Dodaj do ulubionych

Twoj Styl - Claudia bis?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:47
Porazilo mnie normalnie. Nie czesto kupuje magazyny luksusowe, ale ostatnio
nabylam Twoj Styl - kiedys czytalam regularnie, Kaszuba robila dobra robote.
Naprawde bylo widac, ze sie stara, ze to pismo rozni sie bardzo od nastepnego
w kolejce, bylo momentami nudne czy sililo sie na najmadrzejsze, ale mialo
klase. Tymczasem ostatni numer z siostrami Przybysz na okladce powalil mnie,
w zlym tego slowa znaczeniu. Teksty tepe, do bolu banalne - sila siostr,
kobiety na wiezy kontrolnej, urody wcale praktycznie nie ma, moda - jaki
dramat, to juz chyba Claudia robi lepsza i bardziej spektakularna. Zero
blysku, blasku, glamuru. Jedynie kuchnia i wnetrza tryzmaja poziom. Grafika
tez zadna - po lewej tekst, po prawej zdjecie na cala strone i tak wkolo
Macieju. Nic zaskakujacego, nic nowego. A w rankingach caly czas na pierwszym
miejscu!
Czy trafilam na wyjatkowo nieudany numer, czy pani Pienkowska tak wlasnie
wyobraza sobie magazyn luksusowy?
No kleska jakas.
Nie piszcie ze wszystkie mag kobiece sa do dupy, bo zawsze sa lepsze i
gorsze. To co z tym Stylem????
Obserwuj wątek
    • margala Re: Twoj Styl - Claudia bis? 16.02.06, 09:50
      dziś to taki COSMOPOLITAN-bis
    • ooooo12 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 16.02.06, 13:39
      fakt, TS jakiś miałki jest ostatnio... a jaki wg. Was jest najlepszy? Moim
      zdaniem tylko ELLE ma światową klasę, wszystko ładnie poukładane, sesje,
      zdjęcia miodzio, nawet reklamy mają ciekawe (o zgrozo!!!) - troche jest
      odjechane, bo kogo stać na buty za 3000 czy coś w tym guście, ale miło
      popatrzeć...
    • Gość: Beata Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: 83.238.103.* 16.02.06, 14:17
      Fakt, makabra. Przejrzałam ostatni numer i poraziły mnie wywiady z ludxmi,
      którzy nic nie mają do powiedzenia, z takim np. Olivierem Janiakiem - on się
      nadaje do brukowca, a nie do TS.
    • Gość: Gosc Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.stacje.agora.pl 16.02.06, 15:12
      To fakt, nie ma czego czytac. Ja juz przestalam kupowac, bo szkoda pieniedzy.
      Za Kaszuby byl ekstra, za Achmatowicz - tez ok. Za Pienkowskiej niestety poziom
      zerowy. To pewnie dlatego, ze Pienkowska zwolnila wiekszosc starej ekipy i
      zatrudnila ludzi z prasy typu Claudia i Cosmo, wiec co sie dziwic? Poza tym jej
      zastepcy sa - delikatnie mowiac - nie na poziomie.

• kaj31 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 16.02.06, 17:23
        Banał na banale, banałem pogania. Nie ma żadnego dobrego tekstu, wszystko
        oczywiste, juz dawno napisane, skapane w sosie marketingu ( zwłaszcza uroda).
        Moda dla nikogo. Widac różnice miedzy tym, co było kiedyś, a teraz. zabrała sie
        za to pani z telewizji, no i rezultaty są. Gorszy towar, wypera lepszy, jak w tv.
        • Gość: medyczka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:44
          A fe, panie dziennikarki, rozumiem, że to olbrzymi stres - być zwolnionym z
          pracy w piśmie nr 1, ale posuwać się do takich metod - anonimowego ataku na TS.
          Może już lepiej stanąć pod kioskiem i zniechęcać czytelniczki do kupowania,
          moralnie byłoby to uczciwsze. Pismo ewaluuje - zgoda - ma strony lepsze i
          słabsze, ale każdy przyzna, że trzyma klasę i jest niekwestionowanym wzorcem
          dla pozostałych podobnego typu. Nie znam w realu ani naczelnej, ani zastępców i
          nie obchodzi mi ich wygląd. Lubię natomiast bardzo artykuły zastępcy właśnie te
          z dziedziny urody i szczerze mówiąc żałuję, że ostatnio rzadziej je
          spotykam ...,
    • Gość: bebe Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 16.02.06, 17:29
      Przedtem TS był wydawany przez polskie wydawnictwo, a obecnie - to Bauer. Tu
      taż tkwi przyczyna. Tak widzi niemiecki wydawca polskie kobiety.
      • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 16.02.06, 20:52
        Niestety , ale to prawda...TS bardzo się popsuł. Pamietam, ze numer jubileuszowy, o ile kojarzę z grudnia 2005 (okładka- Torbicka, Maciąg i Kayah)był całkiem sensowny, wiele artykułów przeczytałam i były całkiem ciekawe. Ale dwa ostatnie numery to juz porazka a ten z Sistars to już kompletne dno. Gazeta jest gruba ale jesli chodzi o zawartość, to nie ma co czytać...Przejrzałam ją w ciągu 20 minut... Już wolę taki "poradnik domowy" czy nawet "Olivię"...nie dośc , że wiecej do czytania to jeszcze 3 razy taniej ;-)
        • Gość: czytelniczka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:48
          dzieki, ze nie jestem osamotniona, bo juz myslalam, ze sie czepiam. Kurde, ale
          kupilam go kilka dni temu i po przejrzeniu, co sklonilo mnie do otwarcia tego
          watku juz do niego nie wrocilam!
    • margala moje propozycje 17.02.06, 13:49
      w związku z mizerią w "Twoim Stylu" polecm miesięczniki "Zwierciadło" i "Pani".
      • konopielka80 Re: moje propozycje 17.02.06, 21:08
        Własnie ostatnio zaczełam czytać Panią i myślę, że to nie jest zła gazeta, ale musze sie jeszcze w nia troszkę "wczytać". Zawsze lubiłam Marie Claire, ale neistety wypadła z rynku...
        • Gość: kobieta A propos TS i urody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:21
          A propos TS - jakis czas temu moja firma organizowala konferencje
          (kosmetyczna), na ktorej byla zastepczyni naczelnej. I wiecie, nie poznalam
          jej - na zdjeciu w TS (akurat byl jakis jej tekst ilustrowany fotografia)
          wyglada jak niezla laska, a w realu - gruba, obrzydliwa baba z dziobata twarza
          i tlustymi wlosami, w dodatku zle obcietymi. Dodam, ze kobieta pisze o urodzie,
          wiec powinna jakos sie prezentowac. I nie dziwie sie, ze TS traci poziom, skoro
          robia go ludzie nijak nie potrafiacy wcielic w zycie tego, o czym pisza ;-)
          • anulka748 Re: A propos TS i urody 18.02.06, 15:27
            Kiedyś bylam na jakim spotkaniu i byla babka z Elle.Przy okazji jakiejś
            rocznicy widzialm ją na zdjęciu-super laska.A w rzeczywistości....
            A wracając do TS,moja glupota nie zna granic,ale wciąż to badziewie kupuję.A
            przecież tam nie ma o czym czytać.Poza tym mam wrażenie ,że nagle zmieniono
            grupę docelową na malolatki chyba.
          • Gość: szykul Re: A propos TS i urody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:35
            Znam ja i uważam, ze z lekka przesadziłaś, ma niebrzydka morde a poza tym jest
            miła i fajnie pisze
    • myslo.marcinek PANI PANI PANI PANI 18.02.06, 19:46
      Ja ostatnio zaczytuje się w "Pani". Tańsza i o wiele lepsza od TS. Poważniejsza.
      Jest więcej tekstów. TS niby grubszy, ale jakby policzył tekst, to niewiele go
      tam. Polecam "Panią".
      • Gość: ?? Re: PANI PANI PANI PANI IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.06, 19:54
        Pani też wydaje BAUER...
        • konopielka80 Re: PANI PANI PANI PANI 18.02.06, 20:56
          Wydawnictwo to samo, racja! Ale widocznie najwazniejsza jest redakcja... Przeglądałam niedawno stare numery PANI z 2005 i powiem szczerze, ze tam przynajmniej jest co poczytać;-)
          • Gość: czytelniczka Re: PANI PANI PANI PANI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 12:26
            No Pani lepsza, bez dwoch zdan, ale strasznie pretensjonalna jest, gdyby mniej
            lansowania sie Domagalik i mniej pretensji do pseudointelektualizmu bylaby lzej
            strawna. Ladna okladka ta czerwona.
    • Gość: malgorzata Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:18
      To naprawdę smutne, co Pieńkowska zrobiła z Twojego Stylu. Rzeczywiście, kiedyś
      było tam co poczytać. Ale co się dziwić, wymiana prawie całej redakcji nie
      wyszła pismu na dobre. Zobaczcie tylko, ile osób wymieniła, kto się według pani
      z telewizora, niezrealizowanej aktoreczki (czy ktoś ją kiedyś w czymś
      zaangażował?)do pracy nie nadawał: troje zastępców red. nacz. w tym szefowa
      mody, szefowa działu psychologii ("psychologia jest za trudna"), szefowa działu
      kuchni i wnętrz, szefowa działu kultury ("kultura jest za poważna, czy w
      teatrach nie grają czegoś wesołego?"), szefowa działu zagranicy (za kulturalna,
      teraz na jej miejsce zatrudniono osobę, której podstawowe słownictwo ogranicza
      się do dwóch wyrazów: "k..." i "zajebisty" a naczelna jest nią zachwycona!).
      Zły okazał się również sekretarz redakcji, którego z pocałowaniem ręki wzięto
      od razu do innego magazynu. Z czterech dobrych dziennikarek, trzy odeszły same.
      Bo ja tu pracować w takiej atmosferze?!
      Piszecie, że dziwi was poziom zastępców, a czegóż się można spodziewać po
      karierowiczu, byłym członku PZPR i wiecznie zaniedbanej kobiecinie z tłustymi
      włosami, która prócz leżeniem plackiem pod drzwiami naczelnej, nie ma żadnych
      osiągnięć? Zobaczcie, kto teraz stanowi zespół, macie odpowiedź na pytanie o
      jakość Twojego Stylu. Miałam kiedyś kontakt z obecną szefową działu kultury.
      Ludzie!!! Ona nie potrafi połączyć nazwiska pisarza z jego imieniem, nie mówiąc
      już o tytułach książek, które napisał. Przejrzałam ostatni numer, macie rację,
      to dno. Najlepsze jest chyba Zwierciadlo, ale czy pani z telewizji, która
      przyszła je naprawiac, nie powieli drogi pani Pieńkowskiej (nawiasem mówiąc,
      czy ktoś kieydś słyszał o niej coś dobrego?!)
      • Gość: Dorota Re: Twoj Styl - gorszy niz Claudia, niestety ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:37
        Podpisuje sie pod tym, co powiedzialas. Niestety dla Pienkowskiej od dobra
        pisma wazniejsze sa znajomosci. Trudno sie dziwic, w koncu sama wskoczyla do TS
        po znajomosci, wiec zatrudnia swoje kolezanki. Masz racje zwlaszcza co do
        zastepcow naczelnych - tez sporo o nich slyszalam od ludzi z poprzedniej ekipy.
        Swoja droga, to obrzydliwe, tak lizac Pienkowskiej ten chudy tylek. Oboje
        podobno non stop u niej siedzieli jeszcze za czasow poprzednich zastepcow.
        Slyszalam tez od dziewczyny, ktora tam pracuje, ze ta zastepczyni naczelnej
        (nie pamietam jak sie nazywa, a nie mam pod reka pisma) pracowala na urlopie
        macierzynskim, zreszta Pienkowska chwalila sie tym na prawo i lewo ("jak to ona
        potrafi zmotywowac pracownikow). To akurat podlega chyba pod jakis paragraf, bo
        przeciez nie Bauer jej wtedy placil, tylko ZUS. A wracajac do pisma - ja
        przestalam kupowac TS. Nie mam ochoty czytac o kolejnych kremach za 300 zl,
        reklamowanych obok artykulu. W tekstach o urodzie czy modzie nie ma nic nowego,
        tematy sa odgrzewane, psychologia jest beznadziejna, zdrowie jeszcze gorsze, a
        reportazu nie chce mi sie czytac, bo NUUUUUUUUUUUUUUUDNY. Mysle, ze Claudia
        jest w tej chwili lepsza od Twojego Stylu ...
        Ciekawe, czy Pienkowska albo ktos z TS to przeczyta?

• Gość: MARIA Re: Twoj Styl - gorszy niz Claudia, niestety ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:17
          Podejrzewam, że masz ptasi móżdzek i po prostu report. nie rozumiesz. Jest to
          jednak pismo dla ludzi o nieco wyższym QI od powyższej wypowiedzi.
          • zitta Re: Twoj Styl - gorszy niz Claudia, niestety ;-( 16.03.06, 10:02
            Droga yntelektualystko mario:
            1) nie QI tylko IQ
            2) zdaje się, że IQ miewają ludzie a nie wypowiedzi.
      • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 19.02.06, 20:40
        Tez się zastanawiam co stanie się ze "Zwierciadłem" po przyjściu pani Richarson. Być może także "popłynie"...
        A nie wiecie co porabia pani Kaszuba? I dlaczego odeszła z Twojego Stylu?
        • Gość: Dorota Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:43
          Kaszuba nie dogadala sie z Bauerem - swojego czasu bylo o tym dosc glosno.

• Gość: medyczka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:01
        aż tak bardzo przeżywasz, że nie możesz już tam pracować?
    • Gość: dona Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:35
      do dziś trzyma mnie złość, żę wydałam pieniądze na ostatni numer tego
      badziewia. Od jakiegoś czasu w miarę regularnie czytam Panią i mimo,że M.
      Domagalik też wzbudza we mnie mieszane uczucia, mam nadzieję, że nie zostanie
      zasatąpiona np. K. Dowbor czy J. Fajkowską
      • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 20.02.06, 00:14
        W ostatnim Twoim Stylu rzuciła mi sie w oczy taka niekonsekwencja. Kilka numerów wczesniej artykuł o anoreksji czy też bulimii, potem o akceptacji swojego ciała itp.
        A w ostatnim wywiad z modelką Darią Werbowy. Pianie z zachwytu jaka ona piekna, jaka podziwiana a potem dwóch stronach kilka paskudnych zdjęć owej pani - wystajace kości, ledwo wiszące na biodrach spodnie, czysta anoreksja. No więc jak - akceptacja ciała czy jednak propagujemy wieszaki?
        • Gość: ann Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.chello.pl 20.02.06, 00:19
          konsekwencja to ostania rzecz, jakiej możesz wymagać od pism tzw kobiecych

zachwyty nad tą chudą modelką - może to ukłon w stronę pani redaktor naczelnej,
          której do życia wystarcza pół pomidora i liść sałaty dziennie, popijanie
          mineralną bez gazu;)))
          • Gość: czytelniczka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:18
            a czy mlodsza mlynarska na zdjeciu dot Sila Siostr robi takiego dyskretnego
            fucka? Ze ona taka olewcza, czy tak przypadkowo ulozyla palce? Dzis zwrocilam
            uwage jak robilam kolejne podejscie do Ts. I znow nieudane
            • Gość: ona Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:19
              też mam takie wrażenie
              a czy Anna Grigo już nie pisze dla TS?
    • Gość: kawka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:22
      W pełni zdadzam się z tymi narzekaniami na Twoj Styl. Dawniej coś znaczył,
      teraz to plastikowa, powierzchowna gazetka dla powierzchownych, ale bogatych
      (patrz reklamy) czytelniczek. Nie ma żadnych ciekawych reportaży, a wszyscy
      bohaterzy na zdjęciach wyglądają jak lukrowani. I jeszcze ta podlizywanka w
      stosunku do władzy: pani Kaczyńska z córka na okładce...
      Prawdę mówiąc z prasa kobiecą ogólnie jest cienko. "Pani" moze nie najgorsza,
      ale Domagalik drazni, a w "Zwierciadle" nie lubię tych pseudopsychogicznych
      rozważań. "Wysokie obcasy" są niezła, ale dział mody - to nieporozumienie.
      Pozdrawiam. Wiosna nadejdzie...
      • Gość: zdziwiona Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:56
        Jestem zaskoczona takim atakiem na moje ulubione pismo. Pewnie to już tak w
        życiu jest, że "im lepiej, tym gorzej" Pismo się dobrze sprzedaje, ma dobre
        pomysły, to zaatakujmy je... Podobno klasę człowieka mierzy się ilością wrogów.
        Pieńkowska więc i jej zastępcy mogą chodzić w glorii chwały, jaką miłe panie -
        sączące jad, im stworzyłyście.
        • Gość: dora Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:06
          ja tam osobiście lubie Twój Styl, też jestem zdziwiona atakami, ale powoli
          rozumiem skąd się one biorą, nauczka dla innych nacz. nie zwalniać,
          • Gość: mała Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:31
            a może to konkurencja kopie dołki nie umiejąc się przeciwstawić merytorycznie,
            teraz liczy sie ylko kasa
            • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 21.02.06, 21:39
              A ja tu widzę front obrony Twojego Stylu, który pisze z tego samego adresu pod 3 różnymi nickami...
              To, że krytykujemy gazete nie znaczy, ze jesteśmy z konkurencji...Każda czytelniczka ma prawo do własnego zdania, do krytyki i nie można od razu węszyc spisków..
              • Gość: mała Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:30
                Tłumacząc się upewniłaś mnie moja droga
                • Gość: Dorota Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:38
                  Sadzisz, ze na to forum naprawde zagladaja ludzie z Twojego Stylu? Ja tam nie
                  pracowalam, w ogole nie mam nic wspolnego z tym pismem, a tez je krytykuje - bo
                  bardzo sie popsulo, niestety. I nieprawda jest, ze im ktos lepszy, tym wiecej
                  osob go krytykuje - bo krytyka nie jest miara wielkosci, tylko kiepskosci ;-)
                  Tak wiec jesli wziac pod uwage to kryterium, to pani Pienkowska i jej zespol
                  nie sa bynajmniej swietni, lecz zalosni az do bolu ...
                  • Gość: zdziwiona Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:35
                    oj, pracowałaś, pracowałaś - nie kłam, skąd znasz tyle szczegółów, o których ja
                    pojęcia nie mam, ale zazdroszczę szczerze TS tylu zainteresowanych, bo wrogowie
                    są miarą sukcesu o tym wie każdy, kto choć trochę myśleć potrafi i ma jako taką
                    wiedzę...
                  • Gość: zdziwiona Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:39
                    zapomniałam skomentować "aż do bólu" - zazdrość może sprawić ból.
                    • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 21.02.06, 23:53
                      Ehhh...pamiętaj "Zdziwiona", ze każdy ma prawo do krytyki. To, że dla Ciebie TS jest super, to Twoja sprawa, Twoje zdanie. Ale nie znaczy to, ze wszyscy inni mają piać z zachwytu.
                      Nie wiem czy czytałaś TS za czasów pani Kaszuby, jesli nie to dotrzyj do takich starych numerów i porównaj je sobie z tym co teraz robi pani Pieńkowska.
                      • Gość: kinga Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: 212.189.1.* 22.02.06, 01:37
                        ja TS za czasow Kaszuby czytalam i z tego co pamietam aktualni zastepcy tez
                        wtedy pisali, rownie dobrze jak teraz; no moze jednak troche gorzej, bo
                        przeciez wyrobili sie w ciagu tych kilku lat... gazeta jest swietna i nic nie
                        stracila na jakosci; a ze nie pisza kto, z kim, kiedy i jak zrobic maske z
                        ziemniaka, tylko o swiatowych nowosciach, to chyba dobrze, nie badzmy tacy
                        zasciankowi; przyjemnie byc na czasie ze wszystkim; czasy gospodyn domowych,
                        wcierajacych krem Nivea i uzywajacych 'Byc Moze' bezpowrotnie sie skonczyly,
                        przynajmniej mam taka nadzieje :)
                        • Gość: czytelniczka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:15
                          Wywolalalm burze w szklance wody...
                          Gwoli wyjasnenia, tez nie mam i nie mialam nic wspolnego z TS. Po prostu
                          poczynilam, jako czytelniczka pism kobiecych, pewne spostrzezenie. Ze bardzo
                          sie popsulo. Jesli ktos tego nie widzi, albo wrecz przeciwnie, uwaza, ze sie
                          poprawilo - jego sprawa.
                          I wlasnie uwazam, ze ze swiatowosci zszedl TS wlasnie do poziomu maski z
                          ziemniaka - vide moda i uroda. Zalosc w porownaniem z tym blaskiem, jaki bil od
                          tych stron wczesniej. Wogole nie ma juz osobowosci zadnych - zadnego znanego
                          fotografa, stylisty, autorzy tez mi niewiele mowia, pozostali jedynie
                          felietonisci, ale tych akurat nigdy nie czytalam.
                          Kiedys w TS pisaly same autorytety, np recenzje, o muzyce. A teraz?
                          • Gość: zdziwiona Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:41
                            wywołałaś burzę, bo - przyznaj, nie kierowały tobą, "czytelniczko" zdrowe
                            pobudki i -zostałaś rozszyfrowana przeze mnie - czytelniczkę z niemałym stażem.
                            ŻYCZĘ spokoju wewnętrznego i zajęcia się własną pracą.
                            • Gość: czytelniczka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:53
                              chyle czola!
                              zostalam rozszyfrowana, wow! jestem pod wrazeniem. Moze jako jasnowidz
                              dostaniesz honorowe czlonkostwo w Samoobronie?
                              Mozesz sobie dalej wyobrazac ze jestes Bogiem, albo Jamesem Bondem albo
                              Sherlockiem Holmesem. JesLI ci to poprawia humor.
                              Albo sie zapisz do deszyfrantow, tylko tam pewnie potrzeba wiecej doswiadczenia
                              niz oswiadczenie, ze rozszyfrowuje sie ludzi na forum.
                              idac za tokiem twojego rozumowania (?) pracowalam w TS, Naszym Dzienniku,
                              Wysokich Obcasach, Przekroju, Nowym Dniu i w polowie mediow w kraju, ktore mi
                              sie z jakich wzgledow nie podobaja. Oj
                              A ja tez cie rozszyfrowalam: ty jestes Pienkowska!
                              • Gość: zdziwiona Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:22
                                dzięki, dzięki,DZIĘKI, WŁAŚNIE PODZIELIŁAM SIĘ TĄ NOMINACJĄ z moim mężem,
                                wydrukuję i schowam na pamiątkę dla moich potomnych, ja, która Warszawę oglądam
                                raz na 2-3 miesiące, skromny człowieczek zostałam p. PIEŃKOWSKĄ. sęks i buziaki
                                gorące.
                                • Gość: czyt Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:30
                                  masz to gratis
                                  i proponuje na przyszlosc mniej wycieczek osobistych a wiecej skupienia sie na
                                  watku, ktory dotyczy mojej sub opinii dot pogorszenia sie TS ostatnio, a moze
                                  jeszcze dawniej???. Jesli masz odmienne zdanie - napisz, chetnie przeczytam
                                  ja tez caluje
                                  • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 22.02.06, 20:06
                                    Zdziwiona- może zamiast snuć teorie spiskowe warto podjąć merytoryczną dyskusję?
                                    Mam też do wszytskich innych forumowiczek pytanie, jak oceniacie Zwierciadło? Czy jest ono lepsze/ciekawsze niż Pani?
                                    • panigrzywka Re: Twoj Styl - Claudia bis? 22.02.06, 23:32
                                      Smutne to pismo, wtorne, plastikowe , nijakie. Pienkowska jest wyjatkowo butna, prostacka.
                                      Niech wierzy, ze ta cudowna idylla bedzie trwala latami. Ale ktoregos dnia slupki nieublaganie
                                      pojda w dol... Ta chwila zbliza sie wielkimi krokami! Bo zeby robic luksusowy magazyn dla
                                      kobiet trzeba miec klase, a klasa to ostatnie slowo, ktore pasowaloby do pani Pienkowskiej
                                      • Gość: kookułka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 01:12
                                        Skusiłam się po latach nieczytania,badziew do kwadratu,wszystko wtórne.Chyba TS
                                        już sie skończył!Polecam "Zwierciadło" to pismo dla kobiet z klasą!
                                        • Gość: pandora Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.aster.pl 23.02.06, 15:05
                                          poziom tej dyskusji dorownuje obencemu poziomowi twojego stylu. rozwazania czy
                                          zastepca jest gruba i pryszczata, a naczelna plastikowa... tylko niektore
                                          kolezanki odwazyly sie na merytoryczna ocene tego co sie w pismie wyprawia. a
                                          sie wyprawaia. schemat, goni schemat, byle duzo, kolorowo, prosto, bez zadnej
                                          bron boze glebszej mysli, wielkie zdjecia, ludzie zeby tylko znani i jak
                                          najwiecej, wielkie, nikomu nieprzydatne sesje makijazy, no i tzw. prezent:
                                          zelowe okulary, o nedzy bauerowska! styl to kiedys bylo pismo, dzis to juz
                                          tylko produkt. nie dziwie sie, ze nadal sie swietnie sprzedaje, niewymagajacy
                                          czytelnik, jesli tylko go stac, kupi i z przyjemnoscia przejrzy. a jak ktos w
                                          pismie chcialby znalezc cos ponad komercje, kryptoreklame i zachete do
                                          konsumpcji, to bedzie rozczarowany, jak inicjatorka tej dyskusji
                                          • Gość: :P Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 19:25
                                            coz.. chyba sie wlacze.

pienkowska to porazka do kwadratu. oczywiste sa fakty zwolnienia wielu fajnych dzienikarek (no bo takie mier**** jak nowa naczelna zle czuja sie w towarzystwie starych wyg) i zatrudnienia chyba najbardziej napalonych na kariere i lizanie zadka naczelnej panienek w stylu "jastrzabka".
                                            ludzie z brazy widza o co mi chodzi. no to jak pismo ma byc dobre?

przeciez to nie chodzi o merytoryke tylko o uklady. pienkowaska ma byc naczelna, a to ze pismo obnizy loty to trudno. ktos ma w tym jakis interes i nie ma co tu szukac logiki ze to korzystne dla wydawnictwa itp.

zmiany w zwierciadle sa podobnym przykladem. myslicie, ze dokonali zmian by pismo bylo lepsze? nie ten kraj kochani, nie ten kraj :)

ps. nie pracuje ani nie pracowalem w ts czy w zwierciadle, jestem poprostu z "branzy", i dla mnie takie naczelne to smiech. trzeba tepic takie zjawiska bo jak zaczna wciskac wszedzie takie "wynalazki" to nie bedzie gdzie pracowac i trzeba bezie uciekac z kraju :)

w tym miejscu skladam serdeczne kondolencje, kolezankom i kolegom z "ts" czy "zwierciadla" i zycze wam, aby i wy mogli sie wkrotce z nich smiac... w "oupenspejsie" :))
                                            • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 23.02.06, 20:36
                                              Czy Richardson ma jakieś plany zmian w Zwierciadle? Dlaczego w ogole ma być taka zmiana na stanowisku red. naczelnej?
                                          • Gość: zdziwiona Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:17
                                            ludzie, co wy się tak przejmujecie TS jakby to był co najmniej koniec świata,
                                            jest demokracja - nie podoba się to nie czytajcie, to zainteresowanie i
                                            biadolenie nad poziomem budzi właśnie podejrzenie...
                                            • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 24.02.06, 22:49
                                              Dzisiaj widziałam w kiosku nową "Panią"...ale oni ładne okładki mają...Poprzednia z Cichopek też była bardzo ładna!
                                              • Gość: Aga Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:15
                                                Dzisiaj widziałam nowy Twój Styl z Foremniak na okładce. przejrzałam w Empiku. No i troszkę mnie zaskoczyli, bo zmienili w środku grafikę. Co prawda niezbyt "drastycznie", ale jednak widac różnicę. Niestety artykuły nudne....na początku same gwiazdy, pamiętam zdjecia A. Borys, Zamachowskiego, Foremniak, Jungowską..potem seria jakichś dziwnych króciutkich artykulików po lewej stronie a po prawej obowiazkowo reklama..Z dalszej częsci gazety kojarzę tylko artykuł o osteoporozie a poza tym nic...a przeglądałam ją dośc dokładnie przez kilkanascie minut...naprawdę nuda..
                                                Ach...a "wstepniak" Pieńkowskiej oczywiscie o naszym papiezu...i jest potem jakiś artykuł o "pokoleniu JP II"..żałosne..
                                                W kolejnym numerze mają dac w prezencie klapki..czyli zupełnie jak w "Claudii" lub "Naj"...
                                                • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 14.03.06, 20:27
                                                  Niestety nie oglądałam, bo jest zafoliowany ten nowy numer..Dali chyba jakiś dezodorant..
                                                  • Gość: czytelniczka Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:52
                                                    przeczytalam dzis w serwisach, ze w Urodzie podziekowali Dorocie MAj a z TVN
                                                    Style odeszla mloda Mlynarska (dzieki Bogu). czy to nie znaczy, ze kolejny
                                                    tytul, bedzie mial kolejna gwiazde za naczelna?
                                                  • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 16.03.06, 18:36
                                                    Wszystko jest możliwe, skoro teraz taka moda. Myślę, ze z tych wszytskich gazet najlepiej na zmianie naczelnej wychodzi "Pani", może dlatego, ze p.Domagalik ma doświadczenie w pisaniu książek...
        • Gość: terry Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.aster.pl 17.03.06, 21:58
          Gość portalu: zdziwiona napisał(a):
          >>>>>>>>>Pismo się dobrze sprzedaje, ma dobre pomysły, to zaatakujmy je...
          Podobno klasę człowieka mierzy się ilością wrogów.

Dość prymitywnie dorobiłaś sobie ideologię. W wątku padają ARGUMENTY, rzeczowe,
          konkretne argumenty potwierdzające tezę iż "TS" mocno podupadł. Pamiętam ten
          magazyn sprzed 7-8 lat, za dobrych czasów Kaszuby. Wtedy redakcja naprawdę
          wyznaczała poziom, choć nigdy nie brakowało snobizmu i podlizywani się różnym
          Beatom Tyszkiewicz, Krystynom Jandom i Grażynom Szapołowskim. Więc
          miła "zdziwiona" - przeczytaj wątek na spokojnie raz jeszcze, może tym razem
          zrozumiesz.

• Gość: iodo Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:45
      wszsykie babski są takie same
    • chomsky Re: Twoj Styl - Claudia bis? 17.03.06, 20:49
      Stara Kaszuba odwalila dobra robote i zbudowala dobre pismo dla kobiet -
      przebijalo wszystkie amerykanskie i brytyjskie, ktore wpadly mi w rece
      [francuskie niektore jeszcze ujda].
      Nastepna pani naczelna zrobila z tego pisma szmate do podlogi, niestety.
      Paradoksalnie Pienkowska nieco podwyzszyla poziom, ale niestety to juz nie ta
      sama jakosc.
      Tez mam wrazenie, ze grupa docelowa sie zmienila - prawd. chodzi o kobiety 16-30
      [wiec niby ja sie mieszcze], ale artykuly srednio trafne. Jezeli za Kaszuby
      targetem byly kobiety 30-40, to zycze sobie tak ukierunkowanego pisma!
      • krolewnazdrewna Re: Twoj Styl - Claudia bis? 18.03.06, 15:09
        Wlasnie kupiłam Twój Styl - nie spodziewałam się aż takiego dna. Jestem do tego
        stopnia porażona, że muszę to wyartukułować, chciałam u nich na forum ale tam
        nie ma miejsca dla Czytelników. Widać, redakcja nie bierze sobie do serca
        krytyki. To co mam przed sobą jest porażającoc denne - tematy wydumane, język
        prostacki (taki niby dowcipny np. Chloe Sevigny wybiła sobie zęby w szpilkach
        od Balenciagi - to podpis pod zdjęciem, na którym widać uśmiechniętą kobietę),
        autorzy ci sami co pismach plotkarski smaruja takie androny, że głowa boli. Nie
        ma tu nic nowego - tylko marketing. Widać działa, skoro ten gniot jest taki
        gruby, to pewnie się sprzedaje.
    • Gość: kolega lecha Re: Twoj Styl - Claudia bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 23:58
      a jak
      • konopielka80 Re: Twoj Styl - Claudia bis? 19.03.06, 22:02
        Jedna rzecz mnie wkurza i uważam, że to przekracza juz wszelkie granice. Oglądam np. Twój Styl i widze wywiad z jakąś osobą.
        Są zdjęcia, na każdym inaczej ta osoba jest ubrana...po czym małym drukiem podpis np."koszula..buty....spódnica..." i obok nazwa firmy i cena. Do czego to doszło, aby do wywiadu ubierać rozmówców w firmowe ciuszki a potem pisac na dole w co sa ubrani. jakby nie mogli występować w swoich ciuchach...Załosne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka