Dodaj do ulubionych

Wypijesz? Nie, zainwestuję!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:23
Bańka winna? Eno-bańka?;) Gordon Gekko by i może zainwestował :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:39
      Ja inwestuje w winiacze od dawna, zwykle po pięciu się inwestycja zwraca.
      • business3 Kolejna banda naciągaczy-a ciemny lud łyka... 20.07.09, 21:26
        Kolejna banda naciągaczy-a ciemny lud łyka...

Gość portalu: Marian napisał(a):

> Ja inwestuje w winiacze od dawna, zwykle po pięciu się inwestycja zwraca.
        • Gość: leo Re: Kolejna banda naciągaczy-a ciemny lud łyka... IP: *.aster.pl 21.07.09, 08:34
          ale trzeba być przygłupem aby dać się wciągnąć w taki przekręt
          • Gość: ajmax Na szynszylach też biznes jest - był artykuł. IP: *.aster.pl 21.07.09, 09:53
            Potem okazało się, że właściciel fermy chciał sprzedaż szynszyle
            drożej. Różnym leszczom.

Ciekawe, że ci brokerzy, zamiast siedzieć cicho i samemu trzepać
            kapuchę na winie, sponsorują artykuły prasowe. Przecież
            kilkadziesiąt osób to żadna konkurencja, a oni ponoć są ekspertami.
            Mieliby taką przewagę nad resztą. I nic nie piszą o stawce za
            przechowanie wina w tych magazynach, kto opłaca pracowników
            zmieniających etykietki z nazwiskami. Czy to jest zawarte w prowizji
            za transakcję?
            • Gość: atx Re: Na szynszylach też biznes jest - był artykuł. IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 14:28
              "O ile jeszcze rok, dwa lata temu mieliśmy kilku klientów tygodniowo, dziś - już kilkudziesięciu."

A zatem najlepszy czas na wyjscie z inwestycji.
              • parazyd Zainwestujesz? Nie, wypiję! 21.07.09, 15:46
                Ciekawe dlaczego ten pośrednik, który trzyma całe wino u siebie, sam
                nie tłucze na nim kasiory, tylko się dzieli z polskim studentem, co
                to uciułał w bólach kilka tysięcy złociszy?
        • Gość: Pitt Skończy się tak jak z cebulkami tulipanów IP: 195.216.123.* 21.07.09, 08:35
          kilka wieków temu w Holandii , całe to inwestowanie to szukanie
          bogatych naiwnych jeleni do odstrzału
          • kragg Cegłe, kup pan cegłe !! 21.07.09, 16:03
            Tak jak pisze większość - to zwyczajne naciąganie frajerów.
            Wszelkie wina, obrazy, monety i cokolwiek wymyślą cwaniaczki to nie jest
            inwestycja - to jest zwykła SPEKULACJA w której liczy się na znalezienie
            większego frajera. Czyli ładnie opakowana piramida finansowa.

Chcecie inwestować w wino? To sobie winnice kupcie i PRODUKUJCIE wino.
      • Gość: Pyra Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.thx.pl 21.07.09, 08:57
        Ja wole inwestować w wódkę...procent o wiele większy niż w winach a i zwraca się
        szybciej :)

Jelenie wszystkich krajów łączcie się!
      • Gość: kudlaty mnie sie zwraca dopiero po siodmym.. IP: 81.255.90.* 21.07.09, 09:24
    • scenial Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! 20.07.09, 18:40
      czego to media-whores nie napisza, zeby dostać swoja kasę :-) nie idą lokaty
      strukturyzowane oparte na winie? no jak moga iść jak każdy widzi ze to przekręt
      :) To opłaćmy dziennikarzyne, niech napiszę że modnie się dać wyd...mać w ten
      sposób :-) Po założeniu lokaty połaczonej z futures na wino jelenie rózki gratis
      od firmy?

Ale ciekawie zobaczyć ja kto się zmienia propaganda :) To już nie fondusze
      nieruchomością? teraz są passe? :P A przecież miało iść cenowo do nieba :) ROTFL.

--------------------------------------------------------------------
      no mercy for fools, sorry_
      • scenial Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! 20.07.09, 18:43
        a wlasniem zapomniałem napisać - pod artykułem podpisał się imć michał stangret
        (swoja droga nazwisko a raczej pseudo dobre i pasujące do takiej roboty). warto
        to nazwisko zapamietać, bo będzie wkrótce równie kultowe co p. ola szarak z
        swps, analizująca rynek nieruchomości czy p. marek wielgo, któremu wciąż w
        halucynacjach wszystko rośnie ;-) p. stangret dołaczą do tych 'szacownych',
        buhehehe, dziennikarzy... az wstyd napisac ze to dziennikarze...
    • Gość: JasiekCebula kryptoreklama IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 18:53
      Panowie z Wealth Solutions mają straszne "parcie na papier". Co tydzień coś
      wypuszczają, a media tylko wklejają, co im napisali.
      Reklama za darmochę.
      Pokończyły się chłopakom "bogate klienty" to teraz chcę zczesać "rzesze".

pickyeaters.blogspot.com/2009/04/asset-bubble-autopsy.html

• and_nowak To już lepiej w łańcuszek... 20.07.09, 18:57
      Cena wina rośnie, bo przybywa jełopów chcących w nie inwestować. Jak w każdej
      bańce spekulacyjnej. Czy da się na tym zarobić? OCZYWIŚCIE, ŻE TAK! Tyle, że
      głównie zarabia niewielka grupka, która trafi w odpowiedni czas. Góra piramidy.
      Reszta to finansuje.

Pomijam inny aspekt: gwarancje. Lokaty w banku są gwarantowane. Na giełdzie W
      PEWNYM SENSIE TEŻ - akcji nikt nie ukradnie.

Inwestycje w wino to najczęściej wykupienie papierka potwierdzającego prawo
      własności do czegoś co leży gdzieś w piwnicach południowej Francji. Leży albo
      już nie leży! Albo nigdy nie leżało...
    • Gość: zz Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: 188.33.123.* 20.07.09, 19:09
      Jak dużo łebków ktoś wkręci, żeby w obornik inwestowali, to obornik też będzie
      rósł o kilkaset procent rocznie. Do czasu.
      • Gość: billy Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 19:17
        najbardziej opłacalne były inwestycje w wino m-ki WINO.
        ileż to nazw miało-ej łza się w oku kręci. OT NP.MÓŻGOJEB.
    • radioerewan Wypijesz? Nie, zainwestuję! 20.07.09, 19:24
      Jak to było z cebulkami tulipanów w Holandii? Wino o tyle lepsze, że jak kaska
      zniknie u przekręconych inwestorów, to będą się mogli upić z rozpaczy. Zjeść
      cebulkę tulipana - niespecjalnie fajne.
      • Gość: kkk Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 20.07.09, 19:48
        masz gościu całkowitą rację
        • powiedz_to_koniowi Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! 21.07.09, 22:30
          Zawsze można do jajecznicy wkroić ;)
      • Gość: JurekOgórek nie zobaczą tego wina na oczy IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 20:15
        Inwestując w wino nabywa się prawa do jakiejś procentowej części skrzynki
        jakiegoś wina, które leży w jakiejś piwnicy w jakimś kraju.
        To wino pierwsi zabiorą handlarze, którzy je tam przywożą, ew. właściciel
        piwnicy i inni mitrzowie odpowiedzialni za ich sprawdzanie, liczenie i
        sprawdzanie, jak towarzystwo w wino inwestujące zacznie robić bokami i
        przestanie tym wszystkim ludziom płacić, bo przecież trzeba im wszystkim zapłacić.
        Najwięcej zarabiają producenci i cały łańcuszek pośredników a dawca kasy najmniej.

Ale temat jest chwytliwy i na pewno paru snobów z czystej próżności w to
        wchodzi, żeby zaliczyć się do grupy "lekarzy prawników i biznesmenów" ...

O proszę:
        A wine investment company selling to doctors, lawyers and businesspeople has
        left an unholy mess.
        www.theage.com.au/news/Epicure/WineOrbs-bubble-bursts/2005/02/21/1108834695999.html
        • Gość: hihot Re: nie zobaczą tego wina na oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:15
          A akcje w ktore inwestujesz kiedyś widziałeś pacanie? A pieniądze ktire masz na koncie? A widzisz! To po co ci widziec wino..
          • Gość: Kiełbasaisznurek Re: nie zobaczą tego wina na oczy IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 22:19
            Gość portalu: hihot napisał(a):

> A akcje w ktore inwestujesz kiedyś widziałeś pacanie? A pieniądze ktire masz
            na koncie? A widzisz! To po co ci widziec wino..

Wiesz młotku? To była odpowiedź na ten post:

> Wino o tyle lepsze, że jak kaska zniknie u przekręconych
            > inwestorów, to będą się mogli upić z rozpaczy.
            • powiedz_to_koniowi Re: nie zobaczą tego wina na oczy 21.07.09, 22:41
              Ha ha - niezły artykuł o WineOrb!
        • Gość: frugo Sprzedawano Polakom wille na Wyspach Kanaryjskich! IP: *.chello.pl 26.07.09, 12:24
          I to jeszcze wtedy, kidy wyjazdy były horrendalnie drogie! Stary
          kawał, ale fajerów nie ma co żałować, widocznie mają za dużo
          pieniędzy...
    • appfunds Wypijesz? Nie, zainwestuję! 20.07.09, 19:34
      Na takich poradach gazetowych to chyba jeszcze nikt nie zarobił poza
      sprzedawcami tych win:)
      • pitland.pl forumowicze jakoś nie pałają chęcią inwestycji 20.07.09, 20:37
        ale artykuł spełnił rolę - poinformował o niszowym rynku. Ja np. nie wiedziałem,
        że inwestor kupujący wino nie przechowuje go samodzielnie.
      • 3cik <---------------=- 21.07.09, 10:11
        A jak się maja serki BioFermu ?
    • Gość: bialutki Target artykułu... IP: *.magma-net.pl 20.07.09, 21:21
      ... to grupa ludzi, którzy skończyli jakoś podstawówkę, udało im się zarobić
      sprzedając parę hektarów po rodzicach w postaci działek budowlanych. Tak więc
      drodzy państwo to jest wyjaśnienie braku odbioru komunikatów z artykułu. Gazeta
      traci czytelność w dużych miastach i postanowiła uderzać na wieś. I trzeba
      przyznać, że może im się to opłacić.
    • Gość: gosc Kalifornia Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.itt.com 20.07.09, 21:37
      wino inwestycyjne , tego nie slyszalem, mieszkam w Kaliforni wiec
      wino ,lubie sczegolnie Zinfandel kupuje zeby pic, czesto jezdze na
      degustacje do prywatnych winnic kolo Santa Barbara, tam kupuje
      jednak za 20-25 dol max,sa to wina ktorych nie ma w
      sklepach ,dlaczego wino traci cene o 20% jezeli jest w domu, my mamy
      dobre warunki dla win , mam okolo 200 butelek w mojej przechowalni w
      domu
      • Gość: Gosc jeden Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: 74.201.87.* 21.07.09, 22:34
        Zgadzam sie - winnince kolo SB sa clkiem niezle. Mojej zonie przypadlo do gustu
        Gainey w drodze do Solvang.
    • Gość: . Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.chello.pl 20.07.09, 21:51
      Droga redakcjo Gazety, ja rozumiem że jest kryzys spada liczba reklamodawców i ogólnie jest do chrzanu, ale zachowajcie troche klasy
      ostatnia kampania reklamowa Shitu number 7 to było przesada ale to!!!
    • Gość: Hahaha Inwestycja w wino, którego nikt nie widział. :)))) IP: *.ghnet.pl 20.07.09, 21:51
      Równie dobrze może byc w tych butelkach woda - przecież i tak nikt ich nigdy nie
      otworzy. Paranoja pogoni za pieniądzem sięgnęła szczytu.
      • tw.zenek Re: Inwestycja w wino, którego nikt nie widział. 20.07.09, 21:54
        Gość portalu: Hahaha napisał(a):

> Równie dobrze może byc w tych butelkach woda - przecież i tak nikt ich nigdy ni
        > e
        > otworzy. Paranoja pogoni za pieniądzem sięgnęła szczytu.

Albo po prostu żółte kuleczki, czy niebieskie patyczki. Wszystko można sprzedac
        - trzeba tylko snobom wmówic, że to jest modna.
        • Gość: Suwi Re: Inwestycja w wino, którego nikt nie widział. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 23:19
          ale z was idioci, a jak ktos kupuje na gieldzie towarowej kilkaset ton cukru bo
          chce sobie zainwestowac / pospekulowac to tez je sobie przywozi do domu ?? bo
          moze tak naprawde na skladzie moglaby byc kilkakrotnie tansza sol i boi sie
          zostac oszukany ?? :>
    • Gość: hmm Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.09, 21:51
      Z taką cyniczną, fatalistyczną postawą będziecie całe życie biedni i biedni
      umrzecie.
      • Gość: Ztakompostawomto Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 22:24
        Ja już jestem bogaty, he he he (cyniczny śmiech)
      • Gość: Pitt HHaaha! biedni to będą naciągacze którzy IP: 195.216.123.* 21.07.09, 10:19
        m.i. dzięki takim uświadamiającym komentarzom nie załapią
        wystarczającej ilości jeleni do swoich hochsztaplerskich biznesików
    • Gość: cwaniak Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.uznam.net.pl 20.07.09, 22:00
      He he... i pewnie jest tak, że jeden pakiet wina sprzedaje sie naraz wielu
      ludziom (ten sam) bo przecież i tak nie oplaca sie go brac do domu wiec kto to
      sprawdzi?
      Identyko jak z pozyczaniem ze skarbca wiecej pieniedzy niz w nim jest.
      Kolejny schemat Ponziego?
    • Gość: kolo Wypijesz? Nie, zainwestuję! | Tekst sponsorowany IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.09, 22:32
      Jak się na temat inwestycji wypowiada tyko jedna firma i to akurat
      ta która na tym zarabia to trudno to nazwać artykułem .... no chyba
      że sponsorowanym. Szkoda tylko, że gazeta tego nie dodaje. Może by
      tak się postarać i kilku specjalistów na rynku o to cudo zapytać i
      akurat może nie konkurencję :)
      • inny.obserwator Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! | Tekst sponsorow 20.07.09, 22:57
        Niekoniecznie jest to tekst sponsorowany. Po prostu taka sobie
        ciekawostka.
    • Gość: . Lepiej zainwestujcie w trawe, skoscie ja IP: *.81-167-169.customer.lyse.net 20.07.09, 23:06
      a potem sprzedajcie z zyskiem, eksperci mowia ze mozna zarobic nawet 200%...
    • wlody1 Kto? 21.07.09, 07:11
      Kto zainwestuje? Na pewno nie ci którzy mają pieniądze z własnej pracy! Zainwestują tacy jak np. menedżerowie spółki Euro 2012 którzy dostają premie po 100tys zł za wykonywanie swojej pracy.Czyli zwykli złodzieje...
    • Gość: edy Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.chello.pl 21.07.09, 08:10
      widać że w mediach siedzi dalej mentalność PRL-owska, jakby to
      napisali za czasów Gomułki czy Gierka: "cały naród inwestuje w wino:
      robotnicy, nauczyciele, górnicy, matki, babcie, dziadkowie! Kto nie
      inwestuje, ten zostaje w tyle!" Stare nawyki sterowania tłuszczą
      pozostały, wtedy motywem było utrzymanie władzy, dzisiaj pozbawienie
      ludzi kasy. Niestety media to obok zus-u, pkp i wszelkich urzędów
      państwowych jeden z obszarów życia społecznego wymagający wymiany
      kadr, szczególnie na górze.
    • Gość: Wacek Zainwestujesz? Nie, wypiję? IP: *.171.29.35.static.crowley.pl 21.07.09, 08:17
      Naiwnych nie sieją, sami wyrastają. Jak grzyby po deszczu. A propos
      grzybów, było już cos takiego z hodowlą jaiegoś grzybka, co miało
      przynieść kokosy a przyniosło tyle, co zwykle. Zainteresowanym
      polecam wspomnienia z Malediwów bogaczy z "Bezpiecznej Kasy
      Oszczędnosciowej" czy innej szalenie opłacalnej i nie wymagającej
      pracy formy zarobkowania.
    • Gość: zainteresowany Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:36
      Skoro to taki modny i dochodowy temat, to może wartość mojej witryny www.winnyswiat.pl (wina francuskie) nieco wzrośnie? :)
    • obywatelpiszczyk Wypijesz? Nie, zainwestuję! 21.07.09, 08:37
      A ja byłem pierwszy! Mam właśnie do sprzedania piękną kolekcję win z
      poprzedniej epoki - w ofercie dostępne są m.i.:"Duma PGR", "Uśmiech Sołtysa",
      "Drink Nadwiślański", "Wino na Dzień Dobry". "Wino na Dobranoc", "Wisienka",
      "Arizona", "Fakju", "Moja Miss", "Biały Patyk", "Kochanica Dziedzica", "Tur",
      "Byk", "Paloma", "F-16", "Wiśnia" i "Cherry model 2000".

Będą ozdobą kolekcji win największych nawet koneserów. Za kilka lat zapewnią
      inwestorom setki tysięcy procent zysku (wg. oceny mojego doradcy
      inwestycyjnego Zdzicha Z.)

Wydania Special Collectors Edition, w skrzynkach wykładanych słomą.

Ceny umowne.
      • Gość: 999 Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: 88.220.67.* 21.07.09, 10:40
        TUR!! byl ZAYEBISTY!
    • Gość: xxx Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 09:30
      może i była to dobra inwestycja do tej chwili, ale jeśli już wyborcza do tego
      zachęca to nie warto a ci, którzy zainwestowali powinni zacząć zastanawiać się
      nad zabraniem ulokowanych pieniędzy

gdy wyborcza zachwalała fundusze pół roku później ludzie potracili oszczędności,
      gdy wyborcza pisała: kupuj mieszkanie taniej juz nie będzie miesiąc później ceny
      poleciały na leb na szyję
      • Gość: atx Re: Wypijesz? Nie, zainwestuję! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 14:33
        "gdy wyborcza zachwalała fundusze pół roku później ludzie potracili oszczędności, gdy wyborcza pisała: kupuj mieszkanie taniej juz nie będzie miesiąc później ceny poleciały na leb na szyję"

g... prawda, ludzie chcieli wierzyc w bajki to wierzyli, no ale po fakcie przeciez nie powiedza sobie ze sa glupi - to na pewno wina "innego".
    • bibibibi1 Super!!!! dmuchamy kolejną bańkę!! 21.07.09, 09:41
      Gazeto, nie poddawaj się!!
      Dmuchaj, bo leszczy trzeba ru...!!
      I do przodu mili państwo!!!
    • Gość: kudlaty protestuje IP: 81.255.90.* 21.07.09, 09:47
      protestuje przeciwko usunieciu mojego poprzedniego postu
      komentujacego artykul. moj wpis wyrazal moja postawe wobec
      inwestowania w wino i maklerow zajmujacych sie jego obrotem.

wobec powyzszego zacytuje moj poprzedni wpis jeszcze raz
      " mnie sie zwraca po siodmym"

• powiedz_to_koniowi Re: protestuje 21.07.09, 22:34
        no przecież jest !?
        a ty już szaty rwiesz i "Solidarność" tatuujesz na klacie ;)
    • Gość: mark Rynek jak każdy inny IP: 62.108.164.* 21.07.09, 10:31
      Funkcjonuje od dawna i każdy, kto choc troczhe czyta na temat wina
      wie o tym. Jak kazdy rynek charakteryzuje się ryzykiem. Specyfika
      jest sam produkt, którego walory zmieniają się w czasie i nigdy na
      100% nie powie się po zabutelkowaniu jak będzie jakośc za 5-10 lat,
      nawet przy idealnych warunkach przechowywania. Ale zasady
      ekonomiczne funkcjonowania tego rynku sa takie same jak w przypadku
      spekulacji na złocie, srebrze, diamentach itp. Nie ma się czym
      ekscytować, choć sam rynek ze względu na produkt jest ciekawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka