aster809 28.09.09, 21:09 Co się dzieje w naszej oświacie? Szkoda słów. wyborcza.pl/1,76842,7084606,Haracz_ukryty_w_przedszkolach.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Haracz ukryty w przedszkolach 28.09.09, 22:36 Kiedy to przeczytałem, zrozumiałem dlaczego za zajęcia dodatkowe moich dzieci w przedszkolu musiałem płacić intendentce osobiście gotówką, a nie jak za przedszkole przelewem. Nie mogłem tego zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970a a szkoły? 29.09.09, 08:55 jan-w napisał: > Kiedy to przeczytałem, zrozumiałem dlaczego za zajęcia dodatkowe moich dzieci w > przedszkolu musiałem płacić intendentce osobiście gotówką, a nie jak za > przedszkole przelewem. Nie mogłem tego zrozumieć. a mnie zawsze intrygowały przymusowe przerwy na wywiadówkach. co chwile wchodzi jakaś pani lub pan i reklamuje odpłatne zajęcia dodatkowe w szkole. w tym samym czasie pod szkołą rozdawane są ulotki innych firm, które podobnego przywileju nie mają. jak sie okazuje, firmy takie mają pierwszeństwo w korzystaniu z pomieszczeń szkolnych przed samymi szkołami! na ostatniej wywiadówce u syna w SP81 dowiedzieliśmy sie, że dzieciaki będa miały tylko 1 h WF-u w tygodniu. Po czym wszedł opan z klubu Ryś i zaprosił wszystkich na zajęcia judo, które odbywac się będą w szkole, jak zapewnił w dogodnych godzinach, mniej wiecej 14-15, kiedy moje dziecko kończy publiczną edukację a z powodzeniem mogłoby mieć zajęcia sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dwunastnica 1 h WF-u w tygodniu ? 29.09.09, 21:13 Tylko 1 godzina WF-u w tygodniu ? To jakaś kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970a Re: 1 h WF-u w tygodniu ? 30.09.09, 10:10 dwunastnica napisał: > Tylko 1 godzina WF-u w tygodniu ? To jakaś kpina. tym bardziej, że pani dyrektor obiecywała rozszerzony program zajęć przed w czasie naboru do szkoły. podobno zajęcia fizyczne odbywają sie też w trakcie tzw. KZ (kształcenia zintergrowanego) ale nie bardzo sobie wyobrazam na czym mogą polegać, skok przez biurka? rzut krzesłem? cóż, biedni zawsze musieli być pomysłowi -:) Odpowiedz Link Zgłoś