Gość: Zenek IP: *.bulldogdsl.com 29.05.06, 09:46 Wszedłem sobie na ich stronę dziś, żeby chociaż okładkę zobaczyć. No i muszę powiedzieć, że jakoś tak powiatowo to wygląda. Szczególnie w konfrontacji z jedynką GW. Coś jak polonez przy audi a3. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prasowy wolisz powierzchowność od zawartości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 12:08 chyba ważniejsza jest zawartość, treści... niż miłe dla oka okładki? Jeżeli lubisz ładne okładki, kupuj gazetki z golizną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lacomparsita gone in 30 sec. IP: *.stacje.agora.pl 29.05.06, 12:15 Nie znam się na samochodach, ale juz się nauczyłam, żeby nigdy nie kupować nowego modelu w roku jego wprowadzenia na rynek. Bo zawsze ma jakieś felery, musza ze dwa lata poprodukować, zanim dopracują, zobaczą co jak się sprawdza w praniu. Tak samo chyba z 'Dziennikiem' Ja czekam, aż tam zacznął się pojawiać teksty nie dla lekko upgrade'owanego czytalnika 'Faktu' ale takie, które czyta się dłużej niż 30 sekund. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
acho Re: gone in 30 sec. 29.05.06, 12:52 W jednym się zgadzam. Rzeczywiście nie czytasz Dziennika. Gdybyś czytała, to nie pisałabyś o "tekstach dla lekko upgrade'owanego czytelnika 'Faktu'". Ciekawe ilu wyznawców Wyborczej przebrnęłoby ze zrozumieniem przez choć jeden tekst z Dziennikowej "Europy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: gone in 30 sec. IP: *.bulldogdsl.com 29.05.06, 13:02 "Europę" pamiętam jako zaskakujący dodatek do Faktu. Był rzeczywiście dobry. Jeśli trzyma poziom, to pełna zgoda. Ale to przecież tylko dodatek z poważną publicystyką, który wychodzi raz w tygodniu, tak? Czy ktoś poza partyzantami Wyborczej lub jej przeciwnikami może odpowiedzieć na pytanie czy Dziennik nadaje się do czytania? Odpowiedz Link Zgłoś
mily_panocek Re: gone in 30 sec. 29.05.06, 13:19 Moge Ci odpowiedziec wprost, ze jesli na prase patrzysz przez pryzmat siedemnastoletniej lektury Wyborczej, to nie masz czego szukac w Dzienniku. Ale to wcale nie znaczy ze nie da sie go czytac. Tylko trzeba sie nastawic na bardziej otwarte podejscie i mniej hipotez podanych na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: gone in 30 sec. 30.05.06, 00:51 mily_panocek napisała: > Tylko trzeba sie nastawic na > bardziej otwarte podejscie i mniej hipotez podanych na tacy. Hipotezy przedstawiane jako "Fakty". Odpowiedz Link Zgłoś
mily_panocek Re: gone in 30 sec. 30.05.06, 17:13 Masz jakis przyklad? Jak dla mnie wiele tekstow w porownaniu z jednolicie spolaryzowana Wyborcza to perelki. Chocby teamtyka spoleczna i kulturalna (ktora Wyborcza traktuje modelowo instrumentalnie). Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: gone in 30 sec. 30.05.06, 22:52 mily_panocek napisała: > Masz jakis przyklad? Jak dla mnie wiele tekstow w porownaniu z jednolicie > spolaryzowana Wyborcza to perelki. Chocby teamtyka spoleczna i kulturalna > (ktora Wyborcza traktuje modelowo instrumentalnie). Niby dlaczego mam wierzyc Tobie na słowo? Dlatego ze wydawca Dziennika jest znany w calej Europie wydawca bardzo wiarygodnego Bild Zieitung, a ty poslales pod tym nickiem na to forum cale 3 posty? Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz.doktora.szfajcnera [...] 30.05.06, 23:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mily_panocek Re: gone in 30 sec. 31.05.06, 01:00 dr.szfajcner napisał: > mily_panocek napisała: > > > Masz jakis przyklad? Jak dla mnie wiele tekstow w porownaniu z jednolicie > > > spolaryzowana Wyborcza to perelki. Chocby teamtyka spoleczna i kulturalna > > > (ktora Wyborcza traktuje modelowo instrumentalnie). > > Niby dlaczego mam wierzyc Tobie na słowo? No bo skoro sam nie czytasz to skad mialbys wiedziec? O ile potrzebujesz oczywiscie wiedziec do rzucania slow na wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: gone in 30 sec. 31.05.06, 17:25 mily_panocek napisała: > dr.szfajcner napisał: > > > mily_panocek napisała: > > > > > Masz jakis przyklad? Jak dla mnie wiele tekstow w porownaniu z jedn > olicie > > > > > spolaryzowana Wyborcza to perelki. Chocby teamtyka spoleczna i kult > uralna > > > > > (ktora Wyborcza traktuje modelowo instrumentalnie). > > > > Niby dlaczego mam wierzyc Tobie na słowo? > > No bo skoro sam nie czytasz to skad mialbys wiedziec? Akurat czytam Wyborcza, zo zreszta bardzo boli kilku tutejszych forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
mily_panocek Re: gone in 30 sec. 01.06.06, 10:18 Mnie nie boli, ale czemu w takim razie sie wypowiadasz o Dzienniku? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: gone in 30 sec. 30.05.06, 00:58 acho napisał: > Ciekawe ilu wyznawców Wyborczej > przebrnęłoby ze > zrozumieniem przez choć jeden tekst z Dziennikowej "Europy"... > i media. "ze zrozumieniem" niewielu. Czytelnicy Gazety Wyborczej mysla i szukaja sprzecznosci, a nie przyjmuja ze zrozumieniem propagnande Uber-redaktora. Ale sadze ze słuchacze Radia Maryja przebrneliby ze zrozumieniem. Nawet bez czytania. - Niemiecka dyscyplina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceq Re: gone in 30 sec. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:57 acho napisało: > W jednym się zgadzam. Rzeczywiście nie czytasz Dziennika. Ja (już) też. Dlatego powstrzymam się przed skomentowaniem tej części "dziennika" o nazwie "styl". Tego rodzaju tekstów, przyznam się, nie potrafię czytać "ze zrozumieniem", hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: wolisz powierzchowność od zawartości? IP: *.bulldogdsl.com 29.05.06, 12:29 Nie bądź taki prasooowy. Przeciętny czytacz kupuje gazetę gałami i portfelem. Ergo, ważna jest jedynka i cena. I nie piernicz mi tutaj o gazetkach z golizną, bo jak jesteś taki prasooowy, to wiesz o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: przeciętny czyli taki prostak jak ty? IP: *.icpnet.pl 29.05.06, 17:20 Niestety, zawartość Dziennika jest równie uboga jak okładka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majtek Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? IP: *.chello.pl 29.05.06, 22:16 Niestety "Dziennik" nie powala na kolana, mnie nie zachęca do kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatek Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? IP: *.aster.pl 30.05.06, 01:01 a mnie wręcz przeciwnie- uważam że to ciekawa alternatywa dla GW, zwłaszcza dodatki są godne uwagi.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? 30.05.06, 09:44 A jaki problem; kupuję i jedno i drugie. Mam od 8.30 do 10.30 czas na prasówkę to czytam obie. Czego oczekiwałbym to jakiejś popołudniówki np. "Dziennik Kompakt" po południu z informacjami o 12 godzin aktualniejszymi. Warto by w końcu otworzył wydanie on-line/nawet płatne/ by można było szybko skopiować potrzebne artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
stz Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? 30.05.06, 15:06 Skopiowac? Przeczytalem kilkanascie numerow Dziennika, i to od dechy do dechy (wykazalem maksimum dobrej woli) i nie zlalazlem tam niczego godnego kopiowania. Znacznie ponizej poziomu Rzeczy i GW, ale na pewno znajdzie swoich czytelników - mniej wymagających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nb Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? IP: 195.117.28.* 30.05.06, 21:06 Istnieje takie piękne niemieckie słowo określające jakość Dziennika: Scheisse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan_Michał Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.06, 10:12 Pytanie brzmiało: "Jak się sprzedaje ten Dziennik?" To może ja podam odpowiedź dotyczącą ubiegłego poniedziałku: 128 000 Czy to dobrze czy to źle, nie mnie oceniać Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? 31.05.06, 15:45 Nie znam konkretnych danych liczbowych,ale na podstawie tego,ile pod koniec dnia leży niesprzedanych egzemplarzy,wydaje mi się,że średnio,a na pewno gorzej niż GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorilla Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? IP: *.icpnet.pl 31.05.06, 16:31 Czyli nadal spada. 140 tys. było ich minimum przyzwoitości. Agora zamykała Nowy Dzień przy 200 tys... Odpowiedz Link Zgłoś
stz Re: Jak się sprzedaje ten Dziennik? 31.05.06, 23:50 Dzisiaj znów się skusiłem, po tygodniu - dla dodatku "Europa". Poza tym była płytka dla dzieci, piosenki z kreskówek Disneya. Po raz kolejny rozczarowanie, także "Europa" z numeru na numer obniża poziom. Natomiast żonie, która polityką interesuje się minimalnie, "Dziennik" się podoba. W sam raz do fryzjera... Odpowiedz Link Zgłoś