Dodaj do ulubionych

Czarnym koniem Szmit

14.01.09, 21:28
Człowiek tytanicznej pracy.Doświadczenie samorządowca, praktyka w biznesie i
dwakroć przez mieszkańców Olsztyna typowany na to stanowisko w ostatnich
wyborach- wygrał co prawda Małkowski lecz pan senator był drugi czyli de facto
pierwszy( Małkowski zgodnie z tym co mówił pan Szmit nie był godzien być
włodarzem miasta- referendum to potwierdziło )

Panie senatorze Mała Ojczyzna czeka na Ciebie byś wydobył nasze miasto z
zapaści w którą ją wpuścili władający miastem tacy ludzie jak Malkowski,
Grzymowicz czy Wasilewska
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Re: Czarnym koniem "internetu" Szmit IP: 212.160.172.* 15.01.09, 07:11
      Niech stanie się Jerzy i spełni swoja obietnice darmowego internetu
      dla wszystkich olsztyniaków.Nie wiem kto jest jego doradca w tym
      temacie ale takich żałosnych obietnic dawno nie słyszałem.
    • Gość: ab Chyba czarnym kotem? IP: *.torun.mm.pl 15.01.09, 07:25
      Komu przebiegnie drogę, ten wpada w nieszczęście...
    • Gość: IGA Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 08:33
      no mam nadzieje chłopaki że sobie tylko jaja robicie...
      • Gość: ab Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.torun.mm.pl 15.01.09, 09:20
        Robimy jaja dla Szmita, nie sobie. Nam nie brakuje.
        • Gość: wsaqe Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 10:58

Czarnym koniem Szmit - Czarnych jest ci u nas w kraju aż nadto.

Czarny Szmit to zdrada Polski.
          • Gość: gostek Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.09, 12:15
            Zastanawiałem się na kogo głosować. Chciałem na tę kobietę z PO.
            Byłaby poprawa obyczajów na urzędzie prezydenta. Grzymowicza nie
            chcę, bo nawet z fizjonomii przypomina partyjny styl PRL i
            małkowszczyzny. Wobec tego pozostaje Szmit.
            • Gość: i co dalej? Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:07

Też zagłosowałbym chętnie na Szmita gdyby nie ta chorobliwa żądza władzy i
              moherowa nienawiść do innych. Mam nadzieję, że to tylko gra przedwyborcza pana
              Szmita celem zdobycia elektoratu.
            • Gość: siostra teresa Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 18:55
              Nie prawda ,jeśli tak myślisz to pozostał ci jeszcze sznur
    • Gość: BleBle Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 15:50
      kecawa napisał:

> Człowiek tytanicznej pracy.Doświadczenie samorządowca
      No, niestety, jako marszałek województwa nie sprawdził się.
      I to dyskredytuje jako kandydata na następną synekurę samorządową ...
      • Gość: chooky Jerzy Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.09, 18:55
        Wygra bez problemu. Ludzie w Polsce już są przerażeni wizją drugiej
        Irlandii. Szmit wygra. Poza tym urodził się w Olsztynie a nie gdzieś
        we wiosce. Głos na Szmita.
        • Gość: Grucha Re: Jerzy Szmit IP: *.eranet.pl 16.01.09, 22:05
          Jurek wygra ... chyba w warcaby z Kecawą :)
        • Gość: BleBle Re: Jerzy Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 23:20
          Gość portalu: chooky napisał(a):

> Wygra bez problemu. Ludzie w Polsce już są przerażeni wizją drugiej
          > Irlandii. Szmit wygra. Poza tym urodził się w Olsztynie a nie gdzieś
          > we wiosce. Głos na Szmita.

Obawiam sie, aby Olsztyn po wyborach nie stał się takim Szczecinem bis pod
          rządami Jurczyka, albo Warszawą za Kaczyńskiego.
          Niestety, rządy prawicowe w tych miastach przyniosły tylko zastój, zero rozwoju ...
          Tu trzeba rzeczywiście kogoś "z jajami", kto nie będzie bał się złożyć swojego
          podpisu pod odważnymi decyzjami.
          • kecawa Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowscy czy 17.01.09, 06:46
            Cichonie , Wasilewskie....

Jaki koń-każdy widzi współrządy PO w naszym mieście pokazały, że partia ta
            jedynie co potrafi to się kłócić(mam na myśli oczywiście nasze miasto) Wycinanie
            się koterii Głażewskiego z koterią Wasilewskiej i działania grupy Sycza i
            Cichonia są tego najlepszym przykładem,. Czarny koń tegorocznych wyborów Jerzy
            Szmit jest olsztynianinem z krwi i kości. Żyje w mieście walczy o nie.W latach
            osiemdziesiątych celem jego działań było zaprowadzenie demokracji w tej dużej i
            tej małej Ojczyźnie. Dzisiaj ma on prosty a efektywny program
            -przyśpieszyć!Ukonkretnić cele i zadania jawiące się jako warunek konieczny
            nowego otwarcia w naszym grodzie nad Łyną

kecaw
            • Gość: Grucha Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc IP: *.eranet.pl 17.01.09, 08:11
              To taka czysto PiSowska retoryka. Dużo mówić, bez żadnej treści. Normalnie
              jakbym słuchał Gosiewskiego Edgara.
              Kecawo drogi o ile się założysz, że Jurek nie wygra wyborów. Ja stawiam 1000 zł.
              (dla mnie to dużo, które zobowiązuje się wpłacić na wskazany przez Ciebie cel
              społeczny. A Ty co postawisz ...?
              pozdr
              • kecawa Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze- mówię Gru 17.01.09, 18:38
                Grucho -życząc Jerzemu klęski życzysz miastu jak najgorzej! Ci którzy są dla
                Szmita alternatywą już się narządzili!!Co po sobie zostawili sam wiesz -de facto
                zgliszcza!Popatrz na Elbląg czy Toruń w rozkwicie! Popatrz na nasze zapyziałe
                miasto.......?

to są proste powody dla których tamtym panom dziękujemy-niech idą gdzie indziej
                się realizować

kecaw
                • Gość: swiatowy Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze- mówię Gr IP: *.range86-147.btcentralplus.com 18.01.09, 15:06
                  Elblag jest w rozkwicie bo unijne fundusze zamiast isc do
                  najwiekszego i wojewodzkiego miasta tak jak jest w pozostalych
                  czterech najbiednieszych wojewodztwach ida na dziure Elblag a Protas
                  i inne pudle z Urzedu Marszalkowskiego co tydzien urzadzaja tam
                  pielgrzymki i Szmit tego nie zmieni
                  • kecawa Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze- mówię Gr 18.01.09, 16:25
                    Zmieni zmieni bo będzie jak wyrzut sumienia! Ponadto klarowne i jasne uczciwe
                    postępowanie ma siłę atomu.Pan senator jest po prostu uczciwy.Tylko tyle ale i
                    aż tyle w tych czasach

kecaw
            • Gość: BleBle Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 17:51
              > Cichonie , Wasilewskie....

To, że oni mieli już swój czas wcale nie oznacza, że teraz należy dać czas kolejnemu nieudacznikowi.
              Który też, zresztą, miał juz swój czas jako samorządowiec (marszałek sejmiku wojewódzkiego) i wszyscy wiemy jak skończył, nie wykazując się zupełnie niczym pro regionalnym, rozwojowym czy nowatorskim.
              • kecawa Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc 17.01.09, 18:40
                Bleble- piłeś nie pisz bo doskonale wiesz,iż Pan Jerzy to kryształowo uczciwy
                człowiek z zasadami! Jego urzędowanie na urzędzie marszałkowskim to najlepszy
                czas dla Warmii i Mazur.On jest po prostu przygotowany do władania Olsztynem-
                tylko tyle i aż tyle mam ci do powiedzenia

kecaw
                • Gość: 15.02 Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc IP: *.olsztyn.mm.pl 17.01.09, 19:00
                  Jerzy Szmit jedyną szansą na wyciągnięcie Olsztyna z marazmu.
                  Głosuję na niego.
                  • kecawa Re: Pracowity jak senator Szmit 17.01.09, 19:05
                    Podzielam opinię- znam Pana Jerzego i zaręczam iż można ukuć nowe powiedzenie
                    wynikające z pracowitości tego kandydata

Pracowity jak senator Szmit

kecaw
                    • Gość: ono Re: Pracowity jak senator Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:39
                      Szmit i praca.Ha,ha,ha Nie przesadzajcie.Jemu już dziękujemy
                • Gość: BleBle Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 19:26
                  > Bleble- piłeś nie pisz bo doskonale wiesz,iż Pan Jerzy to kryształowo uczciwy
                  > człowiek z zasadami!
                  Nie mam nic do uczciwości Jerzego Szmita.

Jego urzędowanie na urzędzie marszałkowskim to najlepszy
                  > czas dla Warmii i Mazur.On jest po prostu przygotowany do władania Olsztynem-
                  > tylko tyle i aż tyle mam ci do powiedzenia

Skoro masz tylko tyle do powiedzenia, to najlepiej się zamknij.
                  Oprócz typowo PiSowskiej propagandy nie dowiedziałem się bowiem jeszcze żadnych
                  konkretów na temat owego "przygotowania" Pana Jerzego.
                  Też mieszkam w Olsztynie, i sprawy widzę zgoła inaczej od ciebie.
                  • Gość: Grucha Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc IP: *.eranet.pl 17.01.09, 19:55
                    Nie ma się czym przejmować ani podniecać. Jurek i tak nie ma szans, tak samo jak
                    cały ten chory z nienawiści i pełen szczękościsku PiS. Mogą sobie pisać na forum
                    co chcą a ludzie swoje zrobią i żaden PiSowiec nie będzie niszczył Olsztyna.
                    Najpierw przegra Jurek, potem w wyborach na głównego Prezia przegra Lech.
                    Następnie w kolejnych wyborach parlamentarnych z kretesem przegra Prawo i
                    Socjalizm a potem wszyscy będziemy o nich pamiętać jako o złym śnie. Więc tyle
                    ich co popiszą na forum. Pa, pa lewacka PiSowszczyzno
                    • Gość: BleBle Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 20:13
                      Gość portalu: Grucha napisał(a):

> Nie ma się czym przejmować ani podniecać. Jurek i tak nie ma szans, tak samo ja
                      > k
                      > cały ten chory z nienawiści i pełen szczękościsku PiS.

W obecnej sytuacji Jurek może i wygrać, ale pamiętać należy, że będzie on jako
                      prezydent musiał współpracować z radą miasta. A jaka rada jest, każdy widzi.
                      Marne widzę więc szanse dla niego na sprawne rządzenie miastem.
                      I o tym też trzeba pamiętać.
                      • kecawa Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc 17.01.09, 20:24
                        Dla dobra miasta można nawet ukladać się z diabłem- byle w oparciu o zasady
                        zwane przez niektórych aksjomatami!

kecaw
                        • Gość: BleBle Re: Oni już mieli swój czas-Grzymowicze, Małkowsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 20:39
                          kecawa napisał:

> Dla dobra miasta można nawet ukladać się z diabłem- byle w oparciu o zasady
                          > zwane przez niektórych aksjomatami!

A przebadałeś już zdolność Szmita do układania się z diabłem ?
                          Bo niektórzy to diabła się boją.
                          • kecawa Re:Współpraca z magistratem- to pewne 17.01.09, 20:42
                            Żadnych zmian w magistracie.Tylko pozwolić urzędnikom pracować.Są oni
                            mieszkańcami Olsztyna znają ich problemy są zaangażowani w sprawy miasta.To
                            prosty program ufać ludziom a w szczególności urzędnikom

kecaw
                            • Gość: BleBle Re:żadnych zmian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 20:58
                              kecawa napisał:

> Żadnych zmian w magistracie.

Właśnie!
                              To jest kwintesencja działania pewnej partii, która potrafi dużo krzyczeć i
                              obiecywać, ale jakoś nikt dotychczas realnych efektów działania tej partii nie
                              zobaczył.
                              • yadol Re:żadnych zmian 17.01.09, 21:07
                                małe to dużo krzyczy i podstępne jest
                                • Gość: oj oj Re:żadnych zmian IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.09, 00:23
                                  Kecawa napisał:

> Człowiek tytanicznej pracy ...
                              • kecawa Re:Dlaczego Szmit-to proste 18.01.09, 08:18
                                Nie partie wybieramy lecz prezydenta miasta!Z tych co się ubiegają o ten wysoki
                                urząd pan senator jest najwłaściwszym kandydatem.Duże doświadczenie w pracy w
                                samorządzie( radny, marszałek) duże doświadczenia w pracy parlamentarnej(senator
                                i przewodniczący senackiej komisji do spraw samorządów ) doświadczenie
                                biznesowe.Dwa fakultety i jasna czytelna droga życiowa

gdy innym trzęsły się portki on walczył z komuną- lecz to jest akurat najmniej
                                istotny argument

kecaw
    • Gość: DO GRUCHY Re: Czarnym koniem Szmit IP: 195.24.77.* 18.01.09, 13:17
      kolego od dyktafonów nagrywający swoich ..
      Twoja flustracja jest uzasadniona...Taki nieudacznik i miernota jak ty ,
      przegrywająca wszystkie konkursy z pensją powyżej 5 tyś brutto ma prawa być złym
      na życie... Z tym, że kieruj flustracje ku swojej osobie...ty za to jesteś
      odpowiedzialny a nie Jurek Szmit, dzięki któremy możesz teraz brylować na
      salonach...

Pamietaj zdrady się nie wybacza....
      • Gość: azja Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 14:17

kecawa i Szmit to jedno oszołomstwo
      • Gość: Grucha Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.eranet.pl 18.01.09, 14:48
        Coś Ci się kolego w mózgu podziabało. Nie za bardzo wiem o czym piszesz ale to
        nie jest ważne. Treść Twojego postu tylko potwierdza, że jedyny Wasz PiSowiski
        program to nienawiść i szczękościsk. Na szczęście ludzie to widzą i w życiu nie
        wybiorą Jurka Sz. na prezydenta takiego fajnego miasta jak Olsztyn. Prawda jest
        natomiast, że nie ma dobrych kandydatów. Natomiast wybór człowieka, który jest
        specem od nienawiści jest najgorszym z możliwych.
        Pozdrawiam i życzę trochę więcej luzu :)
        • kecawa Re: Czarnym koniem Szmit 18.01.09, 15:33
          Jak łatwo Ci ciskać kalumnie1Jak łatwo ci obrażać innych!To nie jest mój
          nieznany adwersarzu dobra metoda!Pan senator jest dobrym kandydatem bo kocha
          swoje miasto, żyje w nim i razem z nim w naszym mieście funkcjonuje jego liczna
          rodzina

kecaw
          • Gość: Grucha Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.eranet.pl 18.01.09, 15:42
            Spytaj co o szacownym Panu senatorze myślą pracownicy PUHiM i Sklejki Pisz? Ja w
            ogóle nie czepiam się życia rodzinnego i prywatnego kandydata. Zapewne jest tak
            jak piszesz i bardzo dobrze, że ma kochająca rodzinę i jest w porządku. Moim
            zdaniem nie sprawdził się w sferze publicznej i nie będzie dobrym prezydentem. W
            ogóle PiS ma pecha do ludzi nie nadających się do sfery publicznej. Ale jaki pan
            taki kram
            • kecawa Re: mega gwiazda 18.01.09, 16:16
              Szanowny adwersarzu .My nie wybieramy burmistrza Pisza lecz prezydenta Olsztyna.
              Pan senator był najpracowitszym senatorem i doskonałym przewodniczącym komisji
              senackiej.Co do kompetencji i samo sprawdzania się!!Czy myślisz, iż w
              podręcznikach historii Olsztyna będą pisać o Grusze i o Kecwie??
              O panu Szmicie tak.Mam nadzieję, że jako o doskonałym prezydencie
              Olsztyna!Wybacz ale na tle pozostałych kandydatów pan senator jawi się jak mego
              gwiazda

pozdrawiam kecaw
              • Gość: Grucha Re: mega gwiazda IP: *.eranet.pl 18.01.09, 16:21
                Ale PUHiM jest chyba z Olsztyna i zatrudnieni tam pracownicy też. A Sklejka
                świadczy o postawie i chęci obsadzenia wszystkich swoimi. Tak więc Pan senator
                na tym tle wcale nie jest lepszy od innych. No i na dodatek jest z PiS-u. A to
                ostatecznie przesądza sprawę.
                • kecawa Re: mega gwiazda- więcej serdeczności 18.01.09, 16:50
                  Sklejka mój drogi to własność skarbu państwa!To skarb państwa realizował tam
                  swoje uprawnienia.Pan senator jeszcze ministrem nie bywał!

Popatrz i przyznaj na tle pozostałych kandydatów Pan senator Szmit jawi się jako
                  mega gwiazda

serdeczności i więcej optymizmu i wiary w ludzi kecaw
                  • Gość: człowiek pracy Re: mega gwiazda- więcej serdeczności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 19:20
                    kecaw nie klej durnia !!!!,ty dobrze wiesz o co chodzi z tą sklejką,
                    kto to wszystko nagrywał??ludzie pamiętają ,jak ordy policji
                    otoczyły miasto i zakład jak bito ludzi, za to że nie chcieli
                    pisiorom oddać zakładu , jeszcze świnio udajesz głupa.
              • Gość: siostra teresa Re: mega gwiazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 19:48
                Ty Wacek ,otwieram forum a tu strasznie capi a to koleś Wacuś nie
                mył nabiału ,a mówią że to jakieś jaja
              • Gość: szym1073 Re: mega gwiazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 14:03
                Popieram! A dodatkowo osoba o pięknym życiorysie!!!!!!!!!
                Pozdrawiam
                • kecawa ReUczciwość to jedna z jego cech 27.01.09, 21:22
                  Senator nie jest tylko godnym kandydatem na prezydenta naszego miasta z powodu
                  swoich kompetencji.Ma jeszcze coś co rzadkie jest w polityce uczciwość

kecaw
    • Gość: Pic Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.toya.net.pl 18.01.09, 16:21
      Skoro PO wystawia takiego kandydata to lepiek niech wygra Szmit.
      prezydent.wm.pl/Krzysztof-Krukowski-kandydatem-PO-na-prezydenta-Olsztyna,61930
      Duka coś, nie patrzy w oczy - czysty mydłek.
      • Gość: as Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 20:26
        Nie mam nic przeciw PiS, ale Szmit to porażka. Panowie, naprawdę.
        • Gość: ab Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.torun.mm.pl 18.01.09, 21:01
          On się nie nadaje nawet do kierowania lokalnym klubem piłkarskim.
          • kecawa Re: Czarnym koniem Szmit 19.01.09, 20:45
            Znam Pana senatora- dobry samorządowiec, dwa fakultety, doskonały przewodniczący
            komisji w senacie, duże doświadczenie w biznesie, wykładowca na uczelni

to mój i wielu mieszkańców naszego miasta kandydat

• Gość: Olsztynianka Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.ols.vectranet.pl 19.01.09, 21:23
      To Pan Szmit jest nadal senatorem??????
      • Gość: Grucha Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.eranet.pl 19.01.09, 22:00
        Dla Kecawy Pan Jerzy jest nawet prezydentem. Nawet jeżeli nie zostanie wybrany a
        idę o zakład, że tak się stanie.
        • kecawa Re: Czarnym koniem Szmit 20.01.09, 18:35
          To nie zakłady ale wybory.Mieszkańcy miasta opowiedzą się za,,Piastem" czyli za
          olsztynianinem z krwi i kości.Pan Szmit zna miasto Pan Szmit chce naszą Małą
          Ojczyznę podnieść z kolan.To co zostawił po sobie Grzymowicz i Małkowski nie
          jest najlepszej niestety jakości

kecaw
    • venus99 Re: Czarnym koniem Szmit 20.01.09, 19:35
      Powiedziałbym raczej,że wałachem.
      • kecawa Re: Czarnym koniem Szmit 20.01.09, 20:56
        O i Ty jak zwykle posługujesz się inwektywą!Na to tylko cię stać ?

Popaprz na życiorys senatora! On się sam broni!

kecaw
        • Gość: kibic Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 12:36
          Szmit:
          wygrał wybory w 2002 roku - przegrał z małkowszczyzną
          wygral wybory w 2006 roku - przegrał z małkowszczyzną

Dzięki jego osobie jako Prezesa OKS , klub ma dzisiaj dotacje .. To
          jego osoba spowodowała, że zaczęto znów mówić o OKS-sie... Jego
          rezygnacja była wynikiem nacisków politycznych ze strony PO pod
          groźbą......

wybory w 2009 roku wygra Szmit - przegra małkowszczyzna

Jeżeli wygra Grzymowicz lub Krukowski to będzie powrót
          małkowszczyzny...

Z jednej strony jest Szmit i szansa na odbudowe miasta a z drugiej
          strony nie ma nic ...Marazm, przekręty itppp....Wszystko co do tej
          pory było....
          • kecawa Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit 22.01.09, 20:36
            Dajmy mu szansę -pracowity, krystalicznie uczciwy, ojciec pełnej rodziny,
            olsztynianin, przesiąknięty ideą Małej Ojczyzny

Panie senatorze bądź nam prezydentem
            • Gość: olsztyniak Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.09, 20:43
              > Dajmy mu szansę
              Za duże ryzyko.
              Patrząc na jego przybocznych to się wszystkiego odechciewa.
              • kecawa Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit 22.01.09, 20:58
                On nie patrzy na przybocznych.To ideowiec -jego ideą jest Olsztyn!Trudno w to
                uwierzyć w dzisiejszych czasach -lecz on kocha Małą Ojczyzną którą jest
                Olsztyn.Dla malej Ojczyzny jest gotów nawet z wrogiem wejść w alianse byle by
                miasto skorzystało

kecaw
                • Gość: JoteS Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 22:53
                  To może byłoby lepiej dla Olsztyna jakby pozostał tym "czarnym
                  koniem". Obawiam się, że "legenda" ponownie padnie. A tak to
                  przynajmniej "czarny koń".
                  • kecawa Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit 22.01.09, 23:00
                    Miastu potrzebne jest nowe otwarcie.Wybacz Grzymowicze Krukowscy już się
                    narządzili.PO i PSL włada de facto już miastem od kilku lat

kecaw
                • Gość: olsztyniak Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.09, 16:28
                  >On nie patrzy na przybocznych.
                  Albo piszesz bzdury z premedytacją albo nie znasz tematu.
                  Na jedno wychodzi-szkoda dla Ciebie czasu.
                  • Gość: olsztynianin Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.09, 16:36
                    Olsztyniak, najpierw popatrz na siebie. Może też ci się odechce?
                    Tylko kto na ciebie patrzy? Pewnie nikt i dlatego nikomu się nie
                    odechce. Głosuję na Szmita. A przyboczni też ok, z żadnej tam
                    Warszawy czy też wsi. Pocałuj lustro olsztyniak, tylko nie zwymiotuj.
                  • kecawa Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit 24.01.09, 08:20
                    Ten kandydat broni się już życiorysem.Pan senator-całym swoim życiem zasługuje
                    by był prezydentem Olsztyna
                    • Gość: peace Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 24.01.09, 16:47
                      Pięknie to napisałeś Kecawa. Też głosuję na Szmita.
                      • kecawa Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit 24.01.09, 22:30
                        Pozostali kandydaci są po prostu mierni

kecaw
                        • Gość: Koniecpolski Igor Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit IP: *.centertel.pl 25.01.09, 17:20
                          I mieści się na tylnym siedzeniu fiata uno
                          • Gość: mk Re: Czarnym pracowitym i uczciwym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 10:01
                            W koalicji z Samoobroną i LPR są w stanie zrobić o wiele więcej, niż tylko
                            wpakowanie konia na tylne siedzenie w Fiacie Uno. A to jest przecież zapowiedź
                            dokonania konkretnych czynów a nie cudów :)

Kaczyński wytyczając linię walki jego partii o władzę wyraźnie wskazuje, że jest
                            ona utrudniana przez czynnik zewnętrzny wskazując: - "W tej Polsce, która jest,
                            z takimi mediami, z takim nastawieniem do nas, musimy zabiegać o sukces, który
                            będzie sukcesem Polski".

Wraca więc stare, tylko w nowym kapturze :)
    • maretina nie czarnym i nie koniem 25.01.09, 17:51

tylko gniadym , ale za to w uno:D
      buhahahahahahaha:)
      miasta.gazeta.pl/olsztyn/51,35189,6199405.html?i=0
      • kecawa Spokojny, rzeczowy ten pan senator 25.01.09, 22:24
        Spokojny rzeczowy , rozważny ten pan senator- idealny kandydat na nadchodzące
        trudne czasy

kecaw
        • Gość: Antek Re: Spokojny, rzeczowy ten pan senator IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.09, 06:42
          Nie ma to jak AUTOREKLAMA.

Kecawa (Szmit) pisze o sobie tyle fajnych rzeczy.Szkoda tylko,że wyłącznie on w
          to wierzy a olsztyńskie społeczeństwo już się na to po raz n-ty nie
          nabierze.Przecież nic nie załatwił dla Olsztyna jak był "na stołkach",na których
          zasiadał dzięki nam.
          Miernota pozostanie zawsze miernotą.
      • Gość: Pytek Re: nie czarnym i nie koniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 23:03
        Kto to jest Wacław Brudek?
    • Gość: gość Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 19:04
      nie za dużo ych prób
      • Gość: pipi Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.09, 21:24
        W słusznej sprawie nigdy za dużo. Głosuję na PiS. Mam dość podwyżek
        fundowanych przez PO.
    • Gość: słoneczko Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.centertel.pl 26.01.09, 21:55
      Panu Szmitowi dwa razy wyborcy podziekowali, po co pcha się po raz
      trzeci? Gwoli wyjaśnienia to nie mieszkańcy desygnowali Go do
      wyborów, nie uogólniajmy - tylko jego partyjni koledzy, choć pewnie
      też olsztynianie. A tak dla ścisłości, to ilu mieszkańców jest
      partyjnych. Jest tyle wspaniałych ludzi w mieście ale nie należą do
      żadnej partii i niestety nie mają możliwości przebić się. A szkoda!!!
      • kecawa Re: co robili jego oponenci ? 28.01.09, 21:27
        Nie pcha się lecz startuje w demokratycznych wyborach.Gdy on starał się by
        zaistniała demokracja to niektórzy z obecnych kandydatów podtrzymywali poprzez
        swoją aktywność w PZPR totalitaryzm

kecaw
        • Gość: an Re: co robili jego oponenci ? IP: *.xdsl.centertel.pl 29.01.09, 12:36
          Drogi Panie Kacewo a w zasadzie powinno się pisać Panie Szmit. Może i faktycznie
          to dobry pomysł żeby się reklamować po prze forum tanie i dostępny dla wielu.
          Ale bez takich pochlebstw na swój temat trochę skromności . Moim zdaniem nie
          jest Pan dobrym kandydatem na prezydenta. Może i chciała bym żeby przy rządach
          był PiS ale na pewno nie reprezentowany przez Pana . Jestem zdecydowanie na NIE!!!!!
          • kecawa Re: co robili jego oponenci ? - spali? 29.01.09, 20:26
            Ależ moja droga dyskutantko- nie jestem niestety tym za kogo pani mnie
            bierze!Niestety w stanie wojennym siedziałem cichutko jak wiele milionów innych
            rodaków! Potem nie zdołałem również się uaktywnić poprzez włączenie się w budowę
            niepodległej Ojczyzny.Dzisiaj korzystam jedynie od lat chyba sześciu z internetu
            BY SWOJE POGLĄDY UPOWSZECHNIAĆ.CIESZĘ SIĘ ZE PANI PRZECZYTAŁA MÓJ POST I
            ZDECYDOWAŁA SIĘ NAŃ ODPOWIEDZIEĆ

serdecznie pozdrawiam i dobrych wyborów życzę 15 lutego
            • Gość: an Re: co robili jego oponenci ? - spali? IP: *.xdsl.centertel.pl 30.01.09, 08:21
              Drogi Panie Kacewa skoro nie jest Pan tym za kogo Pana biorę to nalezą się Panu
              podziękowania od P. Szmita za taką obronę i świetną reklamę:). Pana post
              przeczytałam aczkolwiek nadal jestem na NIE dla Szmita. Nie przekonał mnie Pan.
              Ale nie mówię NIE dla PiS-u dlatego mam nie lada problem. Również życzę Panu
              udanych wyborów 15.02.
              Pozdrawiam.
              • Gość: ... Re: co robili jego oponenci ? - spali? IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.09, 20:04
                Głosuję na Szmita. Olsztyn wreszcie musi się zmienić na lepsze.
    • Gość: Czerwone Muły Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 00:36
      Głosujemy więc wszystkie jak jeden mąż na czarnego wałacha! Przynajmniej
      następnej seksafery nie będzie!
      • Gość: SZMIT wygra Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 31.01.09, 14:16
        Spokojnie i kulturalnie głosuję na Jerzego Szmita. Mówię stop
        agresji POlitycznej.
        • Gość: Czerwone Muły Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 02:42
          Spokojnie i kulturalnie będziemy głosować na Czarnego Wałacha, bo ani my nie
          możemy ani on nie może.Choć łączy nas tylko to, że nigdy nie doczekamy się już
          potomstwa, to uznajemy to za wystarczający powód by obdarzyć go zaufaniem.
          Mówimy ponadto stop PISaniu bredni!
          • Gość: kajka Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 02:57
            PiS-dzielcy przecz z Olsztyna
    • Gość: yes Re: Czarnym koniem Szmit IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.09, 10:13
      Chamstwo i obrażanie jest najczęstszą metodą "dyskusji" z
      argumentami PiS. Ja chcę spokojnej i merytorycznej władzy. Dlatego
      głosuję na Szmita.
      • kecawa Re: On kocha Naszą Mąłą Ojczyznę 01.02.09, 18:08
        Przeczytałem wczoraj ulotkę o panu senatorze.Krótki lecz dobrze przedstawiony
        życiorys . Kandydat na dobrym zdjęciu.Żona, najmłodsze dziecko.Kolorystyka
        więcej niż przyzwoita-zresztą jak sam kandydat.Spokojny , pracowity i na wskroś
        uczciwy!!

serdecznie pozdrawiam i podtrzymuję swój wybór- senator jest dobrym kandydatem
        na prezydenta Olsztyna.Idą trudne czasy a on kocha Naszą Małą Ojczyznę
        • Gość: laboga Szostek wice u Grzymowicza IP: 85.195.123.* 01.02.09, 18:14
          Już sobie to wyobrażam. Jak ten mściwy typ odgrywa się na każdym kto na niego
          krzywo spojrzał. Pewnikiem już ma długą listę ludzi do wywalenia , na nic
          zapewnienia Grzymowicza że nikogo nie ruszy. Szostek ludziom tak dokuczy, że
          sami będą chcieli jak najszybciej odejść. Do dzisiaj coniektórym w szpitalu
          trzęsą się ręce na dźwięk jego nazwiska. Już się módlcie.
          • Gość: gutek Re: Szostek wice u Grzymowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 19:20
            ja słyszałem że Grzymowicz poukładał się z prezesami spółek za
            popracie...Ich status ma się nie zmienić...

Ten filmik znalazłem na forum.. cała prawda

www.youtube.com/watch?v=xd-kJGcMNiM
    • edico Przypomina mi się Folwark Zwierzęcy 02.02.09, 00:05
      chyba z 1984 r. emitowany w TV. Czy pamiętasz kecawa, kto tam był koniem? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka