak magnes Podoba ci sie ta wyremontowana Brama - jest śliczna ? Przechodzisz tamtendy do pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 21:55 No i zapowiadane przejaśnienia nie przyszły. Pogoda taka sobie. Stąd i zabytki nie w pełni kraśnieją. Wysoka Brama na życzenie (2 pierwsze zdjęcia). www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=13 A dodatkowo niejaki Mikołaj K. www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=149 Bo od niedawna Olsztyn jest miastem dwóch Koperników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 22:00 śliczna ............ , bardzo ładna - ale dlaczego przy okazji remontu, nie wyburzyli tą przybudówkę ? dlaczego Olsztyn jest dwóch Koperników ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny - IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 22:05 Niech lepiej nie burzą, bo jak coś budują nowego, to wstyd pokazać. Od niedawna mamy pomnik M. Kopernika za Zamkiem i ławkę z M. Kopernikiem przed Zamkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 22:08 Rita widzialaś zdję cia z Zatorza? To moja ulica:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 22:10 jutro zobaczę - musze odejść - dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 08.11.03, 22:56 Pozdrawiam Piękny Olsztyn:-D Wszyscy są pod urokiem odnowionej WB:-D Byle tak dalej z remontami w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Olsztyn jest piekny XXXV 08.11.03, 23:07 No tak. Spiochy poszly spac. A ja mialem zdac relacje z eNki, ale zastanawiam sie dla kogo ???. To moze jutro, jak spiochy przebudza sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 19:32 nie śpiochy tylko wyższe siły zadziałały, a ten słodziutki prezent był dla Tereski :))) giga - glądałam zdjęcia Zatorza, są tam dwie ulice :Jagiellońska i Żeromskiego - na którą mam zwrócić szczególną uwagę ? Musisz przyznać, że domy są tam kalorowe i zadbane i ta jesień piękna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 19:36 sud - bardzo bym sie ucieszyła jakbyś odebrał z eNki swój prezent jeśli nie możesz przyjść w sobotę, bo chyba taki termin ustalą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 19:42 W sobotę nie byłem A co do poniedziałku jeszcze nie wiem. Ale jak będę, to będę. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=64&w=8972223 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 19:47 chodzi o przyszłą sobotę, bo paczka dopiero dziś doszła w każdym razie czeka coś na ciebie i żony - pamiętaj :) a dlaczego jest dwóch Koperników - mnie sie podoba taka inicjatywa, przed Wysoką Damą też powinien siedzieć - wszak to miato Kopernika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 19:50 Kopernik zza Zamku miał wrócić na swoje miejsce przed Zamkiem. Ale ostatecznie sklonowano go i posadzono na murku. Stąd przed Zamkiem jest cały i siedzący astronom. A za Zamkiem tylko jego popiersie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud 09.11.03, 19:51 Rita, czy ja w jakis tajemniczy sposob tez moge to cos odebrac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 20:01 Mika - ty nie , my kibicujemy z daleka, jak wrócisz do Polski - zrobimy specjalną balangę Sud = na fotografiach jeziora Krzywego , na pozycji 6 jest plaża z zabudowaniem , pięknym budynkiem drewnianym i parasolkami - co to za plaża, jej nie ma na Krzywym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 20:11 To restauracja "Przystań" zaraz koło przystani Budowlanych. Jak się idzie od Bałtyckiej w kierunku plaży miejskiej, to za torami trzeba skręcić w prawo. www.restauracje.olsztyn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 20:25 póżniej skojrzyłam , że to pewnie ta słynna restauracja - kurcze, nie zdążyłam do niej wpaść oglądaj II prtv - występuje Daniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV giga IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 20:49 giga - to na którą ulicę mam popatrzeć ? dałam ci wyżej post Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 21:37 Kaczki w Kortowie to mają dobrze.Wiele osób przynosi im jedzenie.Ptaki zrobiły się już nawet wybredne.Wybierają co bardziej miękkie kawałki chleba czy bułki:-D Hmmm...a to wszystko działanie spragnionych mięska,sił studenckich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 21:44 ja przypuszczam, że to serce studentek tak opiekuje się kaczkami thortr - widziałeś te korty w kortowie, prawie w centrum studenckim - piękny obiekt Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 21:57 Tak i to nie jedyne.Korty są nad samym jeziorem kortowskim,następne niedaleko stołówki i kolejne,kryte,przy jachtklubie. A może będą kolejne.Przecież Kortowo przejmuje tereny przyległej jednostki wojskowej. Za kilka lat będziemy mieli zawody Kortowo Open z samymi gwiazdami;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 22:01 te kryte są w kortowie - faktycznie macie dobre zaplecze Macie jakieś zajęcia sportowe na uczelni ? Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 22:05 Obowiązkowo 4 semestry WFu na moim wydziale.Są różne sekcje.Można zapisać się też dodatkowo,ale nie wiem czy jest sekcja tenisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 22:27 na co ty czekasz ?- zapisz sie do sekcji tenisa, będę twoim internetowym trenerem ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 22:38 Olsztyn jest piękny, a jak jeszcze wygrywa PZU AZS to jest wyśmienicie. A tenis? Mi podobaja się kobiety-rakiety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 22:43 oso1 napisał: > Mi podobaja się kobiety-rakiety ;) A kobiety filigranowe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 09.11.03, 22:59 Tu chodziło o szybkość, ale podobają mi się oczywiście, oczywiście a nawet bardzo oczywiście. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 07:17 Witam! W sobote dostalem prezent od mamy, piekna ksiazka Rafala Betkowskiego "Olsztyn jakiego nie znacie" Olsztyn na przestrzeni lat, na pocztowkach. Pocztowki z tego samego miejsca na przestrzeni 20-30 lat. Pierwszy Olsztynski tramwaj... dowiedzialem sie z niej ze 1-ka kursowala co 7,5 minuty, a 2-ka co 15. ze tramwaj w pewnym okresie jezdzil Warszawska, do szpitala garnizonowego... miejsca ktorych juz nie ma, domy po fundamentach ktorych chodzimy bezwiednie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 07:30 witam zbyszek myslalam, że masz dzisiaj wolne Zbierzesz dzrużynę znów - ponoć wszystko juz jest na miejscu pozdrawiam i lecę Olsztyn jest piekny Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 07:33 Rita- dzieki za piffffko! Mysle ze bede dzis z lecart-em w ence przed 22,00 Pozdrowka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 14:54 Przed chwila bylem na Starym Miescie... Stary ratusz wypieknial gdy zdjeto z niego skorupe tynkow, (dziewczeta... nic Wam to nie mowi?) :-) kwiaciarki sprzedaja kwiaty pod arkadami, Wysoka jasnieje w sloncu cieplym brązem, Olsztyn jest piekny... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 17:56 tak gołe cegiełki są najładniejsze Miłej zabawy wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 19:46 I wszystko jasne. www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=13 Szukajcie stron z kolorem czerwonym. Tam są nowości z dzisiejszego słonecznego dnia. I z przedwczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV- sud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 20:00 słońce było dziś piękne, u nas tak samo, zdjęcia wyszły też super , ale jeszcze cała nasza Wysoka Dama nie jest rozebrana, szpeci ją jeszcze dół i ogrodzenie. Sud - prosze kiedy już będzie całoś wokół niej wysprzatana to zrób zdjęcie przejścia pod Bramą z dwóch stron - to przejście jest bardzo ciekawe i takie szerokie i pamietaj po prawej stronie przejścia leżał piękny głaz, czy on jest też odnowiony, czy wogóle jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV- sud 10.11.03, 21:05 Taką WB dzisiaj właśnie widziałem.Piękną,błyszczącą w jesiennym słońcu. Świetne zdjęcia:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 21:09 ale nie jest jeszcze całkowicie wysprzatana i udekorowana i przejście chyba też nie jest zagospodarowane - tam powinni sprzedawać obrazy - tego mi tam brakowało, a z chęcią bym kupiła Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 21:30 W ogóle myślę sobie,że mało jest pamiątek takich typowo olsztyńskich. Ale można trafić na bardzo ciekawe rzeczy-tzn.pamiątki. Sama Rito zobaczysz:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 21:43 trafiłeś w samo sedno - nie było żadnych pamiątek ani gadzetów - i tu jest duży błąd, bo jak propagować Olsztyn bez pamiątek - powiem tylko, ze byłam w Olsztynie , ale do pokazania jakiejś pamiątki nie mam. Po zjedzonych grzybkch został tylko sloik , żeby chociaż miał napis Olsztyn jest piękny - a tu nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 21:47 Zapewniam,że będzie pamiątka z Olsztyna. Inka wiezie też coś ode mnie:-))) Ale ciiiiii.....To tajemnica,sekret:-))) Tylko przyjrzyj się z obu stron,bo jedna jest jakby znajoma:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 21:54 ja mówiłam o turystycznych pamiątkach , dla turystów :) thor_tr - zakładaj wątek - witam nowego gospodarza ! Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Olsztyn jest piekny XXXV 10.11.03, 21:58 Taka właśnie będzie:-)))Sama zobaczysz.Mam nadzieję,że się Tobie spodoba:-) Oby tylko trudy podróży przyszła pomyślnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 22:02 mam nadzieję, że mi Lady nie przyjedzie do mnie ;) robimy biznes w Olsztynie - myślimy nad gadzetami dla turystów - tego brak, a Lecart chętnie zajmie się dystrybucją pod Bramą w czasie wkacji zaczynamy mysleć :) dobry temat daleś thor_tr - rzuciłeś młotem thor_tra - teraz uważaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecart Re: Olsztyn jest piekny XXXV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 08:25 No baaa pewnie ze sie zajme dystrybucją :)) Rita thanx za szampana i cukiereczki kolorowe, ktorych zjadłem chyba z 10 :P - łakomczuch jestem. hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
lecart Re: Olsztyn jest piekny XXXV 11.11.03, 08:31 A Lady zmieniła image :) teraz ma kolorowe wstążkowe paski - włoski :) Mysle ze wiecej na ten temat wypowiedzą sie inni forumowicze :) Odpowiedz Link Zgłoś