Gość: Słowianin Czym chata bogata!!! IP: *.toya.net.pl 26.07.06, 08:20 Zapraszamy! Słowiańska gościnność obowiązuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mascota5 Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air 26.07.06, 08:20 Nie wiem o co temu prostakowi chodzi kiedy w Polsce jest taka nedza i ludzie kochani jakikolwiek turysta jest dobry dla ekonomii. Czy my mamy wybor? Chcemy, zeby sami milionerzy nas odwiedzili. ale ile tych milionerow jest na calym swiecie. W Polsce jest super piwo, wodka, chleb, ser,..... i wiele rzeczy, oh piekne dziewczyny. Niech przyjezdzaja biedni czy bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blase Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.06, 08:20 Spółka węgiersko-amerykańska? To musi być tylko żydowska a oni nie sanują Polaków jak nikt inny na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolo Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.sgnet01.solardis.com 26.07.06, 08:23 WizzAir opuśćcie Gdańsk. Zapraszamy do Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilgefortz Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: 80.51.232.* 26.07.06, 08:25 W tej chwili nie jesteśmy potęgą turystyczną, zatem nie możemy wybierać kto do nas przyjedzie a kto nie (o ile chcemy zarobić, rzecz jasna). Ciekawe czy ktoś zrobi obliczenia ile Gdańsk zarobi za te 50 tysięcy? Myślę że dużo, dużo więcej. A martwmy się najpierw o naszą moralność i kulturę a potem o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja chcę Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.c / 62.233.169.* 26.07.06, 08:26 A ja chcę zmiany nazwy lotniska w Gdańsku Rębiechowie. Poważnie mówiąc jest to typowe podejście. Zakazać. Ale pan Wałęsa nie pomyśli, że można przy okazji wypromować Gdańsk, Polskę. Użyć tej reklamy WizzAiru i dołożyć hasło: Mamy też ładne plaże, średniowieczne zabytki, bogatą ofertę turystyczną. Ale nie po co. Lepiej zakazać. Niech nikt po lotnisku im. Lecha Wałęsy się nie pałęta. Niech spotka je los Stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwiak Lechu, Tobie juz tez odbilo? IP: 157.25.9.* 26.07.06, 08:35 Daj na wstrzymanie, nie zachowuj sie jak kartofel... Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 wwiak, Tobie juz tez odbilo? 26.07.06, 08:37 Daj na wstrzymanie, nie zachowuj sie jak kartofel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwiak Re: wwiak, Tobie juz tez odbilo? IP: 157.25.9.* 26.07.06, 09:35 a Tobie co sie nie podoba, za niesmaczna reklame chcesz zabrac ludziom tanie loty? Takie obrazanie sie za jakas glupote to domena "kartofli" wlasnie... Co z tego, ze nas tak reklamuja? Mi tez sie to nie podoba, ale tekst z reklamy nie jest klamstwem, a ci co przyjada zobacza, ze warto nas odiwedzic nie tylko ze wzgledu na wodke i sledzia za 2,5Ł... Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 abstynent-legenda 26.07.06, 08:36 ymczasem reklama wstrząsnęła Lechem Wałęsą. Jego zdaniem promowanie "wódczanego" oblicza Gdańska jest niedopuszczalne. - Będę się domagał wprowadzenia zakazu lądowania dla tych linii na lotnisku mojego imienia. Nie chcę, by ludzie zjeżdżali się tu na pijaństwo. Kiedy tworzyliśmy w Gdańsku historię Europy, alkoholu w ogóle nie piliśmy - podkreśla. Zapowiada, że spotka się w tej sprawie z marszałkiem województwa, który razem z władzami Trójmiasta ma większość udziałów lotniskawww.usopal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=136&Itemid=55 Nawiązując do internowania Wałęsy: w zaistniałej sytuacji cieszył się on podejrzanie wyjątkowymi przywilejami. Jakby się znalazł niemal w złotej klatce.. Z dokumentów, jakie są w posiadaniu Instytutu Pamięci Narodowej, można się dowiedzieć m.in. o tym, że żona Wałęsy miała możliwość odwiedzania go z dziećmi w dowolnym terminie. Koszty pobytu rodziny pokrywało państwo. Wałęsa mógł uprawiać sporty, łowić ryby, oglądać telewizję. Inny przywilej dotyczył zaspokajania przez SB jego potrzeb konsumpcyjnych. Przez cały okres internowania dostarczane mu były artykuły z tzw. Bazy Zaopatrzenia Specjalnego. W ciągu 7 miesięcy Wałęsa "zaliczył" samotnie lub w towarzystwie osób go odwiedzających następujące dobra konsumpcyjne: 85 butelek wódki, 35 butelek wina, 29 butelek koniaku i winiaku, 42 butelki szampana, 512 butelek piwa. Dochodzi 638 paczek papierosów, a na liście frykasów figurują wędliny, ciastka itp. Jakież bogactwo wiktuałów w porównaniu ze zwykłym chlebem, wodnistymi zupkami i makaronowymi daniami, jakie stanowiły menu internowanego Prymasa Wyszyńskiego, a także warunkami, w jakich przebywali działacze "S" w obozach dla internowanych... Reżim zdawał się okazywać Wałęsie wdzięczność i pewnie wiedział, za co! Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 dzieciaku nie wypisuj bzdur 26.07.06, 08:43 Za co niby reżim miał byc wdzięczny Wałęsie? :))))) Abstynencja o której mówi Wałęsa dotyczyła tylko strajków sierpniowych, bo przecież Wałęsa abstynentem nie jest. Choć porównujac go do jego nastepcy na stołku przezydeckim to Wałesa prawie nie pije. Kwaśniewski ten to nie wylewa na kołnierz. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: dzieciaku nie wypisuj bzdur 26.07.06, 08:49 video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485&q=nocna+zmiana video.google.pl/videosearch?q=polscy+bohaterowie matol jestesc Wasc ot i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T1000 Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 26.07.06, 08:36 Standard, "każdy Polak to pijak a każdy pijak to złodziej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T1000 Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 26.07.06, 08:36 Standard, "każdy Polak to pijak a każdy pijak to złodziej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob gdańskie wódki IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.06, 08:37 Historycznie rzecz biorąc gdańskie wódki znane były w Europie. Mickiewicz też pisał: "Szewcu w nos wyciął trzy szczutki / do łba przymknął trzy rureczki / cmoknął cmok i GDAŃSKIEJ WÓDKI / wytoczył ze łba pół beczki" (Pani Twardowska) Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 najpierw trzeba zrobić porządek 26.07.06, 08:38 na lotnisku! Tak, mają rację Anglicy z tymi śledziami, przecież ludzie w tej maleńskiej sali odpraw stłoczeni są jak śledzie. Ale teraz z innej, też lotniskowej, beczki. Niedawno w Gdańsku chciałem sobie pojechać autobusem z lotniska do Wrzeszcza. Inna sprawa, że nie wiem czemu nazwali to lotnisko „Lech Walesa” a nie „Lech Wałęsa”. Chyba w Polsce nam polskich liter nie brakuje co? Mamy ustawę o języku i ten język jest dla nas, bo Francuzi czy Niemcy też piszą po swojemu, więc nie musimy się o nich troszczyć. Proszę to zmienić! No i podjeżdża koło 15-tej autobus, wsiadam, kupuję bilet, kosztuje to parę złotych a składa się taka taśma z odcinków po 70 groszy i kasuj teraz toto. Oczywiście ja wiem, że taśmę się składa i kasuje każdy odcinek ale gościu za mną tego nie wiedział i porwał to na fragmenty dosyć krótkie i nie chce mu kasownik kasować, więc mówię mu że trzeba głębiej wepchnąć. Jak wepchnął to mu całkiem bilecik wciągło i nie miał. No to dawaj z powrotem kupować nowe a tu pan kierowca mówi „nie mam już biletów, wszystkie wysprzedane”. Ludzie się pultają, jacyś cudzoziemcy w ogóle nie kumają o co chodzi, więc pan kierowca wstał z krzesełka i wydał oświadczenie „przepraszam państwa ale nie mogłem przewidzieć sytuacji, że zabraknie biletów”. Jasne, że nie mógł. Kto by się domyślił, że w autobusie potrzebne są bilety. No więc ludzie pytają co mają robić a kierowca mówi „to proszę jechać bez biletów”. No to ludzie pytają „a jak przyjdzie kontrol?” To on na to „no nie wiem”. Część ludzi wpada zatem w łapy krążących wokół przystanku taksówkarzy, którzy oferują „tani” przejazd. Reszta zostaje, aż tu gruchnęła wieść, że autobus pojedzie za jakieś półtorej godziny (!). Czas płynie i ci co pokasowali bilety już mają je nieważne, bo w Gdańsku jak wiadomo są bilety „na czas”. Ładny obrazek co? A potem ten „szybki” autobus wahadłowy jedzie, nadkładając drogi przez jakieś bloczki osiedlowe, zatrzymując się na każdym przystaneczku zamiast sprawnym kursem dojechać do celu. I to jest niby jedno z naszych czołowych lotnisk a ludzie gniotą się w maleńskiej sali odpraw, to jak my mamy zrobić te ME2012 i gdzie mają te czartery lądować z kibicami? Na łące? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renal2 Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:39 Wałęsa przeciw pijaństwu-niech sobie przypomni te toasty w Magdalence z Jaruzelskim Kiszczakiem Michnikiem i resztą tego anty-Polskiego "UKŁADU".A nazwa lotniska to wstyd dla nas wszystkich że chołubimy agentów typu"BOLEK". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Tanie linie tylko promują pijanstwo i k...estwo. IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 26.07.06, 08:42 Niedługo bedziemy druga Tajlandią , beda sie zjezdzać tylko angole na tanie dziwki i chlaństwo ,a wldze miast takich jak Gdańsk i Kraków się cieszą jak duzo maja "turystów". Niedlugo to większosc Polaków bedzie wypoczywac poza krajem , a do nas bedą przyjezdzać turystyczne odpady z calej Europy. Pierwszy raz popieram Wałęse . Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Przyłączam się. 26.07.06, 09:07 Polska zaczyna kojarzyc się pejoratywnie.Ale cóż, łatwiej Wałęsę obrzucic stekiem wyzwisk niz zastanowić się nad zjawiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: 195.116.182.* 26.07.06, 08:45 A może po prostu odebrać portu nazwę Lecha Wałęsy - tak będzie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 A może po prostu odebrać portu nazwę Lecha Wałęsy 26.07.06, 15:53 Fatalna nazwa tego portu, pisownia wykoślawiona dla jewropejskości, sam właściciel nazwy portu robi wszystko, byśmy go stamtąd wyskrobali. Robi nam wstyd ten nieskazitelny niepijący wówczas Waleza. Panie prezydencie ...robi pan głupoty bo lek jest panu potrzebny...bo-lek jakiś trzeba by....bo lek pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air 26.07.06, 08:46 Niech lepiej Wałęsa zaprotestuje przeciwko kaleczeniu i lekceważeniu polskiego języka w nazwie "Lech Walesa Airport". I niech się zajmie np. przedstawieniem Polski w "Little Europe" w Brukseli - maksymalny obciach w porównaniu z innymi krajami, lepszy byłby już śledź z półlitrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:47 Czy my musimy zapraszać grupy niedorozwojów angielskich żeby u nas czuli się bezkarnie ? Może trzeba by ich trochę nauczyć kulturalnego zachopwania jak u nich nikt nie potrafi. Anglików jeżdżących na pijaną turystykę ma dosyć coraz więcej krajów. Szczególnie Malta, gdzie angielskie bandy pijanych zachowują sie jakby byli u siebie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak mały Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.oi.amu.edu.pl 26.07.06, 08:47 Szanowny Panie Wałęsa ! Siedź na d..... i przestań wreszcie zgrywać WIELKIEGO MĘŻA STANU !!!!!!!!!!!! do domu !!!!!!! do DANUCHY MARSZ !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msnbetterthan Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:49 czyżby kolejne magiczne miasto..? _____ Krakow Airport Transfers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Zapraszamy do Łodzi IP: *.intersoft.pl 26.07.06, 08:50 My w Łodzi chętnie Wizzaira przyjmiemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air 26.07.06, 08:54 Wałęsa: "Kiedy tworzyliśmy w Gdańsku historię Europy, alkoholu w ogóle nie piliśmy" kiedys Wałęsa tworzył historię, teraz tworzy głupie historyjki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorówkowy geniusz - reinkarnacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:55 jeden sie obraża o kartofle, drugi o śledzie - nie lękajcie się i trwajcie w wierze, że jesteście śmieszniejsi niz o was piszą... Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Wałęsa chce zakazu lądowania dla Wizz Air 26.07.06, 08:56 heraldek napisał: > Dla Walesy nikt by przeciez nie przylecial............ *********************************************************** I po co było nazywać lotnisko jego imieniem?? a śmiali się z Lecha K. a co robił i robi Wałęsa?? Odpowiedz Link Zgłoś