Dodaj do ulubionych

W Polsce nie robię!

• Gość: Emigrant Re: W Polsce nie robię! IP: *.pools.arcor-ip.net 07.02.06, 09:39
      Tak to juz jest,ze Polacy szukaja zawsze winy u innych.Polska nie potrzebuje
      wrogow-wykancza sie poprostu sama.Winny jest zawsze kos inny raz sa to Niemcy
      albo Zydzi, innam razem Unia Europejska,albo kapitalisci, komunisci, Ruski.
      Kiedy wreszcie zrozumiecie?, ze musicie sami rozwiazac swoje problemy.
      Jestem pewny,ze zaraz znajdzie sie jakis "patriota", ktory bedzie chcial mnie
      obrazic i wyzwie od zdrajcow,ale mnie to nie rusza. Wyemigrowalem z Polski, bo
      doszlem do wniosku, ze szkoda czasu i energi.
      • wylkot Re: W Polsce nie robię! 07.02.06, 09:47
        Gość portalu: Emigrant napisał(a):

> Tak to juz jest,ze Polacy szukaja zawsze winy u innych.Polska nie potrzebuje
        > wrogow-wykancza sie poprostu sama.Winny jest zawsze kos inny raz sa to Niemcy
        > albo Zydzi, innam razem Unia Europejska,albo kapitalisci, komunisci, Ruski.
        > Kiedy wreszcie zrozumiecie?, ze musicie sami rozwiazac swoje problemy.
        > Jestem pewny,ze zaraz znajdzie sie jakis "patriota", ktory bedzie chcial mnie
        > obrazic i wyzwie od zdrajcow,ale mnie to nie rusza. Wyemigrowalem z Polski,
        bo
        > doszlem do wniosku, ze szkoda czasu i energi.

Niestety masz rację. Pozdrowienia, chociaż żem nie emigrant.
      • Gość: natural7 Re: W Polsce nie robię! IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 07.02.06, 10:15
        > Kiedy wreszcie zrozumiecie?, ze musicie sami rozwiazac swoje problemy.
        Bo my wolimy solidarnie okradać się nawzajem zamiast solidnie każdy pracować na
        siebie.
        • wylkot Re: W Polsce nie robię! 07.02.06, 10:18
          Gość portalu: natural7 napisał(a):

> > Kiedy wreszcie zrozumiecie?, ze musicie sami rozwiazac swoje problemy.
          > Bo my wolimy solidarnie okradać się nawzajem zamiast solidnie każdy pracować
          na
          >
          > siebie.

A piękna nauka przyszła skąd? A czy nie przypadkiem od amerykańskiej emigracji??
          • Gość: natural7 Re: W Polsce nie robię! IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 07.02.06, 13:40
            Z Poslka panie z Polsaka pracuje tutaj od 19roku życia i wiele widziłem.
    • Gość: Gość Re: W Polsce nie robię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:41
      Proszę o wyjaśnienie, co to znaczy "nielegalny" wyjazd. Cytuję: "Wiemy, że skala
      nielegalnych wyjazdów za granicę jest duża (...) - mówi Andrzej Zybała, rzecznik
      Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej". Czy wyjazdy za granicę bez zgody
      organów są już w Polsce zakazane i przez to nielegalne? Czy może bezrobotny ma
      już obowiązek zdawania paszportu na komisariacie?
      Skoro nie, ów urzędnik obraził wszystkich wyjeżdżających, którzy nie mając
      żadnej pomocy ze strony MPiPS próbują jakoś poradzić sobie na własną rękę.

• bozena90 Re: W Polsce nie robię! 07.02.06, 09:46
      Witam. Pani Magda Swanson ma bardzo słabą wyobraźnię, skoro nie wyobraża sobie,
      żeby ktoś przez pięć lat żył bez dochodu i pracy.To bardzo proste.Można
      pozostawać na utrzymaniu współmałżonka który pracuje.U nas w kraju jak zwykle
      wkłada się wszystkich uczciwych i nie do "jednego worka". Jest wiele osób,
      które chciałyby uczciwie pracować i mieć możliwości zarobków takich, żeby się
      nie poniżać, nie korzystac ze wsparcia MOPS-u i nie widzieć szyderczego
      uśmiechu na ustach znajomych i sąsiadów, gdy pytamy ich,czy nie wiedzą o jakimś
      wolnym etacie. W Polsce ktoś kto stracił pracę i nie może znależć innej
      to "nieudacznik i leser", a nie osoba załamana i zagubiona w tym "gąszczu
      cynizmu"
      • Gość: hoho Re: W Polsce nie robię! IP: 80.48.254.* 07.02.06, 09:52
        bozena90 napisała:

> Witam. Pani Magda Swanson ma bardzo słabą wyobraźnię, skoro nie wyobraża
        sobie,
        >
        > żeby ktoś przez pięć lat żył bez dochodu i pracy.To bardzo proste
        ...

Pewnie ma - gdzie, a nie ma - z kim.
    • Gość: szatan Re: W Polsce nie robię! IP: *.allegro.pl 07.02.06, 09:51
      "skala nielegalnych wyjazdów za granicę jest duża" - o co chodzi?
      • Gość: corgan chodzi o to ze ludzie wyjedżają a nie powinni hehe IP: *.chello.pl 07.02.06, 10:00
        bo muszą tutaj budowac dobrobyt pracując za 800 zł netto :))
        • Gość: Karolina Re: chodzi o to ze ludzie wyjedżają a nie powinni IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.06, 13:06
          Brawo, dokladnie, dobrobyt w tak skorumpowanym kraju, jakim jest Polska.
          Sama wyjechalam, pracuje legalnie, a z UP musialam sie wyrejestrowac w momencie
          meldunku zagranica juz, wiec nie piszcie ze ktos oszukuje kraj, w ktorym na
          podstawowe badania medyczne z bolem mozna dostac skierowanie lekarskie!
          W Polsce nie ma przyszlosci i nie bedzie, a tym wszystkim ktorzy wahaja sie
          wyjechac z Polski powiem 1001 razy, ze nie ma nad czym sie zastanawiac.
    • Gość: gość Re: W Polsce nie robię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:56
      sam byłem długo bezrobotny, zmuszony byłem podpisywać się co miesiąc.
      bezpłatna opieka zdrowotna dla bezrobotnych? zawrotne rzeczy biurokraci rzeczą
    • Gość: bydgoszczanin u nas do urzędu pracy trzeba chodzić IP: *.tvgawex.pl 07.02.06, 10:06
      raz w miesiącu (obowiązkowo!) niewiem skąd taki termin że co pół roku
      jak zwykle GW się nie postarała?!?! bo nie sądze że każdy urząd pracy ma swoje
      przepisy oddolnie?
    • Gość: veri PiS -SKOŃCZCIE Z NIMI -TO ZAWODOWI BEZROBOTNI IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.06, 10:06
      WRESZCIE MÓWI SIĘ O FAKCIE TZW BEZROBOTNYCH-PROFESJONALISTÓW.BYĆ W POLSCE
      BEZROBOTNYM TO LEPSZY INTERES NIŻ PRACOWAĆ NP.JAKO NAUCZYCIEL.CI LUDZIE MAJĄ
      DUŻO KASY I ZERO STRESU.DOJĄ NASZE PAŃSTWO JAK CHCĄ.A PAŃSTWO NIEUDOLNE NIE
      MOŻE SIĘ DOLICZYĆ ,JAK LICZEBNA TO JEST GRUPA.
      ZAWSZE MNIE DZIWIŁA TA ARYTMETYKA DOT. BEZROBOTNYCH ,ALE MIAŁEM PRZECZUCIE,ŻE
      20% TO FIKCJA URZĘDOWA,BO BEZROBOCIE FAKTYCZNE MOŻE WYNOSIĆ OK.12%.
      ALE PAŃSTWO STAĆ NA FINANSOWANIE UBEZPIECZEŃ ZDROWOTNYCH DLA UDAWACZY.
      RZĄDZIE MARCINKIEWICZA -SKOŃCZYĆ TE WSZYSTKIE LEWE INTERESY !!!!
      BĘDĄ WRESZCIE POLSKĘ SZANOWAĆ...NIE WSPOMNĘ TUTAJ O 30-LETNICH RENCISTACH
      ZAPIEPRZAJĄCYCH NA BUDOWACH W CAŁEJ UNII.CI TO MAJĄ SIĘ DOPIERO DOBRZE.I NIKT
      OD LAT ICH NIE RUSZA.MÓJ ZNAJOMY -RENCISTA OD KILKUNASTU LAT-PROWADZI FIRMĘ
      BUDOWLANĄ W NIEMCZECH I ZATRUDNIA LUDZI /NA CZARNO/ A W POLSCE ZUS WYPŁACA MU
      CO MIESIĄC GRZECZNIE RENTĘ INWALIDZKĄ.A ON MA DOM Z BASENEM I OGRZEWA GO OLEJEM.
      DOBRE -CO? FAKT AUTENTYCZNY.MOGĘ PODAĆ WIELE PRZYKŁADÓW.
      • wylkot Re: PiS -SKOŃCZCIE Z NIMI -TO ZAWODOWI BEZROBOTNI 07.02.06, 10:15
        Gość portalu: veri napisał(a):

> WRESZCIE MÓWI SIĘ O FAKCIE TZW BEZROBOTNYCH-PROFESJONALISTÓW
        ...

Czemu piszesz o tym na forum, a nie do prokuratora?
        Ukrywanie przestępstwa jest przestępstwem.
    • Gość: natural7 Re: W Polsce nie robię! IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 07.02.06, 10:08
      Jak jeszcze ktoś napisze że mieliśmy w Polsce liberalizm to przypie.. mu
      osobiście.
      • Gość: as Re: W Polsce nie robię! IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 07.02.06, 10:26
        Gość portalu: natural7 napisał(a):

> Jak jeszcze ktoś napisze że mieliśmy w Polsce liberalizm to przypie.. mu
        > osobiście
        tal mielismy w polsce liberalizm
        w najgorszym złodziejskim wydaniu
        i co sie dziwic ze ludzie kombinuja nie dajac sie okradać
        • Gość: natural7 Re: W Polsce nie robię! IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 07.02.06, 10:30
          Gdybyśmy mieli w Polsce liberalizm jak twierdzisz to nie musiałbym, co miesiąc
          płacić haraczu dla ZUS-u a wzrost gospodarczy milibyśmy tak z 8% rocznie nie
          mówiąc o podatkach i skoro tak ten liberalizm zły to czemu chcecie żeby nie
          było wiz do USA?
    • Gość: bla Re: W Polsce nie robię! IP: *.skatteverket.se 07.02.06, 10:10
      A gdzie w statystyce mieszcza sie ci wszyscy "przedwczesni emeryci" ktorzy
      pobierajac zasilek przedemerytalny pracuja na czarno na pelny etat??
      Zatrudnijcie personel do wylapywania takich oszustow;ludzie dostana prace, rzad
      swoj podatek i zniknie troche szarej strefy.
      • Gość: hamas Re: durne rozwazania i demagogia IP: *.pools.arcor-ip.net 07.02.06, 10:16
        Moja znajoma ma taka sytuacja - wiek 49. Utrzymuje sie z garnuszka u dzieci i
        laski dobrych ludzi,ktorzy od czasu do czasu cos z ubrania podrzuca. Ma kat u
        dzieci. Jak w sredniowieczu. I to juz 3 albo 4 lata.
        • wylkot Re: durne rozwazania i demagogia 07.02.06, 10:21
          Gość portalu: hamas napisał(a):

> Moja znajoma ma taka sytuacja - wiek 49. Utrzymuje sie z garnuszka u dzieci i
          > laski dobrych ludzi,ktorzy od czasu do czasu cos z ubrania podrzuca. Ma kat u
          > dzieci. Jak w sredniowieczu. I to juz 3 albo 4 lata.

I czekała, naiwna, na kogoś z opieki spolecznej, a tu przychodzi kontrola:
          oddaj ubezpieczenie, nierobo!!!
      • Gość: corgan oni nie sa oszustami IP: *.chello.pl 07.02.06, 10:25
        Mają jakieś tam świadczenia, renty, moze emerytury i dodatkowo pracują.

Jakkolwiek to robią - lagalnie lub nie - wykorzystują możliwości i warunki
        jakie "stwarza" im państwo i ZUS. A że to są niekiedy patologiczne warunki i
        możliwości - no tak bywa....
      • Gość: ika Re: W Polsce nie robię! IP: *.kolonianet.pl 07.02.06, 10:27
        Halo, miłośnicy PiS, Samoob i LPR. Rozumiem, że te partie niedługo dporowadzą
        naszą gospodarkę do takiego stanu, że będzie lepiej jak w Niemczech, Anglii i
        Irlandii i tu będzie pracy od cholery? Po to żeście na nich głosowali?
      • rychu501 Re: W Polsce nie robię! 07.02.06, 12:04
        Gość bla ma racje takich ludzi jest mnóstwo nie tylko wczesnych emerytów ale i
        pełnych emetytów.
        Mój syn z z dwoma kolegami wyjechali do Londynu 27 czerwca 2005 roku pracy
        szukali 1,5 tygodnia, wszyscy znaleźli.
        kolega syna zachorował, syn z nim chodził do szpitala(zna dobrze angielski)nikt
        się nie pytał o ubezpieczenie (w tym czasie pracował i nie był zarejestrowany w
        HOME OFFICE (nie wiem czy dobrze piszę)
        W grudniu ten kolega był w Polsce, był u nas w domu , osobiście go pytałem czy
        KTOŚ pytał się o jego ubezpieczenie odpowiedział że NIE ( nawet w czasie tej
        choroby zapisał się do jakiejś pobliskiej przychodni)
        U nas musiałby umrzeć chyba
    • Gość: renata Re: W Polsce nie robię! IP: *.crowley.pl 07.02.06, 10:26
      A mój mąż nie pracuje od 4 lat! Bo mu się nie chce !!!!
    • Gość: Paweł Re: W Polsce nie robię! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.02.06, 10:40
      No cóż - takich właśnie kłamców i złodziei od lat utrzymuję prowadząc uczciwie
      firmę i płacąc podatki. Niestety, pomimo wszechobecnej w tym kraju religijności
      wielu ludzi nie rozumie, że okradając "państwo" okradają po prostu
      współobywateli.

• Gość: natural7 Re: W Polsce nie robię! IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 07.02.06, 10:47
        ty wredny liberale i kapitaliscie pewnie dorobiles sie na jakis przekretach juz
        my sie za ciebie zabierzemy. Znacjonalizować wszystkie sprywatyzowane
        zakłady !!!!
        • Gość: Paweł Re: W Polsce nie robię! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.02.06, 12:28
          Jasne, o mało co się nie przekręciłem, pracując czasem po 20 godzin na dobę.

A tak na poważnie, to mam małą - jednoosobową działalność usługową - wszystko
          co zarobię to wyłącznie efekt własnej pracy. Ale jestem już zmęczony państwowym
          rozdawnictwem, które różnym cwaniakom nabija kieszenie i w sytuacji, gdy ja
          miesięcznie płacę kilka tysięcy złotych składek ZUS, podatków, itd. inni
          pracują na czarno i dostają zasiłki dokładnie z tych pieniędzy. Coś tu jest
          pokręcone. Rozumiem opiekę nad chorymi, słabymi, pokrzywdzonymi przez los, ale
          jeśli system działa tak jak w tym artykule opisano, to należałoby go solidnie
          zmienić.
          • wylkot Re: W Polsce nie robię! 07.02.06, 13:20
            Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Jasne, o mało co się nie przekręciłem, pracując czasem po 20 godzin na dobę.
            >
            > A tak na poważnie, to mam małą - jednoosobową działalność usługową - wszystko
            > co zarobię to wyłącznie efekt własnej pracy. Ale jestem już zmęczony
            państwowym
            >
            > rozdawnictwem, które różnym cwaniakom nabija kieszenie i w sytuacji, gdy ja
            > miesięcznie płacę kilka tysięcy złotych składek ZUS, podatków, itd. inni
            > pracują na czarno i dostają zasiłki dokładnie z tych pieniędzy. Coś tu jest
            > pokręcone. Rozumiem opiekę nad chorymi, słabymi, pokrzywdzonymi przez los,
            ale
            > jeśli system działa tak jak w tym artykule opisano, to należałoby go solidnie
            > zmienić.

Kolejny post w którym pojawiają się jakieś zasiłki. Ludzie!!! Bezrobotni,
            którzy mają zasiłek dla bezrobotnych, to niewielka garstka. Nie mylcie-że
            wreszcie różnych emerytur pomostowych, diet członków rad nadzorczych, czy
            poselsko-senatorskich - z zasiłkami. Przecież media podają czasem ile np.
            zasiłku socjalnego dostają najbardziej potrzebujący. To wychodzi coś tam 50 zet-
            eł miesięcznie. I to wszystko!!!
            A jeśli ktoś wyłudza rentę - to do prokuratora, a nie na forum! Pewnie, że są
            takie przypadki i chyba niemało. Ale to nie są zasiłki! I wtedy sprawa nie
            dotyczy bezrobotnych, tylko prokuratora!
            Ale jeśli znam życie, to młodzi i absolwenci, którzy najczęściej wyjeżdżają,
            przeważnie żadnej renty nie mają, ani zasiłku tym bardziej.
            • Gość: Paweł Re: W Polsce nie robię! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.02.06, 13:30
              "Od półtora roku zarejestrowany jest w miejscowym urzędzie pracy, ale od roku
              pracuje na budowie w Belgii. - Żona dzięki temu, że nadal jestem teoretycznie
              bezrobotny, może uzyskać dodatek mieszkaniowy. Łatwiej też o inne świadczenia
              socjalne - wyjaśnia pan Adam."

Więc "pan Adam" zarabia (pewnie całkiem nieźle) w Belgii, a w Polsce inni
              ludzie pracują na dodatek mieszkaniowy i inne świadczenia socjalne dla jego
              żony. Jeśli to nie jest oszustwo to co nim jest?

• wylkot Re: W Polsce nie robię! 07.02.06, 13:53
                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> "Od półtora roku zarejestrowany jest w miejscowym urzędzie pracy, ale od roku
                > pracuje na budowie w Belgii. - Żona dzięki temu, że nadal jestem teoretycznie
                > bezrobotny, może uzyskać dodatek mieszkaniowy. Łatwiej też o inne świadczenia
                > socjalne - wyjaśnia pan Adam."
                >
                > Więc "pan Adam" zarabia (pewnie całkiem nieźle) w Belgii, a w Polsce inni
                > ludzie pracują na dodatek mieszkaniowy i inne świadczenia socjalne dla jego
                > żony. Jeśli to nie jest oszustwo to co nim jest?
                >

Ależ jest! I to karalne!
              • Gość: natural7 Re: W Polsce nie robię! IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 07.02.06, 14:37
                > Jeśli to nie jest oszustwo to co nim jest?
                Zaradność życiowa.
    • Gość: as Ten kto się tak wypowiada to dopiero nie ma wyobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:46
      żni! Nic dziwnego ż ew tym kraju tak jest jeśli rządzą i "ekspertami" radzącymi
      politykom są takie "inteligentne " osoby . Boże zmiłuj się nad Polską!
    • Gość: gosc:-) Re: W Polsce nie robię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:46
      A ty jak to sobie wyobrazasz? Moze mnie oswiecisz.
    • Gość: Krzys Prosty przepis na bezrobocie. IP: *.hsd1.wa.comcast.net 07.02.06, 10:55
      Chcialem kiedys zalozyc firme w Polsce, ale jak zaczalem czytac prawo i historie
      o ZUSie, urzedach skarbowych itd to mi sie odechcialo, zamiast tego pojechal do
      Angli i zalozylem tam - 15 min mi zajelo, podatki za 100 funtow rocznie robil mi
      ksiegowy, a jak raz mialem problem to urzad skarbowy zadzwonil i przepraszal, ze
      prawo tak skomplikowane (sic!).
      Zatrudnialem tylko 1 dodatkowa osobe (polke zreszta), ale przeciez moglem to
      robic w Polsce przyczyniajac sie do zmniejszenia bezrobocia (i zwiekszenia PKB),
      ale nie z takim prawem.
      Podobne zjawisko bylo we Francji gdzie studiowalem. Wszyscy z mojego roku co
      chcieli zalozyc firmy, robili to w Angli albo Irlandi.
      Teraz jestem w stanach (nie moglem zniesc angielskiej sluzby zdrowia) i chociaz
      pracuje dla kogos a nie dla siebie, to nie narzekam.
      Kilkoro znajomych z Polski bylo przerazonych, ze tutejsze (amerykanskie) prawo
      praktycznie nie chroni pracownikow (tzn. moga mnie zwolnic w kazdej chwili, i
      tylko tyle czasu dac cobym sie spakowal), ale wlasnie dzieki temu bezrobocie
      tutaj jest takie male (4.9%).
      Tak wiec przepis:
      1. Firme mozna zalozyc w 15 min - przez internet - na jednym formularzu (gdzie
      wpisuje sie adres i nazwe).
      2. Calkowita swoboda w zatrudnianiu i zwalnianiu.
      3. Likwidacja wiekszosci budzetu - tzn rzad nie powinno wydawac wiecej niz 25%
      PKB (20% byloby lepiej).

Oczywiscie ta sa tylko marzenia (chociaz historia pokazuje, ze im blizej kraj
      jest tego wzory tym bogatszy sie staje - zobacz Economic Freedom Index).

Aha - jeszcze podatki - powinny byc regresywne, tak wiec tacy, ktorzy sa
      najproduktywniejsi powinni byc nagradzani niska stawka, a niedojdy (tak jak
      "programista maszyn CNC, bez pracy od 6 lat") powinny byc karane wysoki
      podatkami jako obciazenie spoleczenstwa.

Powodzenia w epitetach w stosunku do mojej osoby :-)

Pozdrowienia,
      Krzys
      • Gość: natural7 Re: Prosty przepis na bezrobocie. IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 07.02.06, 10:57
        Ty głupku jak możesz wytrzymać w tej zgniliźnie liberalizmu. Wracaj tutaj do
        solidarnego kraju.
      • Gość: beta Re: Prosty przepis na bezrobocie. IP: *.mnc.pl 07.02.06, 12:54
        chciałeś założyć firmę w Polsce i Ci się odechciało?? hehe Stwierdzenie godne 16
        latka, a nie osoby która myśli o dochodowym biznesie... Ocenić produktywność
        pracownika?? Następne stwierzdenie nie nadające się w ogóle do wprowadzenia. Jak
        ocenisz np. pisarza? Jeszcze mi powiedz że będzie to zależeć od ekipy
        rządzącej?? Wiadomo kto by dostał teraz najwięcej :-/ Utopia...
        A co do sposobów zarządzania, były 2 skarajne bieguny - amerykański (brak praw
        pracowniczych) i japońsko-europejski (dożywotnie zatrudnienie). Co z tego
        wyszło? Cóż, amerykanie szybko rozwijają nowe technologie, a japończycy je
        udoskonalają :] Niemcy wciąż strajkują. W Stanach dużo łatwiej osiągnąć "szczyt"
        kariery, tzn. jeżeli jesteś dobry, ambitny, szybko zostaniesz zauważony i
        zastąpisz słabszego na wyższym stanowisku. Które rozwiązanie jest lepsze? Wg.
        mnie należy "zajrzeć" głębiej - kultura, historia itp.
        A co do Polskiego problemu uważam że za duże są opłata za SAMO zatrudnienie
        pracownika. Czyli zatrudnianie poprostu się nie opłaca... A co do kariery z
        mojego doświadczenia zawodowego w Polsce widać że dużo osób na wyższych
        stanowiskach jest poprostu z przypadku :-/

Pozdrawiam
        beta
      • wylkot Re: Prosty przepis na bezrobocie. 07.02.06, 13:07
        Gość portalu: Krzys napisał(a):
        ...
        >
        > Aha - jeszcze podatki - powinny byc regresywne, tak wiec tacy, ktorzy sa
        > najproduktywniejsi powinni byc nagradzani niska stawka, a niedojdy (tak jak
        > "programista maszyn CNC, bez pracy od 6 lat") powinny byc karane wysoki
        > podatkami jako obciazenie spoleczenstwa.

Daj ci Boże zdrowie, bo na rozum za późno.
        • wylkot Re: Prosty przepis na bezrobocie. 07.02.06, 13:34
          > Gość portalu: Krzys napisał(a):
          > ...
          > >
          > > Aha - jeszcze podatki - powinny byc regresywne, tak wiec tacy, ktorzy sa
          > > najproduktywniejsi powinni byc nagradzani niska stawka, a niedojdy (tak j
          > ak
          > > "programista maszyn CNC, bez pracy od 6 lat") powinny byc karane wysoki
          > > podatkami jako obciazenie spoleczenstwa.
          >
          > Daj ci Boże zdrowie, bo na rozum za późno.

I jeszcze jedno. Synku, jak ja tu zasuwałem, to ty się za darmo tutaj
          wykształciłeś, a teraz gdy ty pracujesz, to ja nie mam zdrowia, a ty na razie
          (jak i cała reszta tego państwa) nic mi nie dałeś i dać nie chcesz, a
          twierdzisz, że jestem obciążeniem społeczeństwa.
          No i jeszcze pyskujesz.
          Na razie to ty byłeś moim obciążeniem, to nie ulega wątpliwości. A jakeś
          podrósł, to oprócz tego, coś mi już zabrał, chcesz abym dalej na ciebie płacił -
          podatkami.
          Wot, entelegencja współczesna.
    • Gość: bezrobotny KŁAMSTWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:56
      Kłamstwem jest zdanie że "Bezrobotny, który nie pobiera zasiłku, nie ma
      obowiązku stawiania się w urzędzie pracy co miesiąc."

Urząd Pracy wyznacza wizyty co miesiąc dla bezrobotnego aby podpisał kwitki że
      nic nie zarobił i że nie pracuje.
    • Gość: obiektyw Re: W Polsce nie robię! IP: *.chello.pl 07.02.06, 11:00
      Kiedys gdy moj tesc pracowal za granica razem z Niemcem to mowil ze panstwo
      niemieckie za to ze ten czlowiek zwolnil miejsce pracy w swoim kraju i podjal
      trud pracy za granica dostal ulge w podatku. U nas jest masowe bezrobocie i to
      chyba dobrze jak ktos nie czeka tylko jedzie - zreszeta najczesciej do slabej
      pracy. A pisze sie o nich jak o jakichs co najmniej oszustch. A oni zostawiaja
      rodzine ( a walczymy o roedzinne niedziele ), placa koszty podrozy i czesto
      pracuja na czarno bez opiki socjalnej ( wiec chca ja miec chociaz w Polsce ).
    • Gość: ciastuff rozmowa z szefem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:05
      cytuję"jeśli chcesz żebym cie zarejestrował dostaniesz 1000pln. robiąc na lewo
      dostaniesz 1500pln." to oczywiste którą opcje wybrałem. Zarabianie kiepiskich
      pieniedzy żeby odłożyć na emeryture 500-set złotową mnie nie kręci!!!
    • Gość: marian Re: W Polsce nie robię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:18
      Tu wyobraźnia nie jest do niczego potrzebna. Bezrobocie w Polsce jest
      conajmniej o pół miliona ludzi zawyżone. I nie miaó to by specjalnego znaczenia
      gdyby przynajmniej 300 tys. z tego nie pobierało zasiłku pracując na czarno.
      Jegen przykład - bazary. Jaki problem to sprawdzić przy pomocy straży miejkiej
      i użędu pracy? Problemu nie ma ale po co ? Kogo to obchodzi ?
    • diam7 Oszustwo. 07.02.06, 11:23
      nie rozumiem w czym Polacy są gorsi od Niemców Anglików etc.Skoro ceny w Polsce
      są porównywalne z cenami na zachodzie,a zarobki k...a nie. Gdzie są te
      pieniądze.
      • Gość: jack Re: Oszustwo. IP: *.gazownia.szczecin.pl 07.02.06, 11:55
        W tym kraju nigdy nie będzie dobrze- Półkownik z emeryturą 3 700 netto pracuje
        wpaństwowej firmie za drugie tyle a jego syn( człowiek po studiach ) na zasiłku
        dla bezrobotnych.Ale co tu się dziwić - kto ruszy komucha!!!
    • teresafraczyk Re: W Polsce nie robię! 07.02.06, 11:48
      chyba nigdy nie była bez pracy,że krytykuje ludzi .którzy umieją sobie radzić .
    • diam7 bo za co robić 07.02.06, 11:49
      wcale się nie dziwię Polakom,którzy za 1000 PLN nie chcą pracować.Co to trzeci
      świat,niewolnictwo jest karalne.Rząd powinien najpierw wziąść się za godne
      wynagradzanie ludzi(minimum 2000 PLN),oraz nieuchronność wypłat,to
      jest 'przedsiębiorca' jeśli nie ma na wypłatę niech zastawi dom ,majątek i
      ludziom solidnie wypłaci.W przeciwnym razie powinien być sądzony jak
      złodziej.Oszuści,gołodupcy,kretyni niech się za biznes nie biorą.
    • galan12 dalej głosujcie na prawicę to będziecie j--bać u 07.02.06, 12:21
      dalej głosujcie na prawicę to będziecie j--bać u murzynów za niewolników -
      dobrze wam
    • Gość: Lubeck Re: W Polsce nie robię! IP: 212.143.21.* 07.02.06, 12:29
      ...Wiemy, że skala nielegalnych wyjazdów za granicę jest duża, ale trudno nam
      określić, ilu dokładnie bezrobotnych może praktykować takie działania - mówi
      Andrzej Zybała..

Od kiedy to wyjazdy za granice sa nielegalne ? Czyzby PiS nasladowac chcial
      komune ?
    • Gość: Kiepski Idzie 17-rok ,,przemian ustrojowych'' buhahahhahha IP: *.chello.pl 07.02.06, 12:39
      ,,Rzeczpospolita to postaw czerwonego sukna...'' Kto to powiedział i gdzie
      robaczku?Boguś Radziwiłl był przynajmniej uczciwy,nie ściemniał hasełkami
      typu,,społeczna gospodarka rynkowa'',,,przemiany ustrojowe'',,,precz z komuną''
      itp.W 1656 Rzeczpospolitą uratowała Pani Jasnogórska.Czy dziś też nas uratuje?W
      Bogu nadzieja.
    • Gość: Pracujący Re: W Polsce nie robię! IP: 195.205.180.* 07.02.06, 12:39
      A te 126 wypowiedzi - stan na 12.48. Pochodzą od osób bezrobotnych pewnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka