Dodaj do ulubionych

Opolanie uczcili pamięć ofiar katastrofy smoleń...

10.10.10, 22:37
Z przebiegu uroczystości i z miejsca zapalenia zniczy widać wyraźnie, że nie chodziło wcale o wszystkie ofiary katastrofy ,a wyłącznie o Kaczyńskiego i jego świtę. Sieroty po Dmowskim zrobiły sobie z Kaczyńskiego swojego bohatera. Niebawem nadadzą mu honorowe członkostwo światowego związku żołnierzy NSZ. Kraj się stacza, a ci tylko Katyń, Smoleńsk, Powstanie Warszawskie, NSZ, itd.
Nawiasem mówiąc 200 osób na 140 tysięcy to tylko 0,14%. I wy chcecie rządzić tą resztą 99,86% ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Opolanie uczcili pamięć ofiar katastrofy smoleń... IP: *.chello.pl 10.10.10, 23:44
      To ca? Za miesiąc kolejna wycieczka do Smoleńska ?
      Szlajają się za publiczne pieniadze! Kiedy skończy się ten cyrk?
      • Gość: tao szatanski wirus obłędu IP: *.nyc.res.rr.com 11.10.10, 05:20
        katastrofa smolenska to brak odpowiedzialności z ułańska fantazją, samobójstwo i morderstwo zarazem - napisałem kilka miesięcy temu na forum polityki. zdania nie zmieniłem. to co przeczytałem i obejrzałem na filmie, jest przerażające. ludzie gdzie wy kooorwa jesteście, co się dzieje w waszych łbach? no cóż - buraki z burakami chcą zmienić świat, rzeczywistość, nie dbając o to, że wiekszość ludzi chce żyć normalnie. cóż wam moge powiedzieć: zmieniajcie siebie a ode mnie i podobnych sie odperdooolcie. polegli.
        "zamiast wielkich i łatwych syntez trzeba się zabrać do solidnej i detalicznej roboty." - przed dekadami wielu powiedziała prof m. ossowska. no tak! ale to tego niezbędne jest dyćko rozumu a z tym cieńko.
        polityczną miernote, nie pytając naród, wielki brat z czarnymi pochował na wawelu ale jak mój ulubiony suchy bór przemalujecie na kaczy bór - to będzie wojna!!!

tao szatanski
        • Gość: zośka Re: wirus obłędu IP: *.252.22.193.internetia.net.pl 11.10.10, 10:53
          kto płaci?
        • Gość: Iza Re: wirus obłędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 11:47
          Moim zdaniem jesteś przypadek kliniczny. Nie do Suchego Boru, a na Wodociagową z tobą
        • Gość: jasio Re: wirus obłędu IP: *.chello.pl 11.10.10, 13:49
          Moim zdaniem nie ma tu żadnej winy pilotów. Winę ponoszą wodzowie (zdawałoby się odpowiedzialni i kompetentni) a poczuli się jak tow. Stalin! Co tam czyjeś życie. Rozkaż jest prosty - wylądować! Poza tym żadnych nacisków nie było tylko, że nikt nie raczył odwołać rozkazu wydanego jeszcze w Warszawie - Wylądować w Smoleńsku!
        • mieszaniec-zopola Re: wirus obłędu 11.10.10, 18:04
          Podzielam do zdanie. Katastrofa smoleńska wynik typowego dla Polaków i Rosjan bardaku, i kozactwa, beznadziei i nieodpowiedzialności. W pale się nie mieści, że z takich prozaicznych przyczyn doszło do wypadku w którym zginał prezydent i cała masa innych znanych ludzi. Ten obłęd, który ma miejsce już pół roku po tej katastrofie jeszcze bardziej dowodzi, że nasz naród nie ma przed sobą przyszłości. I chyba głównie przez ten prymitywny nacjonalizm, którego korzenie tkwią chyba w zaborach. Jak ulał pasują tu ostatnie słowa ze "Stu lat samotności": ... porque las estirpes condenadas a cien años de soledad no tenían una segunda oportunidad sobre la tierra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka