Dodaj do ulubionych

Taśmy Gudzowatego

IP: *.acn.waw.pl 11.10.06, 19:50
O jakich taśmach Gudzowatego mówi w swoim blogu Latkowski? wspomina o jakieś
sprawie z tymi tasmami, które sa upubliczniane.
www.latkowski.com/blog/id,746#746
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Taśmy Gudzowatego 11.10.06, 21:32
      Gość portalu: kama napisał(a):

> O jakich taśmach Gudzowatego mówi w swoim blogu Latkowski? wspomina o jakieś
      > sprawie z tymi tasmami, które sa upubliczniane.
      > www.latkowski.com/blog/id,746#746

Jeśli to te taśmy o których słyszałam to będzie bomba :)
      • Gość: kontrol-k Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:27
        a kto w kogo walnie?
        • krzys111 na tych tasmach to jest tak... 11.10.06, 23:19
          Zbrodniarz - p Rokita (oczywiscie dla zakonspirowania nosi tym razem moherowy
          beret) daje w lape p Guzowatemu by ten wynajal platnych mordercow panow
          Kaczynskiech, oczywiscie 'ruskich'. Na to sie nie zgadza Giertych bo on uwaza
          ze najlepsi sa nasi Polscy zabojcy. Kalisz wyzywa Giertycha od wstretnych
          nacjanlistow. Lepper - glos rozsadku- proponuje by ze wzgledu na ograniczony
          budzet zajac sie najpierw Jarkiem, a za Lecha zaplacic dopiero jak sie doda
          emerytom.
          Nie wiem tylko jak sie to skonczylo, troche mnie znudzili te polityka, wolalem
          mecz!
        • kataryna.kataryna Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 07:22
          Gość portalu: kontrol-k napisał(a):

> a kto w kogo walnie?

Jeśli jest na nich to o czym mi jakiś czas temu mówiono to W Michnika i Gazetę.
          • dr.szwajcner Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 17:09
            kataryna.kataryna napisała:

> Jeśli jest na nich to o czym mi jakiś czas temu mówiono to W Michnika i
            Gazetę.

Okaze sie ze w Gazecie wcele nie pracuja pociotki KPP-owcow
            ani łżeelity.
            • Gość: Kir I co myślisz dr..szwajcner o treści postu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:47
              do ktróego podałem link w tym wątku?

Pozdrawiam
              Kir
              • dr.szwajcner Re: I co myślisz dr..szwajcner o treści postu 15.10.06, 16:54
                Gość portalu: Kir napisał(a):

> do ktróego podałem link w tym wątku?

Myśle że trzeba sie wstrzymac z komentarzami do czasu
                ujawnienia całej szafy Lesiaka, lacznie z fragmentami
                utajnionymi.
                Bo jak nawet wynika z tej drobnej czesci rezgrywajacymi
                cały czas byli Kaczynscy, a nie Michnik czy Wałęsa.

Dopiero teraz widac dramat Walesy w owym czasie.
                Kaczynscy swoimi intrygami najpierw izolowali go od srodowiska,
                a natepnie osamotnionego, z cala brutalnoscia zaatakowali,
                nie patrzac że Kraj moze iśc w rozsypke.
                Wychodzi na to ze oddanie wladzy postkomunistom w 1993 roku,
                bylo faktycznie najlepszym wyjsciem, bo klotnie i awantury
                skonczylyby sie zamachem stanu, albo totatlnym rozkladem.
                Walesa zaplacil za oddanie wladzy duza cene.

Tak samo Michnik - po propozycji Rywina.
                Aby wprowadzic Polske do Unii Europejskiej zaryzykowal swoj
                wlasny autorytet i autorytet swojej gazety. Dopial swego,
                ale zaplacil duza cene.
                Łachudry i dranie typy Semka czy Ziemkiewicz, nie widzacy dalej
                niz 30 cm od wlasnego nosa skacza sobie po nim jak po łysej kobyle.
                Ale grupie Trzymajcej wladze musialo byc niewesolo, bo nie osiagneli żadnego
                głownego celu swej prowokacji - Polska jest w UE, Gazeta nie padla,
                pieniedzy nie skasowano. Jedynie Agora nie ma telewizji...

A swoja droga wydaje mi sie ze Michnik wie kto wszedl w spolke z obcym
                mocarstwem by storpedowac wejscie Polski do UE, zlikwidowac GW i przy
                okazji zarobic nieco grosza ...

pozdr.
                dr.szw
                ( zmana f na w jest efektem trwalego zabanowania :-) )
        • forresty Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 17:25
          > a kto w kogo walnie?

Ja od paru tygodni czuje się jakby ktoś mnie przez łeb walnął.cyrk, matrix i na
          końcu beda Tworki. Czasu ciekać z tego kraju bo ani niemieckiego ani ruskiego
          nie znam a już niedługo będa to jezyki urzędowe.
          ten kraj to jeden wielki gar w który ciągle ktoś wrzuca nowe preteksty do nowych
          podejrzeń. A że polacy mają naturę psa mysłiwskiego - czyli rasy żywiołowej,
          hiserycznej niezbyt mądrej i skorej do pracy poza śledzeniem to i działa to jako
          ślad na ogara. I tak wkółko. Ktoś coś powie- już afera. Polak rzuca się w pogoń
          za domniemanym agentem. Węszy i śledzi póki ktos mu nowego ptaszka na węch nie
          wystawi. Wtedy jak szaleniec zapomni o odyńcy śledzonym przed chwilą po to aby
          rzucić się w pogoń za zajacem
    • Gość: kama Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.acn.waw.pl 11.10.06, 23:21
      Latkowski wyjasnił. Będzie bomba!
      • kura56 Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 09:34
        Potwierdzam. Oglądajcie dziś Misję Specjalną. W tym kontekście zupełnie inaczej
        brzmią wczorajsze "apele"Tuska o niezależność dziennikarska,obrazowe porównania
        posła Wendrlicha TVP do spluwaczki i inne nerwowe działania polityków wobec
        mediów. To może rozpirzyć cały układ medialny!Mam nadzieję, ze Agorze nie uda
        się zablokować dzisiejszej emisji. Ja wiem co jest na tych taśmach, prokuratura
        też. Pisałam tym wielokrotnie w różnych wątkach, ale ważniejsze były "taśmy
        półprawdy" debilki Beger. To, co dziś zobaczycie(oby!) postawi całą aferę Rywina
        w zupełnie innym świetle.
        • kura56 Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 09:52
          podaje linka, jeśli ktoś nie wierzy w to co piszę:
          www.latkowski.com/blog/
          • Gość: kama Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.acn.waw.pl 12.10.06, 17:45
            Taśmy Gudzowatego 11-10-2006
            Wyjaśniam. Program „Misja specjalna” ma upublicznić taśmy nagrane przez
            Aleksandra Gudzowatego. Miało się to odbyć inaczej, w minioną niedzielę, w
            porozumieniu z jednym z tytułów prasowych. Jednak, jaki mówi znajomy
            dziennikarz, "ujawnienia tego nie chce nikt.". Jak się okazuje Gudzowaty od
            dawna, jak książkowy „szpion,” rejestruje swoje spotkania. Zarejestrował m.in.
            spotkanie z Adamem Michnikiem. (Według dziennikarza to nie on rejestrował.)
            Teraz Gudzowaty chodzi po mieście i zapewnia, że taśmy przeciekły z prokuratury,
            on nie był źródłem ich upublicznienia. Prawda jest jednak inna. Ale dalej to
            niestety musi być przemilczane, by chronić źródła dziennikarskie. Chłopcy, w
            tych nerwowych czasach, po prostu pokłócili się przy stoliku brydżowym. To nie
            jest ostatnia sprawa, która w związku z ich kłótnią teraz wypłynie na powierzchnie.
            (11) komentarzy / skomentuj
            Dziennikarze – marionetki polityków? 11-10-2006
            „To co się dzieje teraz w Polsce, w mediach… Przestaje chodzić o prawdę, a o
            politykę. Politycy wykorzystują nas, media. Dlaczego mamy być ich narzędziami?”
            Tego sms-a- napisałem do dziennikarza, którego szanuję. Napisałem, po tym jak
            dowiedziałem się o kolejnej sprawie, aferze, zadymie, która zostanie wzniecona
            dziennikarskimi rękoma. Sprawie, która trafi na czołówki i ...

to z blogu Latkowskiego
            • forresty Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 17:55
              dziennikarze sensacyjni to smiecie. rzucą się na każdy żer z pełną świadomością
              ze może to być humbug i lipa. Wychodzą z załozenia ze po tygodniu i tak nie
              bedzie nikt o tym pamiętał bo co tydzień teraz nowe taśmy, agenci, słuzby itd.
              No i siedzi taki dziennikarzyna przed kamera i ma przed sobą dwóch kolesi którzy
              najchętniej by się pozabijali przed kamerami. Na tym tle taki dziennikarzyna
              kreuje sięna ostoję elokwencji manier i dobrego taktu . A oglądalność rośnie .
              I o to tyklko chodzi.
              Jak ktos mówi o wykorzystywaniu dziennikarzy to chce mi się śmiać. Jakie to
              wykorzystywanie? Sami sie szmatławią - przecie im nikt tego nie każe robić. sami
              szukają newsów i taśm a jak widac nie raz je sami preparują.
              Jak chodzi o Michnika to pewnie wyjdzie dalszy ciąg afery Rywina lub kolejny
              wątek z cyklu "kup Pan ustawę". Bo niby o czym miał Michnik z Gazowatym
              rozmawiać? Chyba nie o parametrach zanieczyszczenia Gazu z szelfu na morzu Białym?
              Poza tym Gazowaty nie chciał powiedziec u Olejnikowej o łapówce rzekomej dla
              młodego Millera. Pogłoski chodza że łapówki takiej nie było ale propozycja
              owszem tyle ze to gdybanie więc psa wszystko warte.
    • Gość: Kura Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:42
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8548930&rfbawp=1160673845.573
    • kura56 Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 20:18
      Podobno na Woronicza awantura o emisję taśm. Mogą zablokować emisję. WSIowi w
      akcji, wciąż silni.
      • Gość: klux Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.icpnet.pl 12.10.06, 22:09
        Jasne, jasne. Już to łykam. Były jakieś taśmy, nagle sie ich nie puszcza, że
        niby ktoś zablokował. Robi się zatem Macierewicza - na zasadzie "podobno",
        "rzekomo".
        To, co robi PiS przy pomocy TVP żeby wybielić się po Begerowej jest doprawdy
        żałosne.
        Ale jasne - niech tam będzie - WSI wciąż silne! Cokolwiek miałoby to znaczyć.
      • willx Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 22:43
        WSI nie istnieją przecież od 2 tygodni, PiS ma swoich ludzi na każdym ważnym
        stanowisku w TVP, w studiu Prokurator Krajowy, prowadzący mówi na początku,
        że "zobaczymy, może ujawnimy taśmy"..... no i gdzie te taśmy??? O co chodzi?
        • Gość: gizmo Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:46
          1. Program fatalny.
          2. Prowadzący zaczyna od taśm... potem program fatalny... a potem, drogie
          dzieci, pocałujcie misia w tyłek.
          3. Bronek, ty może zacznij oglądać tę swoją telewizję. Bo ty nic tylko to BBC
          oglądasz...
          • kura56 Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 22:54
            Ale o taśmach powiedział. Ciekawe,kto je zabanował. mam nadzieję,że pojawią się
            w sieci.
            • Gość: kama Gargas czy Wildstein? IP: *.acn.waw.pl 12.10.06, 23:24
              Kto podjał decyzje o zatrzymaniu taśm? Gargas? Wildstein?
            • Gość: w Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.icpnet.pl 12.10.06, 23:37
              Tak, kura, strasznie ciekawe. Pewnie będą na YouTube. Już sie skręcam z
              ciekawości, co to za manipulacje.
              Kto tez mógł je zbanować?? Co za wstrętni, źli agenci wstrętnych, złych służb??
        • dr.szwajcner Re: Taśmy Gudzowatego 12.10.06, 23:02
          willx napisał:

> no i gdzie te taśmy??? O co chodzi?

W szafie Lesiaka, razem z projektem dekomunizacji
          co to wedlug samąprawdepiszacego Der Dziennik mazepa.psend.com/
          mialy byc ostatniego wrzesnia.
          Nie mozna ich pokazac bo Milan Suboticz ukradl
          byl klucz i pojechal do Karadzica.
    • Gość: :):):) Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.acn.waw.pl 13.10.06, 00:12
      kataryna.kataryna
      2006/10/12 22:45:28
      Powiedział coś w stylu "Puścimy ale czy dzisiaj, zostańcie państwo z nami"
      -
      Gość: Jarek, h61n1fls35o998.telia.com
      2006/10/12 22:46:22
      Dobrze zrozumiales ze nie zrozumiales
      Takie samo mialem i ja wrazenie
      -
      adasko32
      2006/10/12 22:46:51
      Gdzie sa tasmy ? Gdzie sa tasmy ?
      -
      r202
      2006/10/12 22:47:38
      "Puścimy ale czy dzisiaj, zostańcie państwo z nami" - to bardzo piękne zdanie -
      może zostać mottem działań PiS ;)
      -
      Gość: aztec, olimp.top.net.pl
      2006/10/12 22:47:53
      no to niech sie w du... pocaluja, cykory cholerne
      -
      Gość: miner, aamh54.neoplus.adsl.tpnet.pl
      2006/10/12 22:49:09
      co to jest? to ma być publicystyka? to jest "moda na sukces". PRzez pietnascie
      odcinkow czekamy na odpowiedz "kto zabil"
      -
      Gość: aztec, olimp.top.net.pl
      2006/10/12 22:50:07
      "co to jest? to ma być publicystyka? to jest "moda na sukces". PRzez pietnascie
      odcinkow czekamy na odpowiedz "kto zabil""
      • Gość: w Re: Taśmy Gudzowatego IP: *.icpnet.pl 13.10.06, 00:56
        "Puścimy ale czy dzisiaj, zostańcie państwo z nami"

Faktycznie - na motto PiS po prostu JAK ZNALAZŁ
    • Gość: Lelekl Nagrywał wilk razy kilka , nagrali i wilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 06:22
      Takie sobie ludowe przysłowie we współczesnej wersji
      • Gość: Kir Re: Nagrywał wilk razy kilka , nagrali i wilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:29
        Bawią mnie te sensacje z tymi taśmami.Dokonując obsrerwacji i analizy
        przesszłości mogę domyślać się czego będą dotyczyły i dflaczego.Rozmawial
        przecież realista
        z filozofem.Napisałem to w poscie ale bez określenia taśmy.Zresztą wątek dotyczył
        innego tematu.
        Oto link do niego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=50086519&a=50328879

Pozdrawiam
        Kir

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka