Gość: Karioka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 13:57 Dlaczego pro-pisowski dziennikarz Semka (jeszcze kilkanaście temu reklamował się jako "niezależny"), niesłychanie oburza się, kiedy się go tak nazywa? Wstydzi się, czy rżnie głupa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: umyslscisniety Re: Pro-pisowski Semka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.06, 15:53 a dlaczego srodowisko gazety oburza sie gdy sie je okresla tym mianem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Pro-pisowski Semka IP: *.acn.waw.pl 01.10.06, 18:11 Wart Pac pałaca. Choć może to przesada z tą symetrią - pan bardzo niezależny dziennikarz jednak dawno już przekroczył pewną granicę. Niezależny rzecznik prasowy? Tyle że materiały PR-owskie zwykle rozdaje się za darmo - odbiorca (widz, czytelnik) nie powinien być obciążany kosztami ich dystrybucji (niech PR- owiec raczej płaci za możliwość zamieszczania reklam). Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Pro-pisowski Semka 01.10.06, 21:27 Gość portalu: umyslscisniety napisał(a): > a dlaczego srodowisko gazety oburza sie gdy sie je okresla tym mianem? Tylko ajent kuper z tego srodowiska sie oburza gdy nazywa sie go niezaleznym dziennikarzem. Slusznie, on tam byl korektorem, przed Maleszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umyslscisniety Re: Pro-pisowski Semka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:11 tak,tak(tak),tyle,ze mi chodzi jedynie o banalna konkluzje: nikt nie lubi byc szufladkowany.w szuflady to sobie mozna radykalow i im podobnych biednych ludzi posylac.i teraz ptanie.czy semka jest skrajniakiem? ja tak nie uwazam.na tej samej zasadzie michnika mozna polozyc na jednej poleczce z tym burakiem z duzymi uszami,a wcale bym go tam nie stawial.nie chce sie sprzczac,ale cos mi sie wydaje,ze pan doktor tego nie chce rozumiec,bo nie lubi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Pro-pisowski Semka 03.10.06, 19:21 Gość portalu: umyslscisniety napisał(a): > tak,tak(tak),tyle,ze mi chodzi jedynie o banalna konkluzje: nikt nie lubi byc > szufladkowany. Ano nie. Czy mowienie ze X nie jest autorytetem to szufladkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocking truth Re: Pro-pisowski Semka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 20:25 Gość portalu: Karioka napisał(a): > Dlaczego pro-pisowski dziennikarz Semka Tylko dlatego że nie histeryzuje od roku, to znaczy, że jest 'pro-pisowski'? Może nie histeryzuje, bo ma czystą teczkę? ;-) Dlaczego o Semce piszesz 'pro-pisowski', a o Żakowskim nie napiszesz pro- sldowski? Mimo że facet przyznał się do głosowania na SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Pro-pisowski Semka 01.10.06, 21:23 Gość portalu: shocking truth napisał(a): > Gość portalu: Karioka napisał(a): > > > Dlaczego pro-pisowski dziennikarz Semka > Tylko dlatego że nie histeryzuje od roku, to znaczy, że jest 'pro-pisowski'? > Może nie histeryzuje, bo ma czystą teczkę? ;-) Wyczyscili mu, czy za komuny byl "milczaca wiekszoscia" popierajaca Jaruzelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Semka nie jest pro-pisowski tylko anty SLDowski 01.10.06, 21:21 ON by sie nawet z bolszewikami sprzymierzył byle dokopać SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Semka nie jest pro-pisowski tylko anty SLDows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 13:55 :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Pro-pisowski Semka 01.10.06, 21:32 prawda w oczy kole? ;) strasznie mnie ten gość irytuje. gdybyśmy byli w jednym pomieszczeniu, pobilibyśmy się chyba. ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Pro-pisowski Semka 01.10.06, 21:43 dzika_zdzicha napisała: > prawda w oczy kole? ;) > > strasznie mnie ten gość irytuje. gdybyśmy byli w jednym pomieszczeniu, > pobilibyśmy się chyba. ;))))))) Nie dalby Ci nawet dojsc do glosu, a coz dopiero do ciosu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Pro-pisowski Semka 01.10.06, 21:49 no tak, zorientowałam się, że lubi przerywać ciekawe wypowiedzi. ;) dałby dał, ja tylko wyglądam na grzeczną. ale jak pojawi się iskra, wybucha prawdziwa bomba... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Pro-pisowski Semka 01.10.06, 22:16 dzika_zdzicha napisała: > no tak, zorientowałam się, że lubi przerywać ciekawe wypowiedzi. ;) > > dałby dał, ja tylko wyglądam na grzeczną. ale jak pojawi się iskra, wybucha > prawdziwa bomba... > ;) Ale w sumie inteligentny facet, i ma u mnie plus bo nie udaje obiektywnego, tak jak to robia Karnowski, Zaremba, Ziemkiewicz, czy Janke. Jak jestem pro Gazetowy to jestem, nie udaje ze nie jestem. A jak jestem antysemita to nie udaje ze nie jestem ( Jak Michlakiewicz). A jak jestem pro pisowski to jestem - jak Semka, a nie udaje ze nie jestem jak wymienieni powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Pro-pisowski Semka 02.10.06, 09:20 inteligentny - zgadzam się. ale drażni mnie, jak koniecznie chce, by inni nazywali go "niezależnym". ktoś, kto jest niezależny, po prostu taki jest i to widać, nie trzeba się o to kłócić. a Semka? hmm, no nie wiem. może się po prostu czepiam. ;) moim zdaniem, w ogóle dziennikarz nie powinien pokazywać swoich poglądów, szczególnie politycznych. albo, jeśli już musi, to niech stara się wyważać racje. inaczej jest zwykłym... dziennikarzem. ;DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Pro-pisowski Semka 02.10.06, 18:13 dzika_zdzicha napisała: > moim zdaniem, w ogóle dziennikarz nie powinien pokazywać swoich poglądów, > szczególnie politycznych. Owszem, ale tylko wtedy kiedy zajmuje sie zawodowo sportem, kuchnia, czy kronika kryminalna. Jak by to bylo, gdyby np. dziennikarz od kuchni podawal tylko przepisy, nie mowiac jak to smakuje. IMO ma prawo powiedziec ze ze samkuje mu lasagne, a nie smakuje gazpacho. Problem w tym zeby podajc przpeis na gazpacho, celowo nie kazal dac za duzo papryki, by publika znalazla potwierdznie ze to nie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Pro-pisowski Semka 02.10.06, 18:46 porównujesz politykę z żarciem? chociaż faktycznie, pewne podobieństwo jest. od polityki też można dostać sraczki, wzdęć i nudności. ;) ok, ok, wiem o co Ci chodzi. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Pro-pisowski Semka 02.10.06, 18:50 dzika_zdzicha napisała: > porównujesz politykę z żarciem? Powiedzialbym ze zarcie ważniejsze. ( Semka chyba tez tak mysli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Pro-pisowski Semka 02.10.06, 18:52 no wiesz! ;) też lubię żarcie, ale picie niestety też. cholerna podatność na nałogi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Pro-pisowski Semka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 19:00 r.szwajcner napisał: > dzika_zdzicha napisała: > > > > moim zdaniem, w ogóle dziennikarz nie powinien pokazywać swoich poglądów, > > szczególnie politycznych. > > Owszem, ale tylko wtedy kiedy zajmuje sie zawodowo > sportem, kuchnia, czy kronika kryminalna. TUTAJ BYM SIę całkiem nie zgodził:)))) pomieważ dopuszczam prezentowanie tych poglądów gdy pisze w gazecie partyjnej.Tylko,że wyedy nie może nazywać stę niezależnym bo i gazeta nie jest niezależna.W takim przypadku pisząc w innej gazecie przy naqzwisku autora winnna znaleźć się informacja o jego orientacji politycznej.Dałoby to możliwość porównanania punkyu widzenia na różne sprawy dziennikarzy niezależnych i prezentujących określoną opcję polityczną. Czytelnik nie byłby wprowadzany w błąd i miałby możliwość konfrontacji przekazywanych opiniii. Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Pro-pisowski Semka 02.10.06, 22:46 Gość portalu: Kir napisał(a): > r.szwajcner napisał: > > > dzika_zdzicha napisała: > > > > > > > moim zdaniem, w ogóle dziennikarz nie powinien pokazywać swoich pog > lądów, > > > szczególnie politycznych. > > > > Owszem, ale tylko wtedy kiedy zajmuje sie zawodowo > > sportem, kuchnia, czy kronika kryminalna. > TUTAJ BYM SIę całkiem nie zgodził:)))) pomieważ dopuszczam prezentowanie tych > poglądów gdy pisze w gazecie partyjnej. Nie ma juz i nie bedzie gazet "niezaleznych", a kto tak mowi, mowi nieprawde, albo prostu wprowadza ludzi w blad. Dlatego wole podejscie Semki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=49573878&a=49596511 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Pro-pisowski Semka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:56 dr.szwajcner napisał: > Nie ma juz i nie bedzie gazet "niezaleznych", a kto tak mowi, mowi nieprawde, > albo prostu wprowadza ludzi w blad. > Dlatego wole podejscie Semki óż w tej ocenie muszę przyznać Ci doktorze rację.Dostało mi się:))))) ale o niezależnych mediach pisałem hipotetycznie w przeciwieństwie do wyrażania poglądów,bo bo tylko taką formę akceptuję,tzn.w medyach party\jnych.Dlatego denerwuje mnie to określenie:niezależność.TUTAJ MUSZę PRZYZNAć Ci rację.Nie miałem zamiaru nikogo wprowadzać w błąd, Wystarczy przrpomnieć sobie spory na ich temat na tym forum oraz stodsowaną argumentację i ocene na jej podstawie stosowaną wybióórczo w zależności od panującyvch trendów i przekonań.WIDOCZNE TO też Było w mediach i ich ocenach,zwłaszcza w ostatnim okresie czasu.Czy był to wolny wybór to już nieistotne.Mnie kojarzy się z pewnym,historycznym okresem czasu i przymusem.TUTAJ WYSTęPUJE WOLNA WOLA I DOBRE SAMOPOCZUCIE I TO BEZ BEZ PRZYMUSU. mOGę TO NAZWAćDEMOKRACJSJą SERWILISTYCZą,OSTRATYCZNą,NEPOTYCZNą,KNAJACKą ITP Więcej nie chce mi się myśleć/.Polska i społłlleczeństwo jest w nich chyba na 124 miejscu gdyżż liczą się przede wszystkim grupy interesu.Dlatego teżdodam tutaj Twoją ocenę ale do innego stanu faktycznego,tego jaki przedstawiłem. Czy to prawda? myślący Polak oceni. Pozdrawiam Kir . Odpowiedz Link Zgłoś