Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.42

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 22:52
Nie znamy swoich losów - dedykacja dla Olsztyna
Gniazda giną , ziemia zostaje
Uczucia, myśli, życie całe - oddajemy przyrodzie, która to wszystko w obiegu
kołowym rozdziela między niezliczone miliony istot. Pójdżmy więc do naszego
ubogiego miejsca, tam czerpnąć od przyrody życia, aby jej także oddać cząstkę
siebie.
Jeżeli kto chce, niech to nazwie zaślubinami, weselem, aktem miłości. MY
wszystkie te łączenia się z ziemią i jej stworzeniami nazywamy koniecznością
tylko. Czy ona nam coś z siebie oddaje, czy my dla niej czujemy, myślimy albo
działamy, walczymy za nią, uprawiamy ją, pracujemy na niej - zawsze fizycznie
lub moralnie stwierdzamy tylko nie dający się rozerwać związek nasz z ziemią.
Po cóż ten ruch, te głosy, śpiewy ? Trudno podzielić opinię, że wszystko
istnieje na świecie, aby tylko człowiekowi uprzyjemnić życie.
Nasze gniazdo nazywa się Olsztyn. Nie tylko ludzie tu żyją, nie tylko ludzie
w Olsztynie doznają wesela i cierpień. Ludzie bywaja tu powodem zawodów
gorzkich, miłości, strapień dotkliwych, pięknych nadziei, a z kolei oni sami
uczuć tych doświadczają z przyczyn rozmaitych swoich współmieszkańców
ziemskich.
W atomach ich ciała, w tym, czego oni za pokarm uzywają, w tym, co ich
otacza , mieści się szczęście i cierpienie. Noc w Olsztynie jest przecudna,
ale piękny jest także i dzień w tym ustroniu. Jest to piękna, choć skromna
zagroda przyjmująca wszystkich z otwartymi rękami.
dziękuję za cierpliwość w czytaniu to napisał Adolf Dygasiński w ksiażce:
Gniazda giną , a ziemia zostaje
Obserwuj wątek
    • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 14.12.03, 22:56
      roztkliwiło mnie to ...
      niby kamienie, blokowiska, bezimienni ludzie ...

a to taki cytat ...
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 23:00
        nie przejmuj sie , wyżyłam się, a teraz przystąp do gadu- gadu
        Witamy cieplutkon JarOl - ale musze już biec spać
        pozdrawiam wszystkich
        • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 14.12.03, 23:04
          Dzięki za powitanie ...
          Też się ewakuuję...
          Do jutra wszystkim :)))
      • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 14.12.03, 23:00
        Wiesz Rita, to było piekne. Jak Olsztyn...
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 15.12.03, 07:19
          Witam z rana....
          Warmia zaspana...
          W Olsztynie ok 6,50 ostro sypnal mokry snieg,
          wielkie platy zrobily znielicznych pieszych chwilowe balwany,
          teraz pada cieniutko,
          topi sie...
          Milego dnia!
          :-)
          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.42 15.12.03, 07:36
            Pozdrawiam ciepło w ten śnieżno-deszczowy dzionek
            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 15.12.03, 10:00
              Witam JarOl, mam nadzieję, że się pojawisz jeszcze:)
              Cześć wszyscy po weekendzie! :)
              Jak to zwykle w poniedziałki bywa, nadrabiam zaległości netowe, strasznie dużo
              jest do przeczytania, ale ja to też starsznie lubię:)
              Weekend mi minął przy lekturze, obecnie "Moscoviada" i się zastanawiam, czy
              dałoby się napisać coś takiego o Olsztynie:)
              Przyszły weekend już wśród Was:)))
              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.42 15.12.03, 10:08
                Również witam po weekendzie,biało,mokro.
                Czekam na mrozik.
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 15.12.03, 12:28
                  mokro to bylo w piatek...
                  bylem na Mazurach...
                  Tropikana w Mikolajkach.
                  wymoczylem sie jak wymoczek!!!
                  wysaunilem jak... saun???
                  W sobote wspanialy koncetr Carrantuohil w Carpenterze,
                  przy swiezym (nie pasteryzowanym) piwie Dublin z kija,
                  ...ten pub chyba widac w kamerze na Targ Rybny!
                  niedziela niestety splynela z deszczem,
                  butelkowa pogoda,
                  ze spaceru wyszly nici.
                  ale Krzywe nie splynelo,
                  spacer dojdzie do skutku w innym terminie...
                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 15.12.03, 12:56
                    W tej chwili Olsztyn jeszcze piękniejszy;) A może cały świat?
                    :)))))))))
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 15.12.03, 13:03
                      Na polanie nad Krzywym kwitnie masa stokrotek...
                      drobniutkie kwiatki przykryl cienko snieg,
                      dadza sobie rade... wierze w nie.
                      W domu zakwitly moje pierwsze zimowe kwiatki- ciete!!!
                      sam je zcinam!
                      mam pieknie zolto!!!

Olsztyn jest piekny!
                      ...nie tylko dzis!
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42- kamera IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 21:21
                        Kamery internetowe sa tutaj:

topexpert.pl/ratusz_m.html#cam

• Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny cz.42- kamera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 21:26
                          Rita, pięknie to napisałaś.
                          Dziękuję, z Tobą Olsztyn jest piękny:))
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42- kamera IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 21:27
                          Co się stało z kamerą na Kopciuszka znów w nocy mam dzień ????
                          Olsztynie - a szczególnie Kopciuszku trzymaj za mnie kciuki jutro - jutro
                          cięzki dzień, bardzo ciezki mam dzień, wierzę , ze ty Kopciuszku przyniesiesz
                          szczęście, nie rzadko w kamerze internetowej w nocy można zobaczyć dzień -
                          czynisz cuda :)))))))))
                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.42- kamera 15.12.03, 22:33
                            U mnie pada snieg!!! Swieta!!! Snieg!!!
                            Jak na filmach!!!
                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42- kamera 16.12.03, 06:57
                              Witam z zasypanego sniegiem Olsztyna.
                              Pewnie nie polezy dlugo,
                              ale jest!
                              Milego dnia!
                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 07:08
                                Bylem wczoraj w eNce.
                                Stoi piekna choinka,
                                kominek grzeje...

SPOTKANIE !!!

18,12,03 Angeli nie pasuje,
                                moze jej nie byc.
                                Zaproponowala niedziele 21,12,03 ok 17-...
                                mi pasuje,
                                tym bardziej ze czwartek byl troche klopotliwy,
                                i studenci nie dojada!
                                i ja tez bylbym tylko na chwile przejazdem...

Do zobaczenia!
                                Kto moze w realu, kto nie to wirtualnie!
                                • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 09:10
                                  Witam.
                                  W niedzielę raczej nie będę w Olsztynie,spróbuję wpaść do eNki w tygodniu:-)
                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 11:32
                                    Witam. W niedzielę, może być cięzko, nic nie obiecuję, ale się postaram :O)
                                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 11:52
                                      Niedziela przedswiateczna,
                                      jak kazda jest czasem odpoczynku,
                                      chyba nie bedziesz w niedziele trzepala dywanow,
                                      pichcila jak na wojne?!

Wolnosc dla Karpia!!!
                                      morszczuk do zamrazarki!
                                      mak do makowki!!!
                                      jajka do d..., ?
                                      tu chyba przesadzilem!!!?

a my do eNki!!!

:-)))
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 20:18
                                        Kopciuszku - dziękuję - wszystko poszło wspaniale, wierzyłam w ciebie, ty mój
                                        duchu zimowego Olsztyna - jesteś piękny jak Olsztyn piękny

Co to zmieniacie termin spotkania ?- tylko przyjdżcie wszyscy na łamany opłatek
                                        - nie łam się przełam się !
                                        tak bym chciała byście wszyscy się na nim spotkali - jednak to nie jest zwykłe
                                        spotkanie, reprezentujecie nas tak ja w czwartek będę reprezentować Olsztyn.
                                        Starzy forumowicze pamiętający mnie z pierwszego spotkania zaprosili mnie na
                                        opłatek - przyjmę go, mimo, że moim forum jest Olsztyn. Przyjmę go i będę
                                        myślami z wami.
                                        Zbyszek trzymaj wszystkich w ryzach i pilnuj sprawy
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:03
                                          kamera znów nie działa na Rynku Staromiejskim , a tak chciałam zobaczyć
                                          oświetloną choinkę
                                          jest biało, ale jezdnie są ciemne, całkiem was nie zasypało
                                          A kiedy Krzyżacy zaczną atak na Wysoką Bramę i mur bramski :) ?
                                          • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 21:09
                                            chyba 19/12 - ale niech ktoś mnie poprawi, bo po całym dniu pracy nie jestem
                                            już niczego pewien ...
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:18
                                              będzie widać ich w kamerze ?
                                              o której godzinie ?
                                              JarOl - tradycją Olsztyna Pięknego jest przedstawienie się , bo i tak każdy
                                              będzie cię pytał - wiem, że lekarzem nie jesteś :)
                                              a czy będziesz na spotkaniu opłatkowym ?
                                              • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 21:31
                                                JarOl - mieszkaniec Olsztyna nad Łyna od lat ...
                                                Lat 42. Nie-lekarz.
                                                I jeśli dobrze lokalizuję eNkę - mieszkam od niej 100m.
                                                Co do spotkania opłatkowego to nie śmiałbym tak "wchodzić z butami" ...
                                                ...poza tym nie bardzo wiem kiedy ono jest ...
                                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:37
                                                  JarOl - nie wchodzisz z butami - my cię zapraszamy, będzie wszystkim miło
                                                  Ciebie poznać . Mieszkasz na Dąbrowszczaków ? Zobaczysz będziesz zachwycony.
                                                  Wiesz gdzie jest ul. Samulowskiego ? Jakbyś znał to byłeś moim sąsiadem.
                                                  Jak się nasi ucieszą z nowego nabytku.
                                                  Jesteś żonaty ?
                                                  Możesz przyjść z rodziną
                                                  A jak spędzasz wolny czas ?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:44
                                                    JarOl - mianuje ciebie forumowiczem olsztyńskim i nakładam obowiązek chodzenia
                                                    na spotkania do eNki , składania podpisu i ucałowania Lady tylko nie myl z
                                                    gospodarzową eNki Angelą.
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 21:47
                                                    ...i ucałowania Lady tylko nie myl z gospodarzową eNki Angelą.

Osobiscie bym wolal cmoknac Angele. Lady jest jakas oziebla...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:49
                                                    a ty będziesz bpkw ?- coś z gigą mi cieżko idzie, może ona potrzebuje męskiego
                                                    zaproszenia :)))))Weż Tereskę przynajmniej przewiew inhalacyjny
                                                    będzie ;)))))))))
                                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 21:48
                                                    Serdeczne dzięki za zaproszenie ...
                                                    Jeśli uda mi się czasowo dopasowac do Waszego spotkania, chętnie się, choć na
                                                    chwilę pojawię (z żoną - która oczywiście jeszcze nic o tym nie wie)...
                                                    Moje miejsce stacjonowania to róg Mazurskiej i Kopernika.
                                                    Samulowskiego to dwa kroki ...
                                                    ...a czas wolny - jeśli go mam (nie zawsze jestem w stanie to zauważyć) spędzam
                                                    w plenerze (ryby, pies - właściwie suczka, )...nadrabiam braki tlenowe ...
                                                    czasem wystarcza spacer o północy po naszym Pięknym Olsztynie ...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:56
                                                    spacer o północy - to mi sie podoba, takie inne - piękne !
                                                    A jakiej rasy jest suczka - bpkw ma jamniczka, jak rudą kudelicę , a ty ?
                                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 21:58
                                                    ...owczarek warmińsko-mazurski, maść czarna, białe skarpetki i krawacik ...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:01
                                                    chyba owczarka warmińska, a ile latek sobie liczy ?
                                                    pytam się , bo moja owczarka niedano zdechła w wieku 10 latek
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:09
                                                    Rita. Tylko nie kundel, tylko nie kundel. Jamnica chyba faktycznie jest owocem
                                                    miłości też jamnicy, ale z podworkowym Azorkiem. Było to prawdopodobnie
                                                    prawdziwe i niepowtarzalne uczucie i dlatego moja jamnica jest piekna. Chociaz
                                                    wredna i troszke zdeformowana ...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:12
                                                    ja mówiłam o swojej kundlicy, typowa kubdelka i jeszcze już wkrótce zostanie
                                                    bez macicy, umówiona na zabieg.
                                                    Czy ty bpkw - idzieśż z Krzyżakami zdobywać mur Bramski - chcę to widzieć w
                                                    kamerze - o której godzinie będzie atak ?
                                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 22:10
                                                    ...w lutym kończy osiem, z tego 7,5 u nas ...ale ma się dobrze ...
                                                    ... a właściwie jest to już nasz drugi nabytek ze schroniska ... pierwszy
                                                    dokonał żywota po 11 latach ( i też to była panienka)...
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:16
                                                    Rita. Nic nie wiem o ataku. Ma byc cos takiego ???.
                                                    JarOl. Moja jamnice uratowalem przed pojsciem do schroniska. Jej poprzedni
                                                    wlasciciele chcieli ja tam oddac. Ona nas bardzo kocha, a my ja. Ale i tak jest
                                                    wredna...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:17
                                                    panienka- nie dopuszczacie do , no wiesz czego ?
                                                    a jak się wabi ?
                                                    Te nocne spacery to robisz ze złego spania ?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:21
                                                    bpkw - nie ma wrednych psów są wredni panowie psów, którzy wyrzucają je na
                                                    ulicę .
                                                    Sud - coś pisał o ataku Krzyżaków i czekam na nich - by napisać jak rozpętałam
                                                    III wojnę światową
                                                    Transmisja w kamerze internetowej
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:28
                                                    Oczywiscie, ze psy nie sa wredne. Nawet jak sa sukami. Nie dotyczy to jednak
                                                    psiej "arystokracji". Jamniki maja swoja zyciowa filozofie i cale zycie
                                                    wychowuja wlascicieli. Wszelkie proby oporu ze strony tych ostatnich koncza sie
                                                    kilkugodzinnym obrazaniem i dopiero ewidentne przeprosiny powoduja laskawe
                                                    wybaczenie winy wlascicielom. Na szczescie mnie to nie dotyczy, ale reszta jest
                                                    sterroryzowana przez te wredote.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:35
                                                    co do jamników to zgoda, znam takiego co przyciął się drzwiami sklepowymi i nie
                                                    ma siły by już wszedł, obraził się na smierć .
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:23
                                                    A ja tam zaśpiewam kolędę (z kajecika).
                                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 22:25
                                                    Panienka jest uświadomiona (wiesz o co chodzi).
                                                    A nocne spacery to taki kaprys czasami, bo zasnąć potrafię wszędzie i zawsze -
                                                    tak mi to zostało jeszcze z akademika ...
                                                    ... a panienka wabi się Zuza - ładnie prawda ? I też bywa wredna, jak każda ...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:32
                                                    oso - kolendy zostaw na spotkanie, które musicie wszyscy uśwetnić swoją osobą -
                                                    nie będzie rozgrzeszenia na święta .
                                                    To mamy dwie panienki Zuzię i Ritę - czy jeszcze jakieś panienki są na forum ?
                                                    Moze ktoś przedstawi kawalerów ?
                                                    Te nocne spacery to ci zazdroszczę - to świetna sprawa, z żoną chodzisz czy tak
                                                    sam z Zuzia sie wypuszczasz ?
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:37
                                                    Rita.
                                                    Nie zapominaj o trzeciej "panience" bo sie znowu obrazi. Teraz juz samcznie
                                                    spi, ale ta wredota telepatycznie wyczuwa wszelkie niemile jej zdazenia.
                                                    Nie musisz tak zazdroscic olsztnskich nocnych spacerow. Prokocimski park tez
                                                    jest wcale, wcale...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:41
                                                    ale w nocy niebezpiecznie

słysze jak chrapie
                                                    ale jak ma na imię ta panienka ?
                                                    trzeba chyba jakiś psi watek założyć, chociaż nie one po Olsztynie łażą to
                                                    olsztyńską ziemię nie tylko wąchają ale też przyziadują w wiadomym celu :)
                                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 22:41
                                                    ...spacery preferuję w damskim towarzystwie, czasami dwie damy idą ze mną,
                                                    czasami jedna ...
                                                    ... ostatnio spacery nocne nie zdarzają mi sie to zbyt często, chyba się
                                                    starzeje, hi, hi ...
                                                    ...a śnieg pada za oknem - w Pięknym Olsztynie ...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:47
                                                    moje nocne spacery to tylko na Pasterkę
                                                    ale Olsztyn pewnie o tej porze jest ppusty - najgorzej jest z samego rana , tam
                                                    duszy nie uświadczysz, czasmi głodny procentów przejdzie
                                                    a Olsztyn w nocy bezpieczny ?
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:35
                                                    Przeważnie to mówią kobiety, ale ja powiem, że i "wredotę" można "ugłaskać". W
                                                    przełożeniu na żonę - najlepiej wysłać na zakupy dając parę groszy. Cóż z tego,
                                                    jak moja wychodzi w tym przypadku, to przeważnie po gazetę.
                                                    ;)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:37
                                                    a po co mężczyżni wychodza na chwilkę i znikaja na godziny - no ???????

po papierosy - to jest ich wymówka ;))))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:41
                                                    Gość portalu: rita napisał(a):

> a po co mężczyżni wychodza na chwilkę i znikaja na godziny - no ???????

Cieszcie sie, ze nie znikaja na lata...
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    > po papierosy - to jest ich wymówka ;))))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:39
                                                    oso1 napisał:

Przeważnie to mówią kobiety, ale ja powiem, że i "wredotę" można "ugłaskać". W
                                                    przełożeniu na żonę - najlepiej wysłać na zakupy dając parę groszy. Cóż z tego,
                                                    jak moja wychodzi w tym przypadku, to przeważnie po gazetę.

To tanio kosztuje Cie to "uglaskanie". Daj mi przepis na taka zone !!!.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:44
                                                    właśnie , czy wy oddajecie swoje pensje w calości żonom i ich szczegółowo
                                                    rozliczacie ???????
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:49
                                                    Rita. W moim przypadku jest troche inaczej. My nie mamy pensji. My mamy
                                                    dochody. Chyba, ze ich nie mamy... . Ty wiesz cos na ten temat. Prowadzisz
                                                    przeciez dzilalnosc gospodarcza.
                                                    Mimo wszystko i tak patrze na rece mojej wspolniczce. Kocha wydawac...
                                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 22:49
                                                    bpkw - przepis na taką żonę ???
                                                    To proste
                                                    -> Patrz - Staropolska Książka Kucharska,
                                                    rozdział pt: "Jak zrobić babę"
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 22:53
                                                    Gość portalu: JarOl napisał(a):

> bpkw - przepis na taką żonę ???
                                                    > To proste -> Patrz - Staropolska Książka Kucharska, rozdział pt: "Jak
                                                    zrobić babę"

Nie bede probowac. I tak wyjdzie mi zakalec. Juz wole nie eksperymentowac. Jak
                                                    mawial Pawlak w " Sami swoi". " Wrog, a wrog. Ale wlasny. Wychowany na wlasnej
                                                    piersi",
                                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 22:58
                                                    Zakalec zawsze nazywam MARCEPANEM, coby nie drażnić małżonki i grzecznie
                                                    zajadam wychwalając pod niebiosa ...
                                                    ... bo się jeszcze zbuntuje ...
                                                    Ona twierdzi, że mnie też nie zawsze wszystko wychodzi ...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:59
                                                    Słuchajcie , miło sie gaworzy ale czas pospać - trzeba sie skonsolidować i
                                                    ogłosić na forum o spotkaniu Wigilijnym i przełamać się opłatkiem , by przyszły
                                                    rok był taki sam jak ten - było wspaniale i takie życzenia tam złużcie w moim
                                                    imieniu.
                                                    Będzie dużo nowych ludzi jak giga, sola , JarOl i może inni i będzie
                                                    wspaniale , a póżniej będziecie nam opowiadać ........
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 23:04
                                                    Rita. Termin wigilii wyraznie sie krystalizuje. Niedziela godz. 18.00.
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 23:05
                                                    Z przepisem na dzisiejszy czas jest troszeczkę gorzej, ja poprostu trafiłem na
                                                    dobry wyrób poprzedniej epoki. Może nie będę porównywał do wina bo to będzie
                                                    moja wina, ale kobiety sprzed wojny, to są kobiety!!!
                                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 16.12.03, 23:11
                                                    Wszystko dobre, co się dobrze kończy.
                                                    Na dziś mówię Wam - Dobranoc

... jutro też jest dzień :o)))))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 23:15
                                                    oso1 napisaL:
                                                    ... kobiety sprzed wojny, to są kobiety!!!

Tylko sprzed ktorej wojny ???.
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 23:17
                                                    Sprzed wojny domowej - po pierwszej wojnie domowej są tylko krótsze, albo
                                                    dłuższe rozejmy.
                                                    ;)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 23:20
                                                    oso1 napisał:

> Sprzed wojny domowej - po pierwszej wojnie domowej są tylko krótsze, albo
                                                    > dłuższe rozejmy.

Cha, cha, cha. Dobre. Jesli chodzi o te rozejmy to czasami, az chce sie dla
                                                    nich zyc.
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 16.12.03, 23:24
                                                    Ale jak człowiek zaczyna doceniać "ciszę" domowego ogniska podczas wojny. Taka
                                                    cisza, nikt nic nie mówi, o nic nie prosi (nie nakazuje). Komunikacja poprzez
                                                    dzieci, wychodząc nie mówisz gdzie idziesz, chyba, że po wspomniane papierosy ;)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 17.12.03, 07:26
                                                    Witam!
                                                    Spotkanie wigilijne w eNce w niedziele o 18,00
                                                    Angela mowila ze moze byc i wczesniej,
                                                    ale 18,00 to dobra pora.
                                                    Zapraszamy i nowych forumowiczow!
                                                    ...a "starzy" tez beda?

Zdobywanie Wysokiej Bramy przez Krzyzakow
                                                    ma sie rozpoczac o 15,30 w sobote,
                                                    nie wiem jak dlugo beda zdobywali,
                                                    ale o ile wiem, nie zdobeda!
                                                    Obrona dowodzi oczywiscie Kopernik.
                                                    Przyjedzie troche rycerstwa z kraju,
                                                    ale nic to...
                                                    nie damy sie.
                                                    Powinno byc widac w kamerze strone atakujaca.
                                                    Pozdrowka z Olsztyna!
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 17.12.03, 07:29
                                                    oso1 napisał:

> Ale jak człowiek zaczyna doceniać "ciszę" domowego ogniska podczas wojny.
                                                    Taka
                                                    > cisza, nikt nic nie mówi, o nic nie prosi (nie nakazuje). Komunikacja poprzez
                                                    > dzieci, wychodząc nie mówisz gdzie idziesz, chyba, że po wspomniane
                                                    papierosy ;
                                                    > )

Ja zdecydowanie nie pale....
                                                    szukam wiec papierosow zdecydowanie dluzej!!!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.42 17.12.03, 07:40
                                                    Witam. Jestem ale wole nic nie mówic z wiadomych mi względów. Pozdrówka.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 17.12.03, 10:28
                                                    Jestes, a jakby Cie wcale nie bylo!
                                                    bylas... a moze mi sie tylko snilo?
                                                    Nie czekaj na obce w lustrze odbicia!
                                                    odbij sie sama...i dalej! do ZYCIA!
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 17.12.03, 12:01
                                                    Niedziela, godz 18, wiadome miejsce - będę!!! Tylko czy ja jestem "stara"
                                                    forumowiczka???
                                                    ;)))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 17.12.03, 12:27
                                                    jak najbardziej
                                                    hehehehe!

Wlasnie wrocilem z centralnego punktu wiedzy o Olsztynie
                                                    i przynosze nastepujace wiesci:
                                                    zdobywanie Wyskoiej Bramy ma sie odbywac w sobote 20,12
                                                    od 15,30
                                                    z tym ze najpierw beda potyczki rycerskie,
                                                    i inne atrakcje,
                                                    a samo zdobywanie,
                                                    czyli atak na Brame i obrona ma sie odbywac od 17,00
                                                    przewidziane jest tez uzycie hakownic!

Podobno na przeszpiegi ma przybyc z grodu Kraka
                                                    osoba plci pieknej zwana Inka!
                                                    mam nadzieje ze nie sprzeniewierzy sie naszemu grodowi,
                                                    i w obronie naszego Olsztyna stawac bedzie!
                                                    :-)))
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.42 17.12.03, 13:19
                                                    Witam wszystkich:-)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42- ATAK-OBRONA IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 19:57
                                                    Również witam wszystkich
                                                    1. Jak zrozumiałam o 17.00 w sobotę mogę oglądać w kamerze walecznych
                                                    Olsztyniaków broniących Wysoką Bramę, oczywiście, że będę trzymać kciuki za
                                                    waszą pomyślnoć, przecież do obrony posłałam też Inkę, nich własna piersią w
                                                    razie czego broni. ;))))))))))
                                                    a zwycieństwo oblewamy przy okazji spotkania wigilijnego w eNce w niedziele o
                                                    18.00.
                                                    Pieknie nam sie złozyła sprawa jak Olsztyn jest piekny.
                                                    Uważajcie na siebie , w razie czego weżcie ze sobą wątek Ratunku i przybędę na
                                                    miejsce reanimować ;)))
                                                    Słuchajcie o 17.00 to będzie ciemno, czy wy się nie boicie , że swoich
                                                    pobijecie w tej ciemnicy ????????
                                                    Po czym poznam swoich ????????
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.42- ATAK-OBRONA 17.12.03, 20:43
                                                    Też będę kibicować :)
                                                    A na razie już wracam z pracy do domu. Długo sie w nim nie nabędę. Muszę wrócić
                                                    do firmy rano o godzinie, której nie ma na moim zagarku. W zasadzie jadę do
                                                    domu wziąć prysznic, coś przekąsić i się przebrać. Na dodatek nie do mojego
                                                    domu - mój jest ciągle warsztatem pracy glazurników i hudraulików :(
                                                    A w Olsztynie pewnie niedlugo będzie można jeździć po jeziorach na łyżwach...
                                                  • Gość: rita Re: Kopciuszek Świecący ;))))))) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 20:44
                                                  • Gość: rita Re: Kopciuszek Świecący ;)))))))czII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 20:53
                                                    Wydaje mi się, że ktoś mnie słucha na tym forum. To co ujrzałam w kamerze to
                                                    coś cudownego nasza biedna choinka zw. Kopciuszkiem stała sie tej nocy Królewną
                                                    Olsztyna. Na Rynku Staromiejskim stoi pieknie oświecona, cudownie błyszczy,
                                                    jest wielkiego uroku - jest doskonała. Można być z niej dumnym i cieszyć oczy
                                                    tęskniącym za Olsztynem.
                                                    Ślicznie dziekuję
                                                    Jestem zadowolona , że mogę ja taką oglądać
                                                    Boże - jaka ona jest piękna - jeszcze raz dziękuję, po stokroć dziękuję
                                                    uśmiech jest nagrodą
                                                  • Gość: JarOl Re: Kopciuszek Świecący ;)))))))czII IP: 80.51.196.* 17.12.03, 21:52
                                                    Witam !
                                                    Wpadłem na pare minut pogadać...
                                                    Kopciuszka ode mnie nie widać, więc sam sobie już zrobiłem namiastkę Świąt -
                                                    Może to jarmarczne, ale "odpaliłem" na balkonie sznurek lampek.
                                                    Co Wy na to ?
                                                    Bo dla mnie to już jakby były Święta ...
                                                  • Gość: rita Re: Kopciuszek Świecący ;)))))))czII IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 22:10
                                                    witam
                                                    Czy jesteś pierwszy w okolicy taki świąteczny ?
                                                    Ja odpalam dopiero w niedzielę
                                                    a jak tam będzie w niedzilę spacerek do eNki - jest już jakieś małe
                                                    przymierzanie ?
                                                    Pozdrowienia dla Zuzy, pewnie już śpi :)
                                                  • Gość: JarOl Re: Kopciuszek Świecący ;)))))))czII IP: 80.51.196.* 17.12.03, 22:15
                                                    ...witam...
                                                    Zuza śpi i chrapie (jednak pies ma coś z człowieka)...
                                                    ...widziałem juz w okolicy jakieś lampki na balkonach, jest mi weselej w
                                                    towarzystwie ...
                                                    W niedzielę postaram sie przypełznąć choćby, bo jakieś grypsko mnie stara się
                                                    złamać...
                                                    ...zaraz się chyba odmelduje w "Dobranoccccccce ..."
                                                  • Gość: rita Re: OLSZTYN JEST PIĘKNY IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 22:24
                                                    Witam poranną zmianę i melduję, ze jutro może mnie nie być, choć sama już nie
                                                    wiem jak będzie , w planie sptkanie wigilijne w Krakowie oraz prywatne
                                                    spotkanie z Olsztynem.
                                                    Zanosi się więc na dzień pełen wrażeń i biorę ze sobą ślicznego świecącego
                                                    Kopciuszka, niech mi jutro świeci
                                                    trzymajcie się
                                                    Lustro - przyjmij chlebem i solą nowych gości w eNce :)
                                                  • Gość: sud Re: OLSZTYN JEST PIĘKNY IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 23:36
                                                    Jeśli moja bardzo dobra, krótka pamięć nie zawiedzie to jutro wrzucę parę zdjęć
                                                    świecącego Olsztyna, które otrzymałem od kolegi. Sam niestety nie miałem okazji
                                                    się przejść wieczorem z aparatem.
                                                    Rita. Kopciuszek też będzie.
                                                    Mnie niestety w eNce nie będzie. Ale to już taki los. Niektórzy pracują, żeby
                                                    nie pracować mógł ktoś.
                                                  • zbyszek07 Re: OLSZTYN JEST PIĘKNY 18.12.03, 07:08
                                                    Witam z Olsztyna!
                                                    Jest +4, snieg w odwrocie,
                                                    jeziora rozbujane, o lodzie nie ma co marzyc.

Stare Miasto pieknie, swiatecznie rozswietlone,
                                                    ja tez bede mial dekoracje balkonowa, ale od soboty,
                                                    przybedzie razem z choinka.

Rita Krzyzacy to ci w bialych plaszczach z czarnym krzyzem!!!

Sud- znowu sie migasz...

Pozdrowka!
                                                  • lustroo Re: OLSZTYN JEST PIĘKNY 18.12.03, 12:41
                                                    Zbysiu piękny jest ten wcześniejszy lustrany wierszyk, dzięki.
                                                    Rita - chlebem i solą to Agela jako gospodyni :) ja tylko jestem szara myszka
                                                  • zbyszek07 Re: OLSZTYN JEST PIĘKNY 18.12.03, 13:03
                                                    to Sola tez bedzie????
                                                  • inka28 Re: OLSZTYN JEST PIĘKNY 18.12.03, 15:17
                                                    Witajcie:)))
                                                    Na początku, odnośnie obrony Olsztyna własną piersią: a mogę najpierw
                                                    pertraktować??!!?? Ale oczywiście, jeśli będzie taka potrzeba... Może mi
                                                    jeszcze jakiś Rycerz z Naszych pomoze;)
                                                    Jutro o tej porze będę już w drodze do Pięknego!! :)))
                                                    A w Pięknym będę łazić, zwiedzać, podziwiać...
                                                  • Gość: sud Re: OLSZTYN JEST PIĘKNY IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 17:49
                                                    Zgodnie z wczorajszą obietnicą
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=152
    • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:32
      Zdjęcia są śliczne. Olsztyn jest piękny!
      Dziękujemy:)))
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 19.12.03, 06:58
        Witam z rana!
        Olsztyn rozswietlony swiatecznymi swiatlami
        wyglada (jak zwykle) pieknie.
        Jest + 0,5 mgielka.
        Szyby trzeba bylo drapac...

Inka -
        wszak rycerzow ci u nas dostatek,
        lecz kazda dlon...
        a szczegolnie piers nadobnej bialoglowy
        do obrony grodu naszego przydac sie moze,
        Bysmy mogli stanac murem,
        i najazdowi krzyzactwa opor skuteczny stawic

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 20:00
          sud , coś stronka się długo ładuje - jeszcze nie widziałam, zaraz zobaczę
          No to jutro sobota godz. 17.00 przed kamerą siedzimy i kibicujemy. Czy ten mur
          to tylko antarapa i będzie zburzony by za rok znów wybudować ?
          Jak inni planuja jutrzejszy dzień ?
          • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 19.12.03, 20:54
            ...witajcie, witajcie ...
            Jutro będzie piękny dzień, bo Olsztyn jest Piękny.
            rita - szczegóły jutrzejszego burzenia muru (jest prawdziwy !!!) znajdziesz:
            twojemiasto.gazeta.pl/olsztyn/1,35186,1832972.html
            pozdrowionka ...
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 21:22
              Witam
              Świetny pomysł z tym szturmem i bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądać na
              żywo, mam nadzieję, że nie będzie to ślamazarne widowisko a z ikrą. Już na
              początku powinni rozdawać grzane wino by zagrzać do boju, nawet nie wiem czy
              Krzyżaków czy naszych. A w programie jest wino po akcji.
              I tak zakończymy obchody 650 lecia Olsztyna
              Na zakończenie powinien być festyn przed Wysoką Bramą :)
              • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 22:41
                Przepraszam za długie ładowanie strony, ale widocznie zatory na łączach były.
                Mam nadzieję,że uda mi się jutro pod Wysoką Bramę zajść. Jakby co to będę
                błyskał obrońcom w oczy (bo pewnie pospolitego ruszenia na mur nie wezmą).
                A z tym grzanym winem bym nie przesadzał. Bo jeszcze wezmą i zdobędą Bramę.
                Albo nie daj Bóg zburzą w przypływie sił witalnych.
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 22:43
                Wiecie co, z tą kamerą to są jakieś dziwy. Kamera , która niby aktualizuje sie
                co 3 sekundy faktycznie się aktualizuje ale......
                ciagle pokazuje pod świecącą choinką chłopaka i dziewczynę stojącą koło niej, a
                biedacy już tak stoją od 21.30 , a jest - widzicie która godzina ? - czy oni
                ciagle pokazują ten sam obraz robiąc mnie na szaro czy też chłopak z dziewczyną
                stoją już tak długo oddaleni od siebie w bezruchu ?
                Dobranoc - idę sobie spać, chyba na mnie czas
                Trzymajcie się jutro Olsztyniacy, trzeba Krzyżaków odeprzeć :)
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 23:00
                  w razie czego hejnalistę z Kościoła Mariackiego możecie jeszcze ściągnąć ,
                  zagra wam na trąbce by wieś o zwycięstwie poszła w dal
                  Stronka w ogóle się nie otworzyła, a i ładowanie dzisiaj ciężkie
                  To wróćcie z tarczą
                  Będą też koniki ?
                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.42 20.12.03, 13:59
                    Nie runą mury chociaż szczęk
                    Mieczy, pałaszy słychać z dala
                    Nie wydobędzie się żaden jęk
                    I nie przeważy zwycięstwa szala
                    Nikt nam nie powie idźcie precz
                    Czegóż tu szukać, gdy Wszyscy niemi
                    Olsztyn jest piękny – mówię Wam, lecz
                    Nie tylko gdy stąpasz po tej ziemi
                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 20.12.03, 15:51
                    Rita !!!
                    Azali widzisz to co moje oczy widzą ?
                    Pod Wysoką Bramą już cała kupa gawiedzi się gromadzi ...
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 16:36
                      już zerkam na kamerę, ale mam duzo pracy, tak duzo , że jeszcze nigdy tyle nie
                      miałam
                      nastawiam kamerę i oglądam
                      pozdrawiam
                      suka żyje po operacji - obudziła się i ma ładny na sonie fartuszek
                      trzymajcie się !
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 16:39
                        widzę ,wiedzę, ale ludzi , a jak się zaczną bić to będzie - są tam karetki w
                        pogotowiu przygotowane ?
                        • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: 80.51.196.* 20.12.03, 16:42
                          krzywdy sobie nie zrobią, a jeśli - to lud pobożny ostatniego namaszczenia
                          udzieli.
                          ...trzymam kciuki za Twego czworonożnego przyjaciela (czworonożną
                          przyjaciółkę)...
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.42 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 17:34
                            patrzę, patrze i żadnych walk jeszcze nie ma, może do ugody doszli i jakieś
                            pierwsze w Polsce przymierze będzie z Krzyżakami

JarOl - zgodnie z tradycją setny post zakłada nowy, kolejny wątek Olsztyna
                            Pięknego
                            zapraszam :)
                            możesz w nim pożyczyć Wesołych Świąt dla wszystkich.
                            Teraz musze zdjąć sukieneczkę rici i iść z nią siusi po antybiotykach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka