Gość: prasoznawca HITLER NA OKŁADCE W NASTĘPNYM NUMERZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 01:30 ... podobno ma być. I znowu z reklamy nici. Oj dzieci, dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrazony Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 01:48 Śmiechu warte to całe obrażanie uczuć religijnych. Obejrzyjcie sobie to: www.blogdecine.com/archivos/2006/01/19-jesus-christ-the-musical.php (mocherowym nie polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helloFIVE Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:39 ZUPERXTRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Kupujmy "Machine"! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.02.06, 03:01 Reklamodawcy sami podcinaja galaz na ktorej siedza. Mlodzi ludzie zazwyczaj sa bardziej progresywni niz Ci ktorzy zorganizowali ten bojkot a przeciez przede wszystkim do nich adresowane sa reklamy tych firm. A wiec w ostatecznym rozrachunku bojkot tego pisma przyniesie najwieksze szkody wycofujacym sie firmom. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ice dziekujemy.pl Re: Kupujmy "Machine"! IP: 194.150.99.* 10.02.06, 03:12 Progresywni w czym??, a skad ty wiesz cokolwiek o organizatorach, ze sie tak wypowiadasz??? z progresji to lubie tylko Dream Theater, Porcupine Tree, a ostatnio Riverside... spij smacznie czerwonym codziennie.dziekujemy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ice dziekujemy.pl Specjalny odcinek Zajaca i Wilka IP: 194.150.99.* 10.02.06, 03:33 Deus ex Machina... www.dziekujemy.pl/?p=238 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Za akcja bojkotu nie stoi KoLiber IP: *.hsd1.md.comcast.net 10.02.06, 06:51 Chcialbym zwrocic uwage, ze za akcja bojkotu Machiny nie stoi KoLiber i jest to nieprawda. Moim zdaniem ktos tutaj szuka na sile spiskowej teorii, a niektorym redaktorom nie moze sie w glowach pomiescic, ze moze byc tak wielki oddzwiek i akcja zupelnie oddolna. Oczywiscie, nie zdziwilbym sie, ze wsrod calej akcji znalazlo sie kilku czlonkow Kolibra, ale tak samo znalazlo sie tam zapewne czlonkow PiSu, PO, LPRu, UPRu, Samoobrony, PSLu a nawet SLD. Wiele osob wklada w to duzo wysilku i zasobow, ktore sa zarejstrowane na nich. (Zapewne wyszlo na to, ze domena tolerancja.net jest zarejestrowana na kogos z KoLibra i stad caly ambaras; zwlaszcza ze na stronie KoLibra mozna znalezc dementi, ze oni maja z tym cos wspolnego ... Jaka organizacja polityczna organizowalaby masowa akcje i nie chcialaby sie tym pochwalic ...) Sam biore udzial w akcji i komunikuje sie z innymi przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniew boży BÓG TAK CHCIAŁ I ZNISZCZY MACHINE . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 07:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polikastra <a href="http://machina.net.pl/oswiadczenie.html" target="_blank"& IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 10.02.06, 08:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Fantastyczna żonglerka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.02.06, 08:09 "Ta kampania reklamowa jest działaniem grzesznym, czyli etycznie brzydkim." Tak, w powyższym widać, że manipulacja czytelnikiem jest czymś moralnie DOBRYM. Uzasadnienie: Działania grzeszne (subiektywnie, wg katolika) są etycznie (czyli niemal obiektywnie (a na pewno w dużo szerszym zakresie)) złe. Wniosek? Ktokolwiek łamie katolicki kodeks jest złym człowiekiem. Bez względu na wyznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:29 Polska to kraj demokratyczny, jeszcze... bo gdyby oburzenie ludzi nie przekładało się na żadne decyzje znaczyłoby to, ze jest dyktaturą! Przecież rząd, czy państwo nie zamknęło tej gazety, nawet jej nie potępiło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s balwochwalstwo IP: 195.231.126.* 10.02.06, 08:39 to przepraszam paulini w co wierza w koncu w boga czy w obrazek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: 212.189.1.* 10.02.06, 08:42 wlasciwie to niczym nie roznimy sie od ortodoksyjnych muzulmanow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: *.chello.pl 10.02.06, 22:19 Różnimy się i to bardzo. Nikt nie podpalił redakcji "Machiny" ani nie zlinczował p. Metza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraja Również jestem zbulwersowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:46 Wolność słowa powinna kończyć się tam gdzie zaczynają się wolności obywatelskie innych podmiotów. Konstytucja RP z 1997 roku mówi wyraźnie w art. 31 ust.2: "Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych.[...]"; w związku z art 52 ust.2: "Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według własnego wyboru.[...]". Oznacza to, iż bezwzględnie należy przestrzegać warunku NIENARUSZALNOŚCI sumienia wyznawców religii, jak równiez ich odczuć estetycznych. W tym przypadku to prawo zostało podeptane! Dziennikarze błędnie interpretują ich wolność słowa. Nie potrafią zaakceptować, że ich prawa (wolność słowa) kończą się tam, gdzie zaczynają prawa innych (prawo do swobodnego kultywowania obrządków religijnych). I tyle w temacie. Osoby nie posiadające wiedzy w temacie proszone o nie podpisywanie się pod tym postem. Czekam zwłaszcza na opinie religioznawców, konstytucjonalistów, politologów jak i socjologów. Odpowiedz Link Zgłoś
czesc_gewara Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" 10.02.06, 08:55 Eeee tacy odważni. Zaimponowaliby mi jakby umiescili karykature proroka :-) Oczywiscie to zart. Wszystkich muzulmanow przepraszam. Nie zabijajcie mnie jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Pismo popełniło samobójstwo przed premierą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:04 Na szczęście czasy gdy o tym co jest bluźnierstwem, a co krytyką decydował Adam Michnik bezpowrotnie minął. Odpowiedz Link Zgłoś
marych Nie ma lepszej reklamy 10.02.06, 09:17 jak wypowiedz wszechmogącego ks. Rydzyka!!! na miejscu wydawców podniósłbym ceny reklam dwukrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Żarty z Maryji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:18 A moje uczucia religijne obraża to, że imię i wizerunek Matki Boskiej wykorzystywane są w celach czysto komercyjnych jako nazwa i logo radiostacji, która sieje nienawiść... Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Żarty z Maryji 12.02.06, 00:31 A nie obraża cię brak umiejętności zapisania ortograficznie imienia Maryi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I bardzo dobrze! Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: 217.149.242.* 10.02.06, 09:23 Ciekawy jestem czy byliby równie odważni i zamieścili sparodiowany wizerunek Mahometa, czy Mojżesza? Chyba nie :) Buissnes is business, a na poniżaniu uczuć katolików robi się najlepsze interesy, a i dotacje spłyną z Brukseli za propagowanie "tolerancji i "równości". Takie miały być założenia a tu... reklamodawcy się wycofali... kasy nie ma... To chyba nie tak miało być...? Azaliż nieprawdaż Herr Metz? Gratuluje i z całego serca życzę bankructwa! (w wymiarze finansowym, bo w wymiarze duchowym już dawno pan to osiągnąłeś) Odpowiedz Link Zgłoś
isi90001 Proponuję rowniez bojkot Dlaczego to pismo tego 10.02.06, 09:28 samego cwaniaczka, ktory wydaje Machine. Facet nie szanuje ludzi zupelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jha Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: 212.160.172.* 10.02.06, 09:28 I bardzo dobrze!! Jak ta szmata padnie zanim jeszcze powstała, to moze Mec i spolka pomysli zanim w ich durnych główkach zrodzi sie kolejny "fantastyczny" pomysł na skandal. Dla porzadku: nie jestem zadnym dewotem tylko wku..ł mnie żenujący i prostacki pomysl Meca i spolki. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" 10.02.06, 09:36 "Redaktor naczelny "Machiny" Piotr Metz nie poczuwa się do winy. - Naszą intencją nie było obrażanie ludzi wierzących. Ten kolaż miał pokazywać, że w kulturze masowej nie ma żadnych świętości" Sam tworzysz tą kulture masowa palancie dla ktorej nie ma swietosci! Wlasnie takimi publikacjami. "Profanacją nie jest wykorzystywanie wizerunku Matki Bożej na okładce "Machiny", lecz wizerunku Ojca Świętego do robienia tandetnych pamiątek - mówi, wskazując na stragany wokół Jasnej Góry, na których roi się od kiczowatych dewocjonaliów" Myśli ze ktos uwierzy w to żałosne tłumaczenie? Wsadz łeb w sedes i jebnij sie deklem! Nic wiecej nie da sie chyba juz zrobic z tym żałosnym gosciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bloodcherry Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: *.centertel.pl / *.centertel.pl 10.02.06, 09:42 Ale karykatury Mahometa umieszczac mozna i to juz nie jest nieetyczne, grzeszne i brzydkie ??? Zaklaman banda paulinskich pajacow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Paulini - talibowie? IP: *.uni.lodz.pl 10.02.06, 10:03 Te protesty przypominaja histerie religijna w panstwach totalitaryzmu muzulmanskiego. I nic dziwnego. Terror religijny jest terrorem religijnym, niezaleznie od tego, czy przyozdobi sie go podobizna ajatollacha, czy papieza. Ja oczywiscie kupie Machine. Nie interesuje mnie jej zawartosc, ale chce zaprotestowac przeciwko rozpanoszeniu tzw. wartosci chrzescijanskich, ktore polegaja na zabranianiu mi zycia takiego, na jakie mam ochote. Jestem zwolennikiem wolnosci bezprzymiotnikowej. Wolnosc "odpowiedzialna" czy "solidarna" ma tyle wspolnego z wolnoscia, co demokracja ludowa z demokracja. Jesli Paulini chca chronic wizerunek swojego obiektu kultu, to niech go sobie zastrzega. Jako ateista nie widze roznicy miedzy znakiem towarowym coca-coli a krzyzem, albo pomiedzy designem samochodu a wizerunkiem postaci biblijnych. Przykro mi, ale chyba jeszcze mam do tego prawo. Jesli nie - wyjade stad i zyjcie sobie sami w piekle fundamentalistycznej dyktatury religijnej. No chyba, ze rezim kaczystowski odbierze paszporty... Nie moge uwierzyc, ze dozylem czasow, kiedy "wraca nowe" - obowiazujace poglady, obowiazujace wartosci, decyzje podejmowane "na Biurze Politycznym", ktore teraz nazywa sie Radio Maryja, wielki brat w Watykanie i I sekretarz o dwoch glowach - jedna kacza, druga rydzykowa. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Paulini - talibowie? 10.02.06, 13:26 Zanim wyjedziesz "stad", wykup caly naklad "Machiny", a jeszce przedtem, wykup wszystkie miejsca na reklamy w tym szmatlawcu! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: 195.117.137.* 10.02.06, 10:06 Oświadczenie rzecznika Orange o wycofaniu reklamy z Machiny, to dla mnie szczyt hipokryzji. Skoro oni rezygnuja z Machiny, to ja rezygnuje z nich. W obecnym kontkście społecznym, takie oświadczenia reklamodawców to tanie chwyty PR i tylko tak należy je traktować. Jeżeli Machina zdobędzie czytelnika, który dla tych wyrachowanych hipokrytów jest niczym więcej li tylko targetem lub grupą docelową, to wrócą bardzo szybko i znowu znajdą jakieś super wytłumaczenie dlaczego teraz tak, a wczesniej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: 158.75.4.* 10.02.06, 10:19 Ciekawe, ze glos zabral sam przewielebny z zakonu Paulinow, ktorzy za uszami maja pare nielegalnych darowizn i nie do konca wyjasnionych poreczen za pospolitymi przestepcami. Kali ukrasc - dobrze, Kalemu ukrasc - zle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlochaty Profanacja - niech kosciol spojrzy na swoje rece.. IP: .53.98.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:26 Mnie pomysl sie podoba, mam w dupie czarna mafie zlodziei ktora bedzie za mnie decydowac co jest moralne, a co nie... Tylko w tym kraju, gdzie rzadza idioci wybrani przez idiotow, tocza sie takie bzdurne dyskusjie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: *.nll.se 10.02.06, 10:37 Tak jak pisalem, prawdopodobnie po dwoch lub trzech numerach tego szmatlawca skonczy sie jego wskrzeszenie. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Reklamodawcy uciekają z "Machiny" IP: *.nll.se 10.02.06, 10:45 P.S. Naglowki z pierwszej strony ostatniego numeru z 02.04.2002 czasopisma zwanego "Machina": - "Antyreligia", - "Masturbacja", - "20 gejow". Calosc okraszona stosownym zdjeciem prezentujacym dwoch pedalow na rozowym tle! He,he,he.... Odpowiedz Link Zgłoś