Gość: Maz IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 13.01.05, 21:45 Ale hardcore. Chyba wreszcie wracamy do nauki nieskazonej PC. Pozdrawiam lowcow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nosiu82 Re: Milczenie facetów 14.01.05, 11:04 noo,niemal w pełni przychylam się do tej teorii,zwłaszcza że często milcząca osoba w towarzystwie bywa postrzegana za bardziej inteligantną, tajemniczą przez co intrygująco atrakcyjną, do momentu...aż się odezwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amber Re: Milczenie facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:24 Swieta prawda. Trzeba jednak tez pamietac, ze facet musi w odpowiedniej chwili wstawic bajer, a to wymaga troche monologu z jego strony. Ale milczenie jest bardzo istotne. I jednostajny wyraz twarzy, jak przy pokerze. Tworzy to aure tajemniczosci, ktora lalki intryguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzida Re: Milczenie facetów IP: 217.97.238.* 14.01.05, 11:47 co za belkot; chyba ze mowa jedynie o "randkowaniu" wsrod przedstawicieli wysokorozwinietego narodu amerykanskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milczek Re: Milczenie facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:58 mniejsza o randkowanie, ale czy serio uwazasz ze narod polski jest bardziej rozwiniety niz amerykanski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo bzdura! IP: 148.81.190.* 14.01.05, 11:48 takiej głupoty jeszcze nie czytałam! absolutnie nie zgadzam się z tym pseudo- naukowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: bzdura! IP: *.onlink.net 14.01.05, 23:16 bo z niego taki naukowiec, ktory mysli , ze mysli iz jest madry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazen Re: bzdura! IP: *.si.rr.com 15.01.05, 16:23 Nie zgadzasz sie, i pewnie polerujesz banana co noc. Ja sie zgadzam (robie zupelnie tak samo jak radzi ten fachowiec, tzn. mowie malo, ale staram sie wtracic cos w odpowiednim momencie, i udaje zainteresowanie tym co laska mowi) i na puste lozko nie narzekam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Milczenie facetów IP: *.tomaszow.mm.pl 14.01.05, 12:24 a co zrobić, kiedy dziewczyna należy do rodzaju skromnych i milczących i nie odczuwa wewnętrznej potrzeby "wyszczebiotania się"? randki w stylu fińskim (milczące) też moga być sympatyczne, w sumie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Milczenie facetów IP: 217.153.95.* 14.01.05, 12:42 Wtedy trzeba być na tyle inteligentnym, żeby zagaić jakiś temat. Po kilku chwilach dziewczyna przejmie inicjatywę i będzie nawijać jak najęta :) Każda kobieta jest gadatliwa, tylko nie każda o tym wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teloniusz Re: Milczenie facetów IP: *.in.obop.pl / *.obop.com.pl 14.01.05, 12:47 NIe wszystkie dziewczyny sa gadatliwe i szczegolnie na 1 randce. Co do milczenia faceta, cos w tym jest ale co to za facet co nie ma nic do powiedzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: Milczenie facetów IP: 148.81.190.* 14.01.05, 13:37 przeważnie fińskie = dobre, ale niekoniecznie randki w stylu fińskim... wolałabym jednak, by ON miał coś do powiedzenia. JA nie odczuwam wewnętrznej potrzeby "wyszczebiotania się" :D (bardzo ładne określenie zresztą, hmm) :D Odpowiedz Link Zgłoś
k4free Re: Milczenie facetów 14.01.05, 14:42 Gość portalu: yo napisał(a): > wolałabym jednak, by ON miał coś do powiedzenia. A jak nie daj boże powie coś mniej przyjemnego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=644&w=19443778 ...to co wtedy? PS. Mówi się, że faceci rządzą światem Mówi się też, że seks rządzi facetami (kobiecy) Mówi się, że facet to niby głowa rodziny Mówi się też, że kobieta jest tej głowy szyją... To skąd te wszystkie wojny i brak zgody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: Milczenie facetów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:01 > To skąd te wszystkie wojny i brak zgody? Z prostej przyczyny: męska psychika działa na trochę innych zasadach niż damska. Zanim ktokolwiek mnie posądzi o seksizm, pozwólcie, że dam pewien (dość oklepany) przykład: Facet i kobieta jadą samochodem. On prowadzi. Jadą i jadą, ona zrobiła się głodna. Z daleka zobaczyli przydrożny bar, i ona pyta się jego: - Nie jesteś głodny? - Nie. - odpowiada on. I tak minęli ów bar. Zaraz potem ona się wściekła na niego. Dlaczego? Ano dlatego, że on nie zareagował na jej prośbę o zatrzymanie sie przy barze. A on uważa, że ona się wsciekła bez sensu. Dlaczego? Bo o nic go nie prosiła, a jest zła, że on nie spełnił jej prośby. Ten schemat działa w wielu różnych sytuacjach, sprawdziłem na sobie i swojej narzeczonej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Milczenie facetów IP: 63.239.134.* 14.01.05, 19:22 Ano to prawda niestety brutalna. Swiat bylby chyba prostszy gdybysmy uwspolnili jakos wzorce komunikacji;) czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: Milczenie facetów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:38 Może i prostszy, ale na pewno mniej ciekawy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Milczenie facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:04 > Facet i kobieta jadą samochodem< Prawdziwy mężczyzna-łowca to wyczuje.Zawsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Milczenie facetów 14.01.05, 13:49 Czyli wracamy do ery kamienia łupanego. Wtedy też samiec na niezrozumiałe "szczebioty" samiczki pomrukiwał "Ooo" a sukces jego wyrafinowanej gry kończył się pochwyceniem szczęśliwej samiczki za włosy lub skórę, zaciągnięcie do jaskini i tam uwieńczenie płomiennym dzikim seksem. To interesujące.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doctor Re: Milczenie facetów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:06 To nie do końca tak. Po prostu kobiety mają o wiele większą niż faceci potrzebę komunikowania się. Wiem to z własnych obserwacji :-) A wraz z potrzebą komunikacji występuje u pań potrzeba bycia wysłuchaną. W końcu każdy lubi jak się słucha tego co ma do powiedzenia, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
k4free Re: Milczenie facetów 14.01.05, 15:43 Gość portalu: Doctor napisał(a): > To nie do końca tak. Po prostu kobiety mają o wiele większą > niż faceci potrzebę komunikowania się. Oczywiscie to prawda - one komunikuja SIE. Tylko co z empatia? Podobno sa w tym lepsze? Faceci maja z kolei wieksza potrzebe REFLEKSJI! Ciagle myla i mysla, cos wymysla i od razu biegna z tym do kobiety, zeby sie pochwalic... A ona co? Milczy :-( Moglaby sie troche postarac... Empatycznie wczuc sie i docenic wysilek faceta, ktory cos wymyslil... Bywa tez, ze kobieta poprostu spi i wtedy nie ma jak z nia pogadac... (kobiety potrafia spac 8-10 godzin, a faceci 4-6... dlatego oni zyja krocej, choc mysla dluzej :-) > A wraz z potrzebą komunikacji występuje u pań > potrzeba bycia wysłuchaną. W końcu każdy lubi > jak się słucha tego co ma do powiedzenia, nie? Kazdy lubi kiedy przy uzyciu setek slow dostaje prosty komunikat "lub mnie" albo "nie lub tamtej pani"? Albo "lub moje nowe buty" albo "lub robic ze mna zakupy przez kilka godzin"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Milczenie facetów IP: 198.138.227.* 14.01.05, 15:15 niestety to prawda ale tylko w USA, bo tutejsze kobiety sa absurdalnie sfeminizowane i czesto maja wbudowana agresje i pogarde do meszczyzn czuja sie lepsze i uwazaja ze ich powinno sie sluchac, wrogowi nie zyczylbym amerykasnkiej baby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Milczenie facetów IP: 63.239.134.* 14.01.05, 19:21 więź między twierdzeniem a argumentem nabiera w oczach odbiorcy mocy nieodpartej wtedy, gdy przypomina rodzaj więzi, który zdaniem odbiorcy łączy rzeczy "w rzeczywistości". Można domniemywać, że w takim przypadku jasne dla odbiorcy jest, że relacja między argumentem a twierdzeniem jest rzeczywista, powtarza rzeczywistość, a nie jest narzucona z zewnątrz, i to zduplikowanie relacji realnie istniejącej czyni dany argument skutecznym, a dane twierdzenie - przekonywającym. Oto definicja generalizacji: rozszerzenie pewnego twierdzenia, prawa, zasady itp. na większy zakres zjawisk; uogólnienie Ten sposób dowodzenia opiera się na założeniu, że to, co jest prawdą w odniesieniu do jednego elementu danego zbioru, jest również prawdą w odniesieniu do całego zbioru i wszystkich jego elementów. Przykład: "Na podstawie (bardzo brutalnego) meczu piłkarskiego (argument), który widziałem wczoraj, wnioskuję, że wszystkie mecze są brutalne" (twierdzenie). Gwarant: to, co jest prawdziwe w odniesieniu do jednego elementu danej kategorii, jest również prawdziwe w odniesieniu do wszystkich elementów tej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Jak rżnę niewiastę też niewiele mówię IP: *.annotext.de / *.annotext.de 14.01.05, 15:34 Ona też niewiele gada, bo z pełną buzią się nie opowiada. Jaś wędrowniczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Ciekawe... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 15:55 Tylko dlaczego badania na taki temat przeprowadzał facet z polibudy? Co jak co, ale politechnika jest ostatnim miejscem, w którym szukałbym specjalistów od relacji międzyludzkich. Co za 'Metro' :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Ciekawe... IP: 63.239.134.* 14.01.05, 19:16 Taka polibuda z MITu jak z CalTechu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lothar Re: Milczenie facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:40 Massachussetts Institute of Technology?... Od kiedy to specjalisci od technologii wypowiadaja sie w sprawach psychologicznych, interpersonalnych?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Milczenie facetów IP: 63.239.134.* 14.01.05, 19:14 Od momentu kiedy wprowadzili tam takie przedmioty wykladowe jak psychologia czy lingwistyka. Pewnie nawet Ty slyszales o jednym z ich profesorow;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikehp Re: Milczenie facetów IP: 84.119.174.* 15.01.05, 11:17 A o Chomskym slyszales? Tez z MIT. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: Milczenie facetów 14.01.05, 20:07 to by się zgadzało, lecz trzeba jeszcze jakoś wyglądać (tzn. brzydal-kurdupel tak się zachowujący skromnie w rozmowie nic nie osiagnie, On winien eksplodowac intlektualnie i osobowościowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grump Re: Milczenie facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 20:07 Z tego wygląda, że kobiety są głupawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Milczenie facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 20:16 no niezla jazda ;) calosc na poziomie komercyjnego show z tv :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack Re: Milczenie facetów IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 14.01.05, 23:16 mniej slow - mniej glupot :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wedkarz Re: Milczenie facetów IP: *.ipt.aol.com 14.01.05, 23:53 A ja i tak wiem swoje. Z baba jak z ryba: 1. Najpierw trzeba zanecic, a potem zarzucic wedke. 2. Baba nie bierze ani na gadanie ani na milczenie jeno na robaka. 3. A jak juz wezmie, to trzeba zacinac, wyciagnac zedzrec luske i przystapic dopatroszenia Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silence Niech zyja gole baby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:20 Niech zyja gole baby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro dziewczynka złapała złotą rybkę - masz trzy życzen IP: 80.55.171.* 15.01.05, 08:36 dziewczynka złapała złotą rybkę - masz trzy życzenia dziewczynko - chcę jeża, do dupy z takim jeżem, aaauuuu wyjmijcie mi tego jeża. oto podsumowanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt METODY IP: 4.26.61.* 15.01.05, 10:57 Co za dziwne spekulacje. W moich latach, jak na randce oboje sie sobie podobali to nikt nie mial czasu na rozmowy..... Zobaczcie koguta, jak sprawe zalatwia. Tylko i tylko akcja sie liczy. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: METODY IP: 4.26.61.* 15.01.05, 11:40 Albo - zamilcz wacpan i lepiej mnie pocaluj. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen z poznania Re: Milczenie facetów IP: *.cs.put.poznan.pl 15.01.05, 13:46 Czy prawda czy tez nie, to nie wiem, ale wiem, ze kiedy kilka razy stsowalem taka strategie (potakiwanie i wtracanie pytan i takich tam od czasu do czasu plus zainteresowanie i patrzenie w oczy) dziewczyny byly ewidentnie bardziej zainteresowane niz kiedy sie wiecje rozgadalem. Ktos zlosliwy pewnie zaraz powie mi stare powiedzenie Twaina o milczeniu i jego przerywaniu, ale co tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juh Jak poderwać dziewczynę? Pierdząc! IP: *.chello.pl 15.01.05, 20:09 Jak poderwać dziewczynę? Pierdząc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majty Re: Jak poderwać dziewczynę? Pierdząc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:00 ale głośno czy cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: Milczenie facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 21:51 zaiste! Jakże szmatława zrobiła się gazeta... przecież to jest totalna bzdurka... Koniec tego, zmieniam servis na Rzeczpostpolitą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rilka Re: Milczenie facetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 05:04 ale brednie, szowinizm czy kretynizm?? ale na MIT?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi NIE PRAWDA!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 16.01.05, 12:04 zupełna nieprawda!!! najwięcej w naszych oczach zyskuje facet, którego mamy szansę poznać, a jak poznać dobrze kogoś kto milczy? bzdura! nie słuchajcie tego- rozmawiajcie z nami!!! Odpowiedz Link Zgłoś