Gość: zip IP: *.chello.pl 22.11.05, 11:21 elo WWO, szacuneczek dla was, jestescie numer 1 w kraju! Doniu i Teki won :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: To my jesteśmy hip-hop 22.11.05, 13:57 > elo WWO, szacuneczek dla was, jestescie numer 1 w kraju! Doniu i Teki won :) wszystko sie zgadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec JOŁ JOŁ JOŁ MADAFAKA Pozdro Nigers!!! IP: *.chello.pl 22.11.05, 14:11 Ale te zespoliki sa smieszne, mysla ze jak pomachaja lapami i zaloza zloty lancuch to juz robia muzyke. Odpowiedz Link Zgłoś
martin_j Re: JOŁ JOŁ JOŁ MADAFAKA Pozdro Nigers!!! 22.11.05, 14:18 spec jestes super:) a ty kurfa co robisz napiertalsz ciagle na forum jakies fleki i sam nie ruszysz tupy... Zaznaczam ze nie lubie hip hopu ale mi kolesie ni eprzszkadzaja niech robia co chca byle nie krzywdzili nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan barf.... IP: *.chello.pl 22.11.05, 16:36 rzygać mi się chce jak słyszę nastoletni przegrańcy po zawodówce (albo nawet i nie) zaczynają prezentować w chamskich i wulgarnych swoje "dojrzałe" poglądy i "monumentalne" doświadczenie życiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL CZEK THIS AUT MADA FAKA ..U TOKIN TO MEE ?! :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:08 Behehehe dokładniee, czarnuchy są żałooośne jak Jay i Cichy Bob :P ..jak ten Komuch MezZo ! W Każdym ! szanującym sie geccie Zostali by zbluzgani i zdymani w dymiące otwory .. :P (vide "Witaj w krainie gdzie obcy ginie, sk..") behe ite wstawki THX C2H5OH ..CCCP YOYOYO ..BuBuBu , coś tam k ..Ziołooo Browar Dragi Jazdaaa ZioMM !! Chooociaż akurat O.S.T.R., Tede, Łona - Respect Chłopaki .. aTe wszystkie podróby podrób murzynów "do piachu czarnuchU" (Chopaki nie Płaczą akt 4 sc 6) yoOOŁ !P P S Dodam jedynie isz :U nasz na dzielni 4Don rulez, takiego frajerstwa, długim badylem nie tykamy ..ZIOMMM !! !P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee eech, studenciak IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 22:56 w d(/§ byles g§"$% widziales... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL MÓW MI (eMSi) WUJU .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 04:39 TWOJEGO STAREGO, TAM WIDZIAŁEM buuEeehehheee O, Pardonsiu : TWEGO, JARECKIEGO ..ZiOOOOMM !P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s "Muzyka" czarnego marginesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:00 Obejrzyjcie sobie film "Crash", ale pewnie nie obejrzycie, bo ten film wymaga trochę inteligencji. Tam nawet murzyni się wstydzą tej "muzyki". To dźwięki samego czarnego dna drabiny społecznej. Bełkotliwe popierdywanie matołów, którzy ledwo potrafią sklecić dwa zdania proste w niepoprawnym angielskim. A inne matoły kupują ich płyty za grube miliony, choć podobno są biedni i nie mają co jeść. To jakby nasze disco-polo tylko bardziej wulgarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.petrus.com.pl 22.11.05, 14:28 album jeszcze nie podbil serc fanow bo go zwyczajnie nie ma:/ jest obsuwa w premierze, z 15.11 przesuneli ja na 28.11 wiec sie okaze za tydz. coz to za kozak bedzie, ale cos czuje ze bedzie, licze przynajmniej na czesc, ktora stworzyl Sokol. peace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:34 prawdziwy hip hop skonczyl sie z momentem jak stal sie popularny i zaczela wszystkim krecic kaska. juz nie rozhodza sie demowki tedego czy innych. posluchajcie tamtego brzmienia i tego co teraz jest. oburzaja sie bo wiecej ludzi do koryta, walcza o kase wiec co maja mowic? hh to nie tamci, to tylko my. szczerze to tamci sa disco hh a wam niewiele brakuje. na wies nie jedziecie bo nie da sie zarobic a jeszcze by was ktos obsmial przy okazji z konkurencji. i wtedy "to tylko on bylby prawdziwy hip hop" no ale komera rzadzi sie swoimi prawami i nie da sie tego zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SanchoPansa hip hop IP: 193.238.14.* 22.11.05, 14:49 Wszyscy są prekursorami rapu Polskiego. Prekursorzy rapu to k44. Dziękuję narra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRJ Re: To my jesteśmy hip-hop IP: 217.153.131.* 22.11.05, 15:01 Wielkie pozdro ze Śródmieścia Warszawy i z Kielc. Szacunek dla WWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskie odmiany Dres-rap, lom-rap,Lep-rap,Rydz-rap i Kaczy poop IP: 152.75.137.* 22.11.05, 15:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jOŁMEN Re: Oj,Oj, Oj Kosher rap! IP: *.chello.pl 22.11.05, 15:21 qwa przynajmniej sa szczerzey i sciamniaja, piszesz ze K44 to prekursorzy, jasne, ale WWO nie? Molesta? Tede? dla Ciebie nie sa prekurosaormai bo sa z W- wy? qwa nie rzoumiem, tego, przecie nie twierdza, se JEDYNYMI... anyway szacun dla nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorilas Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.itma.pwr.wroc.pl 22.11.05, 15:28 tak tak, spiewacie o wartosciach, rzucacie gornolotne slowa, zeby kazdemu sie wydawalo, ze spiewacie o rzeczach wielkich, a przewaznie to nie rozumiecie co to slowo znaczy. krzykniecie pare razy "honor", "ojczyzna" i sie uwazacie za nie wiadomo kogo. dlatego sie Wam wlasnie nalezy - "szacuneczek" bo szacunek to na pewno nie. nie lubicie byc oceniani przez uogolnienia, ale oczywiscie paru studentow olewajacych hymn stanowi dla Was obraz przyszlosci narodu. to prosze bardzo: rzeczywiscie, przyszloscia narodu powinni byc nieustajaco ujarani hip-popowcy z dyplomem zawodowki, spedzajacy zycie w bramie. dobre uogolnienie? ehhh czegoz sie nie mowi i nie pisze dla "tych paru polskich zlotych" czy tam "pelenow" jak to Wy czy Wam podobni spiewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr funkenstein Re: To my jesteśmy hip-hop IP: 143.58.124.* 22.11.05, 16:37 prwadziwa, rasowa wiocha a najbardziej podoba mi sie stwierdzenie "nasza kultura" ZENADA Odpowiedz Link Zgłoś
nienautyzm XXX 22.11.05, 16:51 KILLA FAMILLA !!!!! KILLA FAMILLA !!!!! KILLA FAMILLA !!!!! KILLA FAMILLA !!!!! ---- EASY JERZY I RESPEKT SIE NALEZY :::::::100 % FREE SILICONE FREE ZONE!!!::::::: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudus. Re: XXX IP: *.dyn.iinet.net.au 23.11.05, 03:17 hehe kila famila:) dawno temu nad morzem spiewalismy razem " skaczcie do gory jak kkury:)" pozdro jurek. . czy radiowoz 913 nadal jezdzi po targowku? pozdro z australii. dudus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty rapfan Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.5.15.vie.surfer.at 22.11.05, 16:55 a co to w ogole ten polski hip-hop?Jedna wielka jazda w kierunku korytka.Pozdrawiam. ROCK AND ROLL RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIKI Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:58 MOZE NAJPIERW POSLUCHAJ TEJ PLYT A PUZNIEJ WYRAZ SWOJE ZDANIE ALE I TAK SENSU TYCH SLOW I PRZEKAZU NIGDY NIE ZROZUMIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razor HH, rap to shit jakich mało, wartości bliskie zeru IP: *.comtegra.pl 22.11.05, 18:06 to nie artyści..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Evil Re: To my jesteśmy hip-hop IP: 195.150.233.* 22.11.05, 18:18 Po pierwsze, szacunek dla WWO!!! Po drugie, do piachu z Mezo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodybag Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.server.ntli.net 22.11.05, 21:00 biedni mali niewolnicy filozofii piaskownicy... zenada. mowia o scenie o jednosci a jednoczesnie bez ogrodek mowia ze teh chu...owy, ten sie sprzedal itd. a poziom tekstow to juz nie pomne... Łona rulez...ale o czym my tu mowimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorgi Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.range86-135.btcentralplus.com 22.11.05, 19:30 Londyn pozdrawia.......!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
odnowainfo to już czas by odpocząć chłopcy 22.11.05, 21:01 Ratujcie! Sokole i ty drugi, kłapciaty Jędkerze... TO MY JESTEŚMY PRAWDZIWY HIP HOP... tudzież JEST W POLSCE KILKU ARTYSTÓW HIP HOPOWYCH, KTÓRZY LANSUJĄ SIĘ NA BIAŁYCH CZARNUCHÓW ( WYWIAD Z RADIA BIS )... a WY ?? Ostatni Ślizg, czy wasze teledyski, czy nawet temat tego artykułu... kopiecie sobie dolek, dołek przez który w oczach dobrych wykonawców tego gatunku, możecie mieć mniejszy szacunek jak składy typu "mój kumpel robi dobry HIP HOP to czemu ja mam też nie spróbować?" Zasłaniacie się BOGNĄ, nie znam jej osobiście, ale jeśli sz.p. Bogna z pełnym szacunkiem podchodzi do tego co teraz tworzycie... po co były te audycje lat temu 7? Już nie pamiętam. Zrobiliście z tej kultury, kulturę - DISCO.. Hip Hop = DISCO, proste! Mam nadzieję, że dobrze zdajecie sobie sprawę z tego jak bardzo staliście się prostaccy. I żal mi muzyki, którą lat temu 6 tak bardzo podbudowywałem swój każdy dzień. Pozdrowienia dla "prawdziwych" MOLESTA, WWO, ZIPERA. ps. nie toleruje hip hopu od 4 lat, odkąd nijaki TEDE i w/w składy zaczęli robić pseudo czarną muzykę.. z poważaniem Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plik Re: To my jesteśmy hip-hop IP: 80.51.167.* 22.11.05, 21:22 PROSTO! chała raus............z hiphopolowciami zrobimy to co hitler z żydami Odpowiedz Link Zgłoś
marcin060482 [...] 22.11.05, 22:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:22 po pierwsze czy muzyka mozna nazywać cois, co polega na tym, ze jakis DJ (patrz Debil J****) miksuje tzw. "bit(ch)y" zas "artysta" (?) rapuje jakies słowa co ma byc piosenką?? prawdziwa muzyka to byla za czasów moich rodziców (czasy Pink Floyda, Marilion, Prodigy, AC/DC, Kombi, Perfectu Metallici czy Nirvany) jak teraz takie zespoly jak System of a Down, Korn, Nightwish, Raphsody, czy Rammstein. Zapewne pojawia sie komentarze, ze autor tego komentarza (czyli ja). jest zapalonym metalowcem, to sie grubo myli. po prostu jest to muzyka, którą da sie sluchać Odpowiedz Link Zgłoś
odnowainfo DO KOLEGI MICHAŁ 22.11.05, 22:34 DO KOLEGI MICHAŁ Drogi chłopcze, może nie warto oceniać czegoś czego nie rozumiesz, czegoś w czym nie siedzisz od "dawna". Może nadal przebywaj w tym swoim gitarowym świecie i nie otwieraj się na gatunki takie jak choćby ( MOŻLIWE, ŻE NIE SŁYSZAŁEŚ O CZYMŚ TAKIM ) JAZZ, POEZJA ŚPIEWANA TUDZIEŻ PIOSENKA AKTORSKA, POETYCKA... Zapomniałbym... Debilem to zastanów się prosze, czy pierwsze nie powinieneś siebie nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 23:02 mamie powiedziales o wielkich przemysleniach? powiedz, ucieszy sie1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:45 i tu cie mam. sluchalem HH przez roku i jka oceniam ta muzyke to widzisz, zaś jesli chodzi o poezje spiewana, czy jazz albo blues, to nie martw sie, znam Hendriksa, Armstronga albo Santane. a poza tym gitara czy perkusjasa instrumentami (wazny elemnt muzyki, tak mi sie przynajmniej wydaję) niż jakis "mikser" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: commonbe Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:18 Michał powiniennes jeszcze napisac jakiego hip-hopu sluchales przez ten rok. Poza tym to co napisales w poprzednim poscie o tym, ze Prodigy to zespol z tego okresu co Pink Floyd od razu pokazuje jak wieeelka jest Twoja wiedza o muzyce. Jesli masz ochote wysmiac HH tylko dlatego, ze wydaje Ci sie prymitywny to przesluchaj najpierw płyty Łony, OSTR, Fisza. Potem jesli chcesz sięgnij sobie po Common'a, Mos Def'a, Talib'a Kweli, moze Nas'a i Jurassic 5. Jesli mowisz ze DJ to kretyn to najpierw stań przy gramofonie i sprobuj cokolwiek tam stworzyc. Bez zadnej zlosliwosci wroze Ci zero sukcesow. Ja przeszedlem juz przez bardzo wiele gatunkow muzyki. Przez ostatnie 8 lat sluchalem tylko i wylacznie HH. Nie, nie nosze ogromnych spodni, nie klnę jak szewc, nie stosuje jakiegos glupawego slangu. Teraz oprocz sluchania bardzo mocno wyselekcjonowanego HH slucham muzyki elektronicznej: Hotelu Costes, Buddha Bar, De-Phazz, Jazzanova. Mysle wiec ze sluchanie tego "kretynskiego" HH jak wielu sadzi, nie wplynela destrukcyjnie na moj mozg i gust. Pozdrawiam i zycze wiecej dystansu i otwarcia na swiat:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bestia81 Re: To my jesteśmy hip-hop 23.11.05, 09:15 ja slucham najchetniej ekstremalnej muzyki metalowej ale nie gardze hip-hopem. po prostu mnie nie kreci. natomiast NIGDY nie powiem, ze to chlam albo ze byle petak potrafilby to zrobic. w sumie miedzy wszystkimi rodzajami muzyki nie ma zadnej roznicy oprocz jednej, jedynej - chodzi o to, ze jest to zawsze sposob przekazania jakichs swoich doznan, pogladow (jak zwal tak zwal) estetycznych. ktos lubi jak koles na scenie napier*ala w gary a drugi drze sie do mikrofonu, a ktos inny woli jak z glosnikow leci spokojna (nie zawsze) samplowana muzyka (bity z plyty i tak dalej) a koles na scenie giba sie w takt i rymuje. i tu jest estetyka, i tu jest estetyka. jak ktos woli gibanie i bity z plyty (upraszczam, ale tylko po to zeby troche podkoloryzowac) - no to fajnie, ale nie powinno sie mowic ze to co go kreci "to nie jest prawdziwa muzyka" ktos tu napisal ze prawdziwa muzyka to Pink Floyd, Marillion, Metallica...no ja tez lubie te kapele, mam od groma ich plyt, ale, cholera, oni jak zaczynali to tez ich opluwali. te kapele nie zapelnialy poczatkowo stadionow i hal koncertowych...jak zaczynali byly inne gusty - a oni te gusty zmienili, dlatego teraz mozna mowic ze "Metallica to muzyka"... nie chce stawiac na rowni Metalliki i np. Fifty Centa (nawet nie wiem, czy to hip hop, dla mnie tak ale ja sie na tym nie znam, wiec jesli sie myle to przepraszam). chce tylko powiedziec ze i im, i jemu CHODZI O TO SAMO - przekazac to co maja do powiedzenia poprzez muzyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buczacz KALIBER 44 IP: *.elpos.net 23.11.05, 10:06 Kaliber 44, Paktofonika, to prekursorzy, klasyka, a nie te kupy jak wwo, suczki moje panienki donie i caly ten dzisiejszy szit. a i pozdro dla Łony, i 52 Dębiec :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eudezet Re: KALIBER 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:34 ta tylko jeden z tych twoich "prekursorow" zacpal sie i wyskoczyl z okna na glowke :) poza tym to w dupie byles gowno widziales i gowno wiesz ... tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anti rap Re: KALIBER 44 IP: *.5.15.vie.surfer.at 23.11.05, 11:43 widze ze dyskusja jest na poziomie tego waszego hiphapu Odpowiedz Link Zgłoś
commonbe Re: KALIBER 44 23.11.05, 12:31 Hehehe, powiedz mi anti rap co tak naprawde wiesz o hip-hopie. Jakie slyszales plyty, moze masz jakas wiedze o tym skad wziela sie ta kultura? TAK jest to kultura, mimo ze wiele osob na pewno zaraz napisze ze to tylko bezmyslne klapanie dziobem. Jesli wyciagasz swoje wnioski na podstawie tego co widzisz w TV lub tego, ze chlopaki z klatek pijacy piwo to ta banda co slucha HH to proponuje w ogole nie wypowiadac sie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 18:18 jakiego HH słuchalem?? No miedzy innymi OSTR, Łony lub Eminema (przyznaje, niektore teksty sa naprawde mocne). Warto jednka zauwazyc, ze to, co teraz te 50Centy, czy inne peje zrobily z tzw. czarna muzyką. Natomiast dzisiejsze zepoly metalowe staraja sie trzymac poziom. Weźmy przyklad Another Break the Wall Korna albo remixy Mansona. A epoka Pink Floyda, czy Prodigy.No cóz, przeciez mam prawo sie pomylic, zreszta ma dopiero 14 lat :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek TMSW Re: TYLKO WYJATKOWE OKOLICZNOŚCI SĄ PRAWDZIWE !!!! IP: *.wireless.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 20:01 POZdro dla was chłopaki.Ja tez uważam że jakiś tam mezo co śpiewa o aniolach ... to frajer... ZIP W KRAKOWIE liczy sie.. pozdrawiam was cały KRAKÓW WARSZAWĘ i GDAŃSK oraz WROCŁAW.... TSW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Assa* Hyhyhy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:32 " Nie chodzi o to, że to jest „polska odmiana rapu”, to jest hip-hop połączony z disco polo " Heh , wypowiedz na poziomie dzieciaka z gimnazjum. NIe spodziewałam się czegoś takiego i to jeszcze od Sokoła.. ehh ... " To my jesteśmy prawdziwy hip-hop" to zostawie bez komentarza Jedno z nielicznych mądrych wypowiedzi w wywiadzie : " Deszczu: W Polsce nie ma nawet porządnej rozgłośni z rapem, tej muzyki słucha masa ludzi. Na Zachodzie w promocje angażują się poważne firmy, a u nas? Stacje niczym się nie różnią - wszędzie ta sama papka. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIKI Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:49 BRAWO BRAWO WWO!!!!!!!!!!KAWAŁ DOBREJ ROBOTY.WIELKI SZACUNECZEK I HONOR,MOZE DOPIERO TERAZ POLSAK ZROZUMIE CO ZNACZY DOBRY HIP HOP.WIELKIE DZIEKI I POZDROWIENA DLA WSZYSTKICH,KTÓRZY SIE PRZYCZYNILI DO POWSTANIA NOWEGO ALBUMU WWO,MISTRZOSTWO ŚWIATA.CO TU DUZO GADAC TO DOTRZE TYLKO DO TYCH DO KTURYCH MA DOTRZEC.WYMIATACIE NA POLSKIEJ SCENIE JAK DLA MNIE NR.1.POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: To my jesteśmy hip-hop IP: *.elsat.net.pl 01.12.05, 18:54 szacuneczek dla Sokola od rudyslaskiej Odpowiedz Link Zgłoś