Dodaj do ulubionych

POKOLENIE `89

24.06.03, 09:09
Wszystkich, którzy oglądali wczoraj w telewizyjnej dwójce dokument POKOLENIE
`89 i innych zapraszam do dyskusji "o tamtych czasach" ...
Co Wy na to? Jak sądzicie - w czym rzecz? Młodzi dwudziestolatkowie dziś są
inni, niezdolni do buntu pokoleniowego, są bierni, uciekają od życia
publicznego, no chyba, że jest szansa na "zrobienie kasy", ich morale
upada ...
Obserwuj wątek
    • cybercore Re: POKOLENIE `89 26.06.03, 15:57
      akurat ten program ogladalem po dyzurze, ze starszymi redaktorami.
      Na ekrania przemawial wlasnie mlodziutki Meller. - Ciekawe, co by powiedzial,
      gdyby ktos powiedzial mu, ze za 20 lat bedzie naczelnym Playboya - odezwal sie
      jeden z nich.
      - Ja, tez bylem w NZS-ie i co? - dosyc retorycznie spytal drugi. - Stracone
      pokolenie - mruknal, wstajac ostroznie by nie stracic z papierosa kominka
      popiolu.
      - A ja jestem pokolenie nic - podsunalem mu plastikowy kubeczek.
      - Moze w Warszawie bylyby jakies perspektywy, a tak musisz sie tu trzymac tego
      etaciku - odparl pierwszy. Nie wiem, czy bardziej do mnie, czy do siebie.

...
      e-zin postkulturalny
      cybercore.republika.pl
    • felix.lynx Re: POKOLENIE `89 29.06.03, 14:18
      agnes81 napisała:

> Wszystkich, którzy oglądali wczoraj w telewizyjnej dwójce dokument POKOLENIE
      > `89 i innych zapraszam do dyskusji "o tamtych czasach" ...
      > Co Wy na to? Jak sądzicie - w czym rzecz? Młodzi dwudziestolatkowie dziś są
      > inni, niezdolni do buntu pokoleniowego, są bierni, uciekają od życia
      > publicznego, no chyba, że jest szansa na "zrobienie kasy", ich morale
      > upada ...

Czasem mnie bierze obrzydzenie na tę ich "aktywnośc". Dziś siedzą w jakimś lewicowym albo lewackim szmatławcu i opluwają wszystko, co na prawo od nich, jutro pojawią się w skrajnie prawicowym brukowcu i obrzucą błotem co tylko n
      nie pachnie im rasizmem albo nacjonalizmem. Signum temporis.

Politykierzy sa tacy sami - wielu młodych działaczy prawicy nagle pojwiło się na klęczkach wokół Millera, bo zwęszyło że on da więcej niż prawa strona. Ot, piaskownica i przedszkole to za delikatne określenia na ten cały świat pampersów.

Bo jakże inaczej ich nazwać jak nie pampersami, skoro ich ideologia sprowadza się do zerowego poszanowania własnego nazwiska, własnego oblicza... A jedyne poglądy jakie mają to brak poglądów. Typowe pampersiarstwo - przyjmą za dobrą monetę wszystko co kapnie z pańskiego stołu, wchłoną to jak nie przymierzając prawdziwy pampers g... i specjalnie się nie przejmą. Ciekawe, czy w razie czego podjęliby się wydawania podziemnej prasy, wierdząc że za to można trafić za kratki???

Na szczęscie nie wszyscy są tacy. Znam paru dwudziestolatków bardzo bojowo nastawionych - ale ich żadna gazeta nie drukuje - bo po co??? Piszą w internecie i tyle z ich bojowości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka