Dodaj do ulubionych

Grafomańska książka LISA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:24
po tym jak mój idol Tomasz Lis zirytował mnie bredniami w TOK FM, że kanclerz
Niemiec jest głową państwa z ciekawością sięgnąłem po kolejną książkę TOMASZA
LISA - POLSKA GŁUPCZE. poza banalnymi tekstami o zjawiskach z ostatnich
miesięcy z życia 4RP nie ma w tej książce NIC. czyżby napisał ją po to by
mieć kasę na alimenty, czyżby facet się wypalił. szkoda, bo kiedyś miał w
sobie ogień
Obserwuj wątek
    • Gość: neon Re: LIS - mógł być kimś, spadł na dno... IP: *.wlan.pl 06.10.06, 13:32
      Tak się świetnie zapowiadał, a stał się żałosny. Może jak się usunie w cień na
      jakieś pić lat, trochę zmądrzeje, to może...
    • misona Re: Grafomańska książka LISA 06.10.06, 13:37
      A ja czytała i uważam, że książka jest świetna. McTuzick ma tuzinkowy móżdżek i
      zjada go zawiść. Pies go trącał. Gratulacje dla Lisa.
      • Gość: gizmo Re: Grafomańska książka LISA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:01
        Misono, a o czym jest ta książka?
        • dr.szwajcner Re: Grafomańska książka LISA 07.10.06, 12:21
          Gość portalu: gizmo napisał(a):

> Misono, a o czym jest ta książka?

Niewypowiadal sie o tresci tylko o formie.
          Stwierdzil ze jest O.K. - zadnej grafomaniii.
          Znow wykazales sie brakiem polaczenia umiejetnosci
          czytania z mysleniem.
      • Gość: kot Re: Grafomańska książka LISA IP: *.man.poznan.pl 06.10.06, 14:05
        Tomek, przyjąłeś ciekawy nick "misona", nie czytałem książki ale bardzo
        krytycznie oceniam "dojrzewanie" na antenie polsatu pana Lisa, idzie na dno i
        utonie razem z tvn-em i platformą. Zatopi ich oczywiście ojciec
        dyrektor...żartowałem.
    • Gość: ciekawy A to literatura piękna? IP: *.acn.waw.pl 06.10.06, 14:19
      Termin grafomania odnosi się wyłacznie do tekstów z założenia "artystycznych".
      Jedyną formą dziennikarską zagrożoną grafomanią jest w zasadzie reportaż.
      Książki Lisa nie czytałem. Na czym ma polegać ta grafomania? Wierszem pisze czy
      co?
      • Gość: McTuzick Re: A to literatura piękna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:37
        wierszem nie pisze ale pisze banały, uważam że grafomanią nie tylko reportaż
        może być ale i tego typu książka
        • Gość: U. Matko święta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:56
          ile wam płacą za te zjadliwe krytyki na forum?
          • Gość: gizmo Re: Matko święta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:58
            To zależy od objętości. Średnio jakieś 50 pln.
            • Gość: U. Re: Matko święta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:49
              To za te pieniądze "na stocznię"?
              • Gość: gizmo Re: Matko święta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:59
                Nie ma pojęcia, dostaję przelewem.
    • Gość: bruno Re: pisjugen w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:29
      żal mi was najemnicy popaprańców niszczących Polskę.
    • Gość: krzych Re: Grafomańska książka LISA IP: 193.24.202.* 07.10.06, 18:08
      Książki nie czytałem, ale za Lisem nie przepadam. Czasem oglądam jego program i
      według mnie prowadzi go kiepsko. Robi się na jakiegoś męża stanu, w czym bywa
      wkurzający- ta jego wiecznie poważna minka, jakby był conajmniej jakimś
      Kordianem i ostatnim bastionem demokracji, powinien zresztą ostatecznie
      zdecydować czy jest politykiem czy dziennikarzem. Ponadto wkurzająca jest ta
      wydzierająca się ciąglę publiczność. Jego zwolennicy są w tym przodujący, i
      śmieją się z kadego "kawału" które powie ich guru. A widać, że Lis stara się być
      zabawny na siłę. Zato nie stara się być obiektywny, a przynajmniej troche by
      wypadało. Oczywiście wiem, że jego program ma wielu zwolenników, ale ja tego
      pretensjanolnego show nie trawię. Wolę już Teraz My lub Pośpieszalskiego nawet.
      Dziękuję za uwagę. :)
      • Gość: wykształciuch Drogi kolego... cos Ci sie pomylilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:29
        A ile razy byles u Lisa na programie w studio? Ja jestem co tydzien, i co
        tydzien musze wysluchiwac wulgarnych okrzykow zwolennikow PiSu i piskow bab z
        Radia Maryja. Sympatycy opozycji reaguja jedynie oklaskami, albo buczeniem
        (dopuszczalna forma dezaprobaty). Za to PISOWCY... szkoda gadac...
        • Gość: agent cooper Re: Drogi kolego... cos Ci sie pomylilo IP: *.chello.pl 07.10.06, 21:01
          Średnio rozgarniety uczeń szkoły średniej - powie grafoman. I tu oburzy się
          dr.sz.&mata /bambusowa/.
          • dr.szwajcner Re: Drogi kolego... cos Ci sie pomylilo 07.10.06, 22:43
            Gość portalu: agent cooper napisał(a):

> Średnio rozgarniety uczeń szkoły średniej - powie grafoman.

Skoro powie, to nie grafoman tylko verbalfoman, czy cos w tym rodzaju (:-)),
            kuperku.
            Jak widac skonczyles swoja edukacje jako niezbyt rozgarniety uczen
            szkoly powszechnej.
    • Gość: Gonzo Re: Grafomańska książka LISA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:58
      jak walił w SLD i Kwacha, to był dobrym dziennikarzem, a teraz, gdy
      wypunktowuje PiSownię Wszechpolską, to już się mało podoba?
      • Gość: agent cooper Re: Grafomańska książka LISA IP: *.chello.pl 08.10.06, 08:48
        Jeszcze ksiązki można strawić, bo mu je ktoś poprawia - ale felietony to już
        tragedia.
        • dr.szwajcner Re: Grafomańska książka LISA 08.10.06, 09:45
          Gość portalu: agent cooper napisał(a):

> Jeszcze ksiązki można strawić, bo mu je ktoś poprawia - ale felietony to już
          > tragedia.

- do admina *******!!!!
          Prosze nie kasowac tego postu kupera,
          mimo ze jest pierwszym na temat i nie
          obraza w nim forumowiczow.
    • Gość: Benedykt Re: Grafomańska książka LISA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:36
      Czytałem tylko jego wspomnieniową książkę (tytuł chyba: Nie tylko "Fakty") i
      była w sumie ciekawa. W dyskusjach radiowych jest bardzo dobry. A w telewizji
      jest obecnie najlepszym prowadzącym programy publicystyczne. Różne Gawrylukowe,
      Morozowscy czy Wysockie powinny patrzeć, patrzeć i uczyć się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka