ania.de 25.01.07, 08:22 głupota, czy ktoś pomyślał o tym dziecku, które ma się urodzić? przecież to będzie sierota od pierwszego dnia urodzin.a jego równowaga emocjonalna? a jego przyszłość po śmierci dziadków (którzy są już starzy)? głupota! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bosman Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.interserwer.pl 25.01.07, 08:31 Rzeczywiście kontrowersyjna decyzja. Nie wiem, czy chciałbym, aby ktoś (nawet moi rodzice) dysponowali moją spermą po mojej śmierci dla zaspokojenia własnego pragnienia "przytulenia kogoś ciepłego"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 80.54.233.* 25.01.07, 14:35 Poczęty ze zwłok.Jak żyć z taką świadomością? Chociaż pragnienie dziadków rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sperma luuuuuuuuuuuuudzie! prosze was! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:57 PRZEClEZ NASIENIE NIE BYLO POBRANE Z JADER TRUPA, TYLKO WZIETE Z BANKU SPERMY, W KTORYM ZOLNIERZ ZLOZYL NASIENIE PRZED SMIERCIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zojkaojka egoizm! IP: *.teldom.pl 25.01.07, 08:31 Od teraz tym czego kochający dziadkowie życzą wnukom jest półsieroctwo od urodzenia?!!!Egoizm do kwadratu! Dziadkowie mogą umrzeć , jak to dziadkowie, a dziecko zostanie. I w ogóle to miłość rodziców, a nie dziadków powinna powoływać do życia dziecko! A mało to dzieci na świecie którym dziadkowie potrzebni? Nawet jeśli nie adopcja, to wolontariat np. w szpitalu czy domu małego dziecka, albo "dziadkowanie" dziecku znajomych, dalszej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camparis Re: egoizm! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:42 To dziecko będzie miało matkę i kochających dziadków. To naprawdę dużo patrząc na nasze współczesne społeczeństwo. Ile dzieci poczętych "tradycyjnymi" metodami nie ma nawet tego? Jesteście tacy zbulwersowani a kto z Was chodzi do domu dziecka na wolontariat, kto przygarnął niechciane dziecko? Popatrzcie najpierw na siebie a potem oceniajcie innych. A jak koniecznie macie za dużo energii do wyplucia z siebie - to idźcie pod sejm i zażądajcie zmiany prawa dotyczącego dzieci - żeby nie gniły w domach dziecka latamia, aż nie będą się nadawać do adopcji ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna to mi zakrawa na kazirodztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:02 "pod sejm i zażądajcie zmiany prawa > dotyczącego dzieci - żeby nie gniły w domach dziecka latamia, aż nie będą się > nadawać do adopcji" Skoro zależy Ci, żeby dzieci nie gniły w domach dziecka, to nie rozumiem Twojego oburzenia na ludzi, którym nie podoba się, że "dziadkowie" z artykułu chcą sobie zrobić dziecko spermą własnego syna pobraną po jego śmierci, kiedy przecież mogliby adoptować jakieś dziecko albo przynajmniej poświęcić się dzieciom z domów dziecka jako opiekunowie czy w inny sposób? Mnie osobiście to, co chcą zrobić (i wręcz już zrobiła) "przyszła babcia" wydaje się z lekka kazirodcze. "Syn przemówił do mnie ze zdjęcia: weź moją spermę, jeszcze nie jest za późno"... Nie wyobrażam sobie takiego myślenia o własnym dopiero co zmarłym dziecku!!!! Ktoś mi mówi, że mój syn nagle zginął, a ja w ciągu godziny od jego śmierci myślę o wydobyciu z jego jąder jego spermy? Dajcie ludzie spokój. :\ Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: to mi zakrawa na kazirodztwo 25.01.07, 14:05 No wiesz ,chodzi o geny,majatek itd.Moze byl jedynakiem ?Gorsze jest to ,ze moze to byc sposob na produkcje zolnierzykow dla panstwa ,ktore przez lata prowadzi wojne a ma kase na wychowanie i wyszkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: to mi zakrawa na kazirodztwo IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 14:29 Nie znasz mentalności ortodoksyjnych Żydów. Dla nich doczekanie wnuka, to jak dla Polaka założyć rodzinę, zbudować dom i posadzić drzewo. Z tradycją i religią się nie dyskutuje. Założę się, że gdyby takie metody istniały w czasach biblijnych, Żydzi masowo by z nich korzystali. Odpowiedz Link Zgłoś
bernikla.naiwna Re: to mi zakrawa na kazirodztwo 25.01.07, 15:40 > Mnie osobiście to, co chcą zrobić (i wręcz już zrobiła) "przyszła babcia" > wydaje się z lekka kazirodcze. "Syn przemówił do mnie ze zdjęcia: weź moją > spermę, jeszcze nie jest za późno"... Nie wyobrażam sobie takiego myślenia o > własnym dopiero co zmarłym dziecku!!!! Ktoś mi mówi, że mój syn nagle zginął, > a ja w ciągu godziny od jego śmierci myślę o wydobyciu z jego jąder jego >spermy? > Dajcie ludzie spokój. :\ Odpowiedz Link Zgłoś
bernikla.naiwna Re: to mi zakrawa na kazirodztwo 25.01.07, 15:44 > Mnie osobiście to, co chcą zrobić (i wręcz już zrobiła) "przyszła babcia" > wydaje się z lekka kazirodcze. "Syn przemówił do mnie ze zdjęcia: weź moją > spermę, jeszcze nie jest za późno"... Nie wyobrażam sobie takiego myślenia o > własnym dopiero co zmarłym dziecku!!!! Ktoś mi mówi, że mój syn nagle zginął, > a ja w ciągu godziny od jego śmierci myślę o wydobyciu z jego jąder jego >spermy. Dajcie ludzie spokój. :\ Dosłownie to samo pomyślałam. Ale ohyda! A tak w ogóle to co, kochać można tylko 'genetycznego' wnuka? Ale absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: egoizm!A katowanie dzieci i ciazrnych kobiet w 25.01.07, 13:21 Gość portalu: zojkaojka napisał(a): > Od teraz tym czego kochający dziadkowie życzą wnukom jest półsieroctwo od > urodzenia?!!!Egoizm do kwadratu! Dziadkowie mogą umrzeć , jak to dziadkowie, > a dziecko zostanie. I w ogóle to miłość rodziców, a nie dziadków powinna > powoływać do życia dziecko! A mało to dzieci na świecie którym dziadkowie > potrzebni? Nawet jeśli nie adopcja, to wolontariat np. w szpitalu czy domu > małego dziecka, albo "dziadkowanie" dziecku znajomych, dalszej rodziny. ____________________________ Jest wiele alternatyw a ty chcesz inkwizycje wprowadzic i selekcje i mordowanie naszych rowniez polskich dzieci.Chcesz likwidacji prawa do wyboru? Moze nalezysz do bandytow i oprawcow z poznanskiego,ktorzy tak jak w miescie Slupca lubia bicie ciezarnych kobiet(7 miesiac) i rzucanie wlasnych dzieci,na sciane,za zgoda Policje(bez reakcji) w Slupca i za aprobata sedziny Ciszewska.Tylko male przyklady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:33 Horror z becikiem w tle... Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. 25.01.07, 08:40 Z tego co zrozumiałam dziecko będzie miało biologiczną matkę więc nie będzie sierotą. Mimi wszystko sytuacja jest bardzo skomplikowana. Rozumiem dziadków. Rozumiem kobietę, która zdecydowała sie urodzić i wychować dziecko razem z dziatkami ale nie chciałabym być na miejscu tego dzieckia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.uwm.edu.pl 25.01.07, 09:10 Razem z kim??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekayw_świata Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 62.140.211.* 25.01.07, 09:42 ciekawe ile posmarowali tej kobiecie? obrzydliwe to wszystko... mam nadzieje ze przy najbliższej okazji jakis palestynski snajper odstrzeli durnych dziadkow tego eksperymentu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajabaja Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:24 Człowieku(?), czy zastanowiłeś się chociaż przez chwilę zanim napisałeś te wzywające do zamordowania innych słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:07 b-beagle - rozumiesz rodziców tego zmarłego żołnierza? Naprawdę? Masz własne dzieci? Po śmierci (odpukać!) własnego dziecka myślałabyś najpierw o tym, jak tu wyciągnać z jego ciała jego komórki rozrodcze? Gdyby facet miał partnerkę, z którą planował mieć dzieci, zrozumiałabym jeszcze, gdyby ta partnerka chciała zakonserwowania jego spermy. Ale dziadkowie? Na samą myśl o tym, że moi rodzice mogliby chcieć coś podobnego zrobić robi mi się z lekka niedobrze... Jakieś takie dwudziestopierwszowieczne kazirodztwo zaczyna się pojawiać i być sankcjonowane :\ Od kiedy to RODZICE mają prawo dysponować rozrodczością własnych dorosłych - a na dodatek do tego ZMARŁYCH! - dzieci?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: 62.233.189.* 25.01.07, 08:43 a fuj! czy to nie kłóci się ze zdrowym rozsądkiem...dla mnie to jest po prostu niesmaczne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabak egoizm ludzki nie zna granic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:19 Oczywiście są dzieci które czy to z powodu śmierci czy po prostu nieodpowiedzialności pozbawione są ojca, ale żeby tak celowo? Rozumiem, że ktoś chce zostać dziadkiem, ale czemu nie myśli się o dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
daniel40 Re: Czy ci debile w ogóle pomyśleli o tym dziecku? 25.01.07, 09:24 Słów brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:26 ania.de napisała: >...przecież to będzie sierota od pierwszego dnia urodzin. Będzie miało matkę. > a jego przyszłość po śmierci dziadków (którzy są już starzy)? Nie histeryzuj. Matka 20-letniego faceta spokojnie może być przed 40. Więc nawet mieć niewiele ponad 40 lat. Niektóre w tym wieku rodzą i nie jest to niczym dziwnym. Masz mylne wyobrażenia o babciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:09 a tak, tak, niektóre w tym wieku rodzą. Ale ta jest pewnie po menopauzie i nie może sama sobie zrobić dziecka nasieniem syna. FEEEEEEEEEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:28 Zgadzam się, biedne dziecko, a co będzie czuło jak się dowie że jego ojciec już nieżył jak pobrano nasienie? i że matke mu ktoś wybtał z pośród jakiś ochtniczek; niechciałabym sie o czymś takim dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
czousen Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 25.01.07, 13:11 nie bedzie mu to przeszkadzac jesli odziedziczy duzo genow ze strony dziadkow :P matka tez nie wydaje sie byc osoba, ktorej zalezy na czyms innym niz forsie. wedlug mnie bedzie zylo dlugo i bardzo szczesliwie. moze nawet zrobi sobie brata po smierci matki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neonka23 Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:37 chory pomysł "dziadków", którzy chcą za wszelką cenę chcą poczuć się dziadkami, egoistyczne podejście - zaspokojenie własnych pragnień kosztem innych, bezbronnych istotek :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baś Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 149.156.58.* 25.01.07, 09:46 popieram wszystkie wypowiedzi powyżej - to chore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:22 Z tego co zrozumiałam głównym argumentem dziadków było, iż ich syn chciał byc ojcem i to na tej podstawie sąd wydał pozytywny dla nich wyrok. Ale jak on może być ojcem skoro nie żyje??? Pomijając już kwestie dobra dziecka, to sam wyrok i jego uzasadnienie to piramidalna bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:27 A czy posiadanie dzieci nie jest też zaspakajaniem egoistycznych zachcianek?. Nie znamy ludzi, ich motywów, więc nie oceniajmy. Nie jestem za, ale tez nie uważam, ze mamy prawo potępiać. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami.Bravo. 25.01.07, 13:25 Gość portalu: neonka23 napisał(a): > chory pomysł "dziadków", którzy chcą za wszelką cenę chcą poczuć się dziadkami,egoistyczne podejście - zaspokojenie własnych pragnień kosztem innych,bezbronnych istotek. ___________ Arabowie Tobie placa za propagande?Jestes za niszczeniem naszej cywilizacji? Przeciez w kraju wyjatkowym jakim sa Wlochy to jest na porzadku dziennym, za cicha aprobata Watykanu.I dlaczego pytam,nie pozwalac? O jakich ty potrzebach mowisz?Urodzilas sie bo byla taka potrzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak ale ich popieprzyło 25.01.07, 09:57 Rozumiem tragedię, ale to nie powód by robić takie idiotyczne rzeczy. Traktują sowjego przyszłego "wnuka" jak przedmiot, który chcą mieć i już. Nie spełniają przy tym żadnej woli syna, tylko swoją własną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Straszne IP: *.net.autocom.pl 25.01.07, 10:15 To, ze jacys ludzie mieli glupi pomysl jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ale ze dostali taka PRAWNA mozliwosc??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 156.17.16.* 25.01.07, 10:19 Mnie bardziej niepokoją przyszłe relacje dziecka z matką. Przecież ona urodzi je dla pieniędzy, nie będzie jej się nawet kojarzyło z miłością do mężczyzny, jesli jeszcze dziwni dziadkowie będą zaburzać te relacje (bo mogą sie poczuwać do większych praw do dziecka niż matka), to niestety dziecko ma duże szanse na problemy emocjonalne i psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda trupia prostytutka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:28 Ej, a jak pobiera się nasienie od trupa? Może jest jakiś dom publiczny wyspecjalizowany w ”usztywnianiu” sztywnych??? Interesujące bardzo:) Oj tam, domyślam się, że obcięli mu co tam trzeba i pobrali spermę, ale ja wolę tę bardziej ”romantyczną” wersję o ostatniej posłudze trupiej prostytutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camparis Re: trupia prostytutka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:38 aleś durna ... zastanów się jak można pobrać? może wbić igłę w jajka i je pobrać w ten sposób? trupa przecież nie będzie bolało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: trupia prostytutka? IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 14:31 Giertychowa edukacja - ona pewnie myśli, że sperma jest tylko w sztywnej pałce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagano To nienormalne!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:35 Dla mnie cała sprawa to przerysowana tragikomedia! Żeby pobierać spermę od MARTWEGO syna w celu spłodzenia jego potomka? Jak wytłumaczą to z czasem dziecku, że został poczęty z martwego ojca!!!??? To przerażające! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: *.crowley.pl 25.01.07, 10:42 nie wiem czy to jest bardziej chore czy bardziej obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Głupota i nieodpowiedzialność 25.01.07, 11:05 Jest to objaw skrajnego egoizmu nie liczącego sie z dobrem dziecka. Zresztą podobnie jak z zabijaniem nienarodzonych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Głupota i nieodpowiedzialność 25.01.07, 11:11 pomijając dziwna decyzje sadu nie ma czegos takiego jak nienarodzone dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: White Weasel Re: Głupota i nieodpowiedzialność IP: *.server.ntli.net 25.01.07, 12:48 SĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
czousen Re: Głupota i nieodpowiedzialność 25.01.07, 13:15 trudno z twoja argumentacja walczyc :P ale nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 217.153.76.* 25.01.07, 11:22 Pomysł jak z horroru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatus Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: *.244.149.114.ostrow2.tnp.pl 25.01.07, 11:36 Cała sprawa jest bezprecedensowa i napewno może budzić różne emocje. Wszyscy tu piszą że dziecko od urodzenia będzie półsierotą. No dobra. Co w takim razie z dziećmi samotnych kobiet, które decydują się na dziecko - ojciec jest nieznany bo korzystają z banku spermy. Mówicie o pieniądzach jakie pewnie wzięła kobieta za urodzenie dziecka z takiej właśnie próbki spermy. A może było inaczej? Może właśnie chciała mieć dziecko a decydując się na takie "zaciążenie" zyskała dodatkowo dziadków, którzy napewno będą kochać wnuka. Nie oceniajcie bo nie znacie wszystkich faktów i pobudek jakimi się kierowały strony. Choć jakby nie było dość dziwna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 11:55 Mało kto na tym forum rozumie inną mentalność niż swoja własna. A przecież podobne przypadki opisywane były już w biblii. W Izraelu bardzo duży nacisk kładzie się na rodzenie dzieci, nawet samotne kobiety zachęcane są do sztucznego zapłodnienia, byle chciały urodzić dziecko. W gruncie rzeczy Izrael jest bardziej prorodzinny od Polski - u nas to padają tylko puste deklaracje i co najwyżej jednorazowa zapomoga, a wielodzietne rodziny żyją na skraju ubóstwa. Dla przeciętnego Kowalskiego niepojęty jest inny model rodziny niż naturalny: tatuś+mamusia+dzidziuś. A że ten model z "naturą" ma to tyle samo wspólnego, co latający ludzie, to zupełnie inna historia. Bo które zwierzę łączy się w pary i wspólnie wychowuje potomstwo, nawet po osiągnięciu przez nie dojrzałości płciowej? Żadne. A zatem układ rodzinny u ludzi może być jakikolwiek, byle się dziecko samo nie chowało (ani w domu dziecka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 217.153.76.* 25.01.07, 12:50 Argument trafiony jak kulą w płot. W tzw. "naturze" na którą się powołujesz, a o której chyba mało wiesz, są też przypadki zjadania potomstwa przez rodziców ( np. u gupików ). Czy to oznacza ze możemy zjadać swoje dzieci? Natura jest różnorodna i każdy gatunek ma swoje obyczaje. U ludzi akurat wytworzył sie model wychowywania potomstwa przez ojca i matkę aż do uzyskania samodzielnosci. I jeżeli Twoim zdaniem najważniejsze jest, by dziecko nie było samo na świecie lub w domu dziecka, to dlaczego nie każdemu zezwala sie na adopcję, dlaczego niektórym osobom odbiera sie prawa rodzicielskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 14:25 Każdy przypadek winien być rozpatrywany osobno, ale z ocen na forum widzę zbiorcze uogólnianie. Po pierwsze - z artykułu nie wynika w jakim wieku są przyszli dziadkowie (może koło 40, wiele kobiet decyduje się dopiero w tym wieku na dziecko) Po drugie nie jest powiedziane czy są to ortodoksyjni Żydzi (u ortodoksów własne potomstwo i potomstwo dzieci to rzecz priorytetowa) Po trzecie, dlaczego uważasz, że dziecko, które ma matkę i dziadków, którzy z pewnością będą pielęgnowali pamięć o bohaterskim ojcu, ma być w gorszej sytuacji od niechcianego dziecka z wpadki? (a takich jest - przynajmniej u nas - przytłaczająco dużo) A na naturę powołuję się, bo zwykle jest to koronny argument Rydzykantów w podobnych sytuacjach, chociażby w przypadku par jednopłciowych, które wychowują dzieci. Nie wiem, ile znasz dzieci z domów dziecka, ale zapewniam cię, że ostatnia rzecz jakiej wielu z nich potrzebuje to biologiczni rodzice. Przede wszystkim chcą być kochane i - jak to dzieci - czuć się wyjątkowe i rozpieszczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: 217.153.76.* 25.01.07, 12:01 Gość portalu: beatus napisał(a): > Nie oceniajcie bo nie znacie wszystkich faktów i pobudek jakimi się kierowały > strony. Kiedy tak świat zacznie rozgrzeszać każdego, kto robi rzeczy wątpliwe moralnie, to w końcu dojdziemy do wniosku ze nie można nikomu odmawiać prawa do zaspokajania własnych potrzeb. Granice tego co dopuszczalne i normalne zaczną się coraz bardziej przesuwać. Zresztą pal sześć z rojeniami dorosłych, ale niech do tego nie będą mieszane dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
hefajstos-q Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 03.02.07, 17:14 A na jakiej podstawie uważasz, że czyn "dziadków" jest wątpliwy moralnie? Wobec tego także sztuczne zapłodnienie w małżeństwach niepłodnych jest czynem niemoralnym, ponieważ nie jest to naturalne. Czyn niemoralny dla mnie to taki, ktory ma złe intencje, czyli wyrządza komuś zło. Nie widzę tu tego, a wręcz przeciwnie, dziadkowie chcą kochać swego wnuka. A, że wykorzystują do tego nowe możliwości techniczne, to nie jest samo w sobie złe. Odradzałbym także potępianie w czambuł zjawiska rozmowy matki z nieżyjącym synem (przecież dla Żydów,a także chrześcijan istnieje egzystencja po śmierci), bo dla naprawdę wierzących jest to możliwe. Jeżeli ktoś w to nie wierzy, to tego sam nie dostąpi, ale wygłaszanie swojej opinii (niewierzącego, bądź wybiórczo wierzącego), jako jedynej prawdy, jest próbą ujednolicenia obrazu Świata na swoją miarę. POdziwiam determinację rodziców poległego syna i popieram ich dążenia. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czousen Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 25.01.07, 13:35 a ty jak smiesz oceniac i porownywac to do samotnyk kobiet z dziecmi ? NIE ZNASZ IDIOTO WSZYSTKICH FAKTOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. 25.01.07, 12:02 podpis pod zdjeciem: "Kobieta z dzieckiem patrzy na izraelskich żołnierzy" to takie wymowne i niejednoznaczne. jeżeli nie ma treści można wszystko dopisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.catv.net.pl 25.01.07, 14:34 jak dla mnie ta "kobieta" wygląda jak facet, spójrzcie na te bary, no i jeszcze te pejsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawoj Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:53 rodzice powinni żyć dla dzieci a nie dzieci dla nieżyjącego ojca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:02 dziecko będzie miało dziadków a to nawet lepiej. Wiadomo- kasa, emeryci, pełno wolnego czasu. A po drugie dziecko bedzie ich przypominalo bo przeciez z tej samej lini pojdzie. Nie widze w tym zadnych kontrowersji. Odpowiedz Link Zgłoś
czousen Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 25.01.07, 13:04 forsa zlagodzi bol Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re:Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami wnuczka 25.01.07, 13:15 ania.de napisała:głupota, czy ktoś pomyślał o tym dziecku, które ma się urodzić? przecież to będzie sierota od pierwszego dnia urodzin.a jego równowaga emocjonalna? a jego przyszłość po śmierci dziadków (którzy są już starzy)? głupota! ------ To dziecko jak i setki tysiecy w EU i w Israelu,z takich sytuacji maja zabezpieczenia,materialne i emocjonalne o jakich ty sobie mozesz z malej miejscowosci pomarzyc,chyba ze jestes jak polscy oprawcy z Gniezna za handlem niemowlakami i mordowaniem polskich dzieci. ------ Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet p.. 25.01.07, 13:19 dla Żyddów najważniejszy jest potomek no i to komu przekażą potem swoją forsę ,majątek Odpowiedz Link Zgłoś
czousen Re: Izraelczycy będą mogli zostać dziadkami nawet 25.01.07, 13:36 chcialbym sie moc z toba nie zgodzic, ale ten przyklad mi na to nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś