Dodaj do ulubionych

Mistrz parkuje na zakręcie w opolskim rynku

IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 13:55
A monitoring Straży Miejskiej ???
Jest tam kto ???????

Czy baliście się interweniować???

Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Ujawniajcie tablice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 15:17
      Opinia prawnika-cywilisty:

Samochód znajdujący się w przestrzeni publicznej (ulice, parkingi) może być fotografowany bez ograniczeń, podobnie jak architektura czy zieleń.

Publikacja zdjęć tablic rejestracyjnych/aut w internecie nie łamie ustawy o ochronie danych osobowych bo:

1. tablica rejestracyjna nie jest dokumentem
      2. po numerze rejestracyjnym nie można zidentyfikować właściciela (to może tylko policja, prokuratura, lecz nie internauta).

Prawa autorskie zdjęcia należą tylko i wyłącznie do osoby która je zrobiła (chyba, że je odsprzeda lub odstąpi) - w żadnym razie do właściciela fotografowanego przedmiotu.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Publikując zdjęcia z widocznym numerem rejestracyjnym, nie ujawnia się danych osobowych. Numery rejestracyjne są jawne. Nie stanowią informacji ukrytej. Obejrzenie tablicy rejestracyjnej na zdjęciu nie jest jednoznaczne z możliwością zidentyfikowania właściciela pojazdu. Może to zrobić na przykład policja.

Anna Szczepaniak, łódzki adwokat, opinia z artykułu w GAZECIE ws. publikowania zdjęć nieprawidłowo zaparkowanych aut.
    • Gość: PUMA Dobrze zrobił IP: *.free.aero2.net.pl 25.01.13, 15:48
      No ku....fa ja już nie wiem czego Gazeta chce. Parę dni temu było halo, że w tym miejscu celnicy sobie skrót zrobili. Ktoś własnym majątkiem zastawił im ten nielegalny przejazd to teraz hałas że zastawił.

Mnie raczej interesuje, co robi ten jasny dostawczak za nim na Osmańczyka?
    • Gość: JanKosmaty Re: Mistrz parkuje na zakręcie w opolskim rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 15:48
      Wzywali posiłki przez radio ;)
    • rilian OPO 25KW 25.01.13, 15:55
      zaś mój ulubieniec wciąż stoi przy biedronce na niemodlińskiej, skutecznie ograniczając widoczność przechodzącym przez jezdnię...
    • harald2 Mistrz parkuje na zakręcie w opolskim rynku 25.01.13, 16:48
      Przecież w innych krajach,/ widziałem na własne oczy / minelo by może z 10 minut i juz byl na lawecie. Bo skoro przeszkadza to blokada nic nie daje,dalej zagraża bezpieczenstwu
    • Gość: gość Re: Mistrz parkuje na zakręcie w opolskim rynku IP: *.play-internet.pl 25.01.13, 22:19
      I ch... wam w dupę, i ta będę parkować gdzie chcę.
    • xyz_play Mistrz parkuje na zakręcie w opolskim rynku 25.01.13, 23:52
      Takiemu idiocie to tylko przymusowa zmiana 4 kółek coś pomoże. Jeździ "pastuchem" to i zachowuje się jak pastuch :-).
    • Gość: normales Mistrz parkuje na zakręcie w opolskim rynku IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 00:32
      I o co chodzi? Tam naprawdę jest jeszcze w cholerę miejsca...
      Perspektywa ujęcia, słowo-klucz "zakręt" i powszechne potępienie - ale tam w pewnych porach stoi cały rządek pojazdów i nikomu to nie przeszkadza. Poważnie.
    • Gość: Smart Mistrz parkuje na zakręcie w opolskim rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 10:22
      Gdzie jest ku..wa numer rejestracyjny tego pacana?

Co jaj nie macie, że boicie się go pokazać?

Okaże się że znowu jakiś debil albo z OKR, ONY, ONA, OOL lub innej wiochy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka