Dodaj do ulubionych

Dziennikarze najgorsi

IP: 193.0.117.* 22.12.03, 18:04

Najsztub Piotr - nie mogę wybaczyć tego co zrobił z "Przekrojem", z pisma z
ambicjami kulturalnymi wykonał kalkę "niusłika" na dodatek z mottem "krew na
pierwszej stronie", i jeszcze ten fagasowski wywiad Jolką!

Wiernikowska Maria - ten jej chorobliwy egocentryzm był niebywały, najgorzej
pamiętam jej relację z wielkiej powodzi sprzed lat, na pierwszym planie
Marysia, na drugim też, a gdzieś dalej jacyś podtopieni

ekipa obecnej TVP - Gembarowski (dalej podsłuchujesz Edytkę?), Orcholski
(laureat rzadkiego wyróżnienia - Dzienikarska Hiena Roku 2003), Kraśko
(ostatni wyczyn - w dniu uhonorowania Anny Marszałek tytułem Dziennikarza
Roku 2003 zaprosił do programu "Oblicza mediów" jakiś ekspertów od reklam i
rozmawiał z nimi pół godziny, jak się reklamuje piwo. Piotrusiu p... fagasie,
bałeś się rozmowy o dziennikarstwie śledczym?)

Smoleński Paweł - sławny z kilkumiesięcznego "śledztwa dziennikarskiego" w
sprawie afery Rywina, które w druku ograniczyło się do dwóch wywiadów, tak w
ogóle mam wrażenie, że to facet w redakcji "GW" do brudnej roboty, zawsze
dobrze rozumie intencje kierownictwa

Paradowska Janina - była to dziennikarka normalna przez wiele lat, aż tu
nagle kilka miesięcy temu zapałała nagłą miłością do SLD (to już chyba
perwersja żeby ich kochać TERAZ)

Michnik Adam - choć on nie za dziennikarskie dokonania, lecz za upojne chwile
spędzane z politykami, te wódeczki z kiszczakami i urbanami, obnoszenie się
ze znajomościami z "Danusią, Olkiem, Leszkiem" itp., dlaczego człowiekowi z
takim dorobkiem imponują drobne polityczne cwaniaczki?

Jagielski Wojtek (dziennikarz? szołmen?)- kiedy słyszę ten rechotliwy śmiech
z własnych dowcipów mam ochotę zabić

Obserwuj wątek
    • bluela Re: Dziennikarze najgorsi 22.12.03, 21:46
      P.Pochanke z TVN - wady wymowy i chamskie przerywanie rozmówcom (soft Gembarowski)
      • asztet Re: Dziennikarze najgorsi 22.12.03, 21:53
        Nie, nie - nie należy porównywać być może nie najbardziej rozgarniętej, ale
        jednak profesjonalnej dziennikarki do tej teleekspresowej czytaczyny wynajętej
        do włażenia w dupsko czerwonym.

W kategorii druzynowej - o pięć długości zwycięża ekipa komisarzy służących w
        programach "informacyjnych" TVP.
        Ciekaw jestem, co z nimi wszystkimi będzie, jak już wreszcie tego
        Kwiatkowskiego na zbity pysk wywalą. Czy zaczną teraz dowalać Millerowi i
        Polowi? Dawać Rokitę pięć razy dziennie przy otwieraniu, przecinaniu,
        konferowaniu i odznaczaniu? Pójdą na rzeczników prasowych do Orlenów i innych
        KGHM-ów czy PGNiG-ów?

Absolutnie pierwszą rzeczą, jaką powinien zrobić nowy szef TAI-u jest
        rozwiązanie zespołów produkujących tą obrzydliwą propagandę. Opcja zerowa!
        • bluela Re: Dziennikarze najgorsi 23.12.03, 07:32
          >>>Nie, nie - nie należy porównywać być może nie najbardziej rozgarniętej, ale
          jednak profesjonalnej dziennikarki do tej teleekspresowej czytaczyny wynajętej
          do włażenia w dupsko czerwonym.

Nie zgodze się z Tobą Asztet. Profesjonalizm u osoby prowadzącej audycje
          publicystyczne to nie tylko znajomość tematu. Brak kultury (czyt. chamstwo) i
          problemy z czytaniem dyskwalifikują p.Redaktorkę z TVN.

Brak profesjonalizmu p.Pochanke objawia się także w tym, że najczęściej tak
          zadaje pytania żeby udowodnić swoją tezę. Ona ma mieć plan prowadzenia audycji,
          a nie plan jak udowodnić, że rozmówca jest kretynem.
      • Gość: luska Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.acn.waw.pl 03.01.04, 23:57
        ....tak tak tak

Gdy owa dama miala swoje 5 minut w TVN24 slynnego 11nastego...swiat oszalam na
        temat owej wspanialej dziennikarki a ja malo ataku serca nie dostalam jak
        widzialam debiut Tej Pani...takiego wtracania sie to ja jeszcze nigdy....:)))
        jak zyje.
        A Miecugow tam wowczas momentami Jej towarzyszyl...i zaloze sie o wiele, ze
        reprymende po "zejsciu" dostala solidna!!!Mina Miecugowa i kolezanki
        czarnej...idealnie pokazywaly...kto jest "karierowicz" i kto chwyta owe 5 minut!

brrrrrr

luska
    • Gość: ckw Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.03, 10:30
      Makary, pelna zgoda co do twoich typow. Po tym,co komunistyczna Polityka zrobila
      z dotychczas fantastycznym i elitarnym Forum, juz mialem sie na bacznosci. Ale
      Przekroj? Ugrobic takie pismo? No ale Przekroj przeniesli do Warszawy (tam IQ
      jest nizsze), jest w szponach Edipresse,koncernu od kolorowych pisemek. Przekroj
      idzie lotem koszacym w dol,i jeszcze ta beznadziejna Maslowska.. Litosci!

Poza tym , nagroda zbiorowa dla zespolow Polityki, GW i rezimowej TVP: za
      caloksztalt,a zwlaszcza za bezwarunkowa i slepa milosc do SLD.

Szczegolne wyroznienie tutaj dla GW za konsekwencje w przekrecaniu wypowiedzi,
      propagande, wietrzenie faszyzmu we wszystkim co nielewicowe. No i za nagla
      milosc do kiszczakow, jaruzeli itp
    • Gość: Włodzio Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.acn.waw.pl 28.12.03, 02:58
      "Michnik Adam - choć on nie za dziennikarskie dokonania, lecz za upojne chwile
      spędzane z politykami, te wódeczki z kiszczakami i urbanami, obnoszenie się
      ze znajomościami z "Danusią, Olkiem, Leszkiem" itp., dlaczego człowiekowi z
      takim dorobkiem imponują drobne polityczne cwaniaczki?"

Ja tez nie mam zielonego pojecia...
    • kchauchat Re: Dziennikarze najgorsi 30.12.03, 14:36
      A ja troche mam wrazenie, ze oto sie jawi lista pewnych frustracji.
      Szczegolnie ta Paradowska, oj, oj.
      • Gość: Nacel Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.aster.pl 30.12.03, 21:40
        Agata Młynarska - TVP2, dla mnie uosobienie naiwności i bezradność
    • Gość: M Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.03, 23:07
      Janina Paradowska za zachowanie typu "wszystkowiedząca pani nauczycielka rodem
      z PRL".Ten ton, to pouczanie, ta maniera.
    • Gość: milky Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 11:25
      niezła jest też Jola Pieńkowska. Robi te swoje dramatyczne oczy, ton
      tragiczny - ma chyba na celu podkreślać wagę wiadomości i budować napięcie,
      ale całość śmieszy. paradoksalnie, w momentach kiedy jej temperatura się
      podnosi i oznajmia złe wieści - mi chce się śmiać.
    • Gość: Sikor Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.walcz.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 12:45
      Waldemar Milewicz. Ponura gwiazda nieszczęść. Grobowy nastrój jego relacji,
      sprawia wrażenie, że to już koniec świata następuje. Mam wrażenie, że ten pan
      umie tylko relacjonować katastrofy i nieszczęścia + dołujące komentarze.
    • Gość: dezerter Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 00:02
      Mariusz Mix Kolanko - kabareciarz, szczególnie udany w duecie z dramatyzującą
      panią Pieńkowksą
      Gembarowski - szmata wielokrotnie skompromitowana, trzyma się posady kłami i
      pazurami
      Nina Terentiew - jednoosobowa ośmiornica, księżna TVP, wyjątkowo odrażająca
    • bluela Re: Dziennikarze najgorsi 05.01.04, 21:48
      Dorzucam Toeplitza - tak samo jak Paradowska - przemądrzały gżdyl rodem z prlu
      (jak mawiał Herbert nie wymawiając samogłosek ;-)
      • konopielka80 Re: Dziennikarze najgorsi 09.01.04, 15:23
        Dorzucam moje typy:
        Smoleński
        Paradowska
        Najsztub
      • Gość: Ścierka Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.zory.msk.pl 11.01.04, 22:48
        Oczowytrzeszcz jest najgorsza, bo jest w sposób jawny tendencyja i zawisła.
    • Gość: Ko Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 21:55
      Problem polega na braku dobrych dziennikarzy, bo fanatycznych amatorów niestety
      nie brakuje. W kategorii najbardziej wkurzający dziennikarz zdecydowanie
      wygrywają u mnie żołnierze Michnika, w szczególności Agnieszka Kublik (agresja
      i niby-celność tendencyjnych pytań), Stasiński (pogarda dla rozmówców w Loży
      prasowej i mina omnibusa), Miłada Jędrysik (za Kosowo); poza tym półgłówki z
      TVN 24 z chamką-pochanką na czele.
      Nagła miłość Paradowskiej do SLD jest rzeczywiście dziwna; tłumaczyć ją może
      obawa przed tym co nastąpi gdy do władzy dojdzie tercet Rokita-Ziobro-
      Frankenstein z LPR (zapomniałam nazwiska).
      • Gość: deszczwtwarz Re: Ko. Dziennikarze najgorsi IP: *.lanet.wroc.pl 11.01.04, 14:00
        Uznał bym Twój głos, boi masz do niego prawo, gdyby nie fakt, że razi
        tendencyjnością.
        Jezeli ci są najgorsi, to co nalezy powiedzieć o red. Barańskim, Urbanie,
        Kwiatkowskim, Gadzinowskim itp. - to Twój wzór dziennikarstwa ?
        Znaj proporcjum mocium Pani.
        Poza tym mylisz agresje z dociekliwością. Tobie zapewne odpowiada serwilizm
        wobec polityków w stylu red. Kwiatkowskiego czy Jeneralskiego - żałosne
        • Gość: Ko Re: Ko. Dziennikarze najgorsi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 16:32
          Odróżniam agresję od dociekliwości. Rzekoma dociekliwość red. Kublik skierowana
          jest na naprawdę śmieszne sprawy, choć angażuje w nie całą swą energię. O
          Barańskim nie pisałam, bo to nie on zabija polityków gazetą.
          • Gość: deszczwtwarz Re: Ko. Dziennikarze najgorsi IP: *.lanet.wroc.pl 11.01.04, 17:55
            Akurat red. Kublik to jedna z dziennikarek,którą o agresję trudno oskarżać.
            Może w takim razie podasz przykłady tych śmiesznych spraw na które ona marnuje
            energię?
            Polityka - to nie jest zawód obowiązkowy. Życie pokazało, że trzeba
            ich "zabijać gazetą" bo sami się nie zweryfikują, nie odejdą, nie ukarzą.

Co się zaś dotyczy Barańskiego - to on jest mistrzem insynuacji, prowokacji,
            zakłamania. Nie ma sensu wymieniać przykładów jego "rzetelnego" dziennikarstwa,
            bo jak mniemam, większość zna te przypadki. Ma spore doświadczenie także
            telewizyjne. Uczył sie w służbach które były zbrojnym ramieniem minionego
            lewicowego okresu w dziejach tego kraju.
            • Gość: ko Re: Ko. Dziennikarze najgorsi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 20:45
              Kublik nie jest agresywna? No wiesz, może inaczej rozumiemy to słowo...
              Przykłady - wszystkie, ale to wszystkie przeprowadzone przez nią wywiady z
              politykami lewicy (którym oczywiście mozna dużo zarzucić, ale akurat nie to,
              czego czepia się Kublik). Same jej relacje z procesu Rywina ("Smoleński
              pozostawił to bez komentarza" - o reakcji na pytanie sędziny, "Luczywo
              odparowała") pokazują jej gotowość do zaspokajania oczekiwań kierownictwa GW. W
              sumie nie ma czym się emocjonować, bo nie należy ona do Parnasu dziennikarstwa,
              no ale mnie wkurza.
              • Gość: deszczwtwarz Re: Ko. Dziennikarze najgorsi IP: *.lanet.wroc.pl 13.01.04, 01:21
                Hehe !
                Jeżeli ("Smoleński pozostawił to bez komentarza") ("Luczywo odparowała") są
                sformułowaniami tak agresywnymi, że Cię wkurzają, to dosyć wybiórcza jest ta
                Twoja wrażliwość na "agresje" i ciekawe że własnie Kublik z GW.

Dlaczego zatem Twojego umysłu nie zmąci oburzenie na "przejawy nieagresywnego
                rzetelnego dziennikarstwa" jakie reprezentują za przeproszeniem red. z Trybuny,
                Faktów i Mitów, NIE itp.
                Nie ma sensu żebym ich cytował, bo musiał bym przepisywać całe akapity.
                Świadczy to niestety o Twoim żenującym braku obiektywizmu, poczucia proporcji
                i "pokazuje gotowość zaspokajania oczekiwań opcji lewicowej" której jak się
                pokazujesz, jesteś fanką wierną do bulu.
                • Gość: Szkarl Re: Ko. Dziennikarze najgorsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 09:01
                • Gość: Pieszczoch Re: Ko. Dziennikarze najgorsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 09:06
                  Świadczy to niestety o Twoim żenującym braku obiektywizmu, poczucia proporcji
                  i "pokazuje gotowość zaspokajania oczekiwań opcji antylewicowej", której jak
                  mniemam, jesteś zwolennikiem wiernym aż do bólu.
                  • Gość: deszczwtwarz Re: Pieszczoch. Dziennikarze najgorsi IP: *.lanet.wroc.pl 13.01.04, 19:44
                    Miałeś szanse błysnąć intelektem i napisać cos rzeczowego, ale niestety to
                    spiep***łeś. Widać nie stać Cię na zredagowanie własnego tekstu.
                    Jestem antylewicowy i wcale tego nie ukrywam. A po tym co teraz się dzieje przy
                    wydatnym udziale lewicy, szczególnie ostatnio, widzę że mam racje.
      • iza481 Re: Dziennikarze najgorsi 11.01.04, 19:15
        Gość portalu: Ko napisał(a):
        > W kategorii najbardziej wkurzający dziennikarz zdecydowanie wygrywają u mnie
        żołnierze Michnika, w szczególności Agnieszka Kublik (agresja i niby-celność
        tendencyjnych pytań)

Dołączam się do Twojej opinii. Choć już wcześniej nie przepadałam za stylem
        dziennikarstwa i sposobem bycia pani Kublik, to rozwalił mnie już zupelnie jej
        felieton w Wysokich Obcasach, kiedy to polemizowala z felietonem Kingi Dunin. W
        ogóle nie zrozumiała tego felietonu, więc skompromitowała się tą polemiką jak
        cholera. Już nie mówię nawet o przepaści intelektualnej dzielącej obie panie(na
        korzyść Kingi Dunin, oczywiście), ale o tym co ta durna Kublik tam
        nawypisywała. Boszszsz!! Redakcja Wysokich Obcasów musi jej mocno nie lubić,
        skoro to zamieściła.

• Gość: ko Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 20:54
          Tak, pamiętam! Na całe szczeście Dunin (i zdaje się Sławomir Sierakowski oraz
          Łuczywo) skomentowali wystapienie K. w celny sposób. Zdumiewające są kobiety,
          które osiągnęły sukces zawodowy, są pewne i zadowolne z siebie i deklarują, że
          nie są feministkami i generalnie wszystko wokół jest OK.
        • Gość: don broccoli Kublik - zmuszona przez Michnika IP: *.edipresse.pl 12.01.04, 14:21
          Dostala rozkaz przywalic Dunin!
          To tajemnica Poliszynela
          • iza481 Re: Kublik - zmuszona przez Michnika 12.01.04, 21:05
            Gość portalu: don broccoli napisał(a):
            > Dostala rozkaz przywalic Dunin!
            > To tajemnica Poliszynela

Żeby przywalić Kindze Dunin, trzeba by było dorównać jej poziomem
            intelektualnym i erudycją. Agnieszka Kublik jest z innej bajki. I nie jest to
            moja ulubiona bajka.

• Gość: makary Re: Kublik - zmuszona przez Michnika IP: 193.0.117.* 13.01.04, 12:16

Hi, hi, hi "poziom intelektualny Kingi D."

Czy już dziewczęta zapomnianłyście, jak w "Obcasach" Kingusia proponowała
              dorabianie facetom cycków, żeby było sprawiedliwiej. Proponował do tej operacji
              metody genetyczne i hormonalne.

Ja rozumiem, że wiele panien w Polsce jest feministkami i chce mieć jakieś
              feministyczne autorytety, ale Kingusia chyba się nie sprawdza w tej roli. Zbyt
              się przjęła ideologicznymi założeniami i każdy jej tekst jest tylko nudnym
              propagandowym frazesem.
              A pamiętam jej dowcipne i erudycyjne recenzje książek sprzed lat...
    • Gość: lu Re: Dziennikarze najgorsi IP: 81.56.153.* 11.01.04, 17:48
      Gość portalu: makary napisał(a):
      Kraśko (ostatni wyczyn - w dniu uhonorowania Anny Marszałek tytułem
      Dziennikarza
      > Roku 2003 zaprosił do programu "Oblicza mediów" jakiś ekspertów od reklam i
      > rozmawiał z nimi pół godziny, jak się reklamuje piwo. Piotrusiu p... fagasie,
      > bałeś się rozmowy o dziennikarstwie śledczym?)

Oj, Makary, nie badz dzieckiem, Krasko nikogo do niczego nie zaprasza. Ma do
      roboty sztab ludzi. Sam jedynie pisze czesc pytan (z gotowych materialow, ktore
      dostaje do reki). I to wszystko co robi.
      • Gość: walosz Re: Dziennikarze najgorsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 12:36
        A moim zbiorowym faworytem jest telewizyjna Trójka, ale tylko pod warunkiem, że
        oni poważnie mówili, że robią telewizję informacyjną, bo jeśli tylko żartowali,
        to się wycofuję.
        W dniu, w którym Saddam Husajn został złapany, częściej na ekranie można było
        zobaczyć Lecha Wałęsę w programie, w którym młodzież zadaje pytania politykom.
        Gdy dwa lata temu pewni Niemcy przemierzyli porwanym samochodem z zakładniczką
        całą Polskę, bohaterem dnia w Trójce był operator kamery, który nakręcił moment
        ucieczki zakładniczki.
        Liczbę rzeczy absurdalnych, na czele których znajduje się program "Eurotel",
        można mnożyć.
    • daficzek Re: Dziennikarze najgorsi 14.01.04, 15:15
      Ja tam do dziennikarzy nic nie mam ludzie jak wszyscy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka