Dodaj do ulubionych

Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 19:06
trzymam kciuki za Panią Marzenkę, widocznie nie miała na łapówkę ani nie
posiada znajomości, skoro jeszcze nie dostała mieszkania... może teraz ktoś
się tym zajmie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.07.09, 20:23
      po cholerę było robić tyle dzieciaków mając trudną sytuację?
      • Gość: kwb Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 09:15
        też mnie to zawsze zastanawiało...mieszkać nie ma gdzie, żyć nie ma
        za co, mąż/konkubent/partner/chłopak/narzeczony drań, ale dzieci
        gromadka... bogatsi ludzie ze stabilną sytuacja materialno-
        mieszkaniowo-bytową nie moga sobie pozwolić na więcej niż 1
        dziecko, bo są na tyle odpowiedzialni, że wiedzą, że dziecko to
        największy skarb, ale tez i ciągłe wydatki, a ciągle są ludzie,
        którzy wierzą, że jak Bóg dał dzieci to da i na dzieci Ręce
        opadają...
        • Gość: magda Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 10:20
          Fakt,po co wiazala sie z alkoholikiem? To przed slubem nie bylo
          wiadomo jaki jest? Trzeba pomieszkac razem,pozyc,a nie od razu do
          palacu slubow leciec.Tylko dzieci szkoda...
          • Gość: alibaba Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 18:11
            Łatwo powiedziec , zazwyczaj mężczyzna który dąży do celu potrafi
            pokjazac sie z jak najlepszej strony , i co bedziemy czekac 10 lat
            az Go poznamy? Ludzie po latach sie rozstają z najóżniejszych powodów
        • Gość: alibaba Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 18:16
          Hm niestety w naszym kraju nawet środki antykoncepcyjne są dla
          bogatych , biednym pozostają prezerwatywy które niestety pękają ,
          nie do nas ocenianie , nikt nie wie co czeka ich w życiu lub ich
          dzieci ,każdy może sie znależć w takiej sytuacji. Może wasze dzieci
          kiedyś także bedą potrzebowały pomocy bezduszniki
    • Gość: przykładny mąż Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.elk.net.pl 26.07.09, 21:49
      przykre, ale kto jej kazał wiązac się z szumowiną? za głupotę się
      płaci, tylko dzieci szkoda.
    • Gość: abbi Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: 213.184.21.* 27.07.09, 08:29
      przykładny mąż? Nie wirzę że nim jesteś, ponieważ nie posiadasz wrażliwości.
      Tylko we własnym mniemaniu nim jesteś. Nie trzeba wcale bić żony ani pić
      alkohol, wystarczy znęcać się nad nią psychicznie.
      Efekt nawet gorszy a oznaki niewidoczne (czytaj sińce).
    • Gość: xxxxx Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.09, 10:39
      Niby jak ta kobieta zamierza podołać opłatom w tym nowym mieszkaniu.To koszt
      około 700 zł za średniej wielkości mieszkanko w tych komunałach( razem z gazem i
      prądem oczywiście). Pomieszka pare lat, narobi długów i wyląduje na Towarowej w
      baraku. Nie ona jedna ma troje dzieci i jakoś inne kobiety pracują. Ale jak się
      idzie do pracodawcy i zaczyna rozmowę od " mam troje dzieci i wychowuję je
      samotnie" to nawet najlepszy pracodawca się zniechęci. Pani Marzena powinna
      najpierw stanąć na nogi finansowo a mieszkanie dostanie pewniakiem.
      • anda555 Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los 27.07.09, 11:07
        A nie warto zauważyć, że psim obowiązkiem miasta jest zapewnić mieszkania
        komunalne? Potrzebującym, nie znajomkom. Widocznie miasto źle działa, jeśli nie
        potrafi załatwić takiej sprawy. To takie samo zadanie jak, nie przymierzając
        szkolnictwo podstawowe, czy wywożenie śmieci. Tylko potrzebujący mniej
        przebojowi. Niechby zabrakło miejsc w podstawówkach, albo śmieci zalegały na
        ulicach - podniósłby się krzyk. A takimi ludźmi jak pani Marzena można się nie
        przejmować, nie narobią krzyku na całe miasto. I tu jest pies pogrzebany.
        Proste? Wrażliwość, poczucie obowiązku i zwykła przyzwoitość nie są mocną stroną
        ludzi władzy.
        • Gość: ebeisa Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 13:04
          psim obowiązkiem?! to ja tez tak chcę, po co mam spłacą kredyt jak
          ktoś (miasto) ma obowiązek zapewnić mi lokum... fakt, może
          towarzystwo nie wszedzie najlepsze, ale zawsze jakiś grosz w
          kieszeni zostanie...
    • Gość: jaga5 Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 14:42
      Nasze państwo ,Urzednicy każdego szczebla ,zdominowani przez kościół marwią się
      tylko o życie poczęte.Po narodzinach dzieci nie obchodzą nikogo.Matki nie mają
      żadnego wsparcia ani w instytucjach kościelnych utrzymywanych przez państwo ,ani
      ze strony rządu.Wspólczuję Pani Marzenie.Może jakiś decydent wreszcie przejmie
      się jej losem i pomoże kobieciei stworzy jej warunki do wychowywania dzieci(da
      pracę).Do roboty bezduszne urzędasy!
    • Gość: abbi Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.09, 18:25
      do kwb. A niby kto miał nauczyć Panią Marzenę odpowiedzialności. Przeczytaj
      uważnie artykuł, to dowiesz się, że tylko Ciocia(szacunek dla niej) zajmowała
      się dziewczyną. No i nadal okazuje serce. Nie można tak pochopnie wydawać
      osądów, pozdrawiam!
      • Gość: Emerytka Re: Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.09, 20:19
        Nie osądzam. Pewnie powinny się znaleźć rozwiązania spraw mieszkaniowych i to
        nie tylko dla samotnych matek. Jeśli młode małżeństwa biorą w całości mieszkanie
        na kredyt w naszym mieście, to niewiele zostaje im na życie, pomimo,że oboje
        pracują i mają 1 dziecko.Mają pętlę na szyi do końca życia. Nie mogą sobie
        pozwolić na przestanie płacenia. Oni też powinni uzyskać mieszkanie ale nie
        takim kosztem. Oni nie dostaną komunalnego mieszkania, bo są już wg urzędów za
        bogaci. Nie pracujący natomiast dostają mieszkania. Pewne jest jak w banku,że
        nie będą opłacać czynszu.Zapłacą tylko prąd, bo ten to im by szybko wyłączyli i
        nie wnikali w szczegóły. Tak,że problem mieszkaniowy mają w ogromnej większości
        młodzi ludzie.Co z tego,że moje dzieci mają mnie czyli matkę,jeśli nie jestem w
        stanie nic im pomóc? Przez całe życie pracowałam, mam emeryturę, która pozwala
        byle jak żyć.
    • Gość: wioletta Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 13:07
      Pani Marzeno , proszę napisać co z Panią i z Pani dziećmi dalej się stało ,
      czy otrzymała Pani wreszcie mieszkanie? proszę do mnie napisać
      Violetta.wiolcia65@tlen.pl
    • Gość: Kate Samotna matka wciąż wierzy w lepszy los IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 19:16
      Już niedługo również będę sama i co ciekawe jestem w identycznej sytuacji jak
      Pani..... wiem jakie to ciężkie i przykre...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka