Dodaj do ulubionych

Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p...

25.01.07, 08:22
głupota, czy ktoś pomyślał o tym dziecku, które ma się urodzić? przecież to
będzie sierota od pierwszego dnia urodzin.a jego równowaga emocjonalna? a jego
przyszłość po śmierci dziadków (którzy są już starzy)?
głupota!
Obserwuj wątek
    • Gość: bosman Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.interserwer.pl 25.01.07, 08:31
      Rzeczywiście kontrowersyjna decyzja. Nie wiem, czy chciałbym, aby ktoś (nawet
      moi rodzice) dysponowali moją spermą po mojej śmierci dla zaspokojenia własnego
      pragnienia "przytulenia kogoś ciepłego"...
      • Gość: jola Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 80.54.233.* 25.01.07, 14:35
        Poczęty ze zwłok.Jak żyć z taką świadomością? Chociaż pragnienie dziadków rozumiem.
        • Gość: sperma luuuuuuuuuuuuudzie! prosze was! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:57
          PRZEClEZ NASIENIE NIE BYLO POBRANE Z JADER TRUPA, TYLKO WZIETE Z BANKU SPERMY, W KTORYM
          ZOLNIERZ ZLOZYL NASIENIE PRZED SMIERCIA!!!
    • Gość: zojkaojka egoizm! IP: *.teldom.pl 25.01.07, 08:31
      Od teraz tym czego kochający dziadkowie życzą wnukom jest półsieroctwo od
      urodzenia?!!!Egoizm do kwadratu! Dziadkowie mogą umrzeć , jak to dziadkowie,
      a dziecko zostanie. I w ogóle to miłość rodziców, a nie dziadków powinna
      powoływać do życia dziecko! A mało to dzieci na świecie którym dziadkowie
      potrzebni? Nawet jeśli nie adopcja, to wolontariat np. w szpitalu czy domu
      małego dziecka, albo "dziadkowanie" dziecku znajomych, dalszej rodziny.
      • Gość: Camparis Re: egoizm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:42
        To dziecko będzie miało matkę i kochających dziadków. To naprawdę dużo patrząc
        na nasze współczesne społeczeństwo. Ile dzieci poczętych "tradycyjnymi"
        metodami nie ma nawet tego? Jesteście tacy zbulwersowani a kto z Was chodzi do
        domu dziecka na wolontariat, kto przygarnął niechciane dziecko? Popatrzcie
        najpierw na siebie a potem oceniajcie innych. A jak koniecznie macie za dużo
        energii do wyplucia z siebie - to idźcie pod sejm i zażądajcie zmiany prawa
        dotyczącego dzieci - żeby nie gniły w domach dziecka latamia, aż nie będą się
        nadawać do adopcji ...
        • Gość: naiwna to mi zakrawa na kazirodztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:02
          "pod sejm i zażądajcie zmiany prawa
          > dotyczącego dzieci - żeby nie gniły w domach dziecka latamia, aż nie będą się
          > nadawać do adopcji"

Skoro zależy Ci, żeby dzieci nie gniły w domach dziecka, to nie rozumiem
          Twojego oburzenia na ludzi, którym nie podoba się, że "dziadkowie" z artykułu
          chcą sobie zrobić dziecko spermą własnego syna pobraną po jego śmierci, kiedy
          przecież mogliby adoptować jakieś dziecko albo przynajmniej poświęcić się
          dzieciom z domów dziecka jako opiekunowie czy w inny sposób?

Mnie osobiście to, co chcą zrobić (i wręcz już zrobiła) "przyszła babcia"
          wydaje się z lekka kazirodcze. "Syn przemówił do mnie ze zdjęcia: weź moją
          spermę, jeszcze nie jest za późno"... Nie wyobrażam sobie takiego myślenia o
          własnym dopiero co zmarłym dziecku!!!! Ktoś mi mówi, że mój syn nagle zginął, a
          ja w ciągu godziny od jego śmierci myślę o wydobyciu z jego jąder jego spermy?
          Dajcie ludzie spokój. :\
          • rockawy Re: to mi zakrawa na kazirodztwo 25.01.07, 14:05
            No wiesz ,chodzi o geny,majatek itd.Moze byl jedynakiem ?Gorsze jest to ,ze
            moze to byc sposob na produkcje zolnierzykow dla panstwa ,ktore przez lata
            prowadzi wojne a ma kase na wychowanie i wyszkolenie.
          • Gość: mańka Re: to mi zakrawa na kazirodztwo IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 14:29
            Nie znasz mentalności ortodoksyjnych Żydów. Dla nich doczekanie wnuka, to jak
            dla Polaka założyć rodzinę, zbudować dom i posadzić drzewo. Z tradycją i religią
            się nie dyskutuje. Założę się, że gdyby takie metody istniały w czasach
            biblijnych, Żydzi masowo by z nich korzystali.
          • bernikla.naiwna Re: to mi zakrawa na kazirodztwo 25.01.07, 15:40
            > Mnie osobiście to, co chcą zrobić (i wręcz już zrobiła) "przyszła babcia"
            > wydaje się z lekka kazirodcze. "Syn przemówił do mnie ze zdjęcia: weź moją
            > spermę, jeszcze nie jest za późno"... Nie wyobrażam sobie takiego myślenia o
            > własnym dopiero co zmarłym dziecku!!!! Ktoś mi mówi, że mój syn nagle zginął,
            > a ja w ciągu godziny od jego śmierci myślę o wydobyciu z jego jąder jego
            >spermy?
            > Dajcie ludzie spokój. :\
          • bernikla.naiwna Re: to mi zakrawa na kazirodztwo 25.01.07, 15:44
            > Mnie osobiście to, co chcą zrobić (i wręcz już zrobiła) "przyszła babcia"
            > wydaje się z lekka kazirodcze. "Syn przemówił do mnie ze zdjęcia: weź moją
            > spermę, jeszcze nie jest za późno"... Nie wyobrażam sobie takiego myślenia o
            > własnym dopiero co zmarłym dziecku!!!! Ktoś mi mówi, że mój syn nagle zginął,
            > a ja w ciągu godziny od jego śmierci myślę o wydobyciu z jego jąder jego
            >spermy. Dajcie ludzie spokój. :\

Dosłownie to samo pomyślałam.
            Ale ohyda!
            A tak w ogóle to co, kochać można tylko 'genetycznego' wnuka?
            Ale absurd!
      • marklips Re: egoizm!A katowanie dzieci i ciazrnych kobiet w 25.01.07, 13:21
        Gość portalu: zojkaojka napisał(a):

> Od teraz tym czego kochający dziadkowie życzą wnukom jest półsieroctwo od
        > urodzenia?!!!Egoizm do kwadratu! Dziadkowie mogą umrzeć , jak to dziadkowie,
        > a dziecko zostanie. I w ogóle to miłość rodziców, a nie dziadków powinna
        > powoływać do życia dziecko! A mało to dzieci na świecie którym dziadkowie
        > potrzebni? Nawet jeśli nie adopcja, to wolontariat np. w szpitalu czy domu
        > małego dziecka, albo "dziadkowanie" dziecku znajomych, dalszej rodziny.

Moze nalezysz do bandytow i oprawcow z poznanskiego,ktorzy tak jak
        w miescie Slupca lubia bicie ciezarnych kobiet(7 miesiac) i rzucanie
        wlasnych dzieci,na sciane,za zgoda Policje(bez reakcji) w Slupca i
        za aprobata sedziny Ciszewska.Tylko male przyklady.
    • Gość: czytelniczka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:33
      Horror z becikiem w tle...
    • b-beagle Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. 25.01.07, 08:40
      Z tego co zrozumiałam dziecko będzie miało biologiczną matkę więc nie będzie
      sierotą. Mimi wszystko sytuacja jest bardzo skomplikowana. Rozumiem dziadków.
      Rozumiem kobietę, która zdecydowała sie urodzić i wychować dziecko razem z
      dziatkami ale nie chciałabym być na miejscu tego dzieckia
      • Gość: Majka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.uwm.edu.pl 25.01.07, 09:10
        Razem z kim???
      • Gość: ciekayw_świata Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 62.140.211.* 25.01.07, 09:42
        ciekawe ile posmarowali tej kobiecie? obrzydliwe to wszystko... mam nadzieje ze
        przy najbliższej okazji jakis palestynski snajper odstrzeli durnych dziadkow
        tego eksperymentu społecznego.
        • Gość: bajabaja Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:24
          Człowieku(?), czy zastanowiłeś się chociaż przez chwilę zanim napisałeś te
          wzywające do zamordowania innych słowa?
      • Gość: naiwna Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:07
        b-beagle - rozumiesz rodziców tego zmarłego żołnierza? Naprawdę? Masz własne
        dzieci? Po śmierci (odpukać!) własnego dziecka myślałabyś najpierw o tym, jak
        tu wyciągnać z jego ciała jego komórki rozrodcze?

