Dodaj do ulubionych

>> NOWY DZIEN

IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 13.11.05, 22:14
totalnie beznadziejne logo Czy wszystkie gazety i tygodniki w polsce musza
miec bialo czerwone logo?

malo oryginalne > ciekawe jaka bedzie tresc

pierwszy mumer powinni z meterem gratis rozdac
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: >> NOWY DZIEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 22:18
      meterem?
      • dr.szfajcner Re: >> NOWY DZIEN 13.11.05, 22:24
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> meterem?

"w polsce"?

Chyba jestesmy jedynem krajem,
        gdzie anlfabeci wypowiadaja sie o jakosci prasy.

To chyba pozytwne zjawisko, co nie?
    • Gość: gall z Inowłodza Re: >> NOWY DZIEN IP: *.chello.pl 13.11.05, 22:19
      am lubi czerwień, od dawna, od dziecka, jegp tatuś lubił i jego brat też..do
      gazety chyłkiem czerwień przemycił w poprzedniej dekadzie, a teraz już poszedł
      na całego...
      *we wczorajszym Plusie Minusie jego koleżka z 68 roku go podszczypuje..
    • l.george.l Pozdrowienia dla Korekty 14.11.05, 09:58
      Szanowna Korekto „Nowego Dnia”!
      Operę „Norma” nie skomponował Berlini a niejaki Bellini, Vincenzo Bellini (str.
      3).
      • Gość: gall z Inowłodza Re: Pozdrowienia dla Korekty IP: *.chello.pl 14.11.05, 10:27
        Tez się zdumiałem, coż amatorszczyzna i to aż na 32 kolumnach.
      • valdivia Re: Pozdrowienia dla Korekty 14.11.05, 16:17
        A moze to Kaczor sie pomylil... :) I celowo tak pozostawiono? Wcale by mnie to
        nie zdziwilo...
        PdV
    • latinbrand Re: >> NOWY DZIEN 14.11.05, 11:44
      Kwestia gustu. Mnie logo bardzo sie podoba. Chyba najladniejsze sposrod
      polskich dziennikow...
      • rumburakk1 Re: >> NOWY DZIEN 14.11.05, 11:53
        dla mnie beznadzieja. Nie podoba mi się nowy layout i w ogóle. Nie wiem po co
        taki dziennik który ma w sobie elementy pism dostępnych n rynku a w zasadzie
        nic własnego. Takie dzielenie włoa na czworo.
        • Gość: janko Re: >> NOWY DZIEN IP: *.chello.pl 14.11.05, 12:34
          Takie sobie gaworzenie na różne tematy. Trochę odgrzewanych ciekawostek i
          porad. Z przyjemnoscią przeczytałem o Niemczyku i rozwiązałem krzyżówkę, bo nie
          za głupia. W sumie żadna rewelacja, jak to "po środku". Nie wyżywam się, jak
          większość na tym forum, bo niczego więcej się nie spodziewałem.
      • Gość: kar Re: >> NOWY DZIEN IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 18:48
        Po lektorze pierwszego numeru jestem rozczarowany. Nie dowiedziałem się niczego
        więcej, niż wiem z innych źródeł. Przeciwnie, mam wrażenie, że to wszystko już
        gdzieś było. Generalnie - nudno.
        Najgorszy jest chyba jednak tytuł. "jak napisał dziś Nowy Dzień"... - ludzie,
        jak to brzmi??? Koszmar!
        • Gość: kixx Re: >> NOWY DZIEN IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 22:30
          lektor
          a moze Lecter ?
        • dr.szfajcner Re: >> NOWY DZIEN 14.11.05, 22:37
          Gość portalu: kar napisał(a):

> Po lektorze pierwszego numeru jestem rozczarowany. Nie dowiedziałem się
          > niczego więcej, niż wiem z innych źródeł. Przeciwnie, mam wrażenie, że to
          > wszystko już gdzieś było.

Zacznij czytac gazety od Nowego Dnia
          to przy "innych zrodlach" bedzisz mial wrazenie
          ze to juz bylo.
    • Gość: vine Re: >> NOWY DZIEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:58
      Bo większość gryzie paznokcie, że się nie załapała do pisma. I większość
      zapalczywie krytykuje, wydając najpierw kasę (1zł!) i studiując dziennik z
      wypiekami na twarzy, a potem się wypowiada o marności pisarzyków i czytelników.
      • dr.szfajcner Re: >> NOWY DZIEN 14.11.05, 19:22
        Gość portalu: vine napisał(a):

> Bo większość gryzie paznokcie, że się nie załapała do pisma. I większość
        > zapalczywie krytykuje, wydając najpierw kasę (1zł!) i studiując dziennik z
        > wypiekami na twarzy, a potem się wypowiada o marności pisarzyków i
        czytelników.

Wiekszosc krytykujac czepia sie lejałtu, jakby poytencjalny
        czytelnik tej gazety widzeil co to znaczy.
        Wiekszosc zreszta chyba tez nie wie.
        Ktos napisal 2 tygodnie temu ze marny, to wszyscy powtarzaja,
        ze marny ...

Najbardziej mnie rozsmieszyla osoba ( a chyba ucieszyla redaktorow ),
        ktora skrytykowala "Nowy Dzien " za to, ze w tej gazecie jest wszystkio to, co
        w kilku innych gazetach i czasopisamch w tym kobiecych :-)

Nie ma to jak "fachowa" krytyka.

A ja po prostu jestem ciekaw, czy da sie sprzedawac znowu ( jak niegdys SE)
        gazete, ktora nie epatuje ani golymy cyckami, ani koloratkami.
        • Gość: p.j.dyzio Re: >> NOWY DZIEN IP: *.aster.pl 16.11.05, 19:02
          Głupiś człowieku.... Skąd wiesz, czy częśćosób, która tu pisze nie jest z branży?
          A, że jest w ND to samo, co w innych gazetach, to nie zarzut do newsowości - oni
          niczym, przyciągającym czytelnika z grupy docelowej się nie wyróżniają. Ich
          grupa jest bliżej Faktu.
          A że z powodu "Nowego Dnia" czytelnictwo w tym kraju nie wzrośnie, bo niby
          dlaczego, to jedyną drogą jest zabranie czytelnika albo Faktowi, albo
          Superakowi, albo regionalnym, albo (czego się boją) Gazecie. Regionalnym nie
          zabiorą, bo Fakt ich tak wydoił, że Orkla i Passauer zamknęły już kilka tytułów
          lub je połączyły. Gazecie nie chcą, więc mogą zabrać tylko Faktowi lub
          Superakowi. A do tego za mało epatują sensacją.
          A sami sobie czytelnika nie wykreuują, bo są nijacy.
          Albo to zmienią, albo za rok księgowi Agory i jej akcjonariusze będą przeżywali
          najbardziej traumatyczny okres ostatnich 10 lat.
          • dr.szfajcner Re: >> NOWY DZIEN 18.11.05, 19:25
            Gość portalu: p.j.dyzio napisał(a):

> Głupiś człowieku.... Skąd wiesz, czy częśćosób, która tu pisze nie jest z
            branży?

Idiota jestes pacanie... Co mnie obchodzi czy oni sa z branzy czy nie?
            Oceniaja z punktu widzenia potencjalnego czytelnika,
            a potencjalny czytelnik _takiej_ gazety nie skarzy
            sie w internecie na niezbyt ambitny poziom artykulow.

To juz chyaba wiesz skad oni sa ;-)
    • Gość: ami Re: >> NOWY DZIEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:11
      Nie podoba mi się. Krzyżówka Claudii, Gali i Metra. Niestrawne. Poraziła mnie
      zwłaszcza Catherine Zeta - Jones na str. 19 (wyznanie "moda na superszczupłe
      kobiety jest przerażająca" + wyszparowana Kasia zajmują 1/4 strony. Jak widzę
      coś takiego, to przed oczami mam scenę z Dnia Świra z padającymi na ziemię
      drzewami).

Gazeta nie na tyle poważna, by jej wierzyć i nie tak interesująco brutalna jak
      Fak. Do tego w samoobsługowym sklepie szukałam jej z 5 minut (wadliwy
      kolportaż). Nie wróżę sukcesu.
    • Gość: Lelekl Re: >> NOWY DZIEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:21
      No to zaczał sie bój do krwi ostatniej pomiędzy Agorą i Axelem. Wojna na setki
      milionów. Na pewno ktoś przegra bo miejsca na rynku tyle nie ma.
    • Gość: ed Re: >> NOWY DZIEN IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 13:50
      Oj cienko, cienko. Aż smutno się robi.
      Podejrzewam, że w tym musi być jakaś myśl. Tylko jaka? Może ktoś mi to
      uświadomić? Podobno robiono dokładne badania i precyzyjnie ustalono, czego
      pragną ludzie na tzw. "prowincji". Tylko, że ja nic nie rozumiem, nie pojmuję...
      Zaczynam podejrzewać, że większość kasy poszła na promocję i diety dla różnych
      wybitnych specjalistów, a na na zwykłe robienie dziennika środków po prostu
      zabrakło.
      Jakiś absurd, chyba się kawy napiję albo co, bo już naprawdę tracę rozeznanie w
      rzeczywistości.
      • pressforum Re: >> NOWY DZIEN 14.11.05, 13:58
        jesli badania fokusowe byly robione wsrod targetu lokalnego w mniejszych
        miejscowosciach, to autorzy tych postow owym targetem nie są, jak mi sie wydaje.
        do mnie ta gazeta nie przemawia ani jednym zdaniem, ale moze do mnie nie musi? z
        wieloma wypowiedziami w tym wątku sie zgadzam, ale nie ja jestem odbiorcą tej
        gazety. "nowy dzien" z cala pewnoscia jest gazeta srodka. my tu zgromadzeni
        pewnie wolimy gazety mniej "srodkowe". a czy jest miejsce na rynku dla produktow
        axla i agory? no, to sie okaze i tego z gory bym nie rozstrzygal. pierwszy numer
        gazetki wiosny nie czyni, ale wiosna moze nadejsc, choc nie musi...
        • Gość: ed Re: >> NOWY DZIEN IP: *.acn.waw.pl 14.11.05, 14:07
          A może plan jest taki:
          Wypuści się ileś tam numerów, które mało kto kupi. I wtedy, z ciężkim sercem
          oczywiście, wyda się oświadczenie o pewnych zmianach. Chcieliśmy tworzyć gazetę
          środka bez przemocy i gołych bab, ale społeczeństwo nie jest na to jeszcze
          przygotowane. Teraz postaramy się mówić do ludzi bardziej ich językiem, lepiej
          trafiać w oczekiwania, oczywiście nie zapominając o dziennikarskiej misji,
          wciąż będzie to język zwykłej ludzkiej przyzwoitości i nieagresywny ale...
          • pressforum Re: >> NOWY DZIEN 14.11.05, 14:15
            takiego planu chyba nie ma, ale taka moze byc alternatywa. natomista jesli jest
            jakis plan, to dotyczy koncentracji wplywow z rynku reklamowego w obrebie
            koncernu. i tyle.
          • Gość: kto? Re: >> NOWY DZIEN IP: *.ok.ae.wroc.pl 14.11.05, 14:18
            muszą się skierować w jakąś stronę, bo na razie to gazetka szkolna, co biorąc
            pod uwagę potencjał agory musi zastanawiać - kto zatwierdził taką kupę?
            • valdivia Re: >> NOWY DZIEN 14.11.05, 16:16
              A ja mysle, ze znajdzie ona swoich czytelnikow. Wlasnie, dlatego ze taka
              szkolna... Wszyscy mieszkancy malych miasteczek, ktorzy swiatowa a nawet
              krajowa polityka sie nie interesuja, a nie szukaja tez skandali jakie serwuje
              Fakt. Mnie sie ND nie podoba, juz czytajac agorowe zapowiedzi wiedzialem, ze
              nie bedzie mi sie podobal. Po prostu nie jestem targetem. Fakt tez mi sie nie
              podoba, a sprzedaje sie bardzo dobrze...
              • Gość: ami Re: >> NOWY DZIEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 08:43
                Zauważ, ile czasopism, które przejęła agora, z wyrazistych stało się szkolnymi.
                Niewiele się chyba pomylę, jeśli napiszę, że wszystkie, prawda? I jak się to
                dla nich skończyło? Np. dla Wiedzy i Życia?

Nie tędy droga do czytelnika.
                • agentkgb82 Re: >> NOWY DZIEN 20.11.05, 04:25
                  > I jak się to dla nich skończyło? Np. dla Wiedzy i Życia?

Wspaniale. WiZ zyskala drugi oddech, drugie 'zycie po zyciu'. Kupuje kazdy numer. Jest to magazyn
                  duzoooo lepszy niz byl kiedys. Mysle, ze bez tej operacji, zniknalby z rynku :(

agent KGB
    • Gość: Karla Re: >> NOWY DZIEN IP: *.zurich.pl 14.11.05, 14:58
      Nowy Dzień bardzo przypomina mi Metro - może niektóre tematy troszkę
      pogłebione... - wolę bezpłatne Metro do czytania w tramwaju, a niżeli ND
      • pressforum Re: >> NOWY DZIEN 14.11.05, 15:27
        a skoro niżeli to OK :)
        • pressforum pełnia życia 14.11.05, 16:02
          i jeszcze tylko uwaga - jak na dziennik pełen życia to wyjątkowo dużo tu piekła,
          Majdanka, krzyży przy drogach itp. ja wiem, że różne są przejawy życia, ale...
          pewnie za kilka tgdoni gazeta sie wykrystalizuje. no i wiadomo nie od dzisz, ze
          kobiety chetniej czytaja niz ogladaja zdjecia, wiec moze to jest to?
          • Gość: dawajdalej Re: pełnia życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 17:18
            +
            konkurencja dla Faktu
            dział sportowy(bardzo ciekawy wywiad z A.Niemczykiem)
            częściowo nazwa i logo
            cena
            -
            papka i powielany schemat metra
            druk i papier!! no koszmar poprostu!! kolory sie porozmazywały a jak dotknacc
            druk to farba na reku zostaje!!

Poczekamy zobaczymy... na pewno opiniotwórcze to to nie będzie...
    • dzika_zdzicha moja opinia 14.11.05, 17:49
      hmm, a moim zdaniem nie jest tak źle jak na pierwszy numer. :)
      kilka myśli, które nasunęły się po lekturze:
      - jak na gazetę środka ma całkiem tabloidowy layout ;))))
      - widać chęć zadowolenia wszystkich - są jakieś historie ludzkie, newsy, porady
      i coś dla kobiet (moim zdaniem zbyt szeroka babska tematyka)
      - razi mnie wzmianka o pogodzie na początku wydania
      - porządnie zrobiony dział "Sport" (przynajmniej ten numer), podoba mi się
      wyczerpujący wywiad z Niemczykiem
      - brakuje felietonów
      - nie będzie działu "gospodarka" ani "biznes"?!

jednak dam temu dziennikowi jeszcze szansę. :)))) zobaczymy, co będzie dalej.
      niech tylko nie próbuje się upodabniać do "Faktu"!
      pozdro.
      • Gość: karol Re: moja opinia IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 18:45
        Dzika_zdicha: wywiad z Niemczykiem na pewno nie jest kompletny i dobry. Jest
        tylko o jednym, a na dodatek Niemczyk powiedział to już wszystko we wszystkich
        innych gazetach, także kobiecych i brukowych. To jakby zebranie wszystkiego do
        kupy i przedruk.
        To są odgrzewy - moja droga. Podobnie jak pozostałe informacje. Layout - może
        nawet i schludny, ale merytorycznie zawartość pisma jest bardzo słaba.
        Dużo lepiej prezentują się niektóre darmowe pisma. Myślę więc, że tę złotówkę
        można lepiej zainwestować. I żeby była jasność - na pewno nie na Fakt!
        • dzika_zdzicha Re: moja opinia 14.11.05, 21:33
          być może ten numer zawiera w większości "odgrzewy", ale i tak uważam, że jak na
          początek nie jest tragicznie.
          co do wywiadu - wiesz, nie jestem wielbicielką działu sportowego, a ten wywiad
          mnie po prostu wciągnął. po prostu po ludzku mi się podoba.
          bardziej mnie jednak dziwi (drażni?) jedynka - nie rozumiem, dlaczego znalazł
          się tam news o polskim szpitalu, który jedzie na Saharę.
          no nic, zobaczymy, co będzie dalej.
          pozdro.
          • Gość: karol Re: moja opinia IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 22:02
            Skoro nie czytasz nic innego, miał prawo wciągnąć. Chyba jednak lektura innych
            gazet jest trochę lepszym pomysłem. A za tę 1 zł wolę sobie kupić drożdżówkę.
            • dzika_zdzicha Re: moja opinia 14.11.05, 22:14
              no to życzę smacznego. oby tylko ta drożdżówka była świeża. ;))))
              pozdr.
    • Gość: w++ strona www - totalne dno IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 15.11.05, 18:05
      www.nowydzien.pl/
      nie dość że strona wyłącznie na flashu, co nie wszyscy akceptują, to stylem bardziej by pasowała do producenta margaryny niż do dziennika.
      Poza tym flashe leżą na serwerze gazety, przez co dla tych którzy te konkretnie flashe mają zablokowane lub wszystkie, strona kompletnie sztywna i bezużyteczna.
      A teraz i tak kaszana bo co do treści to tylko wyświetla się słowo "ładuję" i tyle.
      Wrażenie jak na początek, kiepskie :(.
      a podobno to też Agora :0
      • Gość: pedro Re: strona www - totalne dno IP: *.icpnet.pl 15.11.05, 18:50
        Drugi numer równie słaby. Chyba już wystarczy!
        • pefendorf Re: strona www - totalne dno 17.11.05, 19:58
          kobieca bardziej ta gazeta od pani domu
          • konopielka80 Re: strona www - totalne dno 17.11.05, 20:09
            Powtórze co pisałam w innym wątku - Jesli chodzi o wygląd gazety, grafikę, zdjęcia, ogólne wrażenie "wzrokowe" to na pewno "Nowy Dzień" podoba mi sie bardziej niż Fakt i SE. Nie ma tych krzyczących na pół
            strony wielkich, sensacyjnych tytułów, wielkich zdjęć na całe strony, aby tylko upchnąć jak najweicej grafiki i jak najmniej tekstu. Nie i nie ma tych gołych bab!
            Jesli zaś chodzi o teksty...Nic ciekawego, nic odkrywczego..Wszytsko to można przeczytać w Internecie dzień wczesniej lub obejrzeć w TV. Mało ciekawych lokalnych informacji i za dużo sportu.
            I moja ostatnia uwaga- podoba mi się ich dodatek telewizyjny, sporo kanałów dali, tylko, ze trochę zlewają się wszytskie te strony, tak pod względem graficznym.
            • Gość: kaprys Re: strona www - totalne dno IP: *.icpnet.pl 17.11.05, 23:11
              Konopielka - rozumiem, że wizualnie Ci się podoba, ale merytorycznie - nie. Czy
              zatem będziesz kupować, czy nie?
              Bo ja mam podobne zdanie, ale nie wiem czy wyciagamy podobne wnioski. Żeby było
              jasność - ja już nie kupuję, bo zawartość merytoryczna jest kluczowa.
              • konopielka80 Re: strona www - totalne dno 18.11.05, 09:20
                Kaprys- rozumiem Ciebie bardzo dobrze. Otóż kupować nie zamierzam. Przejrzeć czasem w kiosku , czemu nie...ale kupowac..szkoda mi pieniędzy. Treść to podstawa, ładne obrazki mogę sobie pooglądać w pierwszej, lepszej babskiej gazecie..
    • bumciacho Re: >> NOWY DZIEN 17.11.05, 21:12
      Gość portalu: popik napisał(a):

> totalnie beznadziejne logo Czy wszystkie gazety i tygodniki w polsce musza
      > miec bialo czerwone logo?
      >
      > malo oryginalne > ciekawe jaka bedzie tresc
      >
      > pierwszy mumer powinni z meterem gratis rozdac

IMHO ten dziennik jest właśnie kierowany do osób, dla których najważniejsze są
      fajne kolory i obrazki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka