Dodaj do ulubionych

Sklepy dla dzieci

02.12.12, 02:49
Czołem.

Znam na Ursynowie dwa i szczerze mówiąc - bieda. Znacie jakieś ciekawe (o ile są) sklepy na dzielni ?

Chodzi mi o wyprawki dla faceta. W: galerii ursynów i niedaleko metra stokłosy niestety są, ale RÓŻOWE ;)
Obserwuj wątek
    • gosiaczek-wawa Re: Sklepy dla dzieci 02.12.12, 07:27
      na Natolinie np. nie ma, gdyby nie internet było by słabo!!
    • mamap Re: Sklepy dla dzieci 02.12.12, 10:28
      Duze stoisko z dzieciecymi rzeczami jest w Realu, w Leclercu tez sie cos znajdzie. Dla starszych "mezczyzn" nawet wiekszy wybor niz dla dziewczynek w Realu.
      • zulus1111 Re: Sklepy dla dzieci 02.12.12, 11:03
        Sklep z artykułami dziecięcymi oraz dla kobiet w ciąży jest w budynku przy Stryjeńskich 19 (lub 17), tym wysokim. Mają też sklep internetowy, wydaje mi się, że ceny wysokie.
    • chiara76 Re: Sklepy dla dzieci 02.12.12, 11:14
      my jeździliśmy poza dzielnicę, do Rampersa i do jednego sklepu (bardzo korzystne nam tam zaproponowali ceny na wózek plus fotelik itd itp) w Piasecznie.
    • kakki13 Re: Sklepy dla dzieci 02.12.12, 11:54
      Sklep z artykułami dziecięcymi (małe dzieci) jest zaraz przy wyjściu z metra Ursynów (Tosia), Mama i ja przy Strzeleckiego niedaleko skrzyżowania Rosoła z Ciszewskiego. Kiedyś wyprawki dla maluchów były w sklepie Bobo na Kabatach, ale nie wiem, czy z tego nie zrezygnowali i nie zostały same zabawki. Widziałam też sklep z ubrankami dziecięcymi na ul. Przy Bażantarni po prawej stronie jak idzie się od KENu w stronę Stryjeńskich. I jeszcze jadąc Puławską w stronę Piaseczna po prawej stronie jest Eurobaby czy jakoś tak, ale tam wysokie ceny.
      • chiara76 Re: Sklepy dla dzieci 02.12.12, 12:00
        O, racja, zapomniałam o "Mama i ja" :-)
    • mamap Re: Sklepy dla dzieci 02.12.12, 12:32
      Z tym podzialem na kolory to jest bzdura! my nie lubilysmy rozowego dla mojej wnuczki wiec byl problem: jedne zolte spichy, granatowych nie uswiadczysz, zielonego tez nie. Dla chlopakow straszne burasy szare, brzydkie. Sprzedalysmy niechec do rozowosci wnuczce i dopiero sie zaczelo: ile ladnych rzeczy oddalam nieuzywanych! Bluzki w chlopskim dziale-czerwone i niebieskie sa. Wnuczka ma juz 5 lat i zadnych ozdob cekinowych,kwiatkowych, Hallo Kitty itp nie uznaje.
    • makoc Re: Sklepy dla dzieci 02.12.12, 21:54
      i jeszcze w Tesco sa ciuszki niemowlece, całkiem przyzwoite, firmy F&F. Własnie jest tam wyprzedaz -30% na dzieciece ubranka.
    • cpt1 Re: Sklepy dla dzieci 03.12.12, 11:23
      W Galerii przy metrze Stokłosy tam gdzie Rosmann i CCC jest sklep z art. dzieciecymi. Ubranka, zabawki, meble, wozki itp. Niestety tani nie jest.
    • mamap Re: Sklepy dla dzieci 03.12.12, 12:12
      Wlasnie wrocilam z Leclerca: na srodku stoisko z ciuszkami dla maluszkow-kaftaniki,body,spiochy w kolorach meskich takze:bale,niebieskie,zolte,seledynowe. Jedne niebieskie body ma napis: czy podoba ci sie moj wozek? wozek naryzowany. Kod kreskowy 5 00.. wiec chyba angielskie.Ceny bdb.Na polkach pare czapeczek zielonych,rekawiczki, rozki (bdb mialysmy je,nieznszczalne) i rozne potrzebne akcesoria. Kosmetyki-polecam krem dla niemowlakow najmlodszych Ziai z cynkiem, jest rownie dobry jak Zinc&Castor Oil Cream z Mothercare.
    • sklepkiki Re: Sklepy dla dzieci 03.12.12, 13:32
      Polecam sklep w nowym sączu sklep KIKI najlepszy wybór polecam ul. Tarnowska 169
      • yes2mike Re: Sklepy dla dzieci 04.12.12, 11:36
        Ohoho. Dzięki za liczny odzew :)
        W Tesco byłem i szczerze mówiąc chyba coś mi się na oczy rzuciło, bo owszem widziałem ciuchy, ale nie dla niemowlaków.
        Przy okazji "odkryłem" całkiem sympatyczny sklep na służewcu w pawilonie w którym mieści się kino KADR.
        Niby nie było rozmiaru który mnie interesuje, ale da się załatwić. Koniec końców wyprawkę nabyliśmy w galerii ursynów, przy okazji zahaczając o galerię mokotów - smyk.

Sklepy czy tam aukcje testowałem już i w zasadzie wszystko pięknie, ale bywa tak, że czasem potrzebne jest coś "na wczoraj" i tego typu zakupy siłą rzeczy odpadają.
        • olaj Re: Sklepy dla dzieci 04.12.12, 17:51
          Dla niemowlaków jest dział między masłem a kosmetykami ;-) Chyba nawet całkiem sporo rzeczy.

Poza tu jest kupon, jak ktoś chce, promocja na ubrania F&F (na które już jest zniżka 30%), to jeszcze z tym dodatkowym będzie 25PLN odjęte przy każdym zakupie za min. 50PLN:
          www.darmolandia.pl/z/pl_f_f_voucher_a4.pdf

POzdrawiam,
          Ola
      • yes2mike Re: Sklepy dla dzieci 04.12.12, 11:43
        A i jeszcze: mothercare w galerii mokotów. Ceny dość zaporowe, ale wszystko mają (chyba).

Nie wiem jak Wy, ale zwracam uwagę na niby krajową firmę/firmy, która sprowadza wszystko od małych żółtych przyjaciół. Rozumiem, że tam tanio szyją i z byle czego co pozornie ładnie wygląda, ale osobiście wolę dopłacić te 20 PLN i mieć coś co - przynajmniej w teorii - robią krajanie... Ot kaprys taki ;)
        • mamap Re: Sklepy dla dzieci 04.12.12, 12:29
          Ceny wysokie,ale jakosc dobra. Polecam znowu krem Cinc&Castor Oil Cream-duze pudelko, oplaca sie i dupsko zadowolone.
          Zajrzyj do Leclerca, nawet warto "na zas" cos nabyc bo ceny bdb,a kod wskazuje na W.Brytanie-sprawdzilam.
          • kretka27 Re: Sklepy dla dzieci 06.12.12, 20:03
            kod kreskowy nie mówi o kraju produkcji, można coś importować z ChRL jako polska firma i mieć kody kreskowe wskazujące na PL
        • chiara76 Re: Sklepy dla dzieci 04.12.12, 14:55
          jat też staram się wspierać polskie firmy;)
          Nie jest niestety, łatwo...im dalej tym gorzej...wszystko made in China niemal (ciuszki najmniej ale mówię głównie o rzeczach dla dzieci typu mata edukacyjna itd). Na macie nie masz dokładki 20 złotych niestety, żeby nie było tam robione, to są już całkiem spore koszty.
          Ja polecałam Rampersa, bo tam praktycznie można zrobić większość wyprawki (w tym dla przyszłej mamy) na tak zwane cito. W pozostałych sklepach, wiadomo, można zamówić, ale różnie to bywa.
          To dobrego przyjścia na świat nowego Obywatela Ursynowa i zdrówka;)
      • chiara76 Re: Sklepy dla dzieci 04.12.12, 15:19
        normalnie rzut beretem od nas z Ursynowa;)
        • barbaram1 Re: Sklepy dla dzieci 08.12.12, 00:28
          Ja prawie całą wyprawkę dla malucha w Tesco zrobiłam. Będącw ciązy trafiłam na jakąś mega wyprzedaż i super ciuszki kupiłam za naprawdę niewielkie pieniądze. A dział w tesco dla niemowlaków całkiem spory. Polecam śpiochy, pakowane w trójpaki. nie machacą się, nie rozciagają. dodatkowo polecam pieluchy marki tesco (ale te w zielonych opakowaniach, na pierwszy rzut przypominaja pampersy). W tesco sa też fajne zabawki marki Tesco.
          Poza tym na Wąwozowej, niedaleko Kliniki Kabaty, tak po środku pomiedzy Stryjeńskich a KEN jest sklep z ciuszkami dla dzieci. Dla niemowlaków wszystko: kaftaniki, spioszki, dla starszych rajtuzki, buty, getry. Bardzo miła obsługa. Do chrztu przepięknie tam haftują szatki i ozdabiają świece.
    • julian07 Re: Sklepy dla dzieci 11.12.12, 23:05
      Od dwóch lat jestem mamą i najcudowniejszy sklep z rzeczami dla dzieci jaki znam to AMKO przy metrze Stokłosy. Przed urodzeniem pierwszego dziecka leżałam w szpitalu i mąż z pomocą Pań z Amko kupił wszystko co trzeba. Od tamtej pory ja też czuję się związana z Amko i zwykle od nich zaczynam poszukiwania rzeczy dla moich dzieci. Właścicielka sklepu i panie sprzedawczynie doskonale znają się na rzeczy. Z początku czułam się zagubiona w tych wszystkich rozmiarach i firmach, a tam czułam się zaopiekowana. Gorąco polecam.
      • makoc Re: Sklepy dla dzieci 13.12.12, 23:05
        Mają fajny asortyment, tylko niestety nie na każdą kieszeń. Raczej najdroższe marki.
        • yes2mike Re: Sklepy dla dzieci 22.12.12, 11:05
          Jednym słowem - KATASTROFA.
          Sześć czy siedem sklepów obszedłem szukając kombinezonu rozmiar 62. Jedyny to wspomniane wcześniej AMKO. Owszem, był jeden (błękitny) za bagatela 299 zł :|
          Skończy się na tym, że kupię na znanym portalu aukcyjnym. Chciałem po prostu sprawdzić co i za ile oferują lokalne sklepy.

W tesco są bardzo fajne wyprz. Szczególnie w dziane niemowlęcym. Żal bierze, że kurde rozmiarówki oczywiście nie było. Nie byle jakie ciuchy. Żadne jakieś "wyprodukowane dla tesco".
          • makoc Re: Sklepy dla dzieci 22.12.12, 12:56
            może coś ci się spodoba na smyk.com z darmowym odbiorem w empiku na Kabatach lub dostawa kurierem za 5zł. Znalazlam np. takie:

www.smyk.com/ubrania-i-buty/niemowle/kombinezony,74030116,s?sort=authorAsc&sexFacet=ch%C5%82opiec&size=62
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka