Gość: ab IP: *.torun.mm.pl 29.04.09, 19:24 Wyrzućcie tę bandę z ratusza, zanim zniszczą wszystko w mieście do końca. Co tam jeszcze robi ta Szpaderska? Co robi Mrówa? Przecież to jest tylko i wyłącznie smród po Czesiu. Bardzo kosztowny smród. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.04.09, 20:01 Szpaderska to wogóle jakby się z gruszki urwała i nie wiedziała o co chodzi. To miasto idzie na dno kulturalne z bandą z ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpaderska - dno Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.04.09, 20:18 Znaczy, że "nie ma sprawy" bo ratusz nie ma kłopotu z kolejną imprezą ponieważ jej zwyczajnie nie ma ? Pani Szpaderska niech Pani się trochę puknie w ... i zacznie używać płatów czołowych, bo nie wieżę że ta bezczelność wynika z głębokiego namysłu przed publicznymi wypowiedziami. Czy Grzymowicz podpiszę się pod Pani stanowiskiem - że jest wszystko OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: 91.104.126.* 29.04.09, 20:37 Pasym to w sumie miejscowosc lezaca niedaleko Olsztyna gorzej by bylo jakby impreze przeniesli do Gdanska czy Torunia a ratusz jak najbardziej tam trzeba przewietrzyc i to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyceron durny ratusz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.09, 21:25 zachowuje się tak, jakby organizatorzy świetnych imprez stali w kolejce i upraszali się, aby łaskawie pozwolono im je zorganizować w Olsztynie. Co do zlotu wojskowego, to cóż... 1 dzień długiego weekendu spędzę w Pasymiu, tam też kupię sobie jakiś obiad, krótko mówiąc, Pasym na mnie zarobi i pewnie na paruset innych ludziach też. Olsztyn w tym czasie będzie świecił pustkami, bo zwyczajnie nie odkryłem nic, co by tu można robić w długi weekend. Na sobotę i niedzielę jadę do Warszawy i pewnie wystarczy pójść na Stare Miasto, żeby dobrze się zabawić. W najzwyklejsze dni roi się tam od (dobrych!) muzyków, tancerzy, performerów etc. Więc w długi weekend pewnie będzie naprawdę wyczadziście. I o to chodzi! Co do imprez w Olsztynie, to opowiem Wam o koledze, który za dawnych czasów organizował tu jakiś amatorski rajd samochodowy. Gdy pytałem go, czy mu nie wstyd lizać dupę Małkowskiemu, żeby wyżebrać tzw. "patronat", tłumaczył to tak: Małkowski jest świetny, bo jak on da patronat, to potem urzędnicy już pomagają w organizacji imprezy. Próbowałem mu tłumaczyć, że to nie Małkowski jest taki świetny, tylko urzędnicy są suczysynami, ale nie załapał. No i proszę, Małkowskiego nie ma, patronowanie najmniejszym nawet pierdołom się skończyło, a urzędnicy są takimi samymi bydlakami, jakimi byli. No to imprezy znikają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyceron Re: durny ratusz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.09, 09:52 pewnie zostanę zlinczowany przez ziomków, ale pojechałem na weekend do Torunia (pierwszy raz od wielu lat). I powiem tyle: chciałbym, żeby Olsztyn miał cokolwiek wspólnego z Toruniem jeśli chodzi o zagospodarowanie, ogrom i odnowienie starówki, mnogość knajp. Niestety, różnica między podobnymi niby miastami jest zwalająca z nóg, na niekorzyść naszego miasta niestety. Aha, gdy wyjeżdżałem, Olsztyn sprawiał wrażenie wyludnionego miasta, w Toruniu tłumy turystów (wnioskuję nie tylko z liczby ludzi, ale i obcych rejestracji samochodów). Niestety, życie jest gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaron Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 20:48 jedyna atrakcja w olsztynie to bedzie sygnalizacja swietlna ... . załosne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtec Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: 85.219.163.* 30.04.09, 11:53 rozumiem ze tą atrakcją bedzie jedyna w swoim rodzaju okazja zobaczenia jak nie należy ustawiać świateł.... ja bym poszedl dalej , niech tego kretyna od ustawiania świateł wsadzą do klatki i cały świat niech go ogląda żeby podobnego nie zatrudnili u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.04.09, 21:24 od 1989 co roku następuje degradacja tego nieszczęsnego miasta,kolejne ekipy kompromitują się swoim postępowaniem mam prośbe zabierzcie nam prawa miejskie miano stolicy i rozpieprzcie te województwo taka perspektywa może ruszy tych urzędasów z wojewódzkiego,powiatowego,miejskiego,sejmiku i zaczną robić to za co im się płaci.Pozdrowienia dla wszystkich mieszkańców "WIOSKI RYBACKIEJ" czas wybrać sołtysa Odpowiedz Link Zgłoś
k.gronowicz Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna 29.04.09, 22:10 Czego tu można się jeszcze spodziewać... może dni Olsztyna przeniosą się do Barczewa i będzie spokój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 22:38 Jonkowo ma swoją Napoleoniadę. którą wypromowało w Polsce i dalej. Olsztyn sprzedaje fantastyczny produkt a właściwie go nie sprzedaje bo imprezy nie ma. Po co jeszcze promować Pasym w Olsztynie oni mają to za free. Panie Szmit Pani Szpanderska oraz wydział promacji do zatrudniaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik prasowy Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 29.04.09, 22:48 We środę rozmawiałam z red. Szydłowskim kilka razy na temat Stowarzyszenia i organizacji imprez w Olsztynie. Jedyne, co się zgadza w "mojej" wypowiedzi, to brak wniosku o zajęcie terenu przez Stowarzyszenie. Mam nadzieję, że red. Szydłowski przypomni sobie, co powiedziałam w tej sprawie. Przykro mi, że Grzegorz Szydłowski posłużył się taką prostacka manipulacją. Jutro redakcja otrzyma sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKRYBA Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 29.04.09, 23:00 Kolejny raz potwierdza się (stara/nowa * niepotrzebne skreślić) prawda. Umiejętność myślenia jest zdecydowanie ważniejsza od umiejętności pisania (dotyczy również dziennikarzy - nie tylko prasowych). Grześ niech to weźmie powyższe również, a nawet przede wszystkim do siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 08:55 Impreza była w Olsztynie a teraz jej nie ma. To są fakty. Reszta, jako przeciętnego mieszkańca mnie nie obchodzi. Teraz może miasto będzie się sądziło kto, co i jak powiedział. Niech urzędasy z Ratusza wezmą się do roboty a nie pierdzą w stołki i zasłaniają się papierkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.04.09, 09:58 Pani rzecznik, akurat nie chodzi dokładnie co Pani słowo w słowo powiedziała tylko o to, że żeby coś w Olsztynie zorganizować, to trzeba się nachodzić, naprosić, najlepiej może na kolanach, a jak nawet się uda to i tak zawsze jest pod górę i z wielką łaską. W mieście, któremu zależy, taki wniosek powinien wypłynąć od władz do organizatorów ze wszystkimi możliwymi pomocami merytorycznymi i technicznymi przy organizacji. To miasto ma interes w tym, że ktoś chce coś w nim zrobić, a nie odwrotnie. W Pasymiu udało się nawet specjalnie zniwelować grunt i prąd podciągnąć. Weźcie Wy się w tym naszym ratuszu ocknijcie, bo niedługo rzeczywiście, jak ktoś już tu wspomniał, na dni Olsztyna zaczniemy jeździć do Barczewa albo co chyba nieuniknione przy podejściu olsztyńskiego ratusza - dni Barczewa, będą stały na wyższym poziomie, niż dni Olsztyna. Z pozdrowieniami dla ignorantów z ratusza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PMM Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 30.04.09, 00:13 Impreza pewnie by była, gdyby fantastyczna i wszechwiedząca firma Eskadra umieściła ją w swoich planach. Ponieważ jednak Eskadra raczyła pominąć tego typu wydarzenia, to i Ratusz się dostosował. Panie prezydencie, jak długo jeszcze pańscy podwładni będą zniechęcać mieszkańców Olsztyna do organizowania czegokolwiek w mieście? Naprawdę jesteśmy skazani wyłącznie na absurdalne pomysły Eskadry? Jonkowo ma Napoleoniadę, Kętrzyn z Wilamowem pokazy lotnicze, teraz Pasym bierze zlot pojazdów wojskowych. Dwie z tych imprez mogłyby się odbywać w Olsztynie, przynosząc nam więcej rozgłosu w kraju, niż festiwal serów czy pożegnanie zimy. Czemu ich nie organizujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 01:01 Nic i nikt nie przyniósł i nie przyniesie Olsztynowi tyle rozgłosu co CJM. Jesteśmy po tym w Polsce rozpoznawalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ab Re:W rydzykowie też smierdzi,ale dzięki za troskę IP: *.chello.pl 30.04.09, 00:53 miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,6556390,Sulecki__Torun_nie_ma_miejsca_dla_artystow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re:W rydzykowie też smierdzi,ale dzięki za troskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 13:37 Tu nie jest mowa o żadnym rydzykowie, tylko o Olsztynie. Jeśli nie potrafisz pisac na temat, spadaj z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ab Re:W rydzykowie też smierdzi,ale dzięki za troskę IP: *.chello.pl 02.05.09, 18:05 Gość portalu: olsztyniak napisał(a): > Tu nie jest mowa o żadnym rydzykowie, tylko o Olsztynie. Jeśli nie potrafisz > pisac na temat, spadaj z tego forum. Sam spadaj przygłupie.Nawiedzony piernik chce się popisać swoją "troską",żeby zdołować Olsztyn,a ty się cieszysz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. urzędnik Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.04.09, 08:57 A można było zorganizować imprezę na placu Solidarności. Teren tak samo zabałaganiony, jak poligon;-) Ale brak wniosku wszystko wyjaśnia. Składam wniosek, by uporządkować plac Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 10:28 Wydział Promocji nie tylko, że nie promuje ale po prostu nie wie co w Mieście się dzieje. Zamiast inspirować i organizować czyni pozorne ruchy czy też zawirowania wciągając w nie podległe sobie instytucje, które kosztem swoich statutowych obowiązków promują Wydział Promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik prasowy w sprawie sprostowania IP: 213.184.21.* 30.04.09, 10:46 Z Grzegorzem Szydłowskim współpracuję od lat. Zdarza się, że mimo naszego doświadczenia, zastosowanie w artykule skrótu dłuższej wypowiedzi, nie odzwierciedla istoty sprawy. Tak stało się w przypadku wypowiedzi, która i Państwa i mnie zbulwersowała. Zawsze, kiedy organizator rezygnuje z lubianej przez mieszkańców imprezy, wyrażamy żal i szukamy rozwiązań, by sytuacja się nie powtarzała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: w sprawie sprostowania IP: *.torun.mm.pl 30.04.09, 10:57 Przestań pieprzyć, nieudaczniku! Nie nadajesz się do niczego. Fakt, że ani ciebie, ani Mrówy, Grzymek nie wyrzuca, oznacza tylko tyle, że ta wielopartyjna chorągiewka, od PZPR do PSL, niewiele różni się od Małkowskiego (co nie jest żadnym zaskoczeniem). Twoje miejsce, "rzeczniku", podobnie jak Mrówy, jest tam, gdzie jest Cześ - out! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymistka Re: w sprawie sprostowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:09 “ Zawsze, kiedy organizator rezygnuje z lubianej przez mieszkańców imprezy, wyrażamy żal i szukamy rozwiązań, by sytuacja się nie powtarzała.” Pani Rzecznik, proszę się nie martwić i niczego nie żałowac. Jestem pewna, że uda się Państwu osiagnąć ten cel. Wystarczy tylko doczekać czasów, gdy w Olsztynie nie bedzie już żadnej imprezy. Wówczas z żadnej nie będzie można zrezygnować, żadnej też nikt nie przeniesie do ościennego miasta. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: w sprawie sprostowania IP: 213.184.18.* 30.04.09, 12:10 No dobrze. A co Ratusz (oprócz żalu) zrobił aby imprezę tę zatrzymać w Olsztynie? Konkretnie Pani Rzecznik. Proszę napisać. Jak nie tu to w gazecie. Proszę konkretnie napisać czego to co chciał organizator zlotu urzędnicy z Ratusza spełnić nie mogli. I dlaczego pogoniono go tak, ze nawet wniosku nie złożył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: w sprawie sprostowania IP: 213.184.18.* 30.04.09, 12:14 To w Pasymiu www.pasym.pl//files/pdf_i_inne/majowka.jpg A co proponuje Olsztyn??? olsztyn.eu/content/view/1422/1/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Re: w sprawie sprostowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 22:11 Do tych propozycji dorzucam jeszcze jedną: gazetaolsztynska.wm.pl/Corka-radnej-Platformy-Obywatelskiej-dostala-prace-w-wydziale-promocji-olsztynskiego-ratusza,69610 Jedno pytanie: czy w cywilizowanym kraju, mieniącym się DEMOKRATYCZNYM taki nepotyzm może mieć miejsce? Z głupich konkursów, w których można czasem wygrać paczkę cukierków, wyłącza się rodziny pracowników firm je organizujących. Na ostatni gwóźdź do trumny każdej firmy trzeba dziś rozpisać przetarg. Fajnie mieć taką mamuśkę, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwal Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 12:51 To miasto powinno zabiegać o organizację takich imprez.Podejście Ratusza do tematu doskonale pokazuje wypowiedż rzecznika " i nie ma sprawy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: 213.73.9.* 30.04.09, 13:11 organizuję cykliczną imprezę w olsztynie i mi też zaczyna brakować sił. olsztyński urząd miasta to blokada wszelkich inicjatyw. pół biedy, że nie pomogą, ale mogliby chociaż nie przeszkadzać. zastanowię się, czy za rok też nie skorzystam z propozycji innych, mniejszych ale zdecydowanie bardziej przyjaznych mieszkańcom miast. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 19:16 z przykrością stwierdzam, i nie ma tu może większego znaczenia wypowiedz rzecznika miasta, to tylko słowa które odzwierciedlają stosunek ratuszowych urzędników do mieszkańców, do ich inicjatyw, zaangażowania, odbierani jesteśmy jako wiecznie czegoś chcący, zawracający im głowę. Cała masa formalności już nie mówię o zniechęcaniu do działania. To nie jest nasz urząd, nie dla nas mieszkańców !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 30.04.09, 19:40 Urzędnicy, urzędnicy. Gadanie blablanie. To nie urzednicy dzielą kasę. Wybraliśmy radnych, wybraliśmy prezesa. Mamy co chcieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawulon Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.05.09, 09:25 Olsztyn-przestrzen radosci.. heh dobre sobie..miasto jest ok - przestrzeni masa, a rodosci i smiechu (przez lzy) z dzialania ratusza jeszcze wiecej..pozdrawiam wyjezdzajacych na grilla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.05.09, 12:27 Coś wam powiem, mieszkam tu od urodzenia i nigdy ale to nigdy prócz kortowiady dobrze się nie bawiłam w Olsztynie!!! Nudzi mnie te miasto i wszystko jest tu bez sensu. Nic nie ma żadnych atrakcji, żadnych imprez normalnych miejsc gdzie młodzież ale i starsi mogliby sie pobawić ,gdzie można by było iść całą rodziną!!! Nie mogę tego zrozumieć w innych miastach robią cokolwiek!! aby temu zapobiec są wspólne grile są festyny a tu?? Nic!!! A co do Poligonu tam nic prócz syfu nie ma więc dlaczego nie można było tam zrobić fajnej imprezy na która przychodziło sporo osób?? Co z tego, że mają być tam mieszkania skoro ziemia sie nie zepsuje od kilku fajnych czołgów. A co do składania wniosków do urzedu no ja przepraszam bardzo a od czego są urzędnicy ?? Chyba od tego żeby promować Olsztyn jak najlepiej!! Więc może sami byście wkońcu coś od siebie byście dali i zadbali by jednak tu zrobiło się troszkę ciekawiej..... A i jeszcze jedno przeszkadza jak młodzież coś niszczy,że siedzą po nocach na ulicachi w ciagu dnia też?? To może trzeba coś zorganizować interesującego, aby mieli gdzie pójść!! I niby gdzie są te nowe boiska i inne atrakcje, które miały być???? Zróbcie coś z tym bo coraz mniej jest tu w olsztynie zadowolonych mieszkańców i także turystów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianin Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: 195.117.232.* 01.05.09, 12:57 Podzielam wypowiedź zamieszczoną wyżej, gdyż uważam że spokojnie może być w mieście wtedy gdy znajduje sie jakieś miejsce gdzie młodzież by sie pobawiła, może gdzieś na uboczu by nikomu nie przeszkadzało. Kortowiada owszem jest imprezą która przyciąga do olsztyna, rozrywką na którą czekają wszyscy jak zbawienia jednak czemu stawiane są namioty? Pomyślmy jak była kiedyś "inwazja mocy"- na lotnisku daleko wszędzie i nikomu nie przeszkadzało. Tak gdy nic nie jest organizowane to młodzież nie ma co ze sobą zrobić i siada pod blokiem, przychodzą im do głowy różne pomysły nie koniecznie moralnie zgodne. Zastanówmy się czy oddając nasze olsztynskie pomysły powstania rozrywki kulturowej do innego miasta przyciągniemy turystów i wpłyniemy na rozwój masta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAWR Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 01.05.09, 13:46 To już ja, nieposiadający żadnej wiedzy dotyczącej turystyki czy ekonomii zdaję sobie sprawę iż zatrzymanie takiej imprezy jest w interesie Olsztyna. Dodatkowe osiedle na tamtym terenie jest mniej ważne niż taki zlot. A tak tracimy promocję... I kolejny raz wychodzi na to że Olsztyn traci na atrakcyjności, tak jak z Aqua Parkiem - za to mamy blokowisko :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 02.05.09, 22:20 bohema jazz fetival...mozecie dopisca kolejna impreze. gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Kolejna impreza wyprowadza się z Olsztyna 03.05.09, 07:14 A ja powiem tylko tyle ze zwyczajnie szkoda że nie ma zlotu w Olsztynie. Płacimy wysokie podatki i co mamy za to. Ale to nasz wina bądź co bądź bo to my wybieramy ludzi do koryta. W Stanach państwo nie dopłaca do kultury a jakoś to się im kreci bo władza nie przeszkadza. U nas płacimy wielkie pieniądze a władza jeszcze rzuca kłody pod nogi. Ma to jakiś sens? Odpowiedz Link Zgłoś