Gość: Blade33 IP: *.4web.pl 07.07.09, 07:44 No tak ... pet 1,5 litrowy browara dla ludzi dynamicznych. Czyli wkładasz butlę zamiast bidonu na ramę roweru i heja na wycieczkę z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luk Duże z pianką w plastiku IP: *.ml.put.poznan.pl 07.07.09, 07:48 Jakie piwo takie opakowanie. Ani Warka, ani tym bardziej Tatra koło dobrego piwa nie leżała. A wielkie butelki PET i niższa cena to ukłon w stronę panów spod sklepu a nie klienta, który zwraca uwagę na smak i jakość a wyższa cena - gdy pije się piwo od czasu do czasu - nie stanowi bariery, szczególnie, że jest wyższa tylko o kilka procent. Chciałoby się rzec "nie idźcie tą drogą" ale skoro Grupa Żywiec swą przyszłość widzi w tak mało wybrednej grupie targetowej to może idźcie szeroko i wprowadźcie do produkcji 5 litrowe baniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Drogie siki w plastiku 07.07.09, 08:37 "W sklepach jest już Warka w tanich 1,5-litrowych butelkach PET" Tanie opakowanie nie przekłada się na obniżenie ceny zawartości. Warka w takiej butelce kosztuje 6,45 zł. czyli 2,14 za pół litra. To już wole tatrę w butelce za 1,80. Takie same siki, ale taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaleb Nic nowego nie wymyślili IP: *.mtm-info.pl 08.07.09, 08:55 Jaka rewolucja panie autorze tekstu? Żywiec nie wymyślił nic nowego. Plastikowa butelka z piwem jest dostępna w Biedronce co najmniej od 5-6 lat. Żywiec jest do tyłu. W kwestii "oszczędności" to może Żywiec oszczędza na kosztach, ale klient płaci tyle samo. Cały ten artykuł jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaqu Re: Nic nowego nie wymyślili IP: *.toya.net.pl 08.07.09, 14:47 no co reklamę trzeba zrobić niby nieodpłatną bo gazeta z bełtem nie może się kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sgas Re: Drogie siki w plastiku 08.07.09, 08:57 Nie odnosząc się do jakości - cena w przeliczeniu na litr w wielu sklepach jest w tym momencie wyższa niż za Warkę w butelce! Czy to naciąganie Klientów na tzw. nowość? Czas pokaże, jaka będzie cena za plastik, ale myślę, że ma szansę się przyjąć... oczywiście w określonych grupach klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhu Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:01 "A wielkie butelki PET i niższa cena to ukłon w stronę panów spod sklepu a nie klienta, który zwraca uwagę na smak i jakość " Piwo to właśnie napój (raczej syf w płynie, środek do wywoływania rzygania) jak najbardziej pasujący do wyżej wymienionych panów niezależnie kto i pod jaką marką produkuje (pewnie te gorsze marki mają to do siebie że pracownicy szczają do kadzi fermentacyjnej albo rury z WC zakładowego mają tam koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:24 nic nie wiesz o piwie kmiotku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhu Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:47 "nic nie wiesz o piwie kmiotku" Nie krępuj się piwoszu, wyzwiskami tylko potwierdzasz moją opinię o "smakoszach piwa" Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 16:00 kmiotek to nie wyzwisko, tylko ironiczny sposob zdeprecjonowania twej osoby, gluptasku. swoja droga piwo w plastiku to faktycznie kiszka. no, ale Zywiec to faktycznie byle co, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.static.qsc.de 08.07.09, 13:26 > to może idźcie szeroko i wprowadźcie do produkcji 5 litrowe baniaczki A co masz do pięciolitrowych baniaczków? W Niemczech można kupić w pięciolitrowych aluminiowych beczułkach prawie wszystkie ważniejsze gatunki piwa. Część browarów sprzedaje też mini KEG-i i maszynki do nalewania. Paulaner z 5-litrowej beczki jest smaczniejszy od butelkowego. Problem tylko w tym, że szybko schodzi gaz, więc trzeba te 10 browarów spożytkować na 2-3 rundy, ale na męski wieczór w kilku chłopa przy meczu to w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.ml.put.poznan.pl 08.07.09, 13:54 Jeśli między 5 litrową beczką z aluminium, gdzie jest zachowane ciśnienie a plastikowym baniaczkiem nie widzisz różnicy to bardzo mi przykro. Nawet w cenie jest różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 09:25 Jakość piwa Żywiec oraz Warka się znacznie pogorszyła. Wprowadzenie do sprzedaży piwa w opakowaniach plastikowych do b.zły pomysł. Najlepsze marki piwa są sprzedawane w opakowaniach szklanych.Z pomysłu wynika ,iż koncern piwowarski Heineken schodzi na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Duże z pianką w plastiku IP: *.chello.pl 07.07.09, 14:54 Piłem Żywiec, ale jakość spadła i już od dawna żywca nie piję... przerzuciłem się na Heinekena, ale jak będzie serwował w plastiku, to też im podziękuję :-) A takiego gówna jak tyskie, warka, tatra, żubr i im podobne to nawet nie dotykam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 08:44 Nie podpisuj się piwosz, jeśli twoim ulubionym piwem jest heineken... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:26 > A > takiego gówna jak tyskie, warka, tatra, żubr i im podobne to nawet nie dotykam > :-) Od razu widać, że wiesz o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_info Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 11:15 Pionierzy zawsze są narażeni na krytykę i my się z tym również liczymy. Rozwijamy markę tworząc nowe opakowanie i wzorem innych piwnych krajów, gdzie sprawdziło się piwo w plastikowej butelce idziemy do przodu, dając nowy impuls na rynku piwa. Zespół Marketingu Warki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Duże z pianką w plastiku IP: 62.172.234.* 08.07.09, 11:37 Jacy tam pionierzy! Podążacie dawno przetartym "szlakiem dolnych półek": www.browar-witnica.pl/cms/images/stories/piwa/mocne_pet.jpg www.jablonowo.pl/site/0/0/2,produkty/8,butelki-pet Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 11:43 Pionierzy, buahahahahah... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Duże z pianką w plastiku IP: 195.117.221.* 08.07.09, 12:45 Za tą pionierskość to jedynie krajowi "żuliusze" będą Wam wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 13:02 warka_info napisała: > Rozwijamy markę (...) dając nowy impuls G. prawda. Nowy impuls jest Wam potrzebny, ale do portfela. Pół litra Warki kosztuje dokładnie tyle samo w puszce, co w plastiku. Koszt 1,5 l PETa to ok. 1/3 kosztu puszki. Spokojnie zarabiacie o 2 zł na PET za dużo. Przejedź się, Gościu, do Czech i porównaj sobie cenę litra Krusovickiego w plastiku i w szkle. Połowa. Menelstwo typu "byle więcej" tego Waszego "impulsu" raczej nie kupi. Zresztą, co mnie to obchodzi. Nie jestem Waszym targetem. Piwa koncernów typu Grupa Żywiec czy Kompania Piwowarska to zwykłe, plastikowe szczyny. Tylko piwa browarów niezależnych (np. Ciechan) są coś warte. Wasza oferta jest nędzna, jak dla bezdomnych. Przecież nie ma w niej nawet jednego ciemnego piwa, o "wynalazkach" typu "granat" już nie wspominając. Guzik mnie obchodzi, że nie opłaca się Wam produkować dla 2 - 3 % potencjalnych konsumentów. Będę popierał małe, lokalne browary, których (na szczęście) jeszcze nie udało się Wam wykupić, albo browary czeskie czy niemieckie, litewskie i ukraińskie, bo tam zachowuje się o dziwo minimum jakichś standardów. Waszym klientem nie będę nigdy, nawet gdybym sam musiał robić sobie piwo. Życząc jak najszybszej plajty j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krulik Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:47 swieta racja! popierajmy male browary! komercyjne smakuja jakby ktos do nich nalał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:27 Będąc w Rosji ( Moskwa, Petersburg, Chabarowsk ) widziałem wino w kartonach - tego też spróbujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 14:18 W polsce nie widziałeś?? Dziwne. W technikum (jakies 7 lat temu) pijało sie takie rzeczy. Co do piwa w plastiku, 1.5L to za dużo, butelke litrową bym zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 16:02 we Wloszech tez jest, takie najtansze stolowe wino w kartonie, tzw. cegielki. mniemam, ze nieco lepsze, niz to w Rosji :) za to na Wegrzech jest wino w plastiku, calkiem dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:30 Skoro sprzedaż idzie tego - czegoś ( nie nazwiemy tego piwem ) idzie tak dobrze - to czemu się tym nie chwalicie ? Czyżby "dobra sprzedaż" to tylko Wasze marzenia i nie spełnione sny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldis Re: Duże z pianką w plastiku IP: 193.138.110.* 08.07.09, 13:54 PIONIERZY???? Pierwszy raz piwo w 1,5l plastikowej butelce widziałem w Biedronce. Gdy znajomy się zatrzymał przy palecie z tymże napitokiem, podszedł do niego jakiś pijaczek i powiedział "pan tego nie kupuje, to są SIKI!"... Biedronka + siki, takie właśnie mam skojarzenie widząc piwo półtoralitrowej butelce PET Pozdrawiam piwoszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Duże z pianką w plastiku IP: *.aster.pl 07.07.09, 20:04 Probowalem i niczym sie nie rozni od piwa w szkle czy aluminium. Jesli ktos neguje to albo nie ma smaku albo poprostu po polsku lubi szukac dziury w calym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 21:41 Równie ważne co się pije jest to jak się to robi. Wybacz ale dla dosłownie kilku groszy - co już któryś przedmówca policzył - nie zniżyłbym się do poziomu plastikowej butelki. Zresztą wolałbym kupić 0.33 zacnego piwa za cenę 1.5 PET Warki, która swoją drogą jest byle jaka a w takiej ilości to naprawdę nie wiem komu może smakować chyba, że robisz jakieś masowe imprezy jak najtaniej bądź - no właśnie - nie masz smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_info Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:57 Gość portalu: mike napisał(a): > Probowalem i niczym sie nie rozni od piwa w szkle czy aluminium. > Jesli ktos neguje to albo nie ma smaku albo poprostu po polsku lubi > szukac dziury w calym. Dokładnie tak jest, Warki w każdym opakowaniu smakuje tak samo. System kontroli jakości w Grupie Żywiec na każdym etapie produkcji sprowadza i kontroluje piwo poprzez standardy jakościowe takie jak ISO, HACAP czy tzw. dobre praktyki produkcji. Pozdrawiamy, Zespół Marketingu Warki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: Duże z pianką w plastiku IP: 204.52.187.* 08.07.09, 12:33 Ja tam od iso wole stare dobre Reinheitsgebot :) Zamiast opowiadać bajki o praktykach produkcji podajcie lepiej pełny skład waszych produktów, bo na opakowaniach jakoś się nie doszukałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.ml.put.poznan.pl 08.07.09, 13:06 Tzw. Dobre praktyki wytwarzania to nic innego jak procedury czystości na zakładzie i standaryzacja oraz dokumentacja produkcji. Z jakością wyrobu (smakiem...) nie ma to nic wspólnego. To, że nie macie kwiatków w laboratorium, a pani Jadzia ma dokładny grafik sprzątania tudzież w archiwum są stosy dokumentacji nie wyklucza faktu, że Warka - szczególnie w plastiku - jest piwem dla panów spod sklepu, a ekologię macie w poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
col.markos Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 13:22 Może dla was smak piwa w zależności od opakowania w jakim się znajduj niczym się nie różni, ale ja np. odczuwam dużą różnicę między puszkowym a butelkowym, moi koledzy i koleżanki też uważają, że butelkowe jest lepsze. O plastikowej warce nie będę się wypowiadał, ponieważ jej nie piłem i nie zamierzam po tym jak raz spróbowałem czegoś "plastikowego" kupionego w biedronce, co nazywało się piwem, ale nim nie było. Ohydztwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 14:23 A robiliście testy na sprawdzenie? Znaczy do jednej szklanku piwo z puszki a do drugiej z butelki? Bo różnice w smaku jak widze opakowanie też jestem w stanie poczuć. A widoku to ledwie kilka marek jestem w stanie odróżnić. O opaklowaniu nic niewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddf Idiota... IP: *.oracle.co.uk 08.07.09, 08:38 "A tym, którzy nie wyobrażają sobie picia piwa z plastiku radzi: - Możemy je rozlać do szklanek." Idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek A gdzie dbałość o język autorze tekstu? IP: *.pharm.am.lodz.pl 08.07.09, 08:44 To zdanie jest do poprawy: "Jednym z pomysłów jest tańsze o kilkanaście procent w produkcji plastikowe butelki" PS. Też wolę pić piwo ze szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhu Piwo=syf w płynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:03 i tyle. Miłego rzygania pod sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorsenior O takich ludziach jak ten z Żywcca, to taki 08.07.09, 09:03 pisarz De Mello mówił "pyszałek, s..syn". Bo przecież i tak my zadecudejemy, czy będziemy to gó... kupować. Ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIWOSZ O takich ludziach jak ten z Żywcca, to taki IP: *.zero2.pl 08.07.09, 09:37 TO" g. jak mawiasz, jest produkowane na Słowacji, ponieważ Grupa Żywiec nie ma w Polsce linii do butelkowania Petów. A to oznacza - słowackie składniki + ponoć recepturę Warki - razem - piwo to jest o niebo lepsze niż zwykła Warka, ale wy barany na pewno musicie miec Mocne, bo inne piwo a zwłaszcza słąbe to dla Was szmelc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cartmann Re: O takich ludziach jak ten z Żywcca, to taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:26 Piwo jest produkowane w Polsce, a na Słowacji tylko rozlewane do PETów jeśli chcesz być dokładny. Jeśli uważasz że jest lepsze niż Warka ze szkła to może pozwól zrobić komuś ze znajomych ślepy test na smak tych dwóch piw, żebyś się nie sugerował który kufel z której butelki był nalany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek O takich ludziach jak ten z Żywcca, to taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:59 Co za moda na ten plastic w kraju nad Wisłą? Zachód już dawno powrocił do opakowań zwrotnych a u nas nadal partykularne interesy wąskich grup biznesu przeważają nad rozsądkiem i w nosie mają ekologie oraz koszty ponoszone przez społeczeństwo w zwiazku z gromadzenie odpadow z tworzyw sztucznych. Mam nadzieje że społeczeństwo konsumencjie tym razem zbojkotuje ten idiotyczny pomysl i ludzie wreszcie zaczną mysleć kategoriami szerszymi niż tylko "...5 gr oszczędności na 0,5 litra piwa to kupuję...". Ps. Skoro wprowadzają opłaty za reklamówki i uzasadniają to kosztami reacyklingu to duużo większe oplaty powinny być wprowadzone na producentów za używanie plastikowych opakowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: O takich ludziach jak ten z Żywcca, to taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:54 Popieram! Powinna być pobierana opłata za "wprowadzenie" do obiegu PET-a. A butelki szklane powinny być wszystkie zwrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_destroyer Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 09:04 Najpierw próbowali klientów nabierać. Reklama wygląda ciekawie - duża butelka, wyglądająca na ekskluzywną, szklaną flaszkę, niby limitowana edycja - poczłapałem do sklepu, patrze, a tam stoją chamskie plastikowe butle. Że to praktyczne i dla dynamicznych, ludzi, czy jak tam wciskają? Znaczy co, od dziś mogę biegać po mieście z piwem w butelce i pociągać co krok, czy też może raczyć się podczas pracy? Tak jak napisał jeden z przedmówców - czekam na 5-litrówki. To dopiero praktyczne - można po wypiciu butle umyć i używać do przechowywania odstanej wody do podlewania rabatki :P Jak można zaoferować plastik klientom, wśród których już i tak jest rozłam pod tytułem "lepsze jest z puszki/NIE! puszka zabija smak, tylko szkło!!!". Pic na wodę, a nie "robienie dobrze" klientom - kryzys przycisnął, jadą jaknajtaniej, a klientom próbują wmówić, że to cudowna nowość dla smakoszy. W niemczech tak sprzedaje się najtańsze piwo, którego bym nie przełknął. Że się teraz dobrze sprzedaje? A pewnie że dobrze, bo w naszym kraju jest potworna masa ludzi, którzy niestety patrzą głównie na to ile groszy mają w kieszeni i kupują jaknajtaniej, jaknajwięcej. To nie świadczy o tym, że produkt docenili Ci sami klienci, którzy radykalnie obstawali przy szkle. Ze szklanki piwa też nie wypiję. Ew. z kufla, ale w barze lane nie jest z plastiku, a w domu kufli nie mam, szklanki zaś, służą u mnie głównie do picia soków czy wody. Duży minus i niesmak... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Duże z pianką w plastiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:15 pije piwo kilkadziesat lat i po pierwsze 1,5 litra do wypicia na jeden raz to moim zdaniem za duzo.raz otwarte piwo nalezy wypic do konca.a picie piwa z plastyku mozna poruwnac do lizania cukierka przez szybe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: billy Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:20 cena piwa w polskich sklepach zaczyna się od 5zł za 1/2 l. to co poniżej nie jest piwem-to końskie szczyny z dolanym śpyrtem. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius no cóż 08.07.09, 09:59 > cena piwa w polskich sklepach zaczyna się od 5zł za 1/2 l. > to co poniżej nie jest piwem-to końskie szczyny z dolanym śpyrtem. No cóż, jeśli dla Ciebie Browar Ciechan, Browar Kormoran, Browar Konstancin, Browar Fortuna i cała masa innych browarów to szczyny, to gratuluję ci znajomości rynku piwnego. Zerowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenris Re: no cóż IP: *.chello.pl 08.07.09, 13:40 Mmm aż mi ochota na miodowego przyszła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Duże z pianką w plastiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:25 tylko jest pewien szkopul w wypowiedzi Pana Madrali od producenta. piwko w szkle za litr wychodzi taniej niz za litr w plastiku (patrzac po cenach w hipermarketach). wiec niepotrzebne sa farmazony o wygodzie, bezpieczenstiwe. na zdrowy rozsadek - np. na wieczor kupilbys 2 piwka po 2,3 (4,6) + 0,7 zł kaucja za butelki = 5,3 (0,7 zł w pamięci). kupując PET bekasz od razu 6,90 więc obroty browaru wzrastaja od razu o 1/3 (kupujesz 3 zamiast 2) . a zadnej korzysci realnej (oszczednosci) z tego nie mamy my. a co z plastikiem? kolejna butla do pojemnika na segregowalne i znowu pieniadze na utylizacje? zapomnieli o ekologii - nadal bardziej chwytliwe haslo od "innowacyjnosci". poza tym ciekawe ilu konsumentow wyrzuci do segregowalnych a nie do zwyklego lub co gorsza do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Duże z pianką w plastiku IP: *.chello.pl 08.07.09, 09:35 1,5l ? To chyba tylko w Polsce i w Rosji możliwe. Bo na zachodzie dość popularne są np puszki i butelki 0.33l. Ale Polak nie pije piwa dla smaku (więc co za różnica z czego pije) - tylko żeby się na!@#. Kolejna sprawa: puszki są produkowane z dość drogiego aluminium, przez co są skwapliwie zbierane i odzyskiwane jako surowiec wtórny przez złomiarzy. Dzięki temu nie zaśmiecają mi podwórka i lasku. Wprowadzenie butelek plastikowych zmieni to. Po każdej "imprezie" w okolicznym lasku będzie rosła góra "ekologicznych" butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paisd Więcej śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 09:51 Plastik nas zalewa. Wcale nie jest on dla wygody klienta, tylko po to, żeby więcej sprzedać. Potem tylko syf zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <---------------=- 08.07.09, 10:09 G* prawda. W USA piłem Millera w szklanej butli 1,7 l. W Austrii, Słowacji i Czechach spokojnie możesz kupić np Kelt w 1,5l. w PET. Co nie zmienia faktu, że najbardziej lubię piwa niepasteryzowane. A one w PETach sprzedawane nie będą :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: <---------------=- 08.07.09, 10:34 > Co nie zmienia faktu, że najbardziej lubię piwa niepasteryzowane A są takie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: <---------------=- 08.07.09, 10:55 > A są takie jeszcze? Cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cartmann Re: <---------------=- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:35 następny forumowicz błyska wiedzą. Czesi leją niepasteryzowanego Opata do PETów. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 09:44 Piwosze, smakosze, koneserzy - i to wszystko opis ludzi którzy żywca czy tyskie wolą wypić z butelki. Hahaha, kurna, ale marketingowy bełkot. Kto by pomyślał że jestem smakoszem-koneserem :D A 1,5 l pety faktycznie sa dla ludzi dynamicznych - trzeba "dynamicznie" pić żeby sobie z taką butelką sików poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa a środowisko??? IP: *.3.15.vie.surfer.at 08.07.09, 09:54 Brawo! A kto pomyślał o środowisku? zapraszam do bojkotu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: a środowisko??? IP: *.chello.pl 08.07.09, 13:27 ja napewno pił tego nie będę. Pomijając że warka mi nie podchodzi to w plastiku to wogóle będzie syf przy znikomej oszczędności. Puchy się wywiezie, butle szklane odda ... a jaki pożytek po imprezie z tych butli? Śmietnik pełen na full :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzyg Duże z pianką w plastiku IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 10:05 Plastik, puszka, szkło - co za różnica w czym, skoro zawartość to słodzona woda ze spirytusem, gazowana i zabarwiana na kolor moczu? Takie ma walory organoleptyczne większość krajowych specyfików. Jakość piwa skręciła w stronę mass-syfu, dlatego nie piję od dawna Żywca, Warki, Tarty (tfu!). Jedyne dla mnie znośne piwa to nowy Okocim (ten bez etykiety na butelce) i Łomża eksport (mocny chmielowy posmak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhu dodatek moczu w piwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:50 "to słodzona woda ze spirytusem, gazowana i zabarwiana na kolor moczu? " A może nie tylko zabarwiona na ten kolor ale także z jego dodatkiem sądząc po smrodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwkosz Duże z pianką w plastiku IP: *.chello.pl 08.07.09, 10:08 Piłem z plastiku - smakuje tak samo. Jedyny problem to gaz - w duzej butelce uchodzi przed skonczeniem. Siki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dono Duże z pianką w plastiku IP: *.lan.net.pl 08.07.09, 10:09 piwo z plastiku? np na slowacji norma - jest taniej i lepiej 1,5l to akurat na przechadzke nad jezioro czy morze Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:15 Pije piwo najchetniej z butelki.Nikt mi nie wmowi ze schlodzone piwo w plastyku smakowac bedzie tak samo.Pomijajac juz wszystko pozostale,nigdy piwa w plastykowej butelce nie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Duże z pianką w plastiku IP: *.mennica.com.pl 08.07.09, 10:16 Przecież piwa typu warka, żywiec, lech, tyskie etc. smakiem nie przypominają już nawet prawdziwego piwa. Więc chyba nie ma różnicy czy z plastiku czy ze szkła - są tak samo obrzydliwe. Ja nie pijam już piw polskich grup niezależnie od tego, gdzie są produkowane. Nie nadają się do picia. Szkoda tylko, że producenci polskich piw nie dają żadnej alternatywy. Za to polecam piwa ukraińskie czy litewskie. W nich czuć jeszcze smak i zapach prawdziwego piwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:23 Jestem niejako skazany na piwa niemieckie.W kraju spotykam sie z opinia,ze niemieckie piwo nie jest zbyt dobre,bo "za malo wali w leb". Wiec niektorym chodzi o smak a innym o procenty.Tym ostatnim to zreszta chyba obojetne,jak to smakuje,wazne aby sie porzadnie nawalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenris Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.chello.pl 08.07.09, 13:35 Ja tam niemieckich szczyn nie trawię, nie ze względu na mało % alkoholu co mało % ekstraktu, którego niemcy nawet nie raczą zamieścić na etykiecie bo jest znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 16:13 leziox napisał: > Jestem niejako skazany na piwa niemieckie.W kraju spotykam sie z opinia,ze > niemieckie piwo nie jest zbyt dobre,bo "za malo wali w leb". > Wiec niektorym chodzi o smak a innym o procenty.Tym ostatnim to zreszta chyba > obojetne,jak to smakuje,wazne aby sie porzadnie nawalic. dokladnie tak! tu, gdzie mieszkam, pije piwa lokalne i importowane, zadne nie wychodzi poza 5%, z wyjatkiem jakichs nielicznych "supermocnych", ale to wielka rzadkosc (mowie o jasnych, dla jasnosci). np. "Trashy Blonde" szkockiego mini-browaru BrewDog ma.. 4,2%. a w Polsce, w supermarkecie na polce? sa jeszcze piwa ponizej 6%? plastik nie plastik, pogorszyly sie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:56 > Szkoda tylko, że > producenci polskich piw nie dają żadnej alternatywy. Dają, dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.mennica.com.pl 08.07.09, 11:46 No nie bardzo dają. Próbowałam kilku piw z mniejszych browarów i nie były niestety powalające. Poza tym ich dostępność jest słaba. Ukraińskie ostatnio stają się popularne i można je dostać w wielu sklepach. Najgorzej jest w knajpach. W wielu miejscach do wyboru jest tyskie, żywiec i na przykład heineken. Ten ostatni nie wiedzieć czemu zawsze droższy i jeszcze sprzedawcy twierdzą, że to piwo importowane:-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:20 "W Rosji sprzedawane w 1,5-litrowych butelkach piwo Oxota zdobyło aż 40 proc. rynku - dodaje." Niech Michał Stangret się douczy. Nie ma piwa w Rosji "Oxota"! Jest piwo "Ochota" (www.unipack.ru/user_files/file1081.jpg). Potwierdza ten artykuł wieści, iż teraz artykuły w gazetach wydawanych przez Agorę piszą studenci oraz nisko opłacani absolwenci. Dodatkowo piszą z błędami ortograficznymi, stylistycznymi czy też nie znają języków obcych. Panie Michale, douczyć się należy z języka rosyjskiego na poziomie podstawowym (znajomość cyrylicy!), a potem dopiero dokonywać transkrypcji nazw rosyjskich na polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cziko Duże z pianką w plastiku IP: 78.133.208.* 08.07.09, 10:22 Piwo w plastiku to profanacja! Tylko szkło jest materiałem, w którym można przechowywać alkohol. Czy ktoś wyobraża sobie koniak w plastiku? (to już by było podobne do sprzedawanych w Rosji plastikowych kubeczków z wódką) Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:27 na zachodzie kary i rożnego rodzaju opłaty wymuszają na producentach odchodzenie od opakowań typu PET. Ale Polskę można tym syfem śmiało zasypać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co z ekologią? Duże z pianką w plastiku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.09, 10:29 Wprowadzanie plastikowych opakowań teraz, kiedy tyle mówi się o ekologii i konieczności zastępowania jednorazowych plastikowych opakowań opakowaniami wielorazowego użytku jest kiepską strategią. No chyba, że są to opakowania ekologiczne - ale gdyby były to pewnie od razu by się tym chwalili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: billy Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:36 jaworiusku-porażające jest to że pijąc szczyny/końskie/ uważasza się za "KONESERA". Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:57 Nie ośmieszaj się, widać że nigdy nie piłeś dobrego polskiego piwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenris Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.chello.pl 08.07.09, 13:38 Porażające jest jak się chłopie ośmieszasz. Przy okazji wykazując się zerową znajomścią polskich browarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.static.qsc.de 08.07.09, 13:38 > Wprowadzanie plastikowych opakowań teraz, kiedy tyle mówi się o ekologii i > konieczności zastępowania jednorazowych plastikowych opakowań opakowaniami > wielorazowego użytku jest kiepską strategią. Dlaczego? To, czy opakowanie jest zwrotne czy bezzwrotne zależy od tego, czy ktoś się zajmuje jego skupem, a nie od materiału z jakiego jest wykonane. W Niemczech znakomita większość butelek PET jest zwrotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider404 Duże z pianką w plastiku IP: 89.171.3.* 08.07.09, 10:39 Piwo w plastikowej butelce świetnie się nadaja na górskie wycieczki. Można pić na postojach po trochu. W zeszłym roku w taki właśnie sposób raczyłem się Keltem. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
warka_info Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 10:50 Cześć! Jako Zespół Marketingu Warka obserwujemy toczącą się dyskusje i chcieliśmy odpowiedzieć na Wasze pytania i wątpliwości dotyczące nowego opakowania Warki 1,5 litra. Jeśli macie pytania kierujecie je na mail: Warka_info@warka.com.pl Postaramy się wyjaśnić następujące wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesio Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 11:09 przestańcie robić "piwo" z granulatu Odpowiedz Link Zgłoś
corrnick Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 11:32 Muszę wam podziękować za wprowadzenie piwa w 1,5 l PET. Dotychczas piłem właśnie Warkę. Dzięki Wam znalazłem w swoim sklepie piwa niepasteryzowane. I nareszcie poczułem dawny smak piwa. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekpawel Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 13:10 A jakie to niepasteryzowane piwa produkuje/sprzedaje Żywiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Duże z pianką w plastiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:17 z wypowiedzi corrnicka nie wynika, że GŻ produkuje takie piwa Odpowiedz Link Zgłoś
corrnick Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 13:55 Być może nie wytłumaczyłem za dobrze. Dzięki temu, że nie czuję się targetem półtoralitrowych piw marki Warka, ani już w tym momencie 0,5l (bo z tym targetem nie chcę, by mnie cokolwiek łączyło), poszukałem sobie innego piwa w moim sklepie. I znalazłem. Niepasteryzowane. Jedno z browaru mazowieckiego, a drugie z warmińsko-mazurskiego. To piwo mi smakuje i nie przewiduję powrotu. Mam nadzieję, że teraz już napisałem zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekpawel Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 14:44 Faktycznie, nie wytłumaczyłeś do końca zrozumiale. Zwracam honor i życzę kolejnych wielu odkryć w - mimo wszystko bogatym - piwnym świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 11:50 Może publicznie ustosunkujecie się do zarzutów na temat "ekologiczności" tego rozwiązania, czy tylko klepania okrągłych zdań nie zawierających żadnego konkretu Was na PRowskich studiach nauczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
warka_info Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 18:05 Rozumiemy zagrożenia związane z wprowadzaniem do obiegu opakowań plastikowych. Jako Grupa Żywiec podejmujemy działania z zakresu odpowiedzialnego gospodarowania i recyklingu wszystkich opakowań, które wprowadzamy na rynek. Ważne aby każdy sam starał sie postepować i mysleć ekologicznie i wyrzucał opakowania, zarowno szkło, jak i plastik do odpowiednich pojemników. Zespół Marketingu Warki Odpowiedz Link Zgłoś
bartekpawel Re: Duże z pianką w plastiku 08.07.09, 18:24 A czy będziecie w jakiś sposób edukować konsumentów, np. poprzez jakieś akcje edukacyjne czy promocyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratunku Re: Duże z pianką w plastiku IP: 212.180.165.* 08.07.09, 23:03 ratunku! nowomowa marketoidów mnie osłabia Odpowiedz Link Zgłoś