IP: *.punkt.opole.pl 24.02.12, 12:42
Od wczoraj pojawili się ludzie z tulipanami w dziwnych miejscach w Opolu: na Luboszyckiej przy działkach, na Partyzanckiej, na Sobieskiego itp. Stoją w takich miejscach, w których ruch pieszy jest minimalny, a i kierowcom trudno się zatrzymać. Mają we wiadrach mnóstwo tulipanów. Chyba na sprzedaż, choć ceny nie widziałem. A może to jakaś akcja społeczna, happening czy coś w tym rodzaju? Jeżeli chodziłoby tylko o handel, to stanie w tych miejscach nie ma kompletnie sensu. Na dodatek szkoda mi tych ludzi: marzną, są ochlapani błotem. O co tutaj chodzi?
Obserwuj wątek
    • net.kielonek Re: Tulipany 24.02.12, 13:23
      Chodzi zapewne o zasadę.
      Zdrówko!
    • Gość: Opolanin Re: Tulipany IP: 217.99.48.* 25.02.12, 00:13
      Widziałem dzisiaj takiego jednego młodego chłopaka z tymi kwiatami, jak siedział przy nieczynnej stacji benzynowej we Wrzoskach pod Opolem (dawna stacja Statoil). Też mi to wyglądało tak, jakby te tulipany miał na sprzedaż, przy czym też nie było widać żadnej ceny. Wszystko tam pozamykane "na cztery spusty", ta restauracja przy stacji również, żaden samochód tam się nie zatrzymuje, ani nic, a on tam tak sobie siedzi i czeka chyba na zmiłowanie boskie... :-/ O co tu chodzi? Skoro było więcej takich "sprzedawców" to może rzeczywiście jest to jakaś akcja? Tylko jaka i w jakim celu? Bo np. do 8 marca jeszcze trochę czasu jest...
    • Gość: 102 Re: Tulipany IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 02:13
      W Holandii były masowe zwolnienia, a zamiast kasy płacili tulipanami.
      • Gość: Gość Re: Tulipany IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.12, 12:28
        Może rzeczywiście ma to jakiś związek z traktowaniem Polaków w Holandii? Ma zwrócić uwagę na tę żenującą sytuację? Bo jaki sens ma stanie z tymi kwiatami w takich dziwnych miejscach?
        A dzisiaj też stoją?
        • Gość: David Re: Tulipany IP: *.com 27.02.12, 19:07
          Na moje oko to jest tak,mogę się mylić.
          Jakiś badylarz,badylarze,wymyślił aby ludzie za grosze sprzedawali mu kwiaty.
          Bo widziałem,że za kwiaty biorą pieniądze,a stoją w takich mało uczęszczanych miejscach,bo im kazano,gdyby nie to przeniósł by się w inne bardziej dochodowe miejsce.
          • Gość: Isaac Rosenblum Re: Tulipany IP: *.252.16.35.internetia.net.pl 27.02.12, 19:51
            To są tulipany koszene. Hodowane wyłącznie w celu sterowania gojami.
            • Gość: David Re: Tulipany IP: *.com 27.02.12, 20:09
              >To są tulipany koszerne. Hodowane wyłącznie w celu sterowania gojami. >
              Sterowania i upokarzania za psie pieniądze,nie karze mu stać tam gdzie najwięcej by zarobił,tylko tam gdzie mało zarobi i się namęczy i upokorzy.
              • Gość: David Re: Tulipany IP: *.com 27.02.12, 21:16
                Podobnie w GWno na ul.Kościuszki w Opolu i całej Polsce, zatrudniają niepełnosprawnych i innych tego typu ,aby na nich zaoszczędzić,czyli żydzą.
                • grubyfacio Re: Tulipany 27.02.12, 22:28
                  Mają nadzieję,że w te dziwne miejsca,nie dotrą psy gończe z Izby Haraczowej.
                  • Gość: Fan Far Tulipan Re: Tulipany IP: *.com 28.02.12, 15:55
                    >Mają nadzieję,że w te dziwne miejsca,nie dotrą psy gończe z Izby Haraczowej>
                    Raczej nie z tego powodu,chyba nie są tacy głupi.
                    Gdyby poszli w miejsce pełne ludzi i złapał by ich Fiskus,i zapłacili haracz,wyszli by bardziej na swoje,jak w tych mało atrakcyjnych miejscach na zarobek.
                    Może to trening przed dniem kobiet 8 marca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka