Gość: Marcin Jaka Polska za 20 lat? Stać nas najwyższe cele IP: 67.43.92.* 18.05.09, 15:03 Nie rozumię tytółó? Po polskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free_Poland Jaka Polska za 20 lat? Stać nas najwyższe cele IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.09, 15:08 Since Polish scientist were forced to work for free on soviet military related projects or to spy on US military related research for Soviet Union and often under the threat of torture in Polish communist military and exercises and continue research on soviet army collected scrap of German Reich Uranverein projects I see further point of maintaining any basic research in Physical sciences in Poland. Especially facing current Nazi attitude of the United States and their laboratories against any foreign scientists and lack of any native Polish high tech industry i recommend full closure of Institutes and universities in this areas as maintaining it is a war crime against free Polish nation abroad and in the country, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richard Re: Jaka Polska za 20 lat? Stać nas najwyższe cel IP: *.cache.isnet.net 20.05.09, 12:33 Are you an idiot? Why your English is so poor? Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Za 20 lat 18.05.09, 15:34 to pan minister będzie na ciepłej emeryturce ministerialnej (4 - 5 tys /miesiac) i dla Pana ministra świat jest piekny, bo kumple rzadzą kasa płynie, pytanie było co bedzie robic pokolenie 72 -86 za te 20 lat? uczyć się do emerytury? a Pan się uczył? zmieniać pracę i miejsce zamieszkania co pół roku? a Pan zmieniał? niestety smutna prawda jest taka że za 20 lat pokolenie 72 -86 jak biedowało będzie dalej biedowac na pracach tymczasowych cięzko pracując po 16 h/dziennie na emeryturke pańska i Pana pokolenia więc prosze nam darować tą wulgarna propagandę nic - ale to absolutnie nic - nie odbiegającą od propagandy PRLu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Za 20 lat IP: *.cache.isnet.net 20.05.09, 12:38 Samentu, prosze Ciebie - nie obrazaj PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 16 razy to może wzrosło Boniemu 19.05.09, 02:34 Ale nie normalnemu Polakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Boni!Z takim zestawem intelektualnych impotentów, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 05:31 którzy potrafią tylko, z braku zawodowych i zyciowych doświadczeń, powielać stereotypy i slogany, to Ty nic rozsądnego nie masz i nie będziesz mial do zaproponowania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i.mackiewicz Jaka Polska za 20 lat? Stać nas najwyższe cele 19.05.09, 10:14 Polska nie jest taka zła, faktycznie trzeba wprowadzić wiele zmian, ale możemy dać z tym radę. Najważniejsza rzecz której potrzeba Polakom to optymizm, tego Polakom brakuje,spotykam się z tym na co dzień na ulicy, w pracy, na uczelni.Niestety taka jest prawda Polacy to pesymiści. Pokolenie lat 70 najbardziej narzeka, bo nie zabezpieczyło się na przyszłość.Wiadoma sprawa, że późniejsze pokolenia mają łatwiejszą drogę, utarty szlak, ale każdy może mieć taki.Trzeba po prostu z optymizmem spojrzeć w przyszłość i zacząć coś samemu robić a nie tylko wymagać od innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Może i nie taka zła IP: 153.19.98.* 19.05.09, 16:11 ale kiedy w tym samym numerze czytam wypowiedź kobiety, która ma nadzieję, że za 20 lat będzie można wjechać dziecięcym wózkiem do każdego urzędu, ogarniają mnie wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka 221 Jaka Polska za 20 lat? Stać nas najwyższe cele IP: *.crawley.eur.slb.com 19.05.09, 13:34 Ludzie, badzcie bardziej pozytywni!!! Narzekanie i wytykanie innym to typowa cecha naszego norodu ktorej trzeba sie pozbyc! Jak artykul glosi wiecej usmiechu na codzien i aby coraz lepiej bylo! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkalewski Jaka Polska za 20 lat? Stać nas najwyższe cele IP: *.static.korbank.pl 19.05.09, 14:45 Proponuję cele - podwyższyć o 1m2 - dla obżartuchów,wstawić plazmę, łóżko wodne, z osobnym wybiegiem dla piesków, osobną celę dla asystentów -np. Leppera, doradców etc. No i do każdej dobudować kapliczkę też okratowaną - coby oda razu sadzać w nich osobistych spowiedników...Inne cele są mi nieznane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkalewski Jaka Polska za 20 lat? Stać nas najwyższe cele IP: *.static.korbank.pl 19.05.09, 14:56 "Janka 221" też bym się chciał śmiać i być wesołym, ale patrzę jak mój syn pracuje za 1700 zł w Media Markt, po studiach, 3 języki obce, mądry, oczytany gość i gdzie nie idzie - tam biorą z "klucza" lub po znajomości to krew mnie zalewa. Jak widzę tzw. "Opozycjonistów" chodzących po rękę z byłymi" Czerwonymi" gnidami. gdy myślę, że moi rodacy wybrali Kwaśniewskiego - zdrajcę i konfidenta współpracującego świadomie ze służbami PRL - na Prezydenta - i to na dwie kadencje, gdy widziałem złodziei i gwałcicieli z Samoobrony "wycierających" sonie usta tym ważnym słowem i "Solidarnością", gdy widzę klakierów koło Tuska i Kaczyńskiego - to wiedz mi Janka - jestem gotów oddać życie ponownie stanąć do walki jak 20 lat temu!!!! Tylko, że "wychowaliśmy" tchórzy i lizusów...Moi synowie nie chcą działać, wszystko im jedno byle mieli spokój!!! A życie to nieustanna walka - jeśli naród tego nie pamięta - ulega powolnej zagładzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratunku te komentarze to tragedia IP: *.chello.pl 21.05.09, 20:42 Ludzie czy wy naprawdę potraficie tylko narzekać ? Czy dla was naprawdę najważniejsze są pieniądze wyniki ekonomiczne? Nawet jak byśmy byli na poziomie Hiszpanii czy Grecji tez byście narzekali bo nie bylibyśmy tak bogaci jak UK czy USA! Czy wasze życie i szczęście ogranicza się tylko do kilku wskaźników gospodarczych ? Odpowiedz Link Zgłoś