Gdyby facet miał partnerkę, z którą planował mieć dzieci, zrozumiałabym
        jeszcze, gdyby ta partnerka chciała zakonserwowania jego spermy. Ale
        dziadkowie? Na samą myśl o tym, że moi rodzice mogliby chcieć coś podobnego
        zrobić robi mi się z lekka niedobrze... Jakieś takie dwudziestopierwszowieczne
        kazirodztwo zaczyna się pojawiać i być sankcjonowane :\ Od kiedy to RODZICE
        mają prawo dysponować rozrodczością własnych dorosłych - a na dodatek do tego
        ZMARŁYCH! - dzieci?!
    • Gość: :/ Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: 62.233.189.* 25.01.07, 08:43
      a fuj! czy to nie kłóci się ze zdrowym rozsądkiem...dla mnie to jest po prostu
      niesmaczne:/
      • Gość: kabak egoizm ludzki nie zna granic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:19
        Oczywiście są dzieci które czy to z powodu śmierci czy po prostu
        nieodpowiedzialności pozbawione są ojca, ale żeby tak celowo?
        Rozumiem, że ktoś chce zostać dziadkiem, ale czemu nie myśli się
        o dziecku?
    • daniel40 Re: Czy ci debile w ogóle pomyśleli o tym dziecku? 25.01.07, 09:24
      Słów brak.
    • Gość: Alina Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:26
      ania.de napisała:

>...przecież to będzie sierota od pierwszego dnia urodzin.

Będzie miało matkę.

> a jego przyszłość po śmierci dziadków (którzy są już starzy)?

Nie histeryzuj. Matka 20-letniego faceta spokojnie może być przed 40. Więc
      nawet mieć niewiele ponad 40 lat. Niektóre w tym wieku rodzą i nie jest to
      niczym dziwnym.
      Masz mylne wyobrażenia o babciach.
      • Gość: naiwna Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:09
        a tak, tak, niektóre w tym wieku rodzą. Ale ta jest pewnie po menopauzie i nie
        może sama sobie zrobić dziecka nasieniem syna. FEEEEEEEEEEEE
    • Gość: Aga Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:28
      Zgadzam się, biedne dziecko, a co będzie czuło jak się dowie że jego ojciec już
      nieżył jak pobrano nasienie? i że matke mu ktoś wybtał z pośród jakiś
      ochtniczek; niechciałabym sie o czymś takim dowiedzieć.
      • czousen Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 25.01.07, 13:11
        nie bedzie mu to przeszkadzac jesli odziedziczy duzo genow ze strony dziadkow :P
        matka tez nie wydaje sie byc osoba, ktorej zalezy na czyms innym niz forsie.
        wedlug mnie bedzie zylo dlugo i bardzo szczesliwie. moze nawet zrobi sobie brata
        po smierci matki :)
    • Gość: NN makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:28
    • Gość: neonka23 Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:37
      chory pomysł "dziadków", którzy chcą za wszelką cenę chcą poczuć się dziadkami,
      egoistyczne podejście - zaspokojenie własnych pragnień kosztem innych,
      bezbronnych istotek :(
      • Gość: baś Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 149.156.58.* 25.01.07, 09:46
        popieram wszystkie wypowiedzi powyżej - to chore
        • Gość: Karolina Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:22
          Z tego co zrozumiałam głównym argumentem dziadków było, iż ich syn chciał byc
          ojcem i to na tej podstawie sąd wydał pozytywny dla nich wyrok. Ale jak on może
          być ojcem skoro nie żyje??? Pomijając już kwestie dobra dziecka, to sam wyrok i
          jego uzasadnienie to piramidalna bzdura.
      • Gość: olka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:27
        A czy posiadanie dzieci nie jest też zaspakajaniem egoistycznych zachcianek?.
        Nie znamy ludzi, ich motywów, więc nie oceniajmy. Nie jestem za, ale tez nie
        uważam, ze mamy prawo potępiać.
      • marklips Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami.Bravo. 25.01.07, 13:25
        Gość portalu: neonka23 napisał(a):

> chory pomysł "dziadków", którzy chcą za wszelką cenę chcą poczuć się
        dziadkami,egoistyczne podejście - zaspokojenie własnych pragnień kosztem
        innych,bezbronnych istotek.

Przeciez w kraju wyjatkowym jakim sa Wlochy to jest na porzadku dziennym,
        za cicha aprobata Watykanu.I dlaczego pytam,nie pozwalac?
        O jakich ty potrzebach mowisz?Urodzilas sie bo byla taka potrzeba?
    • zapytaniaznak ale ich popieprzyło 25.01.07, 09:57
      Rozumiem tragedię, ale to nie powód by robić takie idiotyczne rzeczy. Traktują
      sowjego przyszłego "wnuka" jak przedmiot, który chcą mieć i już. Nie spełniają
      przy tym żadnej woli syna, tylko swoją własną.
    • Gość: meg Straszne IP: *.net.autocom.pl 25.01.07, 10:15
      To, ze jacys ludzie mieli glupi pomysl jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ale
      ze dostali taka PRAWNA mozliwosc??!!
    • Gość: alicja Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 156.17.16.* 25.01.07, 10:19
      Mnie bardziej niepokoją przyszłe relacje dziecka z matką.
      Przecież ona urodzi je dla pieniędzy, nie będzie jej się nawet kojarzyło z
      miłością do mężczyzny, jesli jeszcze dziwni dziadkowie będą zaburzać te relacje
      (bo mogą sie poczuwać do większych praw do dziecka niż matka), to niestety
      dziecko ma duże szanse na problemy emocjonalne i psychiczne.
      • Gość: magda trupia prostytutka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:28
        Ej, a jak pobiera się nasienie od trupa? Może jest jakiś dom publiczny
        wyspecjalizowany w ”usztywnianiu” sztywnych??? Interesujące bardzo:)
        Oj tam, domyślam się, że obcięli mu co tam trzeba i pobrali spermę, ale ja wolę
        tę bardziej ”romantyczną” wersję o ostatniej posłudze trupiej prostytutki.
        • Gość: Camparis Re: trupia prostytutka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:38
          aleś durna ...
          zastanów się jak można pobrać? może wbić igłę w jajka i je pobrać w ten sposób?
          trupa przecież nie będzie bolało ...
          • Gość: mańka Re: trupia prostytutka? IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 14:31
            Giertychowa edukacja - ona pewnie myśli, że sperma jest tylko w sztywnej pałce.
    • Gość: gagano To nienormalne!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:35
      Dla mnie cała sprawa to przerysowana tragikomedia!
      Żeby pobierać spermę od MARTWEGO syna w celu spłodzenia jego potomka?
      Jak wytłumaczą to z czasem dziecku, że został poczęty z martwego ojca!!!???
      To przerażające!
    • Gość: kot Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: *.crowley.pl 25.01.07, 10:42
      nie wiem czy to jest bardziej chore czy bardziej obrzydliwe
    • kompost444 Głupota i nieodpowiedzialność 25.01.07, 11:05
      Jest to objaw skrajnego egoizmu nie liczącego sie z dobrem dziecka. Zresztą
      podobnie jak z zabijaniem nienarodzonych dzieci.
      • aurita Re: Głupota i nieodpowiedzialność 25.01.07, 11:11
        pomijając dziwna decyzje sadu nie ma czegos takiego jak nienarodzone dzieci
        • Gość: White Weasel Re: Głupota i nieodpowiedzialność IP: *.server.ntli.net 25.01.07, 12:48
          SĄ.
          • czousen Re: Głupota i nieodpowiedzialność 25.01.07, 13:15
            trudno z twoja argumentacja walczyc :P ale nie ma
    • Gość: Miśka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 217.153.76.* 25.01.07, 11:22
      Pomysł jak z horroru.
      • Gość: ip Re: krańcowy EGOIZM IP: *.gsw.pl 25.01.07, 11:32
        chore
    • Gość: beatus Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: *.244.149.114.ostrow2.tnp.pl 25.01.07, 11:36
      Cała sprawa jest bezprecedensowa i napewno może budzić różne emocje. Wszyscy tu
      piszą że dziecko od urodzenia będzie półsierotą. No dobra. Co w takim razie z
      dziećmi samotnych kobiet, które decydują się na dziecko - ojciec jest nieznany
      bo korzystają z banku spermy. Mówicie o pieniądzach jakie pewnie wzięła kobieta
      za urodzenie dziecka z takiej właśnie próbki spermy. A może było inaczej? Może
      właśnie chciała mieć dziecko a decydując się na takie "zaciążenie" zyskała
      dodatkowo dziadków, którzy napewno będą kochać wnuka.
      Nie oceniajcie bo nie znacie wszystkich faktów i pobudek jakimi się kierowały
      strony. Choć jakby nie było dość dziwna sytuacja.
      • Gość: mańka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 11:55
        Mało kto na tym forum rozumie inną mentalność niż swoja własna. A przecież
        podobne przypadki opisywane były już w biblii. W Izraelu bardzo duży nacisk
        kładzie się na rodzenie dzieci, nawet samotne kobiety zachęcane są do sztucznego
        zapłodnienia, byle chciały urodzić dziecko. W gruncie rzeczy Izrael jest
        bardziej prorodzinny od Polski - u nas to padają tylko puste deklaracje i co
        najwyżej jednorazowa zapomoga, a wielodzietne rodziny żyją na skraju ubóstwa.

Dla przeciętnego Kowalskiego niepojęty jest inny model rodziny niż naturalny:
        tatuś+mamusia+dzidziuś. A że ten model z "naturą" ma to tyle samo wspólnego, co
        latający ludzie, to zupełnie inna historia. Bo które zwierzę łączy się w pary i
        wspólnie wychowuje potomstwo, nawet po osiągnięciu przez nie dojrzałości
        płciowej? Żadne.
        A zatem układ rodzinny u ludzi może być jakikolwiek, byle się dziecko samo nie
        chowało (ani w domu dziecka).
        • Gość: Miśka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 217.153.76.* 25.01.07, 12:50
          Argument trafiony jak kulą w płot. W tzw. "naturze" na którą się powołujesz, a
          o której chyba mało wiesz, są też przypadki zjadania potomstwa przez rodziców
          ( np. u gupików ). Czy to oznacza ze możemy zjadać swoje dzieci? Natura jest
          różnorodna i każdy gatunek ma swoje obyczaje. U ludzi akurat wytworzył sie
          model wychowywania potomstwa przez ojca i matkę aż do uzyskania samodzielnosci.
          I jeżeli Twoim zdaniem najważniejsze jest, by dziecko nie było samo na świecie
          lub w domu dziecka, to dlaczego nie każdemu zezwala sie na adopcję, dlaczego
          niektórym osobom odbiera sie prawa rodzicielskie?
          • Gość: mańka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 14:25
            Każdy przypadek winien być rozpatrywany osobno, ale z ocen na forum widzę
            zbiorcze uogólnianie.
            Po pierwsze - z artykułu nie wynika w jakim wieku są przyszli dziadkowie (może
            koło 40, wiele kobiet decyduje się dopiero w tym wieku na dziecko)
            Po drugie nie jest powiedziane czy są to ortodoksyjni Żydzi (u ortodoksów własne
            potomstwo i potomstwo dzieci to rzecz priorytetowa)
            Po trzecie, dlaczego uważasz, że dziecko, które ma matkę i dziadków, którzy z
            pewnością będą pielęgnowali pamięć o bohaterskim ojcu, ma być w gorszej sytuacji
            od niechcianego dziecka z wpadki? (a takich jest - przynajmniej u nas -
            przytłaczająco dużo)

A na naturę powołuję się, bo zwykle jest to koronny argument Rydzykantów w
            podobnych sytuacjach, chociażby w przypadku par jednopłciowych, które wychowują
            dzieci.
            Nie wiem, ile znasz dzieci z domów dziecka, ale zapewniam cię, że ostatnia rzecz
            jakiej wielu z nich potrzebuje to biologiczni rodzice. Przede wszystkim chcą być
            kochane i - jak to dzieci - czuć się wyjątkowe i rozpieszczane.
      • Gość: Miśka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 217.153.76.* 25.01.07, 12:01
        Gość portalu: beatus napisał(a):
        > Nie oceniajcie bo nie znacie wszystkich faktów i pobudek jakimi się kierowały
        > strony.

Kiedy tak świat zacznie rozgrzeszać każdego, kto robi rzeczy wątpliwe moralnie,
        to w końcu dojdziemy do wniosku ze nie można nikomu odmawiać prawa do
        zaspokajania własnych potrzeb. Granice tego co dopuszczalne i normalne zaczną
        się coraz bardziej przesuwać. Zresztą pal sześć z rojeniami dorosłych, ale
        niech do tego nie będą mieszane dzieci!
        • hefajstos-q Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 03.02.07, 17:14
          A na jakiej podstawie uważasz, że czyn "dziadków" jest wątpliwy moralnie? Wobec
          tego także sztuczne zapłodnienie w małżeństwach niepłodnych jest czynem
          niemoralnym, ponieważ nie jest to naturalne. Czyn niemoralny dla mnie to taki,
          ktory ma złe intencje, czyli wyrządza komuś zło. Nie widzę tu tego, a wręcz
          przeciwnie, dziadkowie chcą kochać swego wnuka. A, że wykorzystują do tego nowe
          możliwości techniczne, to nie jest samo w sobie złe. Odradzałbym także
          potępianie w czambuł zjawiska rozmowy matki z nieżyjącym synem (przecież dla
          Żydów,a także chrześcijan istnieje egzystencja po śmierci), bo dla naprawdę
          wierzących jest to możliwe. Jeżeli ktoś w to nie wierzy, to tego sam nie
          dostąpi, ale wygłaszanie swojej opinii (niewierzącego, bądź wybiórczo
          wierzącego), jako jedynej prawdy, jest próbą ujednolicenia obrazu Świata na
          swoją miarę. POdziwiam determinację rodziców poległego syna i popieram ich
          dążenia. Pzdr.
      • czousen Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 25.01.07, 13:35
        a ty jak smiesz oceniac i porownywac to do samotnyk kobiet z dziecmi ? NIE ZNASZ
        IDIOTO WSZYSTKICH FAKTOW!!!
    • p.o.box.77 Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. 25.01.07, 12:02
      podpis pod zdjeciem:

"Kobieta z dzieckiem patrzy na izraelskich żołnierzy"

to takie wymowne i niejednoznaczne. jeżeli nie ma treści można wszystko
      dopisać...
      • Gość: mańka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 14:34
        jak dla mnie ta "kobieta" wygląda jak facet, spójrzcie na te bary, no i jeszcze
        te pejsy.
    • Gość: gawoj Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:53
      rodzice powinni żyć dla dzieci a nie dzieci dla nieżyjącego ojca
    • Gość: kuba Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:02
      dziecko będzie miało dziadków a to nawet lepiej. Wiadomo- kasa, emeryci, pełno
      wolnego czasu. A po drugie dziecko bedzie ich przypominalo bo przeciez z tej
      samej lini pojdzie. Nie widze w tym zadnych kontrowersji.
    • czousen Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 25.01.07, 13:04
      forsa zlagodzi bol
    • marklips Re:Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami wnuczka 25.01.07, 13:15
      ania.de napisała:głupota, czy ktoś pomyślał o tym dziecku, które ma się
      urodzić? przecież to będzie sierota od pierwszego dnia urodzin.a jego równowaga
      emocjonalna? a jego przyszłość po śmierci dziadków (którzy są już starzy)?
      głupota!
      ------
      To dziecko jak i setki tysiecy w EU i w Israelu,z takich sytuacji maja
      zabezpieczenia,materialne i emocjonalne
      o jakich ty sobie mozesz z malej miejscowosci pomarzyc,chyba ze jestes
      jak polscy oprawcy z Gniezna za handlem niemowlakami i mordowaniem
      polskich dzieci.
      ------
    • s-k-i-n Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. 25.01.07, 13:19
      dla Żyddów najważniejszy jest potomek no i to komu przekażą potem swoją
      forsę ,majątek
      • czousen Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 25.01.07, 13:36
        chcialbym sie moc z toba nie zgodzic, ale ten przyklad mi na to nie pozwala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka