nekos Re: Tokio Express w Zlotych Tarasach 19.03.07, 01:50 speer napisał: > Lubicie? > > Sajonara! a co to jest? Odpowiedz Link
mefs Re: Tokio Express w Zlotych Tarasach 20.03.07, 09:30 Speer, zapomniales dodac linka czy co? "Tokyo Express" to byla nazwa japonskiego konwoju na Guadalcanal w 1942 i 43 (oj sporo wowczas napsuli krwi Amerykanom - przyplywali zawsze, z reguly bez wiekszych strat - do czasu naturalnie) A "Zlote Tarasy" to chyba taki mall w Wwie... Skladajac w calosc albo sklep albo restauracja znajdujaca sie w tym mallu. Dobrze wykoncypowalem? Odpowiedz Link
sanyu Re: Tokio Express w Zlotych Tarasach 20.03.07, 12:29 Złote tarasy to owszem mall w wawie, ale Tokyo Express to ja nie wiem gdzie się tam znajduje Odpowiedz Link
logik_obiezyswiat Re: Tokio Express w Zlotych Tarasach 21.03.07, 08:35 Tokio Express, jak sama nazwa wskazuje, to chińska restauracja w Złotych Tarasach Odpowiedz Link
mefs Re: Tokio Express w Zlotych Tarasach 21.03.07, 16:14 Jest to 'oczywiste' dla osob bywajacych w warszawskich mallach, ja na malle mam alergie, zatem nie bywam nawet w tych lodzkich Faktycznie, nazwanie chinskiej knajpy "Tokio Express' jest czyms wartym wspomnienia... jak w pewnym cytacie z pewnego komiksu: "Plywac po oceanach i nie widziec Latajacego Holendra, to tak jak byc w Paryzu i nie widziec Krzywej Wiezy w Pizzie" )) Odpowiedz Link
tani11 Re: Tokio Express w Zlotych Tarasach 22.03.07, 00:37 Ja tylko tak k woli scislosci, ze nie calkiem chinska Wlasciciele to para mieszana chinsko-japonska. Znam tez kogos kto robi sushi na potrzeby tej knajpy. Nie jest to najlepsze sushi pod sloncem, ale jak na polskie warunki dosc przyzwoite. Odpowiedz Link
speer Re: Tokio Express w Zlotych Tarasach 24.03.07, 19:51 > Nie jest to najlepsze sushi pod sloncem, ale jak na polskie warunki dosc > przyzwoite. Zgadzam sie, calkiem niezle. 8 kawalkow za 8 zlotych. Odpowiedz Link