Gość: ewa IP: *.wh17.tu-dresden.de 12.12.06, 15:48 brednia - mutacje w genach niemal wszystkich mediatorow w centralnym ukladzie nerwowym moglyby zostac "podejrzanymi" w poszukiwaniu odpowiedzialnych za choroby psychiczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Re: Anoreksja zakodowana w tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:49 i prawie wszystkie sa podejrzane - chodzi o to by znalezc roznice w czestosci wystepowania danego allelu u zdrowych i chorych. Titaj roznica jest i to znaczaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Geny spały??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:26 Wszystkiemu winne geny!!! Nowa moda!!!! Anoreksja? Geny? Otyłość? Geny? Tylko jak to się stało, że anorksja jako choroba pojawiła się w XX wieku??? Wsześniej co? Geny spały??? PS. Moja żona obecnie "ginie w oczach". Powiedziałem jej, że ma anoreksję - nie wierzy mi. Anoreksja to choroba głowy. Popier...ło się jej w głowie i mysli, że jak będzie chuda to problemy znikną. Lepiej się głodzić niż rozmawiać. I ch...j z nią - i tak już jej nie kocham, nie się zagłodzi na smierć jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulla Re: Geny spały??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:44 Współczuję Twojej żonie, bo niestety Ty na pewno jej nie pomożesz. I chyba nie masz za grosz wiedzy o tym, czym jest anoreksja, skoro tak łatwo przechodzą Ci te wszystkie słowa przez gardło. Szkoda :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Geny spały??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:26 zapewne masz rację i nie wiem co to jest anoreksja i nie chcę wiedzieć żona sprawiła mi już tyle przykrości i udręk że...już mi wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Geny spały??? 12.12.06, 20:40 Człowieku masz ciężko chorą żonę, za fraki zaciągnąłbyś ją do lekarza, a nie publicznie mówił, żeby sobie zdychała, trochę godności ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Geny spały??? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.12.06, 21:10 Ja się jej nie dziwię, że przy tobie zbzikowała :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka Kochani, toż to zwykła prowokacja. IP: *.neurosoft.pl 13.12.06, 12:09 Gość portalu: ja napisał(a): ... same bzdety ... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka ano spaly IP: 128.61.146.* 13.12.06, 01:52 Czekaly az sie ludzie o nich dowiedza :). Teraz z rozwojem wiedzy powoli odkrywa sie zupelnie inny swiat - czym sie poszczegolni ludzie roznia od siebie na poziomie genow. Dawniej ludzie umierali "ze starosci" albo "na bolesci". Potem zaczeli umierac na konkretne choroby, bo je odkryto (zdefiniowano). I wciaz znajdowane sa nowe choroby albo abberacje i odkrywane ich przyczyny posrednie lub bezposrednie. Tak sie juz sklada, ze geny to jest "definicja" kazdego organizmu, ktora potem ulega deformacji na skutek otoczenia (diety,temperatury, etc). Trudno sie dziwic, ze przyczyna wszystkich chorob jest to, ze albo mamy cos nie tak w genach, albo organizm jest krzywdzony np. zla dieta... albo i jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivulspirit Czy odkryli już gen głupoty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:35 trzeba czymś leczyć epidemię na Wiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 odkryli już gen głupoty u Michnika 12.12.06, 23:19 Dyspozycyjne i suto opłacane pismaki a to za niemieckie jak w wypadku Dziennika(sprawdzone metody rodem z generalnej guberni ) tudzież jak w organie GW czyli pogrobowców wszelkiej maści różowawych i krwisto czerwonych hien,o genach słusznie sprawdzonych w KPP jak Michnik Łuczywo fanach Kozielska Ostaszkowa,rodzinnie zasłużeni dla swej ojczyzny ZSRR wspierając ja knowaniami przeciw Polsce. Za zagrabione Narodowi środki przy pomocy nieformalnych i pokątnych matactw prywatyzacyjnych i finansowych antypolska , bo reprezentująca diaboliczny kosmopolityzm o etyce kameleona,wielonakładowa gazeta wpływa na torpedowanie polskiej racji stanu. Pacewicze Staśińscy i cała grubo opłacana mało myśląca czereda mini kresusów pasowanych przez Michnikowych zleceniodawców,uczyni wszak wszystko niczym wierny kundel za kupę kości w złotówkach. Nie zastanawiając się wszak że są to kości Narodu polskiego. Włazidupstwo i lizaczyzm tylnio michniczy to przewlekła choroba całej redakcji. Tajemnicą poliszynela jest panujący w GW pasizm. Czyli pasowanie na Michnikanta. Co wie Michnikant? On nic nie wie? On się dowie z dyżurki i nam powie! O LPR że to oni żydów mordowali i za składkowe środki gaz kupowali. O Samoobronie że tu inicjacja seksualna jest wymagana obowiązkowo. O PIS jest raczej oszczędnie ,bo wszak Kaczyńscy na żartach się nie znają. FOZZ,Telegraf i choć pluto w GW to z popiskiwaniem odszczekano. Lecz w dyżurce są też tematy tabu? Za które zaraz zdejmują tekst. Rodowody redakcyje! Ocena Balcerowicza. WSI. Malwersacje ministerstwa finansów Dziwne zwolnienia podatkowe Agory. Dlatego właśnie że koalicja usiłuje wyjaśnić te nadużycia i wyprostować pokrętne ścieżki kolesiowej demokracji jest atakowana na razie z flank. Atak z czoła czeka nas niebawem. Już w dyżurce cieć coś wymyśli. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: odkryli już gen głupoty u Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 06:01 Jola a ty jak dostałaś pracę w Samoobronie? Mały numerek z Lepperem, Łyżwińskii całą bandą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziewajacy kto cię czyta, kretynko. IP: *.szuwarowa.krakow.pl 13.12.06, 10:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka A ty już tutaj? Zapomniałaś dodać" Balcerowicz IP: *.neurosoft.pl 13.12.06, 12:10 A ty już tutaj? Zapomniałaś dodać" Balcerowicz musi odejść. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zez To nic nie da. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:09 Taka pigułka nic nie da. Anorektyczka będzie jej po prostu unikała, tak samo jak unika jedzenia. Zna sposób na oszukanie i schowanie jedzenia do i znajdzie na pigułkę. Żyłem przez parę lat z anorektyczką - znajdowalem poukrywane jedzenie w domu, sceny o prowokowanie wymiotów itp. - żadne lekarstwo ani lekarz tego nie wyleczy. Przyczyna tkwi gdzie indziej, w głowie. Nic nie zrobisz na siłę. Ktoś napisał, że to taka nowa choroba. Okazuje się, że nie. Po opisach w literaturze można znaleźć wiele opisów objawów. Kiedyś epilepsja była uważana za opętanie, dziś jest inaczej. Oczywiście, jest tak że wiele osób widzi sens w celowym znajdowaniu u siebie różnych chorób: dysgrafia, dysmózgia, itp. wynalazki, ale nie oznacza to, że są to wyssane z palca bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanrom Anoreksja zakodowana w tobie 12.12.06, 21:23 nie nalezy upatrywac w genach przyczyn wszelkiego zla; trzeba zwrocic uwage na relacje w rodzinie i otoczeniu.Mysle,ze jesli rodzice beda wiecej poswiecac uwagi problemom dzieci to mniej bedzie nie tylko anorektyczek i anorektykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marty Anoreksja zakodowana w tobie IP: 212.122.223.* 13.12.06, 00:17 Powiedzmy sobie szczerze, GW powinna zmienić redakcję naukową bo puszczają takie babole że szkoda gadać... To nie naukowcy z PAM odkryli ten gen. Wystarczy proste przeszukanie bazy Medline: Ben-Dor DH, Laufer N, Apter A, Frisch A, Weizman A. Heritability, genetics and association findings in anorexia nervosa. Isr J Psychiatry Relat Sci. 2002;39(4):262-70. Review. Frisch A, Laufer N, Danziger Y, Michaelovsky E, Leor S, Carel C, Stein D, Fenig S, Mimouni M, Apter A, Weizman A. Association of anorexia nervosa with the high activity allele of the COMT gene: a family-based study in Israeli patients. Mol Psychiatry. 2001 Mar;6(2):243-5. Karwautz A, Rabe-Hesketh S, Hu X, Zhao J, Sham P, Collier DA, Treasure JL. Individual-specific risk factors for anorexia nervosa: a pilot study using a discordant sister-pair design. Psychol Med. 2001 Feb;31(2):317-29. Związek tego genu z anoreksją raportowano już w 2001 r. Koledzy z PAM po prostu powtórzyli na polskiej populacji doświadczenia innych... Autoreklamę sobie zrobili a niekompetentny redaktor nawet tego nie potrafił zweryfikować. pzdr marty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Anoreksja zakodowana w tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 06:00 > Powiedzmy sobie szczerze, GW powinna zmienić redakcję naukową bo puszczają taki > e babole że szkoda gadać... Ale to nie nowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DON durnota IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.06, 08:52 probowac wytlumacz wszystko genetyka jest najglupszym zjawiskiem dzisiejszego czasu.odkryli zabawke ktorej nierozumieja dobrze i juz mysla ze wszystko da sie wytluamczyc.przypomnijmy sobie ze juz w histori bywlay takie tendencje naukowe.radioaktywnosc byla sprzedawana jako lek,modna byl w srosowiskach kultury a pozneij anwet spolceznie az do stanu gdzie sie radioaktywizowale wode przez noc.madrale istnieja i dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z policyjnego gangu IP: 62.233.214.* 13.12.06, 09:52 /// Policjant "na bani" jechał radiowozem sid 2006-12-11, ostatnia aktualizacja 2006-12-12 10:17:12.0 Policjant z Krakowa, będąc pod wpływem alkoholu, zabrał służbowy samochód i pojechał po odbiór broni. Teraz odpowie za jazdę po pijanemu.Prokuratura właśnie przesłała do sądu akt oskarżenia przeciwko niemu. Funkcjonariusz (odbywał służbę kandydacką) jest zawieszony w obowiązkach. Według prokuratury cztery miesiące temu, będąc pod wpływem alkoholu (badania wykazały potem 0,61 mg alkoholu we krwi), skorzystał z chwilowej nieobecności dyspozytora w jednostce i wpisał się do księgi wyjazdów, po czym zabrał służbowy radiowóz. Pojechał nim do jednostki przy ul. Łokietka, by odebrać broń. Wpadł, bo dyżurny poczuł od niego woń alkoholu i przebadał go alkomatem. Funkcjonariusz tłumaczył, że dzień wcześniej miał problemy osobiste i wypił wieczorem kilka piw. Przekonywał jednak, że "czuł się trzeźwy, gdy brał samochód".sid Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora SA Nieudolni , niewydolni , skorumpowani i wiecznie pijani : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Fundamentalisci genetyczni atakuja .... 13.12.06, 10:53 W rozwoju osobowosci ludzkiej podstawowa jednak role zawsze bedzie odgrywalo wychowanie w rodzinie i pozniejsze relacje miedzyludzkie. Z pierwszego podejscia do genetyki wynikly teorie rasistowskie. Teraz tez mozna znalezc takich co przesadzaja. Genu od homoseksualizmu nie znaleziono. "Wynalazca" tej teorii wymyslil nowa - wiara jest zalezna od genow. Zapewne trzeba by zbadac wszystkich kardynalow, biskupow, zabezpieczyc dostepny material genetyczny od swietych, itd. Z homoseksualnymi ochotnikami bylo latwiej ... Odpowiedz Link Zgłoś