Gość: gość Re: Moda na seksizm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.05, 12:39 To będzie najbardziej opustoszały sklep w tych dniach... Bo wiadomo jak panowie lubią zakupy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Moda na seksizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:13 Zapomnieliście o liczniej grupie nabywców jaką są homoseksualiści.I to oni będą najpewniej klientami sklepu w owym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: Moda na seksizm IP: *.stacje.agora.pl 17.11.05, 13:13 Gratuluję beznadziejnego pomysłu. Przynajmniej wiem jaki sklep od dzisiaj omijać. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Taaa? 17.11.05, 13:19 A to dlaczego? ;) Bo sam nie umiesz kupic sobie ciuchu? Bo trzeba sie komus podlizac wyglaszajac taka teze na "bee"? Bo taka doktryna w Agorze? Kobieta Cie zbije? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: Taaa? IP: *.stacje.agora.pl 17.11.05, 13:31 Ależ Ty masz spaczony obraz. Kompleksiki jakieś? Tak? No szkoda, że się czepiasz bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Chopie... 17.11.05, 13:42 Probuje tylko na Tobie wymusic, abys sam sobie odpowiedzial, DLACZEGO tak bez zastanowienia oglaszam bojkot. Troche reflekcji nikomu jeszcze nie zaszkodzilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: Chopie... IP: *.stacje.agora.pl 17.11.05, 14:06 Ty ogłaszasz bojkot? Ciekawe. Z Twoich postów to nie wynika. Byłbym przysiągł, że pierwszy polecisz do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Chopie... 17.11.05, 14:18 Literowka ;) A do tych sklepow nie wejde - nie po drodze mam ;) Tak zwyczajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Moda na seksizm IP: *.crowley.pl 17.11.05, 13:20 Niech sie Tally Weijl wali. Rany boskie, więcej żadnej szmaty tam nie kupię. I zadbam, żeby nie kupiła tam żadnej szmaty żadna moja znajoma. A kasy nam nie brakuje: jesteśmy świetnie wykształcone i na pewno nie czujemy się gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł ekspedientek też nie będzie w środku? IP: 213.17.174.* 17.11.05, 13:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel zawsze kupuje w tych sklepach. IP: 81.19.200.* 17.11.05, 13:25 w porownaniu z innymi przynajmniej jakosc jest dobra. No i niestety ceny tez sa wyzsze, ale co tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Poprostu przestane tam kupowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:39 Babka przegiela pale i tyle. Zreszta jezeli ktos dziala w przestrzeni publicznej to powinny sie na niego rozciagac przepisy dotyczace organow publicznych w niektorych sferach, nie sadzicie? Rownosc traktowania w placowkach handlowych ze wzgledu na plec powinna byc zapewniona, a RPO powinien miec mozliwosc interwancji w takim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar A co można kupić mając 194?! Przykrótkie "gatki" 17.11.05, 13:41 Jak większość facetów miłośnikiem zakupów nie jestem, a progi sklepów przekraczam z nietajoną niechęcią. Tyle tylko, że w przeciwieństwie do większości panów mam co do tego dodatkowy powód. A mianowicie mój wzrost - 194 cm. Zdaję sobie sprawę, że wysoki jestem lecz nigdy nie miałem z tym problemów.. chyba, że musiałem kupić sobie ubranie. Wprawdzie ostatnimi laty sytuacja się poprawiła i sprzedawczynie nie rozkładają bezradnie rąk twierdząc, że w całym asortymencie nie znajdzie się na mnie żadna(!) para spodni, bluza etc. Jednak prawdziwą "frajdą" sa dla mnie zakupy obuwia. Okazuje się, że rozmiar 47 - mimo, iż w teorii jest standarowo wykonywany (numeracja do 48) praktycznie jest dostepny chyba tylko dla wybranych. I nie dotyczy to bazarowego chłamu, ale teoretycznie chcących uchodzić za "markowe" firm. Wchodzisz do salony, gdzie średnia cena waha się w granicach 200-300 zl i jak w kabarecie TEY "nie ma, nie ma, nie ma...". Po wyjściu z 3. placówki masz już serdecznie dość i aby komus nie nabluzgac wychodzisz pospiesznie na świeże powietrze. A co zostaje? Chodzenie w butach sprotowych do marynarki. Paranoja. Społeczeństwo mamy podobno coraz wyższe, ale "standaryzacja" dla co poniektórych zatrzymała się między 41-44. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Nie jest tak zle... 17.11.05, 19:32 Mozna kupic buty, sa sklepy z duza rozmiarowka, trzeba tylko wiedziec, gdzie :) Moj "Pan i Wladca" ma podobny do Ciebie wzrost i rozmiar buta. Chodzi do tych sklepow, w ktorych wie, ze moze dostac obuwie w swoim rozmiarze i szlus :) Tez na pewno takie sklepy namierzyles albo namierzysz. A swoja droga - mialam kolezanke, ktorej stopa miala rozmiar 42-43, w zaleznosci od rozmiarowki. Ta dopiero miala problem. Sprobuj kupic na taka noge dowolne damskie buty, szpilki na przykład. Horror! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemądre Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:53 sadze ze to glupota mowic, czy wytykac przez reklamy oraz tworzyc stereotypy ze to mezczyzna jest gorszy od kobiety czy na odwrot. ktos wtyka nas do szufladek bo ma z tego kase, a my barany dajemy soba manipulowac gryzac sie na forum. prawda jest ze wiekszosc kobiet nie moze zyc bez mezczyzn, i na odwrot. tak jestesmy biologicznie zaprogramowani. byloby milej gdyby nikt nikogo nie dyskryminowal za plec (co innego za glupote). wszystko schodzi na psy, wiec moze zaczelibysmy sie troche szanowac, bo zadna kobieta nie chce by jej wybrany mezczyzna zostal obwolany np "workiem ze sperma" (bo takie sluchy wsrod feministek chodza), a zaden mezczyzna nie chce raczej spedzic zycia z "miesem wokol dziury" czy "workiem na sperme".pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: substanz szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:55 sadze ze to glupota mowic, czy wytykac przez reklamy oraz tworzyc stereotypy ze to mezczyzna jest gorszy od kobiety czy na odwrot. ktos wtyka nas do szufladek bo ma z tego kase, a my barany dajemy soba manipulowac gryzac sie na forum. prawda jest ze wiekszosc kobiet nie moze zyc bez mezczyzn, i na odwrot. tak jestesmy biologicznie zaprogramowani. byloby milej gdyby nikt nikogo nie dyskryminowal za plec (co innego za glupote). wszystko schodzi na psy, wiec moze zaczelibysmy sie troche szanowac, bo zadna kobieta nie chce by jej wybrany mezczyzna zostal obwolany np "workiem ze sperma" (bo takie sluchy wsrod feministek chodza), a zaden mezczyzna nie chce raczej spedzic zycia z "miesem wokol dziury" czy "workiem na sperme".pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: substanz niemadre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:56 sadze ze to glupota mowic, czy wytykac przez reklamy oraz tworzyc stereotypy ze to mezczyzna jest gorszy od kobiety czy na odwrot. ktos wtyka nas do szufladek bo ma z tego kase, a my barany dajemy soba manipulowac gryzac sie na forum. prawda jest ze wiekszosc kobiet nie moze zyc bez mezczyzn, i na odwrot. tak jestesmy biologicznie zaprogramowani. byloby milej gdyby nikt nikogo nie dyskryminowal za plec (co innego za glupote). wszystko schodzi na psy, wiec moze zaczelibysmy sie troche szanowac, bo zadna kobieta nie chce by jej wybrany mezczyzna zostal obwolany np "workiem ze sperma" (bo takie sluchy wsrod feministek chodza), a zaden mezczyzna nie chce raczej spedzic zycia z "miesem wokol dziury" czy "workiem na sperme".pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:57 szefowa tej kampanii nie przewidziała, że ubrania swoim panom kupują właśnie najczęściej panie i one "ciągają" ich do sklepów. to jest gol, ale samobój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika <a href="http://www.spf.com/#" target="_blank">www.spf.com/# IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 17.11.05, 15:21 Proponuje pisac maile z pretensjami(jeżeli takie macie)- jeżeli akcja Wam się nie spodobała. Ale koniecznie na maila Hiszpańskiego(ciekawe, czy wiedzą o akcji w Polsce-moze cala akcja to działanie konkurencji... :) Niech właściciele Sprinfielda wiedzą, że właśnie traca klientów w Polsce. "Zasada klient-nasz pan" obowiązuje w Europie Zachodniej, u nas można ludzi "opluwac"-tam o klienta sie zabiega(i o jego pieniadze). Nawet w takich drobnych sprawach należy interweniowac, jeżeli czujesz sie dyskryminowana,-ny czy poprostu źle traktowana przez firmę- zareaguj- na tym polega demokracja. Gdyby sklep z damską odzieza wystawił znaczek "zakaz wstepu facetom"- też bym go bojkotowała. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek triumf feminizmu 17.11.05, 14:08 Hm. Jeśli reklamy proszków do prania adresowane są do panów, swiadczy to chyba o przemianie obyczajowej. Najwyraźniej mężczyźni, chociaż w części, przejęli rolę gospodyń domowych. Feministki powinny chyba triumfować a nie drzeć szaty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P popieram ten sklep :) IP: *.chello.pl 17.11.05, 14:20 Bardzo podoba mi się pomysł nie wpuszaczania kobiet do męskich sklepów - myślicie, że tylko mężczyźni wkurzają się, jak są z kobietami na zakupach? Gdybym miała złotówkę na każdą okazję gdy musiałam mówić "Tak, kochanie, dobrze wyglądasz w tych spodniach... Nie, ten nadruk na koszulce nie jest za duży"..., albo "Czy jesteś pewien, że to co masz na myśli w ogóle produkują?" byłabym już bogata... A tak wystarczy powiedzieć, że poczekam przed sklepem, bo mnie nie wpuszczą i mam o tyle stresu mniej :) Niech tylko te piłkarzyki wystawią na zewnątrz i napiszą, że to tylko dla kobiet, a postaram się, aby moja druga połowa była stałym klientem :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 :)))))))) 17.11.05, 14:29 Z tymi pilkarzykami to faktycznie musza tak zrobic!!!!! Super pomysl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Del Polskie społeczeństwo jest przykre IP: 217.197.76.* 17.11.05, 14:28 Ja osobiście nie daję się dyskryminowac ani w pracy, ani w rodzinie, mąż ma w domu takie same obowiązki co ja i jeśli będę miała córkę i syna to dopilnuję, żeby oboje nauczyli się gotowac, prasowac itp. Nie chcę, żeby jakaś kobieta kiedyś przez mojego syna płakała bo niczego nie umie, a niestety tak wychowuje się chłopaków w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suchy Re: Polskie społeczeństwo jest przykre IP: *.dentalclub.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:33 A u nas jest podział prac domowych, bo najzwyczjaniej w świecie każdy robi to co umie najlepiej: jak ja powieszę pranie to wygląda jak psu z gardła a jak Moja to nawet większości prasowć nie trzeba, z kolei do kuchni wpuszczam ją tylko do zagotowania wody na herbatę. Ergo: przede wszystkim trzeba MYŚLEĆ, a wszystkie uogólnienia typu baba to chłop tamto są do dupy i na tym wszystko bazuje w tym świecie -niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Splin Re: Polskie społeczeństwo jest przykre IP: *.gprs.plus.pl 31.07.08, 16:54 Del kocham Cię po prostu! Jesteś super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FacetWawa Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 14:29 SPRINGFIELD = TANDETA. Nie mam nic przeciwko takim akcjom, ale i tak nie przyciagnie mnie to do sklepu. Bylem tam juz pare razy i nic ciekawego nie znalazlem. Marne te ubranka. Sa ciekawsze marki. p.s. Moze skoro bedzie to meski tydzien, to hociaz jakies hostessy nagie zaproście. Chyba, ze to tydzien dla gejów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betka Re: Moda na seksizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 14:34 Wg mnie to świadczy przede wszystkim o poziomie naszych panów. Gdyby ich to nie kręciło nikt nie reklamowałby sie w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trufel Re: Moda na seksizm IP: *.catv.net.pl 17.11.05, 14:41 kretynski pomysl tepej pindy dla cwiercinteligentow - niezly target ma firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieciatko1 Re: Moda na seksizm IP: 195.136.49.* 17.11.05, 14:47 Popieram autorke. Nie dajmy sie zaszufladkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m15 Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:11 środa-gdzie jesteś,robota czeka,szowiniści atakują-wracaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle No to drogie Panie ... IP: *.wienerberger.com.pl 17.11.05, 15:29 wiecie już w którym sklepie nie kupować mężowi krawata , czy koszuli. Niech pójdą z torbami, to się może zorientują, że kobieta to też a może przede wszystkim ich klient. A tą Panią od marketingu to bym zwolniła za działanie na szkodę firmy. W końcu powinna wiedzieć , że odzieć to nie piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr reklama Re: Moda na seksizm IP: *.ext.ids.pl 17.11.05, 15:49 czekam na reklame gdzie facet bije kobietę bo nie była posłuszna Odpowiedz Link Zgłoś
misza1000 Zabawa zyletka 17.11.05, 16:00 Kilka lat temu moja szefowa osobiscie poswiecila duuuuza ilos swojego czasu i energii na spowodowanie wyrzucenia z pracy inzyniera mechanika, pracownika z innego niz jej dzialu, posiadajacego wiecej niz cwiercwieczny staz pracy, za to, ze w czasie narady stwierdzil poirytowany: "No to jest takie proste, ze nawet kobieta by to zrozumiala!" Firma dala mu wprawdzie polroczny platny urlop (na znalezienie nowej pracy), ale gdy po tym urolpie pojawil sie w pracy - w koncu go wywalili na serio. Ciezko mi sobie wyobrazic kwote, na jaka moja szefowa pozwala by do sadu ten sklep od "pomyslow markentingowych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IJ A "Kino na obcasach"?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:02 A jak w kinach były seanse pod hasłem "Kino na obcasach" to na sale wstęp miały tylko panie i nie wpuszczano facetów; wtedy wielkiej afery nie było. A jak do sklepu nie wpuszcza się kobiet to wielka dyskryminacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomek Re: Moda na seksizm IP: *.wroclaw.mm.pl 17.11.05, 16:05 glupie gadanie, mnie to nie kreci:] taka "reklama" jest g.... warta. A swoja droga zauwazyliscie ze autotorami tych reklam sa kobiety??wiec pier....e o szowinzmie meskim nic tu nie ma do rzeczy. Te reklamy uwłaczaja nie tylko kobietom , ale także mężczyznom , bo traktuja ich jak samcow. Odpowiedz Link Zgłoś