Dodaj do ulubionych

Hossa w polskich kinach

IP: *.hsd1.pa.comcast.net 01.05.06, 21:48
zapomnieli dodac tony zzeranego popkornu do tych statystyk :)))))))) 10 muza
hlehle
Obserwuj wątek
    • Gość: saphran Posejdon IP: *.bflony.adelphia.net 01.05.06, 22:16
      Co za jelop pisal ten artykul? Po pierwsze film ma tytul zwyczajnie POSEIDON, a
      po drugie jeszcze go w Usa nie graja. Moze mi powie jakie mial zrodlo
      informacji , bo nie bardzo wiem. Gdzie ten POSEIDON, poza tym ze na dnie oceanu?
      I ta polska maniera. Nie moze miec film tytulu oryginalanego, trzeba sobie go
      domyslic
    • ab_extra Re: Hossa w polskich kinach 01.05.06, 22:29
      Sądząc po repertuarach nie ma się czym chwalić. To oznacza galopujacą
      idiotyzację publiczności
    • memhos No SUPER.. wiecej oglupiania ;p 01.05.06, 22:48
      Jest z czego się cieszyć. Szczególnie biorąc pod uwagę kto i na co chodzi do
      kin. Ten cudowny zapach smażonych konserwantów, te siedzenia klejące sie od gum
      i coca-coli. Te pełne polotów komentarze filmów (najlepsze są mówione
      bezpośrednio do komórek). Odlot.

Co by nie było - bardzo lubię kino. Tyle, że im mniej osób w sali tym lepiej
      sie film ogląda. Przykre ale prawdziwe.
      --
      Kino, muzyka - BEZ polityków!
      • Gość: Art Re: No SUPER.. wiecej oglupiania ;p IP: 212.160.172.* 02.05.06, 09:42
        W 100% się zgadzam.
        Zawsze staram się siadać jak najdalej od czipsożerców.
      • lmblmb Chała, nie importujecie nic ciekawego? 02.05.06, 18:00
        memhos napisał:

> Jest z czego się cieszyć. Szczególnie biorąc pod uwagę kto i na co chodzi do
        > kin.

Sama chała: Mission Impossible 3, Rambo 8, Gwiezdne Wojny 6... a ja tam bym
        poszedł na coś lepszego. Nie musi natychmiast być super inteligentne, coś np. w
        stylu The Big Lebowski....
      • Gość: Ismael Re: No SUPER.. wiecej oglupiania ;p IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 18:19
        "Tyle, że im mniej osób w sali tym lepiej
        sie film ogląda. Przykre ale prawdziwe"
        DOKŁADNIE!!!!!! najlepiej jak sie siedzi samemu w pustej sali...ale to marzenie
        tylko>
    • Gość: debile prlu teraz gospodarka przyspiesza IP: *.hsd1.wa.comcast.net 01.05.06, 22:58
      skad ciagle takie pierdoly jak gospodarka przyspiesza i ludzie zarabiaja wiecej?
      czy wam ktos placi za belkot? u was wszystko przyspiesza tylko myslenie ciagle w
      miejscu stoi, buce!
      • Gość: kibol polski Re: teraz gospodarka przyspiesza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 05:06
        czysc kible w swoim londynie czy gdzies. morda w kubel.
      • Gość: Ismael Re: teraz gospodarka przyspiesza IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 18:25
        polska gospodarka przyspiesza bo spada w dół....rotflll...praw fizyki nie
        zmienisz..hehehe
    • lipcowy27 zajebisty film. Polecam!!! 01.05.06, 23:39
      Karel Gott jest wampirem.
    • Gość: Jan Byloby lepiej, gdyby nie wstretny zapach popkornu IP: *.pool8543.interbusiness.it 02.05.06, 01:44
      Nie chodze do kina, bo ninawidze zarcia w kinie popkormu...
      • gwiezdny_kupiec Przecież nikt nie każe Ci chodzić do multipleksu 02.05.06, 09:11
        W każdym większym mieście są kina, kluby filmowe itp. w których nie ma popcornu
        i jest bardziej ambitny repertuar.
        • ab_extra Właśnie w tym rzecz, że NIE MA! 02.05.06, 13:26
          W Bydgoszczy multipleks wykończył wszystkie kina, w Toruniu jeszcze Orzeł zipie
        • Gość: Ismael Re: Przecież nikt nie każe Ci chodzić do multiple IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 18:28
          a moze ktos nie lubi "ambitnego" kina ???...i mam ochote ogladac horrorki i sf
          w spokoju od smrodu zarcia popcornu ,telefonów komórkowych i całej tej hałastry
          przeszkadzajacej w ogladaniu filmu????
    • galan12 zgoni się bachory na dżejpitu--11, a zgredy bulić 02.05.06, 08:34
    • itziar oznakowani.pl 02.05.06, 09:15
      Zapewne jest to wina darmowych serwisów z napisami.
      • Gość: lover boy oda do radości jest spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:20
        byłem na tym filmie z dziewczyną polecam
    • Gość: Michał Gdyby jeszcze bilety były tanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 09:36
      Lubię chodzić do kina, chodzę kilka razy w roku. Ale cena biletów(od 12-20 zł
      osoba) jest stanowczo za droga. Biorąc pod uwagę że zwykle nie chodzi się samemu
      ale albo we dwoje lub z całą rodziną to jest to wydatek rzędu 50 - 100 zł(bilety
      cola popcorn). Jest to duże obciążenie dla domowych finansów.
      Gdyby bilety były po 5zł dziecko i 10 zł dorosły posądzam że ludzie chodzili by
      po kilka razy na film bo ja bym tak robił, wszak to miły sposób spędzania czasu,
      a przychodzy kin by nie zmalały ale wzrosły i sale były by cały czas zapełnione.
      • Gość: fp Re: Gdyby jeszcze bilety były tanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:06
        > albo we dwoje lub z całą rodziną to jest to wydatek rzędu 50 - 100 zł(bilet
        > y
        > cola popcorn).

A po co cola i popcorn do oglądania filmu? Żeby innym poprzeszkadzać?
    • Gość: ja Re: Hossa w polskich kinach IP: *.chello.pl 02.05.06, 09:49
      >Nove Kino. To przedsięwzięcie spółki Max Film, należącej do samorządu województwa
      >mazowieckiego.

Co to za idiotyzm? Czemu samorzad województwa mazowieckiego zajmuje sie
      prowadzeniem działalności gospodarczej? Ja płace podatki po to żeby budowali
      drogi , na policje, etc, etc. Jeśli będe chciał zainwestować swoje pieniądze to
      wpłace je na fundusz powierniczy, nie potrzebuje aby za mnie inwestował je
      samorząd (z moich podatków).
    • Gość: Gutek To wszystko wina sieci P2P!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:09
      To wszystko przez te sieci P2P! Przez to cale piractwo! Przez napisy! Ludzie sie
      nasciagaja, naogladaja, a potem chca do kina chodzic! I moich DVD nie kupuja,
      choc kosztuja juz od 140zl*! Zamknac sieci, zamknac serwisy z napisami, zamknac
      kina, w ogole wprowadzic ustawowy monopol dla Gutka, czyli mnie!

* dotyczy filmu DVD na kasecie VHS
    • catrinceoir Re: Hossa w polskich kinach 02.05.06, 10:23
      a moze ktos lubi stare kina w domach kultury:P
      takie miejsca nierzadko mialy urok, pod wzgledem ktorego zatloczone multipleksy
      nigdy ich nie zastapia...
      • Gość: atx Re: Hossa w polskich kinach IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:52
        "Lwow" we Wroclawiu jeszcze dziala :)
    • Gość: leemcioo Re: Wałbrzychem się nie interesują IP: *.latawiec / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:09
      A mieszka tu 140 tyś ludzi plus kilkadziesiąt następnych w Szczewnie Zdroju
      (+turyści), Jedlinie zdroju, Boguszowie-Gorcach i innych przyleglych
      miejscowaościach. Razem ok 200 tyś ludzi. Dodatkowo kilkanaście tysięcy
      studentów. Miejsca na inwestycje co niemiara, kilka hipermarkatów, a w samym
      centrum miasta stoi zrujnowany były Górniczy Ośrodek Kultury, który idealnie
      nadaje się na przebudowę na multiplex. Za Niemców było tam kino "CAPITOL". Pół
      Wałbrzycha jeździ do kin wrocławskich, bo na miejscu w żadnym z 3 kin nie ma ani
      porządnego dźwięku, ani obrazu. Za to ceny biletów takie same jak w
      multipleksach we Wrocławiu.
    • Gość: anal&tik nervovy Uwaga !! Artykuł sponsorowany . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:54
    • Gość: x Re: Hossa w polskich kinach IP: 80.53.75.* 02.05.06, 14:11
      zapomnieli oczywiscie dodac, ze przodująca w zawodach sieć Cinema City oszczędza
      wewnątrz firmy na czym się da (na pracownikach zwłaszcza) żeby móc budowac nowe
      pikene obiekty
    • Gość: slazaczek Re: Hossa w polskich kinach IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 15:21
      Rybnik nie Gliwice.W Rybniku buduje sie CinemaCity 100 m od Multikina !!!
      Mysle,ze jest dobrze i wporowadza karnety 50 zl za cały miesiac bez limitu !
    • Gość: atx Re: Hossa w polskich kinach IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:53
      > Widzowie chcą spędzać czas z innymi ludźmi. I to się nigdy nie zmieni.

Z bydlem, ktore rechocze prychajac okruchami popcornu i popija wniesione pod
      kurtkami piwo? Nie, dziekuje. Kupilem projektor i mam was gdzies.
      • bob_l Uwaga lewaki, zagrożenie propagandą! 03.05.06, 03:25
        Te kina zarabiają głównie na amerykańskich filmach i im nabijają kasę.
        Protestujcie! Bo ja nie mam zamiaru.
    • Gość: hmmm ja sie do Cinema City juz nie wybiore IP: *.server.ntli.net 03.05.06, 17:10
      po przeczytaniu tego artykulu, zaraz w menu beda miali chalki i anyzowke ;)
      dziekuje bardzo za to ...
      • Gość: bm Re: ja sie do Cinema City juz nie wybiore IP: *.remedium.bochnia.pl 03.05.06, 19:43
        ale z Ciebie debil!!!!!
    • Gość: Gutek Film A Gutek wrzeszczał, że p2p zabija kino :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 17:34
      • Gość: Ismael Re: A Gutek wrzeszczał, że p2p zabija kino :-) IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 18:14
        gutek to palant i zostało mu to okazane przez internautów a zwłaszcza nas userów
        2 najwiekszych portali z napisami :)))))
        osmieszył sie tylko i nic poza tym ,a naraził na ostracyzm i bojkot ze strony
        kilkuset tysiecy wielbicieli filmu.
    • Gość: Ismael Re: Hossa w polskich kinach???? IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 18:08
      Czytam ze.."Widzowie chcą spędzać czas z innymi ludźmi. I to się nigdy nie
      zmieni - tłumaczy jeden z przedstawicieli branży."...tzw .gów..o prawda !!!!!
      Nie cierpie innych ludzi w kinie, to szeleszczenie papierkami,siorbanie
      coli,zarcie smierdzacego pop-cornu,przepychanie sie co chwila jakiegos a to
      spoźnialskiego a to kogos na siusiu miedzy fotelami.Głosne komentarze,piski
      bachorów, dzwoniacy u jakiegos idioty(tki)telefon komorkowy, smród brudasa który
      siadzie obok, kaszlace jak stado grużlików kilkanascie osób na sali etc..itp
      ..itd...
      Nienawidze własnie z tego powodu chodzenia do kina!!!!!!!!!!.Wole sobie
      wypozyczyc dvd albo sciagnac film z neta i obejrzec na 42'calowej plaźmie w
      domciu- popijajac przy tym spokojnie drinka i palac papieroska .
      Kina organicznie wprost nie trawię .
      • Gość: F2 Re: Hossa w polskich kinach???? IP: *.aster.pl 03.05.06, 18:13
        Nienwaidzisz innych, ktorzy popijaja colę, a sam(a) też jakieś pijanko,
        papierosek...
        Dobrze, że w kinach palic nie wolno, bo by palacze też sobie pozwalali :)
        • Gość: Ismael Re: Hossa w polskich kinach???? IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 18:16
          nienawidze jak ktos siedzi obok mnie i siorbie niczym stara babcia cole z puszki
          przez słomke >>> jak nie widzisz róznicy to nie zabieraj głosu!!!,a ty tez
          kochasz smród popcornu?? i niemytego polskiego bydła w kinie???
          • Gość: bm Re: Hossa w polskich kinach???? IP: *.remedium.bochnia.pl 03.05.06, 19:42
            poprostu przychodz do kina w dni w ktore nie ma duzo ludzi i masz problem z
            głowy a nie w weekendy gdzie każdy dres jak pada deszcz to idzie z laska do
            kina i jak to pisałeś "siorbie" i takie tam inne. 42cale i divix z netu to jest
            niezła porażka w porównaniu z dzwiękiem dolby digital, sala na 400 miejsc i
            ekranem wysokim na 5m i szerokim na 10. to jest panorama. 42calowe to w kinie
            są plasmy na których lecą zwiastuny na lobby.
            • Gość: rufio Re: Hossa w polskich kinach???? IP: *.marquard.pl / *.marquard.pl 03.05.06, 20:18
              dolby digital w domu to nie problem, ekran 5x10 z 20 metrow jest taki sam jak 42
              cale z 5 metrow; pomijam fakt ze wiekszosc multipleksow typu multikono ma dzwiek
              porazajaco fatalny
    • Gość: dana Ludzie chodzą do kina , bo są szczęśliwi ;))))) IP: *.aster.pl 03.05.06, 18:10
      No nie mogę !
      Ludzie chodzą do kina nie dlatego, że są szczęśliwi ale dlatego, bo sami
      decydują jak chcą spędzić czas wolny i w którym momencie maja się śmiać podczas
      filmu albo nie. Mają już dość ogłupiania przez telewizję. Mają dość tych
      idiotycznych seriali, głupkowatych "szołów", teleturniejów, sitcomów i innego
      badziewia.
      • dr.szfajcner Re: Ludzie chodzą do kina , bo są szczęśliwi ;))) 03.05.06, 18:42
        Gość portalu: dana napisał(a):

> No nie mogę !
        > Ludzie chodzą do kina nie dlatego, że są szczęśliwi ale dlatego, bo sami
        > decydują jak chcą spędzić czas wolny i w którym momencie maja się śmiać
        podczas filmu albo nie. Mają już dość ogłupiania przez telewizję.

A z jakich powodow chodzili w czasach przedtelewizyjnych?
    • Gość: Alcest Re: Hossa w polskich kinach IP: 217.153.6.* 03.05.06, 21:56
      Polecam szczecińskie kino Pionier (najstarsze działające w Europie!!!). Tam nie
      ma popcornu, coli ani żadnych innych "przeszkadzaczy", a sam repertuar
      najczęściej dość gustowny. Jest również sala (kino kawiarnia) gdzie filmy
      wyświetla się ze starego projektora a widzowie siedzą sobie przy stolikach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka