Dodaj do ulubionych

Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą skutk...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 19:38
jestem przerażony głupotą dziennikarzy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: nika Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 20:18
      ale bzdury, naprawdę brak wam
      całkowicie wyczucia
    • Gość: mit Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 20:22
      Nie wiem jak to nazwać, bo słowo żałosne nie wyczerpuje skali nieporozumienia tego tekstu. Gazeta opisuje rzeczywistość czy buja w obłokach?
    • men1972 Pierdulnie tak, że Zembaczyński ze stołka spadnie! 17.02.13, 20:31
      Pierdulnie tak, że Zembaczyński ze stołka spadnie :-)

Jak ja bym chciał, żeby jakaś asteroida pierdulneła w opolski Ratusz. Mogła by ona / ta asteroida / rąbnąć tak trochę pod skosem, co by od razy do gabinetu Zembaczyńskiego przez okno wpadła :-)
      • Gość: ojej Re: Pierdulnie tak, że Zembaczyński ze stołka spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 20:44
        a obiecywaleś, że już, ze na pewno, że lada moment, a Rycho nadal zasiada, a ty dobry czlowieku dalej pitolisz i na asteroidę czekasz? I to mabyć rycerz Kaczyńskiego Jarosława - Prezesa?!
        • men1972 Re: Pierdulnie tak, że Zembaczyński ze stołka spa 17.02.13, 21:43
          Gość portalu: ojej napisał(a):

> a obiecywaleś, że już, ze na pewno, że lada moment, a Rycho nadal zasiada, a ty
          > dobry czlowieku dalej pitolisz i na asteroidę czekasz? I to mabyć rycerz Kaczy
          > ńskiego Jarosława - Prezesa?!
          @ojej
          Asteroida niestety ominęła opolski Ratusz. No i Rysiek jeszcze tam siedzi. Ale już nie długo !!
          Więc w związku z powyższym zamiast asteroidy będzie go zrzucał ze stołka Prokurator.
    • pamejudd Przeraza, ale chyba nie zaskakuje? 17.02.13, 21:40
      :)
    • Gość: Kosma Już dwa razy ogłaszali koniec świata IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 22:45
      W przeciągu jakiś 2 miesięcy. I co? Nic w tym kraju nie jest w terminie.
      • Gość: MDobak Re: Już dwa razy ogłaszali koniec świata IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 01:02
        "Kula ognia jest trzy razy większa od Słońca, jej średnica przekracza sześć kilometrów."
        Według gazety słońce ma 2 km średnicy albo eksplozja stworzy tak olbrzymią kulę ognia. Gratuluje :D
    • Gość: PUMA Melancholia IP: *.pools.arcor-ip.net 17.02.13, 22:48
      ...W filmie "Melancholia" Larsa von Triera Ziemia zderza się z tytułową planetą. Melancholia jest w nim wiele razy większa od naszego świata, dlatego nie powinno dziwić, że Ziemia nie przetrwałaby takiego wydarzenia

Nie dosyć że bzdury, to jeszcze wyszło, że dziennikarze w kinie na filmie von Triera przysnęli: Melancholia była mniejsza od ziemi, a o to dowód: :-)

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a3/EarthAndMelancholiaDanceOfDeath.svg
      Po drugie, wyliczenia są zbyt optymistyczne. 5 MT TNT to szacowana siła "tego czegoś" z Tunguski z roku 1911. Tamto "coś" opaliło chłopu 70 km dalej wąsy i położyło na obszarze 2000 km2 60 mln drzew.

Po trzecie wreszcie - i to powinni sobie dziennikarze zakarbować po wsze czasy - przykład Czelabińska pokazuje, że największym problemem są małe ciała niebieskie wchodzące w naszą atmosferę bez zapowiedzi czy też alarmu. Bo wielkość strat zależy przede wszystkim od czasu, jaki daje się ludziom na przygotowane. Trafienie w miasto ewakuowane to chyba nie to samo co spontan jak był w Czelabińsku?
    • Gość: ;] Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 23:04
      Guzik, bucu. Tu się jebnij o>
      • Gość: mag Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 23:32
        Ten komentarz świadczy o Tobie. Mimo wszystko, pozdrawiam
      • Gość: pm Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 23:57
        ja rowniez czuję zażenowanie powyższym tekstem i mam nadzieję szybko o nim zapomnieć.
    • Gość: mag Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 23:58
      Dlaczego piszesz o głupocie ? Artykuł posiada niedociągnięcia, tym niemniej opisuje skutki w wyniku uderzenia materiału kosmicznego określone w programie symulującym. Nie wiem, czy program jest poprawny, jednak nasuwa mi się refleksja, że w temacie uderzenia z przestrzeni kosmicznej to w Czelabińsku czy Magnitogorsku od kilku dni mają inny pogląd niż "głupota".
      • Gość: PUMA Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.pools.arcor-ip.net 18.02.13, 02:44
        Dokładnie. Temat jest śmiertelnie poważny, dlatego taki program do wyliczania uderzenia planety o planetę powinien mieć sztab kryzysowy wojewody i miejski, powinno się zlecić opracowanie prawdopodobieństwa wystąpienia w Opolu tsunami oraz przedyskutować wszystko na kilkudniowej konferencji, najlepiej w Arizonie w hotelu z widokiem na krater :-)
        • pamejudd Dokladnie :) 18.02.13, 11:41
          Choc ja proponowalbym Tajlandie, ze wzgledu na mozliwosc zazywania odzywczych dla mozgu kapieli w oceanie oraz relaksujacych dla ciala masazy wg. azjatyckich tajnikow sztuki.
    • Gość: asterdruida a wg mnie swietny artukul IP: *.252.26.200.internetia.net.pl 18.02.13, 01:04
      wkrecilem sie na maksa :)
    • Gość: mis Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą skutk... IP: 193.105.221.* 18.02.13, 08:45
      To będzie zamach A wszystkiemu winien jest Tusk!
    • Gość: Paweł Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 10:04
      podzielam twoje zdanie...
      • Gość: gość Re: Asteroida leci w stronę Opola. Jakie będą sku IP: *.play-internet.pl 18.02.13, 10:16
        ja też:D...
    • Gość: Zibi Gdyby asteroida uderzyła w opole [symulacje] IP: 212.244.117.* 18.02.13, 11:04
      Jestem przerażony Waszą głupotą i ignorancją. Jedynie co macie w głowie to chamstwo.

Artykuł bardzo ciekawy.
    • calber Najlepiej by było, gdyby trafiła Kukiza! 18.02.13, 12:38
      Oczywiście, przed trafieniem powinna do niego zadzwonić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka