Dodaj do ulubionych

zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieckich

IP: *.olsztyn.mm.pl 09.08.09, 20:42
miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,6910597,Audioriver__Plock_stal_sie_innym_miastem.html
uczcie się i bierzcie przykaad...

serce mi się ściska po powrocie z Płocka,.
Tam budowali festiwal od podstaw. Miasto bez żadnych tradycji muzycznych,
kultury klubowej czy czegokolwiek prócz pięknego pleneru wykorzystuje swoją
szansę i przez Audioriver ma gigantyczną promocję.

A my mamy Nazareth, Alison M., przegląd hejnalistów łowieckich i z całym
szacunkiem olsztynskie kloce bluesowe, pieśni folklorystyczne i festiwal sera.

po prostu Olsztyn przestrzeń radości ;/
Obserwuj wątek
    • Gość: zyz Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 09.08.09, 21:27
      Cytat z informacji w podanym linku:

> Tym samym od Audioriver ostatecznie odpadła łatka z napisem "festiwal muzyki
      elektronicznej". Zresztą jego organizatorzy od tego roku lansują określenie
      "festiwal świata niezależnego" - właśnie ze względu na pomysł z kinem, teatrami
      i sceną przed ratuszem, na której prezentowali się młodzi i obiecujący muzycy.<

Masz przechlapane. Określenie "festiwal świata niezależnego", to jak płachta na
      byka - na tych wszystkich gwiazdorów spod znaku MOKratusza, Jaracza, amfiteatru
      miejskiego i innych bardzo kulturalnych przybytków.
    • Gość: pr Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 10:46

nieważne co, ważne jak
    • Gość: drwho Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.09, 13:00
      proponuje przesłać radnym materiały i zaprosić ich do Płocka po lekcje.

Festiwal muzyki elektronicznej w Olsztynie na pewno ożywiłby to martwe i smutne
      latem miasto, do którego nie ma po co specjalnie zaglądać. Ostróda ma swoje
      reagge, Węgorzewo rockowe brzmienia, Olsztyn od dawna czeka na swój festiwal.

Można się tylko zastanawiać gdzie umieścić festiwal i jak miasto poradziłoby
      sobie z przyjęciem kilku tysięcy osób z całego świata?

Miejsce może w Kortowie ? główna scena na górce, drugi namiot na plaży, a
      pozostałe sceny w mieście i w klubach ? Byłoby super gdyby w końcu miasto
      zaczęto kojarzyć z czymś świeżym.

• Gość: gf Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 10:07

to znakomity pomysł
      • Gość: xaxa chillout IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 10:19
        kiedyś RMF zorganizował na lotnisku inwazję mocy z Chumbawambą. Przyszło 100tys.
        ludzi i wszystko się udało. Lotnisko na Dajtkach to nie port lotniczy i
        wystarczyloby zabezpieczyć miejsce do lądowania helikoptera. Obok jest
        nieużywany camping, i dużo miejsca wokół na zorganizowanie dodatkowego pola
        namiotowego.
        A co do muzycznej formuły festiwalu to widziałbym chilloutowe brzmienia przy
        których można się zrelaksować. Zresztą wpisywałoby się to w nasze piękne
        położenie :)

• Gość: wojcekr Re: chillout IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 14:23
          ssam bym poszedł na taką imprę
          ale jak wiesz już się takich nie robi...
          w każdym razie wybiera się obiecujące miejsca a Łebą to my nie
          jesteśmy
          trza tłuc Kopernika ale z wykopem
    • Gość: wuw Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.cust.tele2.pl 10.08.09, 14:59
      racja, Ostróda ma swój słynny na Polskę reggae festival, w Szczytnie hunterfest,
      w Mrągowie piknik country, a w Olsztynie, mieście wojewódzkim z mega
      możliwościami, miasto szykuje atrakcje dla wycieczek podstarzałych, za
      przeproszeniem, niemców, żeby zostawili tu pieniądze, z których olsztyniacy nic
      nie mają i to też nie są atrakcje, na które ludzie przyjeżdżają z całego kraju
      tylko bywa ten kto przypadkiem przejdzie, żeby zabić nudę na przykład. Smutny
      obrazek się z tego miasta robi w wakacje nieco.
      • Gość: drwho Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 11.08.09, 10:32
        miasto powinno w końcu zacząć sobie zdawać sprawę z tego czym jest promocja i w
        jaki sposób budować swój wizerunek bez przypadkowości i nonsensownych pomysłów
        na sery i latawce.
        Olsztyn ma zbyt wiele atutów by sięgać po nonsensy eskadry!

Festiwal muzyki elektronicznej przyciąga zdecydowanie najciekawszą PRowo, z
        reguły starszą, wykształconą, świadomą grupę odbiorców najbardziej
        oczekiwanych. Taki festiwal generuje prócz zostawionej w hotleach, knajpach i
        klubach kasy pozytywną informację o mieście, która idzie w świat.

pomysł rewelacyjny bylebysmy nie ugrzęźli w dyskusjach i coś się z tego wykluło.
        Może "spuszczenie" p. Mrówczyńskiej (szefowej promocji z ratusza) i zatrudnienie
        30latka ze starostwa (tego od che-kopernika) ułatwi sprawę. trzymam kciuki.
        • Gość: wojcekr Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 11.08.09, 10:45
          tylko mi nie mów, że 30-latek dobrze zrealizował Kopernika........
          nic do niego nie mam , ale.......
        • Gość: wojcekr Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 11.08.09, 10:51
          trzeba ciągnąć Kopernika...
          jest obserwatorium astro... ale nawet nie mają dobrej lunety
          będą perseidy, leonidy
          ale jak zobaczyłem realizację Kopernika wg powiatu to mi wszystko
          opadło
    • Gość: MartineZ Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 15:02
      Rada Miasta u nas jest zacofana, takie miasto Płock na pół finały Miss Polski
      daje 1000000 złotych a Olsztyn na tą samą impreze 30.000. Taki przykład z dupy
      ale prawdziwy. Poza tym powymyślali sobie jakieś strefy ciszy, zakaz picia
      browaru na plazach. No oczywiście Kicerman mógł od zawsze sprzedawać alkochol
      nad wodą. Tak samo jak byl zakaz sprzedawania alko na stacjach bezynowych, bo
      posmarowal ta ustawe wlasciciel najwiekszego calodobowca czyli non-stopu ;]
      • Gość: wojcekr Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 15:09
        no widzisz chłopie masz odpowiedz na wszystkoa
        co do piwa na plaży to akurat chyba dobrze co?
        choć z drugiej strony jak by się paru potopiło... to się nazywa
        dobór naturalny, napewno ci mądrzejsi.....
        • Gość: wojcekr Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 15:11
          rada nie jest zacofana tylko ma to w de..
          no i pewnych spraw poprostu nie kuma
          poza tym taki plock ma u siebie największą firmę w Polsce kumasz
          jakie to podatki i płace
        • Gość: odp Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 17:32
          Gość portalu: wojcekr napisał(a):

> co do piwa na plaży to akurat chyba dobrze co?
          > choć z drugiej strony jak by się paru potopiło... to się nazywa
          > dobór naturalny, napewno ci mądrzejsi.....

Zakazać piwa - żeby się nie potopili ci, co piją.
          Potem zasypać jeziora - żeby się nie potopili ci, co nie piją.
          Wyciąć drzewa przydrożne, żeby się nie pozabijali kierowcy, którzy przekraczają
          prędkość dozwoloną albo piją.
          W ogóle zakazać alkoholu, bo jakoś nie skutkuje samo ostrzeżenie, że szkodzi.
          Zakazać palenia, bo też szkodzi.. aaaa, przepraszam, ten punkt już w trakcie
          realizacji. Jak ja lubię czuć, że Ważni Politycy troszczą się o moje zdrowie.
          Ale może by czasem zechcieli się od.... ode mnie? I może, zamiast wciąż się
          zamartwiać o mnie, małego żuczka, zbudowaliby wreszcie coś konkretnego z
          pożytkiem dla wszystkich? Co pan na to, panie troskliwy radny?

• Gość: wojcekr Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 17:47
            nie jestem radnym, na szczęście
            tylko stwierdzam, że pijani młodzieńcy na plaży agresywni
            zaczepiający, to nie jest to
            i tylko oto mi chodziło i nić wiecej
            chodzi oto by nikt przez Ciebie nie miał niepotrzebnych kłopotów
            zasuwaj 200 km ale zabij się sam a nie innych przy okazji- nic więcej
            proste
            • Gość: odp Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 18:22
              Na pijanych i agresywnych młodzieńców na plaży ma być policja, a nie zakaz
              sprzedaży piwa dla całej okolicy (kara zbiorowa dla wszyskich?).
              • Gość: wojcekr Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 18:27
                policja na plaży na kierować ruchem na wodzie
                i nie ma co jej przyprawiać pracy
                czy to jest fajne jak się chłopczyki topią?
                na plaży wszyscy mają być zadowoleni
                i co najwyżej ratownicy maja stopować harcowników
                • Gość: uwaga Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 18:47
                  ile ty jeszcze będziesz sama z sobą gadać forumowiczko o
                  różnorodnych nickach znana z aktywności w olsztyn24
                  • Gość: wojcekr Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 18:50
                    jeśli to do mnie to jestem tylko tutaj i jestem forumowiczem, ktory
                    od 2 dni czy 3 jest lekko wnerwiony
                    ot co
    • Gość: 07 Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 15:27
      jszmit.tenblog.pl/?txt=1096
      • Gość: Gościu Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.08.09, 17:30
        Jaki on mądry? Gdybym nie wiedział, że to nasz vice, to nawet bym
        się z nim zgodził. Przecież o tym, że promocja miasta jest żenująca
        na tym forum pisze się od dawna. Sam na pewno tego nie wymyślił.
        Wystarczyło przeczytać forumowe wpisy i coś z tego sklecić. Poza tym
        wpis na blogu jest ze stycznia 2009, a dwa miesiące później Pan Sz.
        został zastępcą Pana G. I co potem zrobił Pan Sz., żeby władze
        miasta się nie błaźniły? Sam zaczął się błaźnić swoimi pomysłami i
        wypowiedziami. Przecież jest wiceprezydentem, czyli także szefem
        Pani Mrówczyńskiej i reszty "ekspertów" z Ratusza. Sam jak na razie
        wymyślił tylko przeniesienie "Szubienic". Jakoś nic innego mu nie
        wyszło, a to co przedstawia jako swoje pomysły brzmią tak samo
        śmiesznie jak tzw. promocja.
    • Gość: tosia Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: 204.124.181.* 02.01.10, 09:07

a mnie się marzy festiwal muzyki średniowiecznej w zamkach
      krzyżackich

www.youtube.com/watch?v=ioGvEA_KNc4
    • Gość: hh Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 11:31

tutaj zawsze ma być wspaniale, a wychodzi jak zwykle
      • Gość: serdelek Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.10, 14:08
        bo trzeba prosto i zrozumiale dla wszystkich np.:

- festiwal grillowania

albo
        - festiwal piwa i serdelków

albo
        - festiwal leniuchowania pod chmurką
    • Gość: abba Re: zamiast festiwalu sera i hejnalistów łowieck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 19:01

warto wykorzystać doświadczenia gołdapi

www.archiwumprasy.com/2000-11-03-w-goldapi-bedzie-calusnie.html
    • Gość: ab zamiast festiwalu sera - strzyżenie bobrów IP: *.torun.mm.pl 24.05.10, 19:15
      Przypominam, że dyrektor pryczak zapowiadał na lato br. w Olsztynie wielką
      międzynarodową imprę - mistrzostwa świata w strzyżeniu bobrów, sorry,
      żywopłotów. To mógłby być bardzo ciekawy arbuzfest i ja wiele sobie po tym
      obiecywałem. Teraz nie wiem, czy zdążę to obejrzeć, bo to są moje ostatnie
      tygodnie w Polsce, a o mistrzostwach w strzyżeniu cicho.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka