Dodaj do ulubionych

Naukowcom wtórują prorocy

05.10.05, 08:34
A zasada zachowania momentu pędu, jeżeli mogę sobie pozwolić na tak trywialną
uwagę?

Pole magnetyczne faktycznie czasem zmienia znak, a biegun magnetyczny się
przesuwa, o czym wie każdy żeglarz. Ale wirowanie całej ziemi w przeciwną
stronę? Takie doświadczenia się robiło w VII podstawowej - na obrotowym
krześle z odważnikami w rękach, hamowało tarcie, ale żeby w drugą stronę, to
za Chiny ;-)

Ale wiem, że w żwietle takich proroctw przypominanie podstawówki jest
nieeleganckie.

Co nie zmienia, że stać może się COS, ale coś innego.
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Naukowcom wtórują prorocy IP: 158.75.130.* 05.10.05, 08:38
      Chciałbym, żeby to była prawda. Resztę życia spędziłbym na rozpuście.
    • miroslaw.grabietz Ale za......scie ogladne sobie jeszcze olimpiade.. 05.10.05, 11:15
      Zdarze zobaczyc olimpiade w Londynie i nie bede musial splacac kredytu
      mieszkaniowego :) Same zalety. Bedzie mi jednak zal obrad polskiego sejmu. A
      Wam ?
      • Gość: kraiczek Re: Ale za......scie ogladne sobie jeszcze olimpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:28
        Dobrze chocirz ze zobacze jeszcze 2razy mistrzostwa świata.
        A swoją drogą nie wiadomo czy rząd USA ma jakies dowody na to. Gdyby mieli to i
        tak przecierz tego nie ogloszą, wyobrażacie sobie 7 letnią globalną balangę??
        Wg. mnie to przebiegunowanie jest realne, ale nie będą temu towarzyszyły takie
        katatklizmy zeby zginęla cała ludzkość i reszta zwierząt. No bo jeżeli mamy
        przyjąć że wg ich teorii zdarza się to co 11000lat to jakim cudem mamy dowody na
        nie przerwaną ewolucję gatunków od znacznie dłuższego czasu?między innymi
        człowieka.Hę?
        • tylkoniepis magnetyczne czy rotacji 05.10.05, 12:01
          oczywiście oś rotacji ziemskiej i związane z nią bieguny nie pokrywają sie
          dokładnie z osia magnetyczną - zmiana tego drugiego nie wpływa od razu na
          zmiane rotacji o ile wiem.
        • miroslaw.grabietz Nareszcie bedziemy na zachodzie :) 05.10.05, 12:04
          Kolejna korzysc. Jako ze bedziemy sie krecic w druga strone to bedziemy w koncu
          na zachodzie. Fajne jest tez to ze bedzie to jedyna rzecz za ktora moja zona
          nie mam prawa mnie winic.... fajnie bedzie pokazac na kogos paluchem.... "to
          nie ja to ON !!!!" ;)
    • Gość: Zdziwiona Re: Naukowcom wtórują prorocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:17
      Czy ktoś tu jeszcze wierzy w Boga i Jego słowa: "NIE ZNACIE dnia ani
      godziny..."??????
      • Gość: Mirek Zdziwiona IP: 213.235.24.* 05.10.05, 12:39
        Tak Slonko wierza w to politycy i dlatego kradna na potege zeby zdarzyc :D
    • Gość: Ewa Re: Naukowcom wtórują prorocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 13:24
      Skąd prorocy wiedzą, że w 2012 roku nastąpi koniec świata? A może Ziemia
      dłużej przetrwa? Bowiem w Piśmie Świętym jest napisane, że ani prorocy ani Syn
      Boży, Jezus Chrystus nie będą wiedzieć, kiedy nastąpi koniec świata. Tylko
      Najwyższy, czyli Bóg Jahwe nieoczekiwanie zdecyduje, kiedy zacznie się koniec
      świata. W Nowym Testamencie jest mowa o tym, abyśmy cały czas wobec Boga,
      siebie i innych ludzi czujni. Bo nie wiadomo, kiedy nastąpi koniec świata.
      Będzie to zależało od dezycji Boga, a nie od nas. Bądźmy więc posłuszni wobec
      Boga i przestrzegajmy 10 przykazań bożych, niż popaść w szatanizm, który silnie
      nas coś kusi..
      • Gość: Mirek Woooooooow a tabletki dzis brala ??????? IP: 213.235.24.* 05.10.05, 13:51
        Ewo nie obraz sie ale szatanizm mnie kusi niezmiernie gdy czytam takie
        komentarze. Oczywiste jest dla wszystkich ze koniec swiata nastapi w piatek 14
        stycznia 2008 roku po tym gdy soltys Wielowsi oglosi wyniki wyborow do rady
        powiatu. Sily niebieskie nie zniosa tego dluzej. Koniec kropeczka.
      • Gość: jahwe Re: Naukowcom wtórują prorocy IP: 212.87.241.* 05.10.05, 16:25
        A w wieczne dziewictwo Maryi tez SLEPO wierzysz ?

I jeszcze mam jedno pytanko:
        Co czyni te ksiazki (Stary i Nowy T) swietymi ?

:)
        • Gość: Mirek Zastanow sie jak sie podpisujesz ..... IP: 213.235.24.* 05.10.05, 16:34
          Zarty zartami ale nawet majac minimalna wiedze i odrobine rozsadku nie
          powinienes sie podpisac w ten sposob. Pozdrawiam
          • Gość: jahwe Re: Zastanow sie jak sie podpisujesz ..... IP: 212.87.241.* 05.10.05, 16:41
            O nastepny :)

Prosze wytlumacz mi dlaczego nie powinienem sie tak podpisywac ?

Pozdrawiam
      • Gość: Andy Re: Naukowcom wtórują prorocy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.05, 17:11
        > Skąd prorocy wiedzą, że w 2012 roku nastąpi koniec świata? A może Ziemia
        > dłużej przetrwa? Bowiem w Piśmie Świętym jest napisane, że ani prorocy ani Syn
        > Boży, Jezus Chrystus nie będą wiedzieć, kiedy nastąpi koniec świata. Tylko
        > Najwyższy, czyli Bóg Jahwe nieoczekiwanie zdecyduje, kiedy zacznie się koniec
        > świata. W Nowym Testamencie jest mowa o tym, abyśmy cały czas wobec Boga,
        > siebie i innych ludzi czujni. Bo nie wiadomo, kiedy nastąpi koniec świata.
        > Będzie to zależało od dezycji Boga, a nie od nas.

To trochę nie tak. Bóg najczęściej pojmowany jest jako istota transcendentna
        która istnieje poza czasem. Czas linearny w którym poruszamy się my, nie dotyczy
        Boga. Zatem nie można powiedzieć, że Bóg "nieoczekiwanie zdecyduje", albo "Syn
        Boży nie będzie wiedzieć kiedy". Nie można z takiej perspektywy pisać "nie
        wiadomo, kiedy nastąpi koniec świata", bo on już nastąpił w momencie jego
        stworzenia, tylko to do nas jeszcze nie dotarło. Pojęcie czasu jest jedynie
        iluzją stworzoną na nasz użytek.
        • Gość: Mirek Lykaj Cortyzon siedem razy dziennie - pomoze IP: 213.235.24.* 05.10.05, 18:12
          Lykaj Cortyzon siedem razy dziennie - pomoze
      • Gość: Kopacz Re: Naukowcom wtórują prorocy IP: *.chello.pl 05.10.05, 19:09
        Co ty za bzdury wypisujesz kobieto? Gdzie w Biblii jest napisane, że Jezus nie
        będzie wiedział? Jahwe, Chrystus i Duch Św. tworzą jedną osobę, wiec nie ma
        mowy aby bóg Ojciec planował coś o czym Chrystus by nie wiedział.
        Poza tym w Biblii jest napisane, iż Chrystus powiedział do apostołów "nie
        znacie dnia ani godziny". Ale zauważ, że powiedział to do APOSTOŁÓW. ONI nie
        znali dnia ani godziny. MY znamy ;]
        • Gość: kopacz Re: Naukowcom wtórują prorocy IP: *.chello.pl 05.10.05, 19:16
          I jeszcze do Mirka. Czyli negujesz fakt, że Bóg, w którego wierzysz jest poza
          czasem?? Czyli uważasz, że jego myśli podążają zwykłym ludzkim kryteriom i czas
          go obowiązuje jak kazdego z nas. czyli nie sądzisz aby bóg był istotą
          ponadczasową? i odrzucasz tez fakt, iż posiada on cos takiego jak "Plan Boży" i
          że ma to juz wszystko dawno rozplanowane? OK. Twoja sprawa. To Ty masz swojego
          Boga za zwykłą, podległą czasowi istotę nie my. Mój Bóg (ten z Biblii) nie jest
          podległy niczemu.
    • Gość: pion Re: Naukowcom wtórują prorocy IP: *.net.ircam.fr 05.10.05, 19:49
      pieprzycie dyrdymaly chlopcy!
    • the.bill1 Re: Naukowcom wtórują prorocy 06.10.05, 01:43
      CO Ty piszesz. Pooglądaj chocby Discovery. W magmie wulkanicznej sa dowody na
      to, że kierunek sie zmienia - w drugą stronę. Jak wiercisz, to nagle dochopdzisz
      do warstwy, gdziedrobiny ułozone sa dokładnie w drugą stronę, a przyciągane sa
      przez biegun północny.
      • Gość: Mirek OK proponuje terapie grupowa - wszyscy w koleczko. IP: 213.235.24.* 06.10.05, 09:47
        I mruczymy hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm czujecie to juz?
        Ha Ha Ha. I a propos do goscia ktory pisal ze Bog Syn i Duch Swiety sa jedna
        osoba. Jesli przytoczysz mi cytat ktory to potwierdza to oddaje ci moja roczna
        pensje :) A Jezus powiedzial rzeczywiscie ze godziny nie zna nikt cyt. " ani
        aniolowie ani syn tylko ojciec w niebiosach" Standardowe haslo sie klania
        kolego ..... " Poczytaj mi Mamo"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka