Gość: wojtek-rr jakim prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:35 jakim prawem ogranicza sie prawa dorosłych ludzi.Facet lub kobieta w wieku 21 lat kieruje np."tirem"zawodowo,idzie na wojnę a motocyklem kierować nie może?Można stopniować kategorie na moto ,ale trzeba zacząć od 16 roku życia,tak by osoba pełnoletnia miała możliwość uzyskać pełne prawo jazdy bez ograniczeń.Nic nie uzasadnia tej bzdurnej decyzji rządu i sejmu,to jest pozbawienie praw obywatelskich!!Ja też boję się o zdrowie i życie naszych młodych i nie tylko młodych ścigantów na moto,ale nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konarek prawko na A od 24 lat? IP: 194.183.33.* 25.05.09, 11:45 Niech se Cezarek tak ustanowi to jeszcze więcej będzie młodych motocyklistów bez prawka przeicerz każdy motocyklista wie że przed policją na motorze uciec to łatwizna i tak wam to nic nie da zobaczycie sam mam kolegów po 16-17 lat i już dawno dosiadają 600cc czy 900cc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Dozwolone od 14 lat IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.09, 17:51 Jak to wprowadzą to tylko może sie pogorszyć ponieważ będzie dużo osób bez prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz wsumie mają racje IP: 83.238.23.* 14.06.09, 21:51 Moim zdaniem mają rację z tym ograniczeniem, lecz ja bym to innaczej zrobił... Od 18 lat można by miećprawo jazdy do pojemności np. 350ccm, lub ograniczonej mocy w KM... Osobiście powiem że motocyklami jeżdżę od 12 roku życia, tylko że to motorowerami, 3 lata temu dosiadłem MZ, nigdy na niej się nie wywaliłem jak do tej pory... 31 Maja skończyłem 18 lat, chcę normalnie MZ jeździć po szosie bez strachu czy ktoś mnie złapie i jak mam to niby zrobić ? Mam czekać kolejne 6 lat ?... M[b]łodzi kierowcy do 24 roku życia na 50-tkach nie zdobędą żadnego doświadczenia w jeździe, może i poznają przepisy, ale do prędkości powyżej 120 km/h nie będą przyzwyczajeni... Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterOfFlamaster Motory IP: *.internetdsl.pl 23.07.09, 13:58 Moim zdaniem nic to nie zmieni... Młodzi ludzie będą i tak jęździć chociażby nielegalnie... A taka 125 nieżdko pójdzie ponad 200 km/h...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Pomysł Dr Adama Tarnowskiego byłby dużo lepszy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:15 Moim zdaniem lepsze byłyby badania niż jakiś głupi pomysł o wprowadzeniu prawa jazdy od 24lat,jest dużo młodych motocyklistów którzy myślą o sobie i także o innych,że zdarzają się takie wypadki to nie znaczy że wszyscy młodzi są tacy,wiele wypadków jest spowodowanych przez kierowców samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Kolejny przejaw państwa POlicyjnego 07.09.09, 00:54 Od dawna zauważyłem, że Tuska ciągnie w stronę państwa policyjnego, nie podoba mi się ta tendencja. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsv od 24 IP: 195.117.124.* 24.11.09, 14:06 To i tak na nic od 24 lat i tak bez prawka jezdzi wiecej niz polowa motocyklistow to tylko po to zeby jeszcze wiecej jezdzilo bez niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R1 prawo jazdy od 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 23:27 Jak to Metro dwa specjalnie dodane ku........filmy z wypadkami ( to jakis szkoda gadac dodał) Brawo od 24 lat prawo jazdy a czym sie różni człowiek co ma 18 lat a 24? niczym Brawo dla Cezarego co juz na motor nie wsiadzie bo sagan przeszkadza ... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieciu Karbownica Oto jaki "liberalizm" mamy pod rządami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 17:22 Proponuję wprowadzić jeszcze prawo jazdy na deskorolki i rowery BMX, gdyż dużo nieodpowiedzialnych młodych ludzi szuka na nich ekstremalnych wrażeń i łamią sobie kończyny oraz rozbijają głowy. Tak nie może być. Proponuję też zabronić tańczenia breakdance na ulicy gdyż nieodpowiedzialny gówniarz robiący 'windmilla' może przecież potrącić nogą przechodzącą starszą kobietę, ona upadnie, rozbije sobie głowę i zabije się i co wtedy? Najlepiej zdelegalizujcie wszystko jak Kononowicz, albo zalegalizujcie marihuanę, haszysz, LSD i amfetaminę - dacie w ten sposób nieodpowiedzialnej młodzieży bardzo pożyteczne, bezpieczne i zdrowe zajęcie i może jeszcze jak dorosną to zrobią karierę w PO niczym Piesiewicz i Atamańczuk. Odpowiedz Link Zgłoś