Dodaj do ulubionych

13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie

04.01.07, 07:23
jest jakaś sznsa, że się zawali?
Stanowczo sprzeciwiam się więc jakimkolwiek remontom a wy posłowie.... nie
myślcie tylko o sobie. O narodzie pomyślcie bo najlepsze co moglibyście dla
niego zrobić to dać się zasypać w tym walącym się gmachu.
A my później zbudujemy wam pomniki...
Obserwuj wątek
    • Gość: zerotolerancjidlag czarna wanna dlaczego? IP: *.aster.pl 04.01.07, 07:24
      Renia, wanna jest czarna bo nie wiem czy wiesz ale nalezy wanne czasem umyć.
      • fraglesi67 A Jacuzzi? 04.01.07, 07:45
        Byleby prądu nie podłaczali...
        • pirulo Re: A Jacuzzi? 04.01.07, 08:27
          Przegięcie pały... Za takie pieniądze to stan techniczny powinien być już
          doskonały po roku...
          • seroo1 Sie kartofle w wannie myje to i wanna jest czarna 04.01.07, 08:35
            Żarcia dla świnek, proszę popegeerowców, nie przygotowuje się w łazience tylko w
            chlewiku. Mogliby się co niektórzy wreszcie nauczyć...
            • Gość: CK Popieram Remont IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 10:29
              Przecież to oczywiste, że wszystko trzeba prędzej czy później remontować.
              • Gość: pytajnik A może w ramach remontu wymienić posłów? IP: *.aster.pl 04.01.07, 11:07
              • Gość: Zlodzieje Re: Popieram Remont IP: *.dsl.bell.ca 04.01.07, 12:16
                Co roku trzeba odnawiac ich kible...i to jeszcze nie na 9 milionow ale za 13!!!
                Tez taki zlodziej jestes jak caly Sejm i rzad...Zlodzieje!
                • Gość: baranek bozy Re: Popieram Remont IP: *.gdynia.mm.pl 04.01.07, 17:50
                  Luuudzie !!! Tym (p)oslom z ul.wiejskiej chyba odbilo-zreszta nie pierwszy raz.
                  Proponuje aby (p)osly same opodatkowaly sie na ten ich remont.
              • Gość: kaczor Re: Popieram Remont IP: *.acn.waw.pl 04.01.07, 12:34
                Mimo wszystko to jest przegięcie w dobie biedy narodowej 1/3 społeczeństwa jest
                w stanie ubóstwa i realizacji hasła wyborczego oszczędnego państwa.
                Kwota 35 tys. zł na jedna łazienkę to kwota powala z nóg.
                Wiele rodzin w Polsce zabiega o wsparcie w zakresie remontu mieszkania
                komunalnego, zakładając kwotę 10 tys. na mieszkanie, to można by uszczęśliwić
                1300 polskich rodzin.
                Generalny remont w średnim standardzie (znacznie wyższym niż wielu z tych
                posłów sie wychowało) 5000 zł = 3000 zł armatura + kabina + wc + bidet +
                umywalka, kafelki/terakota 1000 zl, robocizna 1000 zl.
                Oszczędzamy 30 tys. na łazience x 400 = 12 mil zl.
                Ale co to za kontrakt, jeśli jest wart 2 mil zl.
                Żadnej prowizji no, bo, z czego.
                Zapewne w tych małych łazienkach ściany pokryje trawertyn zamiast kafelków a
                nie domyta wannę zastąpi jacuzzi.
                Nie dziwie sie iz pani Begier zabiega o europejska klasę łazienki, nie może sie
                wstydzić europoslow, których zaprosi na intymne rozmowy o polityce.
          • stasi1 A może straż pożarna powinna ten budynek 04.01.07, 08:37
            wziąść pod obserwacje i zamknąć go bo nie spełnia przepisów ppożarowych? W
            końcu dla dobra mieszkańców Warszawy nie pozwolili przez pół roku otworzyć
            tunelu przy moście Świętokrzyskim a teraz tunelu na linni średnicowej. A za
            zamkniecie Sejmu to cała Polska byłaby wdzięczna!
      • stasi1 od mycia wanien ma pokojówkę!Chyba nie sądzisz 04.01.07, 08:33
        że posłowie sprzątają u siebie w hotelu sami? Chyba że ma p. Renia wywieszona
        ciągle tabliczkę: nie przeszkadzać!

> Renia, wanna jest czarna bo nie wiem czy wiesz ale nalezy wanne czasem umyć.
        • Gość: cos Re: od mycia wanien ma pokojówkę!Chyba nie sądzis IP: *.scr.east.verizon.net 04.01.07, 14:01
          Przeciez , Renia mowi o wannie w swoim domu.
          • Gość: stasi1 ale w domu jej nie wymieniają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 10:17
            Ale w domu też chyba ma jakąś sprzątaczkę! Przecież nie sądzisz że teraz ona
            cokolwiek swoimi rękoma robi
      • geralt9 Bo SLD w syfie żyło 04.01.07, 10:43
        SLD zzapuscilo tak sejm ze teraz generalny remont sie nalezy
      • Gość: renni Re: czarna wanna dlaczego? IP: *.aster.pl 04.01.07, 12:15
        Coś niesamowitego. Wanne ma czarną. Jak się nie podoba to niech w się myje w
        sadzawce za stodołą
      • Gość: Z Myjcie sie czesciej, to nie bedzie takiego brudu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 12:23
        w lazienkach !
      • halev Re: czarna wanna dlaczego? 04.01.07, 12:25
        Jak to? Tylko 13 milionów? To jakieś najtańsze badziewie chcą założyć? ;-)
    • rydzyk_fizyk Tanie państwo? 04.01.07, 07:25
      Może od razu zafundować kaczuszki do wanny?
    • rozmowy_kontrolowane 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie 04.01.07, 07:26
      Tanie państwo według PiS i kumpli.
      • Gość: ddb2 Re: 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 07:32
        Szpitalom obcieli kontrakty, nie ma za co leczyc ludzi, dantejskie sceny w
        szpitalach, Sosnierz kupuje extra samochody, poslowie wymieniaja kafelki na
        inny kolor.
    • Gość: vts 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: *.chello.pl 04.01.07, 07:33
      Kafelki, panie redaktorze, to sa na piecyku co najwyzej... na scianach czy
      podlogach np. w lazience, znalezc mozna plytki ceramiczne.
      • Gość: krakowiaczek jeden Re: 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 08:49
        mowicie o flizach? ;)

Mi tez kiedys ciekly krany. Poszedlem do sklepu, kupilem za 3 zlote silikonowe
        uszczelki, wymienilem i nie ciekna. A wanna i flizy sa jakos czyste, mimo ze
        maja duzo wiecej lat niz budynek hotelu Sejmowego... ciekawe dlaczego?

Wyborcom gratulujemy wyboru!
    • Gość: ignacy palka 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.01.07, 07:34
      Z łazienką jest tak że czasem trzeba w niej posprzątać a nie opychać się owsem i
      rżeć jak stara kobyła!!!!!!!!
    • hetman_a Pani posłanko! Wannę trzeba myć! 04.01.07, 07:35
      Wtedy nie będzie "czarna" :-)
    • kapitan_stopczyk Polski podatnik zapłaci za W.S.Z.Y.S.T.K.O 04.01.07, 07:43
      I nie będzie protestował.
      Bo podatnicy już tak mają.
      Płacą i koniec.
      Po prostu w milczeniu przyjmują kiedy są dymani ma maksa.
      I jeszcze zagłosują na tych co ich dymają.

Nie ma to jak wykasować podatnika.
      Same plusy.

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • Gość: młody Narzeka na popękane i odpadające kafelki.... IP: 213.77.49.* 04.01.07, 07:52
      .... starą wannę i czarne od starości framugi, hmmm to oni tam nie sprzątają??
    • Gość: warszawiak 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: 195.187.98.* 04.01.07, 07:54
      Przenieście sejm do Piotrkowa Trybunalskiego.
      Warszawa obejdzie się bez tego cyrku.
    • Gość: ignacy palka Kobyła na salonach IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.01.07, 07:55
      Zarżała kobyła Miranda i poleciała-po owies!!!!!!!
    • Gość: Oligatorek 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: *.ppcor.org.pl 04.01.07, 08:06
      Kurczę! A niech się wali!!! Oszczędzą nam zmartwień. Ale? Co kurczę dalej z
      serialem komediowym pt. "Obrady i ustawy Sejmu RP"?
      • johny74 Re: 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie 04.01.07, 08:11
        Jakoś nie widać ,ani z zewnątrz , ani wewnątrz tego oplakanego stanu .
        A nawet jesli się zawali to oby podczas "obrad" .
    • Gość: olo a dlaczego nie cytujecie całego artykułu IP: *.pgi.waw.pl 04.01.07, 08:07
      W metrze jest jeszczeb zdanie o ekspertach budowlanych sprawdzajacych stan
      budynku. Jakoś to zdanie jest niewygodne? oto wyciety fragment:
      ....Szwankuje też elektryczność i system przeciwpożarowy.
      "Eksperci zaalarmowali polityków, że budynek Sejmu, odbudowany po drugiej
      wojnie światowej, bez ciągłej odnowy może popaść w ruinę. Ci wzięli sobie to do
      serca. Bo to jest jak z samochodem. Nieremontowany psuje się. A nas nie stać na
      budowę nowego gmachu - argumentuje Girzyński".
      Dlatego już w 2006 r. w Sejmie przeprowadzono serię remontów. Wszystkie....
      • Gość: a.turowski Re: a dlaczego nie cytujecie całego artykułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 08:40
        To doczytaj trochę dalej.

"W zeszłym roku wydano ponad 9 mln zł na remonty w Sejmie. W tym już
        zaplanowano prace za ponad 13 mln. Większość pójdzie na odświeżenie poselskich
        łazienek"

Jeżeli jest taki problem z np. z instalacjami elektryczną i przeciwpożarową, to
        dlaczego "Większość pójdzie na odświeżenie poselskich łazienek" ?

Wydaje mi się, że "świeżość" poselskich nie jest jednak najważniejsza....
        • hera9 Re: a dlaczego nie cytujecie całego artykułu 04.01.07, 14:37
          zastanow sie jaka demolka sie tam odbywa.Stado malp,nie zniszczyloby do tego
          stopnia.
    • Gość: nn Nie po to pani Renia od gnoju trafia do sejmu IP: *.aster.pl 04.01.07, 08:08
      żeby teraz wanny myć. Od tego jest służba, nie?
    • szarex Kafelki odpadają? Ojej :P 04.01.07, 08:10
      To się kupuje klej za parę złotych i klei - chyba każdą posłankę/każdego posła stać na to, nie? Raczej mało nie zarabiają.
    • Gość: doral2 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: 213.241.35.* 04.01.07, 08:14
      ja też nie mam klimatyzacji
      ja też mam problemy z elekrtyką
      ja też mam problemy z instalacją teletechniczną
      ja też mam życzenie wymienić kafelki na ładniejsze...

czy Sejm łaskawie sfinansuje moje potrzeby?? w końcu ja też wybieram do Sejmu...
    • Gość: c3p0 Begerowa wychowana na salonach :) IP: *.mt.gov.pl 04.01.07, 08:17
      narzeka na wannę. Boziu ratuj.
    • gonzales.wroclaw Jak wanna jest czarna, to domestos w łapę i pucuj, 04.01.07, 08:26
      droga Renatko.
    • tg28 Tanie państwo CD 04.01.07, 08:33
      Nic dodać nic ując - IV RP (Rydzykowo-Populistyczna)
    • Gość: yeti 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 08:34
      Pani Beger! Wannę należy myć co jakiś czas - nie będzie wtedy czarna !!!!
    • Gość: ignacy palka Zarżała kobyła Miranda i poleciała-po owies!!!!!!! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.01.07, 08:35
      Jak wyżej!!!!!!!!!!
      • mis.bialy Re: Zarżała kobyła Miranda i poleciała-po owies!! 04.01.07, 11:36
        Tyle kasy dla wygody tych @#$%&!!

• Gość: agcia Re: 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 08:39
      Cholera mnie bierze ! Tanie państwo miało być !!!!! Jako podatnik nie zgadzam
      się !!!!!
      wrrr !!!

PS - wannę się myje (a nie którzy uważają chyba, że sama się "wymyje" podczas
      kąpieli).
      • Gość: . zamknac sejm razem z poslami!!! IP: *.demon.nl 04.01.07, 08:44
    • mark.parker Re: 13 mln zł na nowe kafelki w Sejmie 04.01.07, 08:45
      PiSs już wszystkie stare obsikał?
    • ryba_82 A po co pomniki? 04.01.07, 08:51
      Jak się zawali, zalać całość betonem (na wypadek, jakby ktoś przeżył), nadać
      temu odlewowi jakiś gustowny kształt i mamy 2w1, grobowiec i pomnik "Tym, co
      polegli walcząc z Układem"
    • ponury_drwiacy_szyderca Tanie państwo śmierdzącej bandy PiSd!!!! 04.01.07, 08:56
      BRAWO BYDLAKI!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka