Dodaj do ulubionych

BZDURA NIEJAKIEJ BERLIŃSKIEJ

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 18:38
W Gazecie Opolskiej niejaka Berlińska (czy ktoś ją zna?) mówi ze Opole słynie
z jednego hipermarketu. Albo ja nie mieszkam w Opolu i Obi, Castorama i Macro
to stodoły albo niejaka Berlińska nie wie o czym mówi. Jezdze po
hipermarketach a kobieta wmawia mi ze jest jeden.
Obserwuj wątek
    • Gość: MIeszaniec Re: BZDURA NIEJAKIEJ BERLIŃSKIEJ IP: *.pl 06.03.04, 20:54
      A jaka jest definicja hipermarketu?
      Jeśli chodzi o sklepy z szerokim asortymentem obejmującym artykuły spożywcze,
      chemię domową, sprzęt elektryczny, wyposażenie mieszkań, elektronikę, itd. to
      rzeczywiście mamy tylko REALa.
      MACRO jest obiektem o ograniczonym dostępie, i żaden z niego pożytek dla
      przeciętnego zjadacz chleba.
      Dobrze facet zrozumiałeś o co tej Berlińskiej chodzi, tylko rżniesz głupa.
      Podobnie jak dobrze wiesz, kim jest Danuta Berlińska.
    • Gość: Bazar Re: Dlaczego jest jeden hipermarket w Opolu IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 00:39
      Tu znajdziesz odpowiedź: www.kowalski.opole.pl/w67.html

Oto uzasadnienie (www.kowalski.opole.pl/w67.html)
      Zgoda Rady Miasta na inwestycję firmy TESCO przy ulicy Ozimskiej 72a oznaczać
      będzie prawdopodobną ruinę miejskiego budżetu i wstrzymanie jakichkolwiek
      inwestycji naszego miasta w najbliższych kilku latach. Jeżeli Rada Miasta
      odrzuci uchwałę Pana Prezydenta Ryszarda Zembaczyńskiego zakazujšcą budowy
      wielkopowierzchnowiego obiektu handlowego w centrum miasta konsekwencją
      będzie to, że mieszkańcy Opola z własnej kieszeni zapłacą ok. 15 milionów
      złotych za przebudowę ciągu komunikacyjnego od ulicy Plebiscytowej po ulicę
      Głogowską! Tej inwestycji nie sposób zrealizować za 8 mln złotych, które
      tylko i wyłącznie deklaruje TESCO (nie ma, bowiem żadnej umowy, więc wcale to
      nie musi być taka suma). Potrzebne jest minimum 25 mln, czyli przy 130 tyś.
      mieszkańców Opola każdy z Nas musiałby zapłacić w ciągu 2 lat za tą
      inwestycję ok. 115 zł z własnej kieszeni! Zgoda na budowę TESCO oznacza, więc
      wstrzymanie na kilka lat wszystkich innych inwestycji miasta Opola! Kto z
      radnych weźmie na siebie odpowiedzialność za ruinę miejskiego budżetu?

Czy radni wzięli na siebie odpowiedzialność za ruinę mijeskiego budżetu
      akceptując fundusz nagród?
    • Gość: Marta Re: BZDURA NIEJAKIEJ BERLIŃSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 01:19
      znowu jakas filozf wypowiada sie na tematy o ktotych nie ma pojecia.
      • Gość: Nauczyciel Re: BZDURA NIEJAKIEJ MARTY IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 02:45
        Zanim się wypowiesz, naucz się czytać ze zrozumieniem.
        Czyżby otworzyli TESCO, Carfourre, Auchon, a ja tego nie zauważyłem? Podaj
        proszę adresy tych hipermarketów, bo diabli mnie biorą, kiedy robię zakupy w
        Realu!!!
        • Gość: kris Re: BZDURA NIEJAKIEJ MARTY IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 10:34
          Nasze hipermarkety poza realem: Macro Cash & Carry, Obi i Castorama.
          Twoj problem ze robisz zakupy w realu bo ja w hipermarkecie Lidl.
          • Gość: Nauczyciel Re: BZDURA NIEJAKIEJ MARTY IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 11:06
            Czyżbyś był radnym zaradnym, który ma biznes i kartę wstępu do Makro?
            Lidl to supermarket. Jak smakują ci lampy z Obi i wiertarki z Castoramy?
            Pięknie, wmówcie opolanom, że powinni byc dumni, bo mają tak dużo
            hipermarketów, że są bliskie plajty. Zapewne to jest powód braku zgody na
            budowę jeszcze jednego w Turawie. Mieszkańcy tej gminy i pozostałych z okolic
            Opola mogą przecież robic zakupy w Lidlu.
            Tak, tak - Opole dynamicznym prężnie rozwijającym się ośrodkiem, promieniującym
            na całe województwo. W ciągu ostatniego roku stało się biegunem wzrostu
            gospodarczego dla regionu. Dzielnie konkuruje z Wrocławiem i Katowicami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka