Dodaj do ulubionych

Abonament albo komornik

IP: *.devs.futuro.pl 07.12.05, 10:44
A ja nie płacę i nie będę płacić. TV oglądam sporadycznie i gł. TVN. Jak
sobie pomyslę, że miałabym płacić aż 15 zł (!!!!!!!!) miesięcznie i
współpłacić za fascynujące programy np: z Kamelem (randka w ciemno) czy
tandetny adventure z B. Pawlikowską czy coś w tym stylu. Nie mam ŻADNEGO
wpływu na to co oglądam w TV publicznej i nie zamierzam się dokładać do
kilkutysięcznych pensji przezenterów. Jak za coś płacę to chcę mieć na to
wpływ oglądać ciekawe filmy (nie koniecznie podczas świąt po raz 10 Kevin sam
w domu), programy kulturalne w ludzkich godz. (nie o 23). Jak mam płacić
abonament to niech TV publiczna zrezygnuje z reklam. Stacje komercyjne
świetnie sobie radzą bez abonamentu i nie narzekają a TV publiczna i reklamy
i abonament i nie wiadomo co a co w zamian sitcom Lokatorzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala.b30 Re: Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:49
      Pismo wzywające do stawienia się na poczcie dostał mój dziadek. Problem w tym,
      że on nie żyje już od dwóch lat :/
      • Gość: iza Re: Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:23
        Dokladnie to samo dotyczy mojej babci. To jest po prostu kpina.
        • Gość: fpv Re: Abonament albo komornik IP: *.autocom.pl 07.12.05, 16:40
          Pier**le! Nie mam zamiaru płacić złodziejom z rządu za to, że kupiłem sobie telewizor! Chyba, że umawiamy się, że rząd każdemu funduje telewizor, a w ramach wdzięczności społeczeństwo co miesiąc opłaca abonament.

Poza tym już płacę jeden abonament za kablówkę, ale tam za 50 PLNów mam 60 kanałów.
      • elfhelm moja babcia dostała takie wezwanie... ale... 07.12.05, 21:35
        jest jeden mały problem - zmarła 17 lat temu (abonament zresztą mój ojciec
        płaci dość regularnie)
    • Gość: kat bandycki kraj IP: *.atm2-0-1301191.0x50a3af66.svgnxx3.customer.tele.dk 07.12.05, 10:50
      1. nalezy zlikwidowac krritv.
      2. tvp- powinna byc w calosci finansowana z budzetu, powinna zostac
      drastycznie zredukowana, pozbawiona komercji i chlamu. 50% redukcje wydatkow
      tvp powinny byc przeprowadzone natychmiast. ma sie ograniczac wylacznie do
      programow kulturalno -oswiatowych i wiadomosci.
      3. bandytow od koryta sejmowego, przesladujacych najslabszych w
      spoleczenstwie- nalezy natychmiast zaczac karac finansowo za kazda
      nieobecnosc w sejmie i generalnie stworzyc szereg przepisow dyscyplinujacych,
      ktore umozliwia jakas kontrole spoleczna nad ta rozbestwiona halastra.
      • jimmyjazz Re: bandycki kraj 07.12.05, 11:18
        Gość portalu: kat napisał(a):

> 2. tvp- powinna byc w calosci finansowana z budzetu, powinna zostac
        > drastycznie zredukowana, pozbawiona komercji i chlamu. 50% redukcje wydatkow
        > tvp powinny byc przeprowadzone natychmiast. ma sie ograniczac wylacznie do
        > programow kulturalno -oswiatowych i wiadomosci.

Jedno się z drugim kłóci. Finansowana z budżetu i redukcja wydatków??? Żadna
        instytucja żyjąca z podatków nie jest w stanie działać ranio i efektywnie. Ich
        budżety okresla się na zasadzie - ile wydaliście w zeszłym roku + parę procent
        podwyżki.
        Sprywatyzować TVP poprzez giełdę. I ból z głowy.
        • Gość: Trickster Re: bandycki kraj IP: 217.97.232.* 07.12.05, 15:55
          A ja prędzej wystawię telewozor na śmietnik, niż zapłacę zasr*** złamanego grosza za ten tzw. abonament. Czemu np. państwowe zakłady produkujące mrożonki nie dostają kasy z abonamentu od lodówek i zamrażarek, co?
      • Gość: hure mich Bandyckie kraje: np. UK i BRD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:20
        Tam też jest abonament, a reklamy i chłam są nadawane.
        • Gość: kotek Re: Bandyckie kraje: np. UK i BRD IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.12.05, 16:39
          Abonament jest niezgodny z konstytucją " Każdy ma prawo do uzyskania informacji
          z innych źródeł " TVP opiera opłaty abonamentowe na domniemaniu , Jak chcą
          pobierać "abonament " to dzisiaj są techniczne możliwości żeby zakodować dla
          tych co chcą płacić i już spoko !! A od normalnych obywateli którzy chcą mieć
          innego dostawcę informacji np.komenrcyjne stacje radiowe czy TV wara odwalcie
          się gamonie co takie bzdety wymyślają !!! Polska to wolny kraj - są stacje
          komercyjne którzy nie pobierają żadnego abonamentu dlaczego to publiczna niby TV
          ma mieć przywileje ??? Nie płacić nic nikomu nie zrobią niech sobie straszą !!!
    • Gość: Jack A za co Waniek zrobi zakupy! KASA MUSI BYĆ!!! IP: *.icpnet.pl 07.12.05, 10:51
      Niestety to kolejny przykład bezmyślnie stanowionego w naszym kraju prawa.
      Wielu emerytów i niepełnosprawnych bedzie zmuszonych płacić anonament ot
      chociażby dlatego, że w mieszkaniu mieszkają z więcej niż dwiema osobami
      dorosłymi !! OSOBY KTÓRE NIE ZAREJESTROWAŁY SWOICH ODBIORNIKÓW SKRĘCAJĄ SIĘ ZE
      ŚMIECHU BO NADAL NIE BĘDĄ PŁACIĆ SKŁADKI NA MAFIĘ OJ SORRY TO JEST NA KRRITV I
      TVP !!!!!
      • Gość: uosiu Waniek i tak zrobi zakupy za twoje podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:53
        Pieniądze z abonamentu nie idą na pensję pani Waniek - KRRiTV jest finansowana
        z budżetu, czyli z naszych podatków. Te pieniądze idą na państwowe radio i
        telewizję, dzięki czemu uzyskuje ona dużo większe przychody niż komercyjne, bo
        z reklam może korzystać na tych samych prawach, co one, i tak samo
        podporządkowuje program pod maksymalizację zysków z reklam. A więc chodzi o to,
        żeby prezes TVP miał z czego robić zakupy, i to większe niż prezes TVN.
    • Gość: coca cola light Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:55
      jeszcze tego brakowalo, zebym rejestrowala swoj telewizor i placila tym szujom
      w warszawce! wystarczajaco duzo place i tak! a robia z kraju rydzykowo! nie
      bede placic! a ze przepisy sa durne? to nie nowosc.
    • Gość: fricik Re: Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:09
      Masz rację też nie płacę bo podpisałam umowę z kablówką a nie z TVP, niech oni
      się dogadują,nie mam najmniejszego zamiaru zapłacić dlaczego nie muszę płacić
      za Polsat czy TVN, Telewizja niech zakoduje odpłatnie swoje programy i
      zobaczymy kto je wykupi???
      • Gość: magdaszek Re: Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:38
        Ja tez mam kablówkę. Zupełnie sie z Tobą zgadzam. Gdyby nie kanały tematyczne
        Discovery, BBC, czy national geographic to nie byłoby czego oglądac. Moge
        zrezygnowac z I i II w TVP, baaaaardzo chętnie. Niech sie dranie zakoduja, a ja
        ich na pewno nie wykupie. Taki chłam? A na swieta znowu bedzie Kewin sam w
        domu.
        A skoro "abonament" zwany jest w prawie podatkiem od odbiornika (a przecież
        płaciłam VAT przy zakupie, ale to nie wystarczy, no nie?), to moze jeszcze
        wprowadżmy podatek od posiadania lodówki, suszarki do włosów, kuchenki,
        piecyka... itd, itd...
      • Gość: łucja Re: Abonament albo komornik IP: 217.153.6.* 07.12.05, 15:58
        macie racje nie płaccie ja tez mam kablowke dwa razy karac nie mozna za to samo
        przestepstwo płace kablowce i wara !!
      • Gość: ksw Re: Abonament albo komornik IP: *.pl / *.pronets.pl 07.12.05, 17:30
        No ale wtedy banda nieudaczników nie poradziłą by sobie na wolnym rynku!! Każdy
        nieudacznik bedzie dązył do tego aby siedziec i nic nie robić poza zgarnianiem
        códzej kasy!! A kasa na ich pensje to jest troszkę za duża!1 Czemu jakiś
        prezenter TVP dostaje miesięcznie 80 tyś zł???!! Taka głupia pacynka która
        czyta z kartki tekst i durnowato podryguje przy tym, coś takiego to ja bym tez
        mógł robic!! A spokojnie wystarczyło by aby dostawali miesięcznie 5 tys zł
        brutto, bo to i tak wysoka pensja jak na ich przydatność!!! Jeżeli w prywatnej
        TV dzięki jego pracy stacja robi duży obrót to niech zarabia i 1 milion/month,
        ale w państwówce wszystko jest ustawowe i kominowe....
    • Gość: Oborzony Re: Abonament albo komornik IP: *.man.poznan.pl 07.12.05, 11:10
      To jest skandal proponuje na www.wp.pl poczytac kto dostaje takie wezwania moja
      babcia dostala sek w tym ze od 10 lat nie zyje :/
    • Gość: pawels Ten sejm tego nie zmieni - PIS gorszy niż wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:20
      Jak powiedziała posłanka PO ten sejm tego nie zmieni. PIS to zwykła
      kryptokomuna wycierająca sobie twarz Kościołem...
      • Gość: co Ten Sejm może to zmienić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:31
        Kiedy ten Sejm miał "wszystko" zmienić? Przecież pracuje tylko kilka dni i
        jeszcze tacy jak pani K. krzyczą: "Ten Sejm niczego nie zmieni". Paranoja
        zakompleksionych mamrotów.
        Obywatele, jeżeli widzicie coś do zmiany - piszcie o tym do Prezydenta, Sejmu,
        Senatu, Ministerstw. Natomiast nie komunikujcie się w tych sprawach z tzw.
        polityczną opozycją, bo ta zawsze działa destruktywnie, aby w koncu dostać się
        do stołków.
      • Gość: lex Jest rada!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:35
        W Polsce istnieje prawo pozwalajace lokatorowi nie wpuszczać do swojego
        mieszkania NIKOGO takiego jak poborca podatkowy (podatki za psy), pracownik
        poczty (w sprawie abonamentu) itd. Jeżeli nie wpóścicie walącego w wasze drzwi
        fircyka, nikt wam nic nie zrobi! Ale uwaga, jeśli przekroczy próg, to bedzie
        problem.
        • Gość: Sherwood Re: Jest rada!!! IP: *.e-pwn.pl 07.12.05, 14:02
          A wogóle to głupie - co ma poczta do telewizji i dlaczego jedna firma robi
          swoich prywatnych szpiegów z pracowników drugiej firmy?
          • Gość: lex Re: Jest rada!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:39
            Masz rację! Trzeba być nieustannie czujnym, eh!
    • Gość: dziodzio Re: Abonament albo komornik IP: 213.199.198.* 07.12.05, 11:23
      Do wyboru są dwie drogi. Albo zlikwidować abonament, albo zaprzestać emisji
      reklam i skutecznie ściągać abo. Oczywiście wolę brak abonamentu, bo tvp i tak
      utrzymuje się z reklam, więc po co ta abonamentowa fikcja. Poza tym gdzie niby
      ta misja tvp? Mistrzostwa piłki skopanej zakodowane, brak transmisji z
      losowania, jakieś badziewne programy z dobrze bawiącym się towarzystwem
      telewizyjnej wzajemnej adoracji. I jeszcze te plany stworzenia kanałów
      tematycznych. Zakodowanych!?! Skandal.
      Cieszę się, że są wreszcie rozsądne głosy polityków )posłanka PO), oby jeszcze
      wprowadzić to w życie.
      • Gość: Wku..ony Re: Abonament albo komornik IP: 194.246.107.* 07.12.05, 12:52
        Niech najpierw zlikwidują darmozjadów w telewizji. KRRiTV i Wańkowa ile
        zrabiają a dziennikarze niektrzy ponad 50 tys. Wankowa niech zaprzestnie
        jeździć takim drogim służbowym samochodem i robić w godzinach pracy zakupy,. To
        jest wszystko chore. Płacę za ASTER CITY 50 zł. i nie wiem cholera po co
        jeszcze za jakąś telewizje. Niech ich szlag trafi złodziei!!!!! Niech mi
        zabiorą - odetną te programy I i II promagra za które mam płacić bo mnie te
        programuy nie interesują. A nie zmuszaja do płacenia.
        • pe1 Re: Abonament albo komornik 07.12.05, 16:13
          coś ci się pomyliło, biedaku

waniek nie pracuje dla tvp, a to tvp dostaje abonament. waniek żyje z naszych
          podatków.
    • Gość: romka Takie pismo przyszło do mojej śp. babci, IP: *.chello.pl 07.12.05, 11:27
      a babcia już 13 lat nie żyje...
    • Gość: niro Re: Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:28
      Nie rozumiem po co niektorzy ( co dziwne jeszcze ponoc w wiekszosci) placa ten
      durny abonament. Ludzie opamietajcie sie ! Finansujecie cwaniakow .
    • ipez Re: Abonament albo komornik 07.12.05, 11:30
      Za ta dziadostwo co puszczaja w tv publicznej, niech się pocałują w dup.,
      debile, nie chce oglądać od przedszkola do opola itp. dziadostwa, tv publiczna
      to żenada, zresztą, żeby trafić na cos dobrego to po 22:00 albo później.
    • Gość: spooh Re: Abonament albo komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:31
      Kurde, nie dość, że za beznadziejny program tvp kosi ogromną forsę, to jeszcze
      panstwo im dopłaca żeby zasponsorować rencistom tą papkę? Czy telewizja jest
      dobrem niezbędnym do życia?
      Sam nie mam tv i nie zamierzam mieć, ale na tvp, jak się okazuję - płacę swoimi
      podatkami D-:
      • 2kotunia1 Re: Abonament albo komornik 07.12.05, 11:53
        Ludzie zbuntujmy sie w końcu. Przecież płacimy za chałę, która może jest dobra
        dla moheru i spółki. Przecież to już wymiotować nie ma czym, jak słyszę te
        zapowiedzi programowe ( jak nie wartości WC to amerykańska demokracja, olać
        cały abonament, jak mam płacić to chcę wiedzieć, że będę oglądał choć
        przyzwoite - niezależne, nieogłupiające bez cholernych podtekstów, że świnia to
        czerwona, a drób najlepszy jest biały lub czarny. Nie będę płacił. TV
        praktycznie nie oglądam, ale słucham "trójki"i tego "wspaniałego durnia" niby
        korespondenta z Włoch, a faktycznie z Watykanu. Wiecie kto to?
    • Gość: wynton Re: Co jest potrzebne do oglądaniaTV na komputerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:38
      Co jest potrzebne do oglądania tv(niekoniecznie tvp) na komputerze? Mam tuner satelitarny i chcę go podłaczyc do komputera. Czy i w tym przypadku muszę płacić abonament? Chyba nie, bo jest to podatek od "mania" telewizora. Czy kablowkę też można podłączyć do kompa? Oszczędziłoby się na abonamencie tp sa i rtv.
      • Gość: wynton Co jest potrzebne do oglądaniaTV na komputerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 11:41
        Sorki , zapomniałam skasować re w temacie.
        • jimmyjazz Karta telewizyjna. 07.12.05, 12:07
          Podpinasz kabel antenowy, troszkę poustawiać i wio
          • Gość: Trickster Re: Karta telewizyjna. IP: 217.97.232.* 07.12.05, 15:58
            Można też użyć np magnetowidu jako tunera i podłączyć go do starego monitora od Amigi, czy Atari. Niestety, o ile wiem, nieawno zmieniono przepisy i karta telewizyjna oraz tuner w magnetowidzie już podpadają pod abonament.
            • Gość: mihau nic nie wiem o zmianach w przepisach, a tuner mają IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 07.12.05, 16:38
              wbudowany karty graficzne z oznaczeniem "all in wonder"

p....przyć KRRiT :P ......choć to może się jej spodobać.....
              • Gość: praktyk Re: nic nie wiem o zmianach w przepisach, a tuner IP: *.icpnet.pl 07.12.05, 20:30
                > p....przyć KRRiT :P ......choć to może się jej spodobać.....

niektórzy ludzie są naprawdę tępi.
      • kotek.filemon Re: Co jest potrzebne do oglądaniaTV na komputerz 07.12.05, 12:47
        Gość portalu: wynton napisał(a):

> Co jest potrzebne do oglądania tv(niekoniecznie tvp) na komputerze? Mam tuner s
        > atelitarny i chcę go podłaczyc do komputera. Czy i w tym przypadku muszę płacić
        > abonament? Chyba nie, bo jest to podatek od "mania" telewizora. Czy kablowkę t
        > eż można podłączyć do kompa? Oszczędziłoby się na abonamencie tp sa i rtv.

Odpowiedź już masz - karta telewizyjna. No i dobrej klasy monitor, żebyś miał na
        czym oglądać. Nie musisz płacić abonamentu. Jest luka w ustawie bo obejmuje ona
        WYŁĄCZNIE radioodbiorniki i telewizory. Ale czytałem, że już chcą majstrować
        żeby objąć też komputerowe tunery TV. Za szybko bym się tego nie obawiał -
        zacofanie technologiczne polskich władz i urzędów nadal całkiem spore, niech
        żyją w błogiej nieświadomości...
        • Gość: wynton Re: Co jest potrzebne do oglądaniaTV na komputerz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:55
          Dzięki kotku.filemonku. Jadę kupić karte telewizyjną. Podłączę na próbę i satelite, i kablowkę.
          Niech się wypchają z podatkiem od telewizora. Płacący za kabel lub talerz musza płacić podwójnie. Jak słusznie ktoś wyżej zauważył: albo tzw.abonament albo reklamy.
          • Gość: karambol To po co im podpowiadacie IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.12.05, 16:05
            Siedzi sobie taki urzednik, zwłaszcza nowy, przeglada z nudów forum i kiedy
            przeczyta to co napisaliscie, sporządzi notatkę służbową, żeby sie wykazać i
            nagle oswieceni, wszechwiedzący członkowie Rady nałożą abonament na inne "źródła
            przesyłania obrazu i dźwięku" w Polsce.
    • natalia_sankowska1 Re: Abonament albo komornik 07.12.05, 11:50
      Słuchajcie, ale ten "abonament" w świetle prawa wcale abonamentem nie jest,
      stąd tzw. USTAWODAWCA cwanie założył, że mają go płacić wszyscy: i ci mający
      kablówkę, i ci z "satelitami", i ci ze zwykła anteną. Bo jest to "OPŁATA ZA
      UŻYWANIE TELE- I RADIOODBIORNIKA"!!! No i jesteśmy w idiotycznej sytuacji:
      używamy, więc musimy placić (nawiasem mówiąc, jak UŻYWAMY telewizora jako
      mebla, to ciągle go używamy).
      Jest to podatek, nie abonament. Tego typu podatki na samym początku
      masowej "telewizacji" płacono praktycznie we wszystkich krajach, lecz stopniowo
      jego pobierania z właścicieli zaniechano, wliczając jednorazową kwotę w cenę
      urządzenia i sciągając te pieniądze z producentów. z czasem o tym tez
      zapomniano...
      • Gość: zdzisiek Re: Abonament albo komornik IP: 212.160.172.* 07.12.05, 12:32
        "Abonament" RTV to kolejny przykład złodziejeskiego państwa. Płacę za kablówkę
        i nie zamierzam płacić 2 x za to samo. Niech "niepolityczni" z PIS którzy
        niedługo będą mieli TVP jako folwark zapłacą za reklamy swojej partii.
        • Gość: hure mich Re: Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:21
          Ale o które złodziejskie państwo chodzi? O Wlk. Brytanię czy Niemcy?
          • Gość: bum - cyk - cyk Re: Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:32
            Rozchodzi się oczywiście o Czechosłowację niestety...
      • Gość: Sherwood Strach się bać IP: *.e-pwn.pl 07.12.05, 15:05
        > Jest to podatek, nie abonament. Tego typu podatki na samym początku
        > masowej "telewizacji" płacono praktycznie we wszystkich krajach,

Właśnie. Jak to się stało że powstał abonament? Ktoś wymyślił telewizję. Władze
        wymyśliły, że to niezły sposób na mieszanie ludziom w głowach i wprowadziły opłatę.

A co z internetem? Boję się, że władza pewnego dnia dojdzie do wniosku, że skoro
        media w internecie, portale itp i też jest to powszechne to utworzą Krajową radę
        internetu i mediów elektronicznych i każą na nią płacić.
        • pe1 Re: Strach się bać 07.12.05, 16:17
          opłata abonamentowa nie idzie na krrtiv, nie mieszaj pojęć
    • Gość: m Re: Abonament albo komornik IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 07.12.05, 12:12
      Śmieszne bardzo poczta jeszcze na tym robi kasę. Wysyła zwykłe listy starszym
      osobom, w których ich straszy, że muszą dopełnić formalności na poczcie. A co
      by było gdyby list zaginął? Od razu komornik? Nawiasem mówiąc biedni
      listonosze, w tak beznadziejną pogodę, w beznadziejnym kraju muszą roznosić
      beznadziejne listy. To jest Polska właśnie ...
    • Gość: Radziecki Abonament albo komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:47
      W takim razie  żądam od tElewizji pOlskiej przyznanie mi odszkodowania z tytułu zmuszania do
      oglądania reklam przed i po ich (i tak durnowatych :))programach. Ja zapłacę abonament a oni mi za
      oglądanie reklam.
      Stawiam postulat albo reklamy bez abonamentu albo abonament bez reklam w tElewizji pOlskiej.
      Sekunda reklamy kosztuje taką kasę że dla wszytkich nas starczy pieniędzy na odszkodowania.
      • Gość: hektor 100 tys. podpisów potrzeba do ustawy obywatelskiej IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.12.05, 16:08
        Jak nie przegłosują ustawy o rozwiązaniu KRRiTV wniesionej przez obywateli to
        nie głosować na nich.
        • pe1 Re: 100 tys. podpisów potrzeba do ustawy obywatel 07.12.05, 16:18
          to nie krritv ściąga abonament, matole
    • Gość: tesia Re: Abonament albo komornik IP: 213.155.175.* 07.12.05, 13:24
      proponuje dla naszych ustawodawców obowiązek "mania telewibzduro" , bo
      przecież nie ma takiego obowiązku . Oglądam przez telewizor filmy a nie bzdury
      z tvpI lub II od czasu wiadomości w tvn lub polsacie Reszta to totalna
      bzdurownia , a jaki jest obowiązek mieć sprawny odbiornik tv . Chyba takiego
      nie ma
    • mr.yez Re: Abonament albo komornik 07.12.05, 13:49
      "Ciekawe jest to, że zmiany prawa nie dotkną osób, które w ogóle nie zarejestrowały odbiorników RTV i nie płacą abonamentu. Poczta Polska nie ma ich bowiem na swoich listach. Nadal więc będą mogli omijać prawo."

I o to bandytom piszącym ustawy chodzi. Dobrać się do kieszeni tym najbardziej uczciwym i bezbronnym - bo wiadomo, że ci zapłacą.
      Takie prawo, które w momencie powstawania od razu zakłada i zachęca popełnianie wykroczeń, to jakaś mafia, a nie prawo.

Powoli poznajemy nowe oficjalne znaczenie słów: "prawo" i "sprawiedliwość".
    • antidotumm Re: Abonament albo komornik 07.12.05, 13:57
      Pismo dostal tez moj ojciec. Nie zyje od 15 lat. Kazali na poczcie przyniesc akt
      zgonu, chociaz telewizor przeszedl na mame, ktora abonament placi.
    • trzeszczy1 Re: Abonament albo komornik 07.12.05, 14:32
      moja babcia, gdyby żyła, też musiałaby iść na pocztę. Umarła 10 lat temu co nie
      przeszkodziło Poczcie Polskiej przysłać zaproszenie do odwiedzin w celu
      potwierdzenia iż ulga jej przysługuje. Ciekawe ile forsy poszło w błoto na
      takie zawiadomienia? Może jeszcze jest to podstawą do analiz statystycznych
      dotyczących osób uprawnionych do korzystania z ulgi? Miodas, miodas nad
      miodasami!
    • Gość: sosenka! Re: Abonament albo komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:34
      ale bzdury tu piszą! tytuły wykonawcze za abonament rtv w urzędach skarbowych
      nie widziano od połowy roku 1997!Działy egzekucyjne uporały się z tym fantem na
      podstawie zmian jakie nastąpiły mniej więcej w końcówce 96 roku. A od tego czasu
      to chyba nikt nie ściąga tych zaległości...więc jak ma się podnieść to zawalisko
      trwające 8 lat?. a druga bajka to taka- z czego ludzie mają to płacić? bez pracy
      pozostaje duży procent społeczeństwa, drugie tyle jest w rozjechane po innych
      krajach i pewnie robią tu za martwe dusze, a reszta ma oddać marny grosz z
      wypłaty najniższej krajowej? założę się, że większość dobrze uposażonych nie
      płaci...
    • Gość: tadek-34_jozef@tle Re: Abonament albo komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:58
      Ja TV pr: I, II, II wogóle nie oglądam, bo tam nic ciekawego nie ma. Oglądam
      tylko TVN24. Płacę abonament , ale krew mnie zalewa, że płacę na KRRTV panią
      Waniek Kiedyś Kwiatkowskiego, Czarzastych itd. Skoro inne programy świetnie
      sobie radzą bez abonamentu to na co idą kolosalne pieniądze z maszych
      abonametów, skoro reklam w TVP jest więcej niż w TVN24? Należałoby powołać
      komisję sejmową która zbadałaby na co idą nasze pieniądze. Członkowie KRRIT
      chyba nie mają wstydu. Ile biorą rocznie pieniędzy w formie pensji, premii,
      nagród itd to jest tajemnica. Płacę, wiuęc powinienem wiedzieć.
      • Gość: Kuba Re: Abonament albo komornik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:12
        Żyjemy w kraju, gdzie złodziej ma się dobrze i będzie miał się jeszcze lepiej,
        bo bandyci poprzedniej kadencji uchwalili przepisy pod siebie. Aby ściągnąć
        forsę z tych, co jeszcze pracują i utrzymać Waniek i jej podobnych. I na osłodę
        każą nam oglądać sejmobzdury, A kolesi,którym powinęła się noga(Sobotka!) nie
        oddamy do pierdla,tylko ich ułaskawimy!Aby ludkowie nie szemrali, to zrobi się
        dym z "becikowego" i aborcji. I niech się kręci!Koryta nie oddamy!!!!!!!!!!!!
      • pe1 Re: Abonament albo komornik 07.12.05, 16:21
        kolejny matoł: KRRTV to nie jest TVP! nie myl podstawowych pojęć!!!

KR jest finansowana z budżetu, a twój abo idzie na firmę pt. TVP!
        • mobbick Danusia..? 07.12.05, 18:15
          Serdecznie Panią witam na forum :)
    • Gość: Jarema Re: Abonament albo komornik IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 07.12.05, 15:17
      Powiedzmy, że osoba nie płaci abonamentu od 10 lat, bo ukończyła wtedy 75 lat.
      Teraz ma lat 85. Co więc ta osoba ma potwierdzić na poczcie? Może, że nie ma
      teraz mniej lat niż 10 lat temu. To teraz trzeba udowodnić, że z upływem czasu
      człowiek może być tylko starszy a nie młodszy? Może Pani Danuta wyjaśni.
    • Gość: dalton Re: Abonament albo komornik IP: *.bremultibank.com.pl 07.12.05, 15:42
      Debilizm!!!!!!! Jak ktoś ukończył 75 lat to teraz musi udowodnić, ze się nie
      odmłodził!!!!!! Co za kretyn to wymyslił???????????? Dajcie mi go prosze bo
      musze mu coś ręcznie wypersfadować!!!! Ręcę mi opadły już dawno ale jeszcze
      nzajdę siłę!!!!!!!!!
      • Gość: beholder Radiomagnetofon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:48
        Z tego wynika, ze pownienem placic za sam fakt posiadania nieuzywanego radia w radiomagnetofonie z cd. Czy ktos ma dobra pile? To sobie wytne :) A powaznie - czy w tym, krajuw ogole jest mozliwe kupienie przenosnego magnetofonu BEZ radia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka