m-oni 24.04.06, 08:40 witajcie, wczoraj na spacerze po lesie spotkaliśmy węża,moze to była żmija? W kazdym razie było dosyć spore,ponad metr długości jasnozielone,bardzo ładne. Czy ktoś wie co to za zwierzatko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ernest_pierwszy Re: gady w lesie kabackim 24.04.06, 10:26 Taki: www.opole.pl/ekologia/img/gg5.jpg lub edukacja.demart.com.pl/_gAllery/43/58/4358.jpg Jak taki to niegroźny tylko popularny w Lesie Kabackim ZASKRONIEC. Pełno ich w tym lesie:) I dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
m-oni Re: gady w lesie kabackim 24.04.06, 13:28 własnie taki,tylko w słoncu był zieloniutki. No to pierwszy raz widziałam zaskrońca "na żywo". Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: gady w lesie kabackim 25.04.06, 12:07 Zielony i długi to zapewne zaskroniec. W lesie kabackim są jeszcze jaszczurki: padalce i zwinki (widziałam parę dni temu). Na padalce trzeba uważać, żeby nie zadeptać albo nie przejechać rowerem - są strasznie pierdołowate i nie uciakają. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: gady w lesie kabackim 25.04.06, 14:31 EEE tam jaszczurki i inne to pikus co mozna znalesc w Lesie Kabackim. Ja raz bedac na torach spotkalem sarne sa tez inne zwierzatka. Zawsze mozna przejsc sie pare metrow nad jeziorko imielinskie i po karmic labedzie i kaczki, ktore sobie spokojnie tam zyja. Zapewniam ze zadna nie jest chora na ptasia grype :) Ogolnie na ursynowie jest super to ze wiele zwierzatek zyje sobie spokojnie kolo ludzi, ktorzy nie zawsze sa spokojni. Odpowiedz Link Zgłoś