Gość: kama IP: *.acn.waw.pl 11.10.06, 19:50 O jakich taśmach Gudzowatego mówi w swoim blogu Latkowski? wspomina o jakieś sprawie z tymi tasmami, które sa upubliczniane. www.latkowski.com/blog/id,746#746 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Taśmy Gudzowatego 11.10.06, 21:32 Gość portalu: kama napisał(a): > O jakich taśmach Gudzowatego mówi w swoim blogu Latkowski? wspomina o jakieś > sprawie z tymi tasmami, które sa upubliczniane. > www.latkowski.com/blog/id,746#746 Jeśli to te taśmy o których słyszałam to będzie bomba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontrol-k Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:27 a kto w kogo walnie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzys111 na tych tasmach to jest tak... 11.10.06, 23:19 Zbrodniarz - p Rokita (oczywiscie dla zakonspirowania nosi tym razem moherowy beret) daje w lape p Guzowatemu by ten wynajal platnych mordercow panow Kaczynskiech, oczywiscie 'ruskich'. Na to sie nie zgadza Giertych bo on uwaza ze najlepsi sa nasi Polscy zabojcy. Kalisz wyzywa Giertycha od wstretnych nacjanlistow. Lepper - glos rozsadku- proponuje by ze wzgledu na ograniczony budzet zajac sie najpierw Jarkiem, a za Lecha zaplacic dopiero jak sie doda emerytom. Nie wiem tylko jak sie to skonczylo, troche mnie znudzili te polityka, wolalem mecz! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 07:22 Gość portalu: kontrol-k napisał(a): > a kto w kogo walnie? Jeśli jest na nich to o czym mi jakiś czas temu mówiono to W Michnika i Gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 17:09 kataryna.kataryna napisała: > Jeśli jest na nich to o czym mi jakiś czas temu mówiono to W Michnika i Gazetę. Okaze sie ze w Gazecie wcele nie pracuja pociotki KPP-owcow ani łżeelity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir I co myślisz dr..szwajcner o treści postu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:47 do ktróego podałem link w tym wątku? Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: I co myślisz dr..szwajcner o treści postu 15.10.06, 16:54 Gość portalu: Kir napisał(a): > do ktróego podałem link w tym wątku? Myśle że trzeba sie wstrzymac z komentarzami do czasu ujawnienia całej szafy Lesiaka, lacznie z fragmentami utajnionymi. Bo jak nawet wynika z tej drobnej czesci rezgrywajacymi cały czas byli Kaczynscy, a nie Michnik czy Wałęsa. Dopiero teraz widac dramat Walesy w owym czasie. Kaczynscy swoimi intrygami najpierw izolowali go od srodowiska, a natepnie osamotnionego, z cala brutalnoscia zaatakowali, nie patrzac że Kraj moze iśc w rozsypke. Wychodzi na to ze oddanie wladzy postkomunistom w 1993 roku, bylo faktycznie najlepszym wyjsciem, bo klotnie i awantury skonczylyby sie zamachem stanu, albo totatlnym rozkladem. Walesa zaplacil za oddanie wladzy duza cene. Tak samo Michnik - po propozycji Rywina. Aby wprowadzic Polske do Unii Europejskiej zaryzykowal swoj wlasny autorytet i autorytet swojej gazety. Dopial swego, ale zaplacil duza cene. Łachudry i dranie typy Semka czy Ziemkiewicz, nie widzacy dalej niz 30 cm od wlasnego nosa skacza sobie po nim jak po łysej kobyle. Ale grupie Trzymajcej wladze musialo byc niewesolo, bo nie osiagneli żadnego głownego celu swej prowokacji - Polska jest w UE, Gazeta nie padla, pieniedzy nie skasowano. Jedynie Agora nie ma telewizji... A swoja droga wydaje mi sie ze Michnik wie kto wszedl w spolke z obcym mocarstwem by storpedowac wejscie Polski do UE, zlikwidowac GW i przy okazji zarobic nieco grosza ... pozdr. dr.szw ( zmana f na w jest efektem trwalego zabanowania :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 17:25 > a kto w kogo walnie? Ja od paru tygodni czuje się jakby ktoś mnie przez łeb walnął.cyrk, matrix i na końcu beda Tworki. Czasu ciekać z tego kraju bo ani niemieckiego ani ruskiego nie znam a już niedługo będa to jezyki urzędowe. ten kraj to jeden wielki gar w który ciągle ktoś wrzuca nowe preteksty do nowych podejrzeń. A że polacy mają naturę psa mysłiwskiego - czyli rasy żywiołowej, hiserycznej niezbyt mądrej i skorej do pracy poza śledzeniem to i działa to jako ślad na ogara. I tak wkółko. Ktoś coś powie- już afera. Polak rzuca się w pogoń za domniemanym agentem. Węszy i śledzi póki ktos mu nowego ptaszka na węch nie wystawi. Wtedy jak szaleniec zapomni o odyńcy śledzonym przed chwilą po to aby rzucić się w pogoń za zajacem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.acn.waw.pl 11.10.06, 23:21 Latkowski wyjasnił. Będzie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 09:34 Potwierdzam. Oglądajcie dziś Misję Specjalną. W tym kontekście zupełnie inaczej brzmią wczorajsze "apele"Tuska o niezależność dziennikarska,obrazowe porównania posła Wendrlicha TVP do spluwaczki i inne nerwowe działania polityków wobec mediów. To może rozpirzyć cały układ medialny!Mam nadzieję, ze Agorze nie uda się zablokować dzisiejszej emisji. Ja wiem co jest na tych taśmach, prokuratura też. Pisałam tym wielokrotnie w różnych wątkach, ale ważniejsze były "taśmy półprawdy" debilki Beger. To, co dziś zobaczycie(oby!) postawi całą aferę Rywina w zupełnie innym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 09:52 podaje linka, jeśli ktoś nie wierzy w to co piszę: www.latkowski.com/blog/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.acn.waw.pl 12.10.06, 17:45 Taśmy Gudzowatego 11-10-2006 Wyjaśniam. Program „Misja specjalna” ma upublicznić taśmy nagrane przez Aleksandra Gudzowatego. Miało się to odbyć inaczej, w minioną niedzielę, w porozumieniu z jednym z tytułów prasowych. Jednak, jaki mówi znajomy dziennikarz, "ujawnienia tego nie chce nikt.". Jak się okazuje Gudzowaty od dawna, jak książkowy „szpion,” rejestruje swoje spotkania. Zarejestrował m.in. spotkanie z Adamem Michnikiem. (Według dziennikarza to nie on rejestrował.) Teraz Gudzowaty chodzi po mieście i zapewnia, że taśmy przeciekły z prokuratury, on nie był źródłem ich upublicznienia. Prawda jest jednak inna. Ale dalej to niestety musi być przemilczane, by chronić źródła dziennikarskie. Chłopcy, w tych nerwowych czasach, po prostu pokłócili się przy stoliku brydżowym. To nie jest ostatnia sprawa, która w związku z ich kłótnią teraz wypłynie na powierzchnie. (11) komentarzy / skomentuj Dziennikarze – marionetki polityków? 11-10-2006 „To co się dzieje teraz w Polsce, w mediach… Przestaje chodzić o prawdę, a o politykę. Politycy wykorzystują nas, media. Dlaczego mamy być ich narzędziami?” Tego sms-a- napisałem do dziennikarza, którego szanuję. Napisałem, po tym jak dowiedziałem się o kolejnej sprawie, aferze, zadymie, która zostanie wzniecona dziennikarskimi rękoma. Sprawie, która trafi na czołówki i ... to z blogu Latkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 17:55 dziennikarze sensacyjni to smiecie. rzucą się na każdy żer z pełną świadomością ze może to być humbug i lipa. Wychodzą z załozenia ze po tygodniu i tak nie bedzie nikt o tym pamiętał bo co tydzień teraz nowe taśmy, agenci, słuzby itd. No i siedzi taki dziennikarzyna przed kamera i ma przed sobą dwóch kolesi którzy najchętniej by się pozabijali przed kamerami. Na tym tle taki dziennikarzyna kreuje sięna ostoję elokwencji manier i dobrego taktu . A oglądalność rośnie . I o to tyklko chodzi. Jak ktos mówi o wykorzystywaniu dziennikarzy to chce mi się śmiać. Jakie to wykorzystywanie? Sami sie szmatławią - przecie im nikt tego nie każe robić. sami szukają newsów i taśm a jak widac nie raz je sami preparują. Jak chodzi o Michnika to pewnie wyjdzie dalszy ciąg afery Rywina lub kolejny wątek z cyklu "kup Pan ustawę". Bo niby o czym miał Michnik z Gazowatym rozmawiać? Chyba nie o parametrach zanieczyszczenia Gazu z szelfu na morzu Białym? Poza tym Gazowaty nie chciał powiedziec u Olejnikowej o łapówce rzekomej dla młodego Millera. Pogłoski chodza że łapówki takiej nie było ale propozycja owszem tyle ze to gdybanie więc psa wszystko warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kura Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:42 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8548930&rfbawp=1160673845.573 Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 20:18 Podobno na Woronicza awantura o emisję taśm. Mogą zablokować emisję. WSIowi w akcji, wciąż silni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klux Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.icpnet.pl 12.10.06, 22:09 Jasne, jasne. Już to łykam. Były jakieś taśmy, nagle sie ich nie puszcza, że niby ktoś zablokował. Robi się zatem Macierewicza - na zasadzie "podobno", "rzekomo". To, co robi PiS przy pomocy TVP żeby wybielić się po Begerowej jest doprawdy żałosne. Ale jasne - niech tam będzie - WSI wciąż silne! Cokolwiek miałoby to znaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
willx Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 22:43 WSI nie istnieją przecież od 2 tygodni, PiS ma swoich ludzi na każdym ważnym stanowisku w TVP, w studiu Prokurator Krajowy, prowadzący mówi na początku, że "zobaczymy, może ujawnimy taśmy"..... no i gdzie te taśmy??? O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:46 1. Program fatalny. 2. Prowadzący zaczyna od taśm... potem program fatalny... a potem, drogie dzieci, pocałujcie misia w tyłek. 3. Bronek, ty może zacznij oglądać tę swoją telewizję. Bo ty nic tylko to BBC oglądasz... Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 22:54 Ale o taśmach powiedział. Ciekawe,kto je zabanował. mam nadzieję,że pojawią się w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Gargas czy Wildstein? IP: *.acn.waw.pl 12.10.06, 23:24 Kto podjał decyzje o zatrzymaniu taśm? Gargas? Wildstein? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.icpnet.pl 12.10.06, 23:37 Tak, kura, strasznie ciekawe. Pewnie będą na YouTube. Już sie skręcam z ciekawości, co to za manipulacje. Kto tez mógł je zbanować?? Co za wstrętni, źli agenci wstrętnych, złych służb?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szwajcner Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 23:02 willx napisał: > no i gdzie te taśmy??? O co chodzi? W szafie Lesiaka, razem z projektem dekomunizacji co to wedlug samąprawdepiszacego Der Dziennik mazepa.psend.com/ mialy byc ostatniego wrzesnia. Nie mozna ich pokazac bo Milan Suboticz ukradl byl klucz i pojechal do Karadzica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):):) Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.acn.waw.pl 13.10.06, 00:12 kataryna.kataryna 2006/10/12 22:45:28 Powiedział coś w stylu "Puścimy ale czy dzisiaj, zostańcie państwo z nami" - Gość: Jarek, h61n1fls35o998.telia.com 2006/10/12 22:46:22 Dobrze zrozumiales ze nie zrozumiales Takie samo mialem i ja wrazenie - adasko32 2006/10/12 22:46:51 Gdzie sa tasmy ? Gdzie sa tasmy ? - r202 2006/10/12 22:47:38 "Puścimy ale czy dzisiaj, zostańcie państwo z nami" - to bardzo piękne zdanie - może zostać mottem działań PiS ;) - Gość: aztec, olimp.top.net.pl 2006/10/12 22:47:53 no to niech sie w du... pocaluja, cykory cholerne - Gość: miner, aamh54.neoplus.adsl.tpnet.pl 2006/10/12 22:49:09 co to jest? to ma być publicystyka? to jest "moda na sukces". PRzez pietnascie odcinkow czekamy na odpowiedz "kto zabil" - Gość: aztec, olimp.top.net.pl 2006/10/12 22:50:07 "co to jest? to ma być publicystyka? to jest "moda na sukces". PRzez pietnascie odcinkow czekamy na odpowiedz "kto zabil"" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.icpnet.pl 13.10.06, 00:56 "Puścimy ale czy dzisiaj, zostańcie państwo z nami" Faktycznie - na motto PiS po prostu JAK ZNALAZŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Nagrywał wilk razy kilka , nagrali i wilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 06:22 Takie sobie ludowe przysłowie we współczesnej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Nagrywał wilk razy kilka , nagrali i wilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:29 Bawią mnie te sensacje z tymi taśmami.Dokonując obsrerwacji i analizy przesszłości mogę domyślać się czego będą dotyczyły i dflaczego.Rozmawial przecież realista z filozofem.Napisałem to w poscie ale bez określenia taśmy.Zresztą wątek dotyczył innego tematu. Oto link do niego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=50086519&a=50328879 Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